Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- reMarkable - paper tablet
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz hitman77 #35736 üzenetére
Mindenképpen 50"-os készüléket a projektor után, 3m-re főleg, innentől csak pénz kérdése, hogy HD-ready vagy fullHD. A jelenlegi tartalmaidhoz elég a HD-ready (konzol játékok többsége is HD-ready), de ha meg tudod fizetni a full-HD-t, akkor inkább azt vegyél.
Mennyit szánsz rá?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BaLee
addikt
válasz hitman77 #35741 üzenetére
Amíg nem égeted be addig nem problémás.
Ilyen szempontból ajánlott inkább a Panasonic készülékeit nézegetni. Ott kevésbé van ghost.
Ésszel kell használni. Egyben max 2-3 óra játék (bejáratás után, ami 200-500óra) utána változó képtartalom min. 1 óráig, vagy amíg ki nem mossa a ghostot.
Én tegnap játszottam jó 5 órát a Borderlands-al, ahol fix fehérek a HUD feliratok (a fehér hajlamos leginkább a ghostra) nem nagyon láttam utána ghostot, pár perc alatt eltűnt tv adás után. Persze közrejátszott, hogy átvezetők alatt, inventoryban turkálásnál lekerült a logó, az is fontos, hogy mennyire van ott folyamatosan.
-
BaLee
addikt
válasz hitman77 #35743 üzenetére
2,5-3m az a határ ahol már-már nem fogod meglátni a FullHD előnyét a HD readyhez képest. Ez inkább olyan 2m-re van.
Szóval én nyugodt szívvel a HD readyt venném, főleg ha csak ennyi a keret. Konzol felbontásához is pont jó. Az 1024-es felbontás meg nem gond, nem nagyon venni észre a különbséget 1366-hoz képest.
Persze legjobb lenne saját szemeddel megnézni a két példányt és amelyik tetszik azt venni. Elsősorban a konzolos felhasználás miatt mondtam k a Panát, mivel az ghostra kevésbé hajlamos.
Esetleg Samsung 50C530 az arany középút, csak hát árban kicsit drágább.[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Őszintén szólva 3m-re abból a pénzből inkább vennék egy 50x20-at, mint LG-t. Az LG-nek ugye jobb a felbontása, a Pana pedig képileg jobb minden másban. Ha van rá módod nézd meg mindkettőt, lehetőleg olyan távolságból, amennyire otthon lesz.
Az hogy konzolozni akarsz az meg sokmindenen múlik.
-Mennyit játszol átlagosan?
-Milyen játékokkal?
-Milyen arányban mozizol, konzolozol, tv-zel?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
Vetítőhöz képest - persze a minőség is számít - visszalépés a tévére váltás. Inkább fordítva szokott előfordulni, az embernek elege lesz a kis képméretből és a moziélmény elérése érdekében vetítésre áll át.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
salapp
addikt
válasz hitman77 #35749 üzenetére
A felbontással nem kell törődnöd. Ezt tapasztalatból mondom, mint x20-as tulaj. A pixelek eltérő alakja adja ki a tökéletes képarányt, észre sem lehet venni.
Ha véletlenül még találsz 50x20-at, akkor nyugodtan megveheted.
Rákötöttük már próbából a fiam 1366x768-as felbontású noti képét, és tökéletes volt a végeredmény. Játékot is kipróbált rajta, és bejött neki a tapasztalt képminőség, panelsebesség.
És valóban.
Képminőség.
DVD: eddig lcd-n 82 centin számomra nézhetetlen volt a teljes (nem kicsi és nagy részt gyári eredeti) lemezgyűjteményem. A panán újra élvezhetem.
TV: földi digitális sd-t nézünk. Ez klasszisokkal jobb (illetve mondhatnám úgy, hogy számomra már nézhető, ellentétben az eddig próbált szolgáltatásokkal), mint a tányéros tévé volt, amit le is mondtam hónapokkal ezelőtt. a hd adások majd kiesnek a képernyőről
720p filmek: a tévé árához képest gyönyörű színek, kontraszt, folyamatos gyors mozgások, igazi bőrszínek. a minőség annál jobb, minél jobb volt a digitalizálás, muxolás, miegyéb
brahiból van, hogy beülök a hd film elé másfél méterre, és tökéletes a moziélmény (42-es a képernyő, amúgy 2,4-ről nézzük)
Ghost: eddig egyszer láttam véletlenül egy sötét képernyőn, hogy a menüből egy fehér keretes ikon mintha nagyon halványan ott lett volna.
Villódzást, artifact-ot, ilyesmiket én egyáltalán nem láttam eddig.
De lehet, hogy azért, mert a filmet/műsort nézem, nem a hibákat keresem.
Szóval részemről továbbra is egyértelműen ajánlott vétel.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
BaLee
addikt
válasz hitman77 #35752 üzenetére
Nem te vagy az egyetlen aki így gondolja.
De minél közelebb van a forrás felbontása a megjelenítő felbontásához annál kevesebbet kell belenyúlni a felskálázónak, azaz kevesebb a hiba.
Mind az SD tv adás, mind a Konzol 720p-je, mind a dvd 576-os felbontása sokkal közelebb van a HD ready felbontáshoz, minz a FullHD-hez. Ráadásul 50" méretben 3m-ről amúgy sem látdnád az esetleges előnyt egy FullHD anyagnál.Szerintem kár továb ragozni.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Ez a heti 2 részletben hogy van? Két játkra értetted, vagy kétszer 3-4 órát nyomod? Mert ha a heti 6-8 óra napi szintre le van bontva akkor teljesen nyugodtan vehetsz plazmát.
Ja, még annyi hogy plazma esetében érdemes megoldani a sötétítést, bár gondolom a projektor miatt ez nálad amúgy sem kérdéses./人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
válasz hitman77 #35748 üzenetére
Olyan felbontású vetítő sosem volt nálam, 2003-ban 1024x576-ossal kezdtem a házimozizást, ami vezérelte a motoros vásznat. A lejátszót és az erősítőt valóban külön kell bekapcsolni, akárcsak a tévé esetében, ami elé ereszkedik le a vászon.
Képi élményt tekintve még egy 55-60 colos tévé sem alternatívája a 2-2,4 m széles vászonnak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zippofcy
senior tag
Nem szükségszerű hogy plazmán a nagyobb felbontás hátrányokkal járjon, ez nem LCD, itt nincs natív felbontás, inkább a CRThez áll közelebb ilyen téren.
Két TVről bizton állíthatom hogy nem csúnyább rajta az SD (pl. TV adás) mint az 1024x768as felbontású régi Pana PV8-omon, illetve a pár napig használt 1366x768as Samu 50C490-emen.
Ezek a Pana 50G20 ill. a mostani TVm a Samu 50C7000. Ezeken még szebb is az SD anyag mint a fenti, HD ready TVken, hiába full HDsok.
Annyi a "trükk" hogy az élességet lejjebb kell húzni (az alap 50-ről olyan 20-25-re).
Persze láttam olyan 50-es Samut amin borzalmasan szar volt az SD adás felskálázása ... de az meg messze a legolcsóbb 50-es full HD plazma volt, szóval csodák nincsenek.50 colra szvsz kicsi már az 1024x768-as felbontás. Akkor már inkább vegyél 1366x768-ast, mert az 1024-es felbontás úgy lehet 16:9-es képarányú hogy a cellák (plazmán a képpontok neve) nem kocka hanem téglalap alakúak.
Elég közelről nézve ez engem a PV8ason is zavart, pedig az csak 42 colos volt.
50 colon nem hinném hogy el tudtam volna viselni. (körívek a HUDon, feliratok, stb "kockásak" voltak)Az 50C490-es Samum az 1366-os volt, és ránézésre annak volt kb akkora felbontása mint a 42-es PV8-nak. De full HDshoz hasonlítva persze az is "kockázott".
200e körülért lehet kapni, nem csak megbízhatatlan netes boltokban hanem pl. Euronics is 2x 1-1 hétig akciózta annyiért.
Tudom sokan mondják hogy a 3D nélküli modellje az 50 ezerrel olcsóbb, de NEM csak annyi a különbség.
Én rengeteg plazmát megnéztem és összesen 3dbnak tetszett a képe, a Pana G20nak, a Samu 50C490-nek meg az 50C7000-nek.
A nem 3D-s Samuk képe sokkal rosszabb volt (fekete szín, felskálázás) mint 3Ds társaiké.Ja a fentiekhez hozzátartozik hogy én 1.5, max 2 méterről nézem a TVt.
3-4 méterről már nem kell full HD 50 collra, de akinek akkora a szobája az fizesse meg a nagyobb méretet szvsz . Minek "hatalmas" plazmaTV ha olyan messziről nézi az ember hogy 55cm-es TVnek látszik?Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
janos666
nagyúr
válasz hitman77 #36235 üzenetére
Szerintem Wii-n nagyon ritka, vagy akár nincs is olyan játék, ami 1920x1080-ban renderel.
A felbontás pedig elég zavaros ezeknél a HD-Ready témáknál.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
salapp
addikt
válasz hitman77 #36632 üzenetére
Ha alacsony a költségkereted, akkor szerintem nem kérdés, hogy plazmát kell venni.
Most már egy hónapja boldog tulaja vagyok egy 42x20-nak.
Az is téglalap alakú pixelekkel dolgozik. Egyáltalán nem lehet észrevenni.
Otthoni körülmények között (van lcd-nk is) a plazma úgy viselkedik, ahogyan elvártam. Tévéadással, dvd-vel és hd-vel is élmény a használata.
Egy dolog van: szemből jövő fényt nem szereti (bár melyik megjelenítő igen?), tehát ha szerencsétlenül (mint nálunk) csak így lehet elhelyezni, szükséges a sötétítés az ablakra.
Az lcd addig tűnik jó vételnek (különösen ilyen összegmegkötésekkel), amíg otthoni körülmények között ki nem próbálod. Azt már nem is mondom, hogy az sd adások az lcd-n olyan természetellenesek, hogy arra szinte nincs is szó. Számomra a plazma használata után az lcd-nk már nézhetetlen.
És nincs olyan, hogy egy hasonló árkategóriájú lcd-nek a kontrasztja/feketéje akár csak megközelítse egy plazmáét. (nyilván local dimminges méregdrága led háttérvilágítású lcd-nél, baromi jó minőségű forrásból meg lehet közelíteni az élményt, de minek adna bárki egy tv tuneres monitorért 3-400 ezret?)[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
BaLee
addikt
válasz hitman77 #36640 üzenetére
2m-ről megfelelő anyagnál már látni a különbséget, 2.5ről necces, 3ról nem fogod észrevenni.
Ha 2m-ről fogod nézni 50" méretben akkor oda full hd kell.
42" megint más kérdés...Samsungnak vannak jó darabjai, LGt meg meg kell nézni. Ha bejön a színvilága akár azt is lehet választani.
-
Ijk
nagyúr
válasz hitman77 #36640 üzenetére
2m-ről viszont már necces a HD-ready 50"-ban. Nézd neked kell eldöntened, túl nagy tv nincs, ha ragaszkodsz a 42"-hoz, abból 2m-re is jó a HD-ready, 50"-ból ugyanilyen távolságra már fHD-t érdemes. Te döntöd el mennyi pénzt szánsz a dologra, 42"-os HD elég olcsó, 50"-os fullHD-ért már mélyebben zsebbe kell nyúlni. Az utóbbival kapcsolatban érdemes szétnézni, mert tele van a piac leértékelt tavalyi kifutó modellekkel.
3m-es filmezés miatt biztosan 50"-ra mennék rá. Még akkor is ha csak HD-ready-re futja.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Gabor970
addikt
válasz hitman77 #36643 üzenetére
3 méterre kicsi a 42", ebben biztos vagyok. Az 50" sem nagy, és inkább 50" HD ready, mint 42" Full HD. A rá szánt összegből nem lesz 50" full HD szerintem. LCD ebben az ársávban sokkal rosszabb képminőséget fog adni, full hd ide vagy oda..... Jahh, a konzolok legritkább esetben tolnak 1080-as felbontást, a játékok 90%-a 720p-s. Filmet miről néznéd? Oda fog kelleni a 1080-? 3m-re bajosan. Saját tapasztalat (és hidd el, nem vagyok kritika nélkül) a legolcsóbb 50"-os HD Ready plazma is hatalmas élmény, és leginkább nem a TV képességei a korlátok, hanem a forrás minősége a gyenge láncszem.
Lentebb írtad: Konzol -oda nem kell 1080
normál TV adás -oda nem kell 1080
DVD, divx: -oda nem kell 1080mi a baj a HD ready-vel?
Ha pesti lennék, mindenkinek aki vacilál mondanám, gyere be hozzám egy órára, és győződj meg magad. Ha nem tetszik, gondolkodj magasabb kategóriásban. Eddig aki meglátta a tesco gazdaságos PS50C430-unkat, mind el volt tőle ragadtatva (igaz, egyiknek sem FULL HD Pana plazma volt odahaza) Sajna nagykanizsai révén, csak annyit mondhatok, ha valki erre jár, keressen nyugodtan, szívesen látom.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz hitman77 #36642 üzenetére
bocs, ez nekem kimaradt. Ha elsősorban monitornak kell a konzolhoz, akkor akár 42"....
és monitornak játékra tényleg LCD... (brrr, nem szeretnék azon még TV műsort sem nézni )[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz hitman77 #36648 üzenetére
bevallom nem tudom milyen, ha van egy projektor is odahaza. Ezért nem biztos, hogy mérvadó a véleményem. Gyarló emberként nehezen lépek ki a saját életemből is.
Én nem vennék 50"-alatti nem plazma készüléket, de mi azon TVzünk-filmezünk.
Kollégám Euronicsban Nagykanizsán 99.900-ért vette a PS42C430-ast. kb 2 hete. A mázlista ezt tetézendő még eladta a 2 éves PS42B430-at 90e-ért. No ez nem volt rossz upgrade.
Ha projektorod van, akkor gondolom a beépített media playernek semmi dolga nem lenne a samsungban. Hát, akkor én az itteni vélemények alapján inkább a C2-nél maradnék.Ha jönnek újabb konzolok, amik full HD-ben adják a képet, valóban kellhet a FULL HD. Ha a TV nézést, film nézést veszem 3m/50"-ra, akkor attól tartok a szemed 3 év múlva sem lesz nagyobb felbontású. 42" esetén mindez hatványozottan igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz hitman77 #36648 üzenetére
Így elég nehéz tanácsot adni, a véleményeket már tudod. De mindenkinek el kell dönteni, mennyit hajlandó tv-re áldozni és annak megfelelően lehet választani. Mert most megy a dobálózás a 42"-al, 50"-al, HD-val, fullHD-val, holott ezek mind egész más árkategóriát képviselnek.
Négy-öt tényezőt érdemes szem előtt tartanod tv vásárlásnál.
0. Ár (a legfontosabb, innen lehet elindulni)
1. Képméret- a második legfontosabb, mert ez adja a leglátványosabb különbséget
2. Felbontás
3. Képminőség
4. Garancia (időnként van 5 éves garancia akció ami elég meghatározó a döntésben)/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
válasz hitman77 #38785 üzenetére
Olyan is van?
Én csak U30-ast láttam.
A Pana honlapja szokás szerint nem naprakész.
A panasonic.de sem mutat olyat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz hitman77 #38791 üzenetére
A Videopart a legismertebb, legnagyobb Panasonic kereskedő, nem ők az importőrök, hanem a Panasonic Magyarország, teljes nevükön: Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep. Sem az Ő honlapjukon, sem a németen nem találtam a tévédet.
Ezzel nem akarom lebecsülni, minősíteni, csupán az érdekel, mi ennek az oka?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz hitman77 #38813 üzenetére
Már többször leírtuk, hogy a 2010-es modelleknél ez a probléma gyakorlatilag teljesen eltűnt. Az egyik külföldi fórumon volt egy méréssorozat, ahol a 2010-es NeoPDP tulajok megmérték a saját készülékük értékeit 500, 1000, 1500, 2000 óra után is, és a legtöbb esetben azt tapasztalták, hogy minimális 0.01-0.02 értékben változott csak a feketeszint, tehát még így is bőven alatta marad az érték konkurens gyártó plazmái által hozott értéknek. Nálam is benne van már szerintem 1000 óra a G20-ban és semmilyen változás nincs mai napig sem. A G10-ek itt már látványosan világosodtak. Szóval ha csak kisebbek lennének a lépcsők, időben akkor is ugyanúgy kéne világosodnia, de nem teszi.
kisbalazs83: Tudtommal a szerviz bármit meg tud nézni, a TV elvileg mindent naplóz, más kérdés, hogy ezt nemigen nézik - legalábbis eddig senki nem közölte, hogy emiatt ne javították volna a TV-jét. De ezért szoktuk mondani, hogy mindenki csak saját felelősségre piszkálja a szervizmenüt.
A Panasonic plazmáinál nem tudod nullázni az üzemidőt, csak alaplap-cserével. A Samsung-nál simán lehet.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz hitman77 #38818 üzenetére
A gyártó ezt úgy adja meg, hogy 100.000 óra elteltével csökkenne a panel fényereje a felére - már ha ezt ki lehetne szolgálni elektronikával (de nyilván előbb pukkan el). Tehát a fekete világosodásról szó sincs, arra vonatkozóan nincs ígéret. De egyébként szerintem 10.000-20.000 óra után is korrekt lesz a feketéd. A régi PX80-amban most saccra olyan 6000-7000 óra lehet, mai is bőven jó a feketéje.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rick009
tag
válasz hitman77 #38771 üzenetére
szia!
valami ellenérv, hogy ne vegyem meg? pont ilyet tervezek venni, csak eddig az x nélküli verziót, de az nincs edigital-ban. megér az +5e-ret? vagy mi ez a hang cucc?
nekem nemcsak első plazma lesz... hanem az első lapos is
hónapok óta őrlődöm melyik a jobb vétel. led/plazmák között cikázok, de ide jutottam, remélem jól teszem, ha megveszem -
DM-Fan
nagyúr
válasz hitman77 #38972 üzenetére
Az a baj, hogy kalibrálni konkrét lejátszókészülékhez kell a konkrét TV-t, mert még típuson belül is lehet szórás két TV között. Irányadó beállításokat lehet keresgélni, de szerintem jobban jársz, ha úgy állítod be, ahogy neked szemre megfelelő az adott forráshoz. Persze ezzel is erősen mellé lehet nyúlni (pl. ha eleve rosszul szoktad meg a képi beállításokat).
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz hitman77 #41010 üzenetére
Elvileg meg tudná kapni digitális tuneren keresztül is, de itthon nincs olyan adó/szolgáltató, amely terítené a frissítéseket, ezért az egyetlen módszer az SD-kártyán keresztül történő frissítés. Letöltöd a linkelt fájlt és kitömörítve felmásolod a kártyára, majd onnan indítod a frissítést.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz hitman77 #41012 üzenetére
"Az én típusomhoz (UX30) is jó a linkelt file?"
Erről nem tudok nyilatkozni!
A SDDL.SEC fájlt egyébként az SD kártya gyökérkönyvtárába kell másolni. A TV-t be kell kapcsolni, majd a memóriakártyát a slotba tenni. Ekkor a TV automatikusan megtalálja a fájlt és megkérdezi, hogy az letöltse-e magának. Jóváhagyás után már megy is az upgrade. Azt nem tudom, hogy valamilyen szinten ellenőrzi-e a TV, hogy neki való-e a firmware, amit adsz neki, felteszem igen, de ebben nem vagyok biztos, így inkább ne frissíts, ha bizonytalan vagy abban, hogy hozzávaló-e!
Az upgrade-et csak saját felelősségre végezd!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
snefftamas
aktív tag
válasz hitman77 #41276 üzenetére
Nem engednek váltani ha olcsóbb lenne az új csomag ez volt nálam is. Csak lemondani lehet es újrakötni amit a névcserével talán meg lehet trükközni, ahogy előttem írtak.
Én maradtam nem váltogattam, lassabb olcsóbb net-et akartam...
Ha lenne nálunk Digi már rég ott lennék akar milyen "szarul" is küldik a jelet, a mostani analog UPC nél a Digi csak jobb lehet...
[ Szerkesztve ]
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
veterán
válasz hitman77 #41276 üzenetére
analóg tv röl váltanék digital goldra a net pedig 30Mbitröl 25-re módosulna mivel a 25 fele annyiba kerül mint a 30.a tévé is vagy 3 ezerrel lenne olcsóbb.Valóban lehetne csak digi csomagot kérni de nem 5 ezerért mint az új ügyfeleknek,hanem 10 ezerért,amit én nem kívánok elfogadni.
duree54
-
vbmn1
csendes tag
válasz hitman77 #41597 üzenetére
Én a helyedben megnézném, hogy mit adnak hozzá. Ha pedig úgy ítéled meg, hogy kevés, akkor mással rögzítsd. A TV-D max 22-23 kg (állvány nélkül). Szóval nem kell túl sok csavar, főként betonba. Már szerintem a 4 db 10-es dűbel és csavar is bőven megtartja. De ha nyugodtabb vagy tegyél mellé még, hogy meg legyen az általad említett 6.
A fúrás mélységét a dűbel hossza határozza meg, illetve, hogy milyen hosszúságú csavarokat teszel bele.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
-
vbmn1
csendes tag
válasz hitman77 #41600 üzenetére
Nos, az én tartómhoz a következők vannak:
10-es dűbel 60 mm hosszú ebből 5 db (1 középre, 2-2 jobb-bal oldalon elosztva)
Hatlapfejű csavar 80 mm hosszú 5 db
Használati utasítás szerint és szerintem is 85 mm mély jukat fogok hozzá fúrni.
Mindezt pedig betonba, ahogy te is.
Az én tartómnak a MAX terhelhetősége 100 kg.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest