Aktív témák
-
-
-
Nevl
csendes tag
Most kilátásom van egy ATI 8500-re (igen jó áron amerikábol hozom kibaszott olcsók a cuccok)és azt hiszem hogy megéri legalábbis nekem mert van egy GeFORCE 2 MX-em MX 400-nak ismeri fel az XP detonatorral és 3D MARK-ban 2800 pontokat érek el. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy most egy jódarabig nem kell videókártyát cserélned, ha már technológiailag nagyon a végét járja megtuningolod azt késsz.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
FollowTheORI #18 üzenetére
Az egy jó vásár lehetett :D
-
Én már most is hasznát veszem...
ATI Tubes Screen Saver használja... :D -
-
utax
aktív tag
szóval a pixel shader 1.x mehet a levesbe ! :))
-
-
De azért a PC -det ne dobd el, mert akkor mivel fogsz ide irni... :D
-
Den
veterán
Hát, nem vagyok az a hardcore játékos, aki minden játékot kipróbál/játszik. Van egy két jó autó versenyes amit szeretek, néha egy kis fps, ennyi. Ezt meg kibírom ha meg kell venni, pl, abból a 60-70000 forintból amit évente megspórolok azzal hogy nem költök olyan pc hardverre ami csak a játék miatt kell.
-
Egon
nagyúr
Azért én nem vagyok abban biztos, hogy azt az 5 éves ciklust tartani tudják... Másrészt honnan szerzel rá progit? Vagy Te mindent megveszel eredetiben? Nekem arra nem igazán telik... Sőt sokszor még a ''szokásos'' 700-1000 Ft-os CD-nkénti máősolási díjat is sokallom, de szerencsére van ftp-zős haver...:D
-
Den
veterán
Ezért fogok xboxot venni, ahelyet hogy a pc-met fejlesztgetném évente vagyonokért.
Azt öt éves gyártási ciklusra tervezték, és ugyanúgy mint a ps-nél az újabb programok úgy lesznek egyre jobbak és látványosabbak hogy egyre jobban kihasználják a vas képességeit. -
utax
aktív tag
hmm ... ezen már én is elgondolkoztam, hogy mi értelme van az ehhez hasonló, ujságokban olvasható tanácsoknak:
''a gf3ti500-on 248 fps-sel megy a q3, míg a radeon8500-on csak 246, tehát akinek van rá pénze, mindenképpen gf3-at vegyen mert gyorsabb'' stb stb stb ...
nekem ha 25 fps felett van, már tökmindegy ...
ati radeon VE ddr rulez :))
(a MOHAA 1024-ben játszható rajta, mi kell még ???) -
Igazad van abban, hogy abszolút kiegyensúlyozatlan lenne egy GeF2 MX-szel az XP1700+.
Én az 1.33 GHz-es Tualatin Celeronomon próbáltam ki egy Megacolor GeF2 MX-et (175MHz core/150MHz mem). Igaz, a memória csak 150-re volt állítva gyárilag, bár a RAM 166-MHz-es volt. Gyári állapotban próbáltam ki, nem tuningoltam.
Nos, azt tudom mondani, hogy az MX-szel a gép közel úgy teljesített, mint egy 900 MHz-es Celeronnal, ami mellett GeF2 GTS volt.
Tehát jócskán visszafogta a gépet az MX. Ha az XP-t nézzük és egy MX400-as kártyát, akkor valahol ugyanitt lennénk. Tehát egy 1.2 GHz feletti gépbe nem javasolt GeF2 MX-et belerakni. Inkább GeF2 Titanium, vagy magasabb kategóriás kártyát válasszunk.
Végül is a GeF3 jó választás volt, csak kicsit drága és ''túl jó'' a mai játékokhoz. Viszont ha az embernek van felesleges 50-60e jó magyar forintja ilyesmire, és éppen most akar Voodoo2-TNT1-Savage4-TNT2-ről váltani bika gép háttérrel, vegyen ilyet, mert kb. nyártól kezdve jó hasznát fogja venni a most felesleges 3D-s lőerőknek. -
guest
veterán
hi!
egyébként az előző kártyám egy riva tnt1-es volt, tehát ebből kiindulva döntöttem a gf3 mellett. nem tom helyesebb lett volna-e, előbb egy gf2mx400-ba (sicc!) beruházni 20000 forintot, majd, mint mondtad nyáron ism. video csere és x forint (30-40-50???) elköltése gf3-ra. talán ugyanott lennék pénzügyileg mint most. egy athlon xp 1700+ konfighoz naon csúnya az az mx... -
válasz
Lord Mixxx #5 üzenetére
Hali!
Az a furcsa, hogy a fejlesztőcégek nagyrésze nem azokkal a dolgokkal foglalkozik, amik igazán előrevinnék a dolgot, a pénz meg a szórakoztatóipar a nagy agyak jó részét elviszi, ahelyett, hogy valami értelmeset fejlesztenének. A Gilette állítólag 7 évig dolgozott a hárompengés borotváján. Amennyi energiát beleöltek...U.e.: van már Ge4-ünk de még mindig összevissza fagy a Windows, nem kompatibilisek a kártyák stb., na most ez kinek jó?
emvy -
Lord Mixxx
tag
ugy latom tobbeknek kezd feltunni ez a hardware rohanosdi.... En most allok egy gep vasarlas elott es tunodok az osszetetelen (XP vs PIV, Geforce 3 VS 4 stb) es megmondom oszinten a hezitalasom oka az az, hogy nem tudom mire kihasznalni.... Most csak egy kis notebookal rendelkezem es ha hiszitek ha nem Counter Strikeval jatszogatom pedig ossz-vissz 466 sima cerka meg egy 2.5 mb-s trident vga van benne.... vicces mi? (Win2k pro-val fuszerezve) Ok nincs 3D benne es nem bovitheto de azert elgondolkodtato, hogy itt vannak ezek az iszonyat vasak XP 2000+ meg PIV 2.2 stb es nem tudok olyan programot mondani ami miatt nagyon szukseg lenne ezekre. Nem kell a divx meg hasonlo marhasagos szoveget beirni csak gondold el, hogy atlagosan hany %-os terheltseg van a CPU-n meg a geforce-kon. Szoval kicsit elrohant a hardware a software fejlesztok feje felett. Eddig volt jo par jatek ami szaggatot a regi vasakon es csak az ujakon lett jo de most valahogy tul nagy lett a szakadek. Mar az osszehanyt codeval rendelkezo jatekok is optimalizalas nelkul hibatlanul szaguldoznak... kepzeljuk el mi lenne ha valaki nagyon beoptimalizalna valamit valamelyik csucs gepre azt hiszem tenyleg neznenk rendesen. Egy miatt nyugodj meg iden mar nem kell venned vga-t (bar ki tudja... en nem josolok olyat, hogy geforce 3-nal tobb senkinek sem kell :D ) szoval passz, mindenestre: JO JATEKOT!!!!
-
-
Azt hiszem, a Radeon 8500 topicban megkértem az embereket, győzzenek meg, hogy nekem szükségem van egy GeForce3 vagy a fent említett ATI kártyára. Nos lehet, hogy csak elkerülte mindenki figyelmét a hozzászólásom, de senki(!) nem akart meggyőzni...
Én azt mondom, hogy amíg ki nem jön a Doom3, az Unreal2, a Kreed vagy a hozzájuk hasonló DX8-at vagy DX8.1-et használó játékok (most talán csak az Aquanox van kint mint ilyen), addig senkinek sincs igazán szüksége egy GeF2 Ti kártyánál jobbra. Úgy látom, te 60e forint tanulópénzt adtál ezért a tudásért... :)
Aki rálát egy kicsit is a játék- és videókártya-piacra, saját magától és ingyen rájöhet erre a tényre.
Tehát ráér még a nyárig halasztani a jó öreg GeF2 cseréjét!
Emellett itt van a SIS is mint új versenyző, lehet, hogy jobb áron fejlettebb hardvert tud kínálni mint az nVidia a ''szutyok'' GeF4 MX sorozata. -
-
guest
veterán
üdv!
mostanában kezd az agyamra menni ez a tekknológiai káosz. vettem egy gf3-mat. eddig mindek ok. pixel shader, vertex shader, így meg úgy keresztbe-kasul és még programozható is! nem semmi... mindez szépen mutat a gf3 demókban meg a 3dmark2001-ben. DE ÉN NEM EZÉRT FIZETTEM 60 RONGYOT!!! én a valós alkalmazásokban akarom hasznát venni a cuccnak. még egy játékot sem találtam ami kihasználná a sok belezsúfolt tudást. holmi néhányszor +10fps-ért sok volt ez a pénz. ráadásul már itt a gf4 és a programok még sehol. mostanában jutott el arra a szintre a video, mint annak idején a proci technológia. jó a hardver, de nincs hozzá az ezt kihasználó szoftver. mire megjelennek a játékok, a gf3 már csak 20 rugó lesz. azt hiszem csináltam egy nagyon rossz boltot. de ha nem így van, világosítsatok fel!
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged