- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DNReNTi
őstag
válasz
Vision #18970 üzenetére
Attol fugg mi a cel, mire akarod hasznalni.
En szeretem a lightweight cuccokat, igy peldaul a Slim szerinem egy igazan jo valasztas lehet. Felteve ha neked eppen egy REST API-ra van szukseged. A Codeigniter is eleg kicsi es gyors, viszont alapbol eleg buta, viszont bizonyos dolgok meg feleslegesek benne, igy en azt kicsontoztam, es felokositottam a sajat igenyeimre. A Phalcon-t is ki akarom probalni, nekem nagyon szimpatikus, kicsi, gyors, pont amit szeretek.(#18971) Lacc
En sem flame-elni akartam, csak velemeny / tapasztalat csere ez.Teljesen egyetertek veled hogy a projekt hatarozza meg mire van szukseg, de ezt mar kozben eppen kiveseztem fentebb.
-
biker
nagyúr
válasz
Vision #18739 üzenetére
nem szép, de ez is működő megoldás, ha saját főből kell írni.
Persze pdo-val még szebb lenne.
Persze indexelt táblán, mert különben 10-20mp is lehet egy 100.000 soros táblában 3-4 szóra keresni.Aztán ezért lehet megköveznek, mert ez még mysql_* féle megoldás volt, de én mondjuk a match-against párossal keresnék, mert akkor a rendezést lehet score alapján végezni, mennyire releváns az összetett keresés
$termekek = mysql_query("SELECT *, MATCH (termek_nev, termek_leiras, termek_cikkszam, termek_szall_code, termek_ean) AGAINST ('$keresett*' IN BOOLEAN MODE) AS score FROM webshop_termekek WHERE MATCH (termek_nev, termek_leiras, termek_cikkszam, termek_szall_code, termek_ean) AGAINST('$keresett*' IN BOOLEAN MODE) ORDER BY $order LIMIT {$_POST['start']},$lapozas");
ez egy működő copypaste
és nem kell ciklusban összefűzni a szavakat. -
fordfairlane
veterán
válasz
Vision #18729 üzenetére
Igen, ezt úgy küszöbölném ki, hogy mondjuk 15 percen belül meg kell rendelnie a terméket, különben törlődik a kosár. Nagyjából így működnek azok a rendszerek, amelyekkel találkoztam (mozi, színház).
Én még nem csináltam ilyen rendszert, ahol így kellett kezelni a kosarat, de így elsőre jónak tűnik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #14164 üzenetére
Pedig éppen neked linkeltem be korábban egy kissé eltérő esetet...
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #14151 üzenetére
Ja, én is elég sokat szoptam vele még két éve pl. NuSOAP-pal, hogy sikerüljön úgy működésre bírni, hogy egy C#-os sima konzolos alkalmazás (SOAP-kliens) segítségével kommunikálni a SOAP-szerverrel:
http://stackoverflow.com/questions/6986350/generating-wsdl-with-nusoap-return-struct-with-various-types-int-string-arrNa, ilyenekre például nagyon nehézkes a PHP. Ugyanezt a feladatot C#-pal megoldani (legenerálni egy/több osztályból a WSDL-t, stb.) kb. 10 perc.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Vision #14077 üzenetére
Szinte minden alkalommal az include-olt php-ban van valami hiba, amit letöltöttem. 2 perce ezt a megoldást próbáltam ki, természetesen ebben is volt hiba. Az includolandó php fájlban. Már a kezdésnél csak simán "<?" volt, hiányzott a php kulcsszó.
Ilyenek vannak fent.
Persze megeshet, hogy a többinél én bénáztam és nem írtam át valamit. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #13500 üzenetére
De igen, meggyorsítja, csak ismerni kell a megfelelő modulokat. Facebook-integráció miért olyan nagy dolog? Nagyon jó és folyamatosan fejlesztett modulok vannak erre a célra Drupalban. Videótutorialokat is kap az ember, ha akar.
A reszponzív dizájn, mobilos skin megint nem értem, miért is lenne ellenérv. Erre pedig normálisan kommentezett, igényes, könnyen átszabható alapsminkek vannak.
Ez pont egy olyan feladat, aminek az összes pontjára alkalmas lehet egy CMS. Mint említettem, csak ismerni kell a rendelkezésre álló eszközöket, és főleg nem ismeretek hiányában (szemellenzősen) nyilatkozni valamiről. -
sztanozs
veterán
válasz
Vision #13366 üzenetére
Itt az eredmény (fejből, így hibázhat) a három változatra:
szintek l++ ++l l+1
+--a 1 1 1
| +--aa 1 2 2
| | +--aaa 1 3 3
| |
| +--ab 2 3 2
|
+--b 2 2 1
| +--ba 2 3 2
| | +--baa 2 4 3
| | +--bab 2 4 3
| | +--bac 2 4 3
| |
| +--bb 3 4 2
| | +--bba 3 5 3
| |
| +--bc 4 5 2
|
+--c 3 3 1
+--ca 3 4 2
+--cb 3 4 2 -
cucka
addikt
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Vision #13315 üzenetére
A switch olyan rugalmas, mint az öntött vas. Egy tömbbe vagy egy kicsivel inteligensebb cuccba kell pakolni; ha megvan az elküldött key ebben a tárolóban, akkor a hozzá tartozó value kell, ha nincs, kell egy default.
1-esre semmiképp sem kellene átírni, mert nem mond semmit magáról; szövegesen értelmesebb, pl.: red.
-
válasz
Vision #13223 üzenetére
ha egy mezőben ALT+ENTER-t vagy CTLR+ vagy SHIFT (nem tudom melyik) új sort raksz akkor azt így exportálja ami szabványos a mezőhatárolók miatt de a régi phpk nem kezelik. Elvileg kezelhető lenne str_getcsv-vel de az a 5.3... -as phpban van és sajnos a szerveren ahol meg kéne oldanom a gondot nem az van
-
fordfairlane
veterán
válasz
Vision #13155 üzenetére
Az MVC pattern alkalmazásfejlesztésre lett kitalálva. Pont fordítva látom a dolgot.
A web dokumentum-megosztó rendszernek indult, később egyre jobban kibővült, és manapság egy elosztott alkamazás támogató frameworkké nőtte ki magát. Ez tette szükségessé, hogy a különféle alkalmazásfejlesztési módszertanokat kezdik átvenni a web fejlesztők is.
Az MVC lényege a adatok kezelésének és az adatok reprezentációjának (nézet) szétválasztása, illetve az adatok kezelésénél is további részekre bontása, egyrészt az alkalmazás-workflow (ez a controller), másrészt a domain-logika (ez meg a modell) . A stateless-ségnek nincs semmi köze ennél a témánál.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Vision #13155 üzenetére
Abszolult igazuk van rá, így nem is értem, hogy miért tart már a 4. verziónál az ASP.NET MVC, illetve miért van 20 millió PHP framework, ami MVC mintát követ ráerőltetés nélkül.
És az anyja mindenit, működik!
Egyébként is, hogy jön ide, hogy valami stateless-e vagy sem?
-
cucka
addikt
válasz
Vision #12640 üzenetére
Erre milyen számszerű választ vársz?
Vagy milyen alternatívára gondolsz? A file-okon kívül milyen más módon tudsz akármilyen adatot tárolni egy szerveren?
Az egy értelmes kérdés lenne, hogy a nagy mennyiségű adatot milyen módon tárold (sima file, sql, nosql), vagy hogy hogyan oldd meg, hogy ne kelljen 50-100 mb adatot a memóriában tárolni ahhoz, hogy kiírd.
Amit kérdeztél, az kb. olyan, mint ha megkérdeznéd, hogy a http protokoll megfelelő-e weboldalak kiszolgálásához. -
Orionk
senior tag
válasz
Vision #12554 üzenetére
Ez ennek az oldalnak a forrása : http://vanenet.hu/
Mit jelent, a google analytics követő ?
-
Laffesz
csendes tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #12408 üzenetére
"Egy random junior/senior C++ programozó mindig többet fog keresni, mint egy random junior/senior php programozó."
Jaja, ez igaz. Én inkább csak arra gondoltam, hogy ettől függetlenül vannak jó fizuért PHP-s állások (nem saját tapasztalatból beszélek, mielőtt kérdeznéd).
"Ott volt a kérdés, hogy másfele induljon-e? Azt pedig úgy értelmeztem, hogy más szakterület irányába induljon-e."
Ja, lehet, hogy így értette, én elsőre másképp értelmeztem, azt hittem, arra gondol, hogy akár magyar nyelvű tutorial helyett tudunk-e ajánlani valami nagyon frankó angol nyelvű alternatívát. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #12404 üzenetére
A jó kis szaftos trollkodás.
Amit írtál, az megint az "attól függ"-kategória, önmagában szerintem nem helytálló. Egyébként azzal viszont egyetértek, hogy a PHP renoméja nem túl jó, ennek sajnos meg is van az oka, ezért jó sok meló szarul fizet, és például egy ASP.NET-es melót szvsz nagyobb eséllyel találsz több fizuért. -
v_angelus
tag
válasz
Vision #12047 üzenetére
Igazából az ár nem nagyon számít, ami fontos, hogy nem akarok drágán olyan rendszert venni, ami mögött csak marketing van, használható megoldás nincs.
Az ideális az lenne, ha a számlázás mellett fuvarlevelet is tudna generálni a rendszer, és persze az illesztés, lehetőleg xml, de az se baj ha valami egyedi módon lehet vele kommunkiálni.
A készletnyílvántartás, raktárkezelés megvan már. -
oleslie
aktív tag
válasz
Vision #12014 üzenetére
DOM-al nem tudtam megoldani, hogy 2 percen végezzen az adatok megemésztésével.
Feldolgozás közben figyelni kellett hol tart a script futásidőben, és a 2. perc letelte előtt paraméterezve header('Location...') -al visszairányítani saját magára különben ... különben csöcs, mert a listát/-kat van ahonnan csak óránként 1x, de van ahonnan NAPONTA csak 3x lehet letölteni.
regex -el bőven időn belül végez.
Persze szervere válogatja. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #12006 üzenetére
Nem ártana, ha az UFT-8 helyett UTF-8 lenne használva.
Mondjuk ettől még gondolom nem ez a para. Az a baj, hogy eléggé általánosságokat írsz, szóval nehéz kitalálni, most mi a pálya. Végül is most akkor a $result objektumodban mi van? Azt írtad, valamiért htmlentities-zel nálad üres string jön vissza, pedig az nem túl normális, de lehet, hogy korábban rossz sorrendet mutattam, már nem emlékszem
szóval próbáld meg megint kiíratni (vagy fájlba, mindegy):echo ' <pre>', htmlentities(var_export($result, TRUE)), '</pre>';
erre mit kapsz eredményül?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #12000 üzenetére
(#11999) Tapsi :
ha már rákérdezel fórumon, segítséget is kapsz, akkor illik azt is megírni, hogy végül mivel oldottad meg.Amúgy igazából nem értem, miért jó ez így neked, hogy XML-ben adod vissza a választ, ha már meglenne a módszer arra is, hogy szépen objektumokban és/vagy tömbökben kapd meg a választ, ami könnyen kezelhető...
így csak raksz egy tök felesleges overheadet az egészre. Mármint a kliensoldalra, a szerveroldalon nálad nem tudom, mi a helyzet (pl. miért így XML-ben kell visszaadnod). -
oleslie
aktív tag
válasz
Vision #11987 üzenetére
Van, sok sikert a vision/octopus "rendszerhez".
Más szavakkal : térdre ... imához ..., házhoz mész a pofonért, te is felvetted a sz*póálarcot?
/érted e mire célozgatok? úgy xar ahogy van, de néhány nagyker ezt a rakás bélsárt használja, (ra*, cé*, legalábbis engem ezek érintenek), állandó sz*pás/Van egy telefonszámom/emilcímem vhol egy visionos emberkéhez /nekem annó sokat segített, bár kicsit lassan/, ha jól sejtem, 1-2 héten belül lesz neked is (még ha nem is tőlem
)
Ha érdekel pm me, és megkeresem.Jah ... gondolom még mindig felhasználja az IP-t az azonosításra. Ha most nem, de később átviszed az oldalt/soap lekéréseket más szerverre, arra figyelj, hogy az adott IP (ahonnan a soap lekérések ki fognak menni) még ne legyen regisztrálva. Ugyanis csak az fogja tudni használni a szolgáltatást az adott IP-ről, aki elsőként bejelenti. A később jelentkezők már nem tudnak mit tenni.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Vision #11993 üzenetére
most akkor ezt a strukturat kellene visszakapnod ugye? a hibauzenetbol kiindulva gyanitom, hogy ezt is stdClass objectkent adja vissza a service, szoval elvileg valahogy igy kellene kinyerni az adatokat:
$result->GetCikkekKeszletenResult->cikk->cikkszam
de, ha mutatsz egy sikeres lefutas eseten visszakapott eredmenyt ($result), akkor tudunk biztosabbat is mondani az egyes mezok eleresehez.(#11992) Sk8erPeter: "Sőt, inkább var_export()-tal, az értelmesebb kimenetet ad, mint a print_r()." - latszik, hogy mostanaban nem php-ztam
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Vision #11991 üzenetére
Lehet, hogy félreértelek: most az a kérdés, hogy a $result object elemeit hogyan tudod kiíratni/felhasználni fájlbaírásra?
Ha a $result->GetCikkekKeszletenResult->any-t kiíratod, akkor nem a várt eredményeket kapod? Mondjuk ahogy elnézem, XML-formában kéne várnod, azt meg parse-olni kell.
De amit írtál, tehát ez.
[any] => 3Túl sok kérés )
azért van ilyen formában, mert gondolom böngészővel kiírattad, az meg nem mutatta a <valasz>, <hiba>, <kod>, <leiras> tageket, mert megpróbálta parse-olni, tehát mindezt htmlentities()-zel és <pre> taggel írasd ki, ha meg akarod nézni, ténylegesen mi van benne.
Sőt, inkább var_export()-tal, az értelmesebb kimenetet ad, mint a print_r().Valahogy így:
echo ' <pre>', var_export(htmlentities($result), TRUE), '</pre>';
(a vessző itt most szándékos, felesleges konkatenálni)
-
j0k3r!
őstag
válasz
Vision #11989 üzenetére
sajnos nekem ebbol annyi jon le, hogy visszakapsz egy stdClass objectet, amiben benne van a hibauzenet. esetleg a servicet leiro metaadatokban kene szetnezni (wsdl), hogy mifele objectnek (?) kellene visszajonnie egy "helyes" operation hivas eseten. mas otletem most nincs sajnos.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Vision #11987 üzenetére
hello!
mi van a $result-ban (pl.: print_r($result))? egyebkent, ha jol emlekszem, akkor server oldalon is regisztralni kell valahogy, hogy melyik operation-nek milyen a bemeneti parametere es milyen a visszateresi erteke, vagy legalabbis nusoap-nal igy volt:
$server->register("add", array("new" => "tns:newList"), array("out" => "xsd:string"), URL);
add - operation neve
tns:newList - input parameter (sajat tipus)
xsd:string - visszateresi ertek (itt peldaul json volt nalam)
URL - ugye a service cime -
ArchElf
addikt
register_globals beállítás be van kapcsolva a szerveren - ha kikapcsolható gyorsan ki kell lőni, ha nem, akkor nem szabad a session-ben tárolt (meg get query /post form-ban küldött) változókkal azonos változóneveket használni.
AE
-
tkazmer
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- Ingatlanos topic!
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest