- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Philips LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
Na egyébként véget vethetünk ennek a beszélgetésnek, a trim()-mel gyönyörűen megy, köszönöm mindenkinek aki kicsit is foglalkozott a problémámmal
-
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #15320 üzenetére
Na itt a kódrészlet ami kell:
$db = new PDO('pgsql:host=localhost; dbname=adatbazis', 'postgres', 'jelszo123');
......
$f = fopen("be.txt", "r");
while(!feof($f))
{
$tmp = fgets($f);
$nevek = explode(', ', $tmp);
foreach($nevek as $akt_nev)
{
$q = $db->prepare("INSERT INTO tabla (nev) VALUES (:nev);");
$q->execute(array(":nev" => $akt_nev));
}
}
fclose($f);
......
A be.txt tartalmáról már beszéltünk -
Dave-11
tag
válasz
trisztan94 #15318 üzenetére
Elvileg nem lenne szabad lennie, mert úgy van, hogy van egy sor, és abban vannak egymástól vesszővel majd egy szóközzel elválasztva. Tehát így:
Anna, Árpi, Aladár
Ez például egy sor. Majd ezt fogom, beolvasom, és a kapott sort szétbontom egy tömbbe az explode() függvénnyel. Ezen a tömbön végigmegyek, és az aktuális nevet feltöltöm a táblába.
A fájlt egyébként UTF-8-as kódolásban mentem, de majd rápróbálok a BOM nélkülire még egyszer. -
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #15315 üzenetére
"Fogalmunk sincs, mi van az $aktualis_nev változóban."
Fentebb írtam, hogy egy név, amit épp feltöltök az adatbázisba. Például a "Kis Pál". Egyszerű karakterlánc van benne.
Még annyit, hogy ezt nem a felhasználó írja be, hanem egy szöveges fájlból olvasom be őket, ahol vesszővel vannak elválasztva egymástól.
-
Dave-11
tag
válasz
trisztan94 #15311 üzenetére
Hát végül is ennyi az egész kód:
$q = $db->prepare("INSERT INTO tabla (nev) VALUES (:nev)");
$q->execute(array(":nev" => $aktualis_nev));A varchar alatt a character varying-ot érted?
Meg még nálam adtam neki határt, hogy maximum 200 lehet. -
Dave-11
tag
Van egy PostgreSQL-es adatbázisom, és ebbe töltök fel adatot PHP-val. PDO-t használok.
Van egy nev nevű oszlopom, amibe feltöltöm a szöveget, de sajnos a végére valahogy belekerül egy szóköz, és amikor később próbálom visszakeresni az adott névhez tartozó adatokat, akkor nem kapok a lekérdezés eredményeként semmit, mert az adatbázisba felvett név nem egyezik az eredetivel.
Valami ilyesmi:
Eredeti: "Kis Pál"
Adatbázisban: "Kis Pál "
Text és varying character típust is próbáltam, de mindkettőnél megjelenik a hiba.
Tudnátok segíteni? -
Dave-11
tag
válasz
Peter Kiss #14809 üzenetére
Bocsi, akkor átkódolni
Így jobb?
-
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #14807 üzenetére
Tele von Zsinór: "A teljesen biztos megoldás az, ha te generálod a fileneveket."
Ja igen, gondolom itt arra gondolsz, hogy feltölthetnek akár kettő vagy több ugyanolyan nevű fájlt, és az bezavarhat. Akkor erre meg lehet olyat csinálni, hogy mondjuk a fájl neve elé hozzáfűzzük a feltöltés dátumát és időpontját, meg rárakunk egy MD5-ös titkosítást az így kapott stringre.
-
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #14803 üzenetére
Hát jó persze, de ő csak annyit kérdezett, hogy a feltöltött fájlt hogyan helyezze át más mappába, meg hogyan tárolja el az URL-t az adatbázisban, a fájltípus ellenőrzés meg evidens, azt úgy gondoltam hogy meg tudja oldani.
Azt hogy érted, hogy ha felmegy az index.php fájl akkor már is nem a tiéd a szerver. Attól még annak a "szabotálónak" tudnia kell az adatbázis használatához szükséges hozzáférési adatokat nem? Vagy esetleg arra gondolsz hogy olyan kódot írt bele abba az index.php-ba, ami kitörölheti a vele egy mappában lévő összes fájlt és mappát? Mert akkor igen, az tényleg veszélyes, ha nincs lekezelve a kiterjesztés.
Megoldásként akkor még akár azzal is meg lehet spékelni a kódot, hogy '/' karakterenként feldaraboljuk a fájl nevét egy tömbbe, és annak csak az utolsó elemét tekintjük fájlnévnek, nem? Gondolok itt az explode() függvényre. -
Dave-11
tag
válasz
rootkiller #14801 üzenetére
Meghívsz egy move_uploaded_file() függvényt, valahogy így:
move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], 'kepek/' . $_FILES['file']['name']);
Aztán fogod és egy táblába feltöltöd, mondjuk egy img_url rekordba a 'kepek/' . $_FILES['file']['name'] elérési útvonalat.Akár már a legelején is egy stringbe gyúrhatod őket:
$new_file_path = 'kepek/' . $_FILES['file']['name'];
És akkor már csak így írod:
move_uploaded_file($_FILES['file']['tmp_name'], $new_file_path);
Meg persze akkor már az adatbázisba is csak ezt a változót küldöd fel -
Dave-11
tag
válasz
PumpkinSeed #14740 üzenetére
Még esetleg annyi, hogy én Notepad++ -ban csinálom a PHP fájlokat, és ott mindig UTF-8 BOM nélkülire állítom a karakterkódolást.
-
Dave-11
tag
válasz
PumpkinSeed #14738 üzenetére
De ha kiíratod egy PHP fájlba az adott rekordot, akkor is így írja ki?
Esetleg még annyit tehetsz, hogy a PHP részeknél beírsz egy ilyen sort:
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); -
Dave-11
tag
Szeretnék csinálni egy fájlfeltöltőt, amiben több fájlt is ki lehet tallózni egyszerre. A form-omban így néz ki az ehhez tartozó input mező:
<input type="file" name="file[]" multiple="true" />
Még csak annyit csinál a program, ha lenyomom a submit gombot, akkor kiírja a fájlok neveit. Két dolgot teszteltem, egyszer a Windows7-es alapképeket tallóztam be, ez 8db kép, mindegyiknek kiírja a nevét, de amikor a telefonommal készült, csupán 5db képet tallózom be, akkor nem ír ki semmit, de ha 5-nél kevesebbel próbálom, akkor kiírja a neveket. Ez mitől lehet? -
Dave-11
tag
Ááh na csak meglett. Annyit kellett még tennem, hogy az Apache httpd.conf fájljába hozzáadok egy ilyen sort: LoadFile "d:/PostgreSQL/9.3/bin/libpq.dll" , és már működik is
-
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #14725 üzenetére
Igen, ezeket már beállítottam, de még így is vacakol
Esetleg be kéne másolnom valamit a WAMP mappájába? -
Dave-11
tag
PostgreSQL-ben kéne adatbázist kezelnem PHP-n keresztül, de még nem volt dolgom ezzel, csak MySQL-t használtam eddig, és már sajnos a csatlakozásnál elakadok.
Először is leírnám a körülményeket:
Felraktam a PostgreSQL-t, elindítottam a pgAdmin III nevű programját. Tehát elvileg ilyenkor fut a szervere, igaz? Ezután elindítom a WampServer-t, hogy tudjam futtatni a PHP kódot, és leállítom a MySQL-t a biztonság kedvéért.
Innentől kezdve próbálkoztam, és láttam hogy külön PostgreSQL-es függvényei vannak a PHP-nak. Próbáltam egyszer a pg_connect()-et, meg a PDO-s verzióval is próbálkoztam, de a pg_connect()-nél azt írta hogy nem ismeri a függvényt, a PDO-nál meg az hogy "could not find driver".
Tudnátok egy kicsit segíteni? -
Dave-11
tag
válasz
PumpkinSeed #14214 üzenetére
Nem azért mert a continue átugorja a ciklus többi részét és úgy kezdi elölről? Tehát megvan hogy a szám osztható kettővel, belép az if-be, de ott ott a continue, az átugorja az összes többi sort a ciklusmagon belül és kezdődik elölről az egész.
-
Dave-11
tag
Amikor készítünk egy űrlapot, amivel fájlokat lehet megadni, és PHP-vel beállítjuk, hogy mondjuk milyen kiterjesztés az elfogadott, meg hogy mekkora lehet a fájl maximális mérete, akkor az ellenőrzés hogyan zajlik?
Mikor rányomunk pl.: a Küldés gombra, akkor már egyből feltölti az egész fájlt a tmp mappába, és utána ellenőrizgeti le a paramétereket, vagy előbb a feltöltő gépéről lekéri az adatokat, és meg a feltöltés előtt ellenőrzi?
Csak azért érdekel, mert ha előbb feltölti és aztán ellenőriz, akkor abból nem lehet gond, hogy mondjuk valaki gonoszkodni, akar, és feltölt egy nagy méretű fájlt? Oké hogy a tmp-be kerül, de onnan mennyi idő múlva törlődik? -
Dave-11
tag
válasz
#30734848 #13936 üzenetére
Keress rá az Agyhullám - PHP & MySQL című könyvre, szerintem valami ilyesmit keresel
-
Dave-11
tag
Úgy olvastam valahol, hogy érdemesebb a msqli_ -s függvényeket használni, mint a hagyományos mysql_ -seket. Ezt meg tudnátok mondani hogy miért? Én csak annyit láttam, hogy azért mert ez támogatja az OOP-t, meg van procedúrális lehetősége is. Egyébként az összes mysql_ -es függvény meg van csinálva mysqli_ -hez is?
-
Dave-11
tag
válasz
Peter Kiss #13160 üzenetére
Most miért?
-
Dave-11
tag
Lehetséges hogy el kellesz készítenem egy webáruházat. Még ilyesfajta dolgon nem dolgoztam. Nem mondom hogy nagyon profi vagyok PHP-ból, de nagyjából átlátom a dolgot. Szerintetek hogyan érné meg jobban? Ha írok egy saját rendszert, vagy esetleg valamilyen meglévőt használok fel. (Így igazság szerint a saját jobban vonz, ugye nagyobb szabadság meg könnyebben tudnám javítani a hibákat.)
Tudnátok ajánlani valamiféle dokumentációt ehhez, hogy mikre figyeljek oda, hogyan kezdjem el, miknek kell meglenniük, ilyesmi? -
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #13024 üzenetére
Eddig is úgy dolgoztam, hogy az execute()-nál a placeholdernél ott volt a kettőspont. De most kipróbáltam nélküle, és ugyanaz az eredmény, a táblába 0-t rak be az option value-ja helyett :/
OMFG!!! De egy láma vagyok, a táblában nem varchar volt beállítva, hanem int
-
Dave-11
tag
Van egy formom:
<form name="form" method="post" action="">
<select name="kaja">
<option value="alma">Alma</option>
<option value="szendvics">Szendvics</option>
<option value="csoki">Csoki</option>
</select>
<input type="submit" name="gomb" value="Küldés"/>
</form>
És azt szeretném, hogy a kiválasztott kaját illessze bele egy adatbázisba. Erre van egy PDO-s megoldás:
$q = $db->prepare("INSERT INTO etel (kaja) VALUES :kaja");
$q->execute(array(":kaja" => $_POST["kaja"]));
De valamiért nem rakja be a select-es adatokat, helyette csak egy 0-t látok az adatbázisban :/ -
Dave-11
tag
válasz
lordjancso #12984 üzenetére
Aham, és ezt a cron jobot mi hívja meg?
-
Dave-11
tag
Gondolom sokan ismertek ilyen böngészős játékokat, mint például The West, Bitefight, Battleknight, stb.
Már gondolkodtam rajta, de nem tudtam rájönni, hátha ti segíteni tudtok. Tudjátok van benne élet és mana. És ha ezekből vesztünk, mert mondjuk megsebeznek vagy képességet használunk, akkor az egy idő után vissza tölt. De azt hogyan? Tehát:
1. Hogyan tudnám megoldani, hogy az adatbázisomban a felhasználók életpontja mondjuk fél óránként nőjön, legyen most 50-el.
2. Hogyan tudom ezt kirajzoltatni? Tehát lenne egy csík, és kiszámolná, hogy meddig kéne feltölteni, az aktuális életpontoknak megfelelően? -
Dave-11
tag
Melyiket érdemesebb használni: include_once vagy require_once, illetve van-e a kettő között különbség?
-
Dave-11
tag
Sziasztok!
Tegyük fel, hogy csinálok egy MySQL lekérdezést, és azt lefuttatom a PHP dokumentumban, és aztán ki szeretném íratni az eredménytábla adatait. De mi van akkor, ha mondjuk a lekérdezéssel több táblát kapcsolok össze, mondjuk kettőt, hármat vagy esetleg többet. Valami ilyesmire gondoltam:
SELECT p.id, p.title, u.id, u.name
FROM posts as p, users as u
ORDER BY p.id DESC;
(Most azt kérlek ne nézzétek, hogy ennek a lekérdezésnek nincs túl sok értelme.)
Na és egy foreach -el bejárnám a kapott tömböt, és hogyan tudnám megcsinálni, hogy mondjuk a p.id -t iratom ki? Mert így nekem nem működik:
foreach ($eredmeny as $sor){
echo $sor["p.id"] . '<br/>';
}
Erre hibát jelez.
Index számokkal működik ( pl.: echo $sor[0]; ), de úgy nem olyan jó. Ötlet? -
Dave-11
tag
Sk8erPeter még te javasoltad nekem, hogy a mysql_query() és hasonló dolgok helyett használjam inkább a PHP PDO objektumát. Megfogadtam a tanácsodat, és mostanság már csak azt használgatom, illetve gyakorolom a használatát, és lenne is vele kapcsolatban egy kérdésem:
Tegyük fel, hogy van egy adatbázis, benne egy táblám, és én abból tudom, hogy csak egy sort szeretnék kiválasztani, és hogy annyit is fogok kapni. És mondjuk egy sor egy értékét szeretném egy változóba menteni. Eddig így csináltam:
$query = $db->prepare("SELECT * FROM `users` WHERE `id` = :id");
$query->execute(array(":id" => $_GET["id"]));
$felh_nev;
foreach($query as $sor){
$felh_nev = $sor["username"];
}
Remélem értitek mire gondolok itt, ha tudatosan csak egy sort akarok kiválasztani egy táblából, akkor nekem így furának tűnik, hogy foreach -el ugyanúgy végig kell mennem az eredményem, nincs egy egyszerűbb megoldás, vagy ezt így kell csinálni? -
Dave-11
tag
Nem igazán, arról lenne szó, hogy van egy űrlap, abból javascript feldolgozásával kapunk egy értéket, és ezt php-val el kell küldeni egy e-mail címre a mail függvénnyel.
Az űrlapot muszáj javascripttel feldolgozni.
Ötlet?
Próbálkoztam ezzel:
<?php
$var = '<script language="javascript">document.write(valtozo);</script>';
echo $var;
?>
Ezzel csak az a baj, hogy undefinde-ot ír ki, és nem tudom hogy miért -
Dave-11
tag
Egy JavaScript változó értékét hogy tudom átadni egy PHP változónak?
-
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #12645 üzenetére
Hú hát azt hol tudom beállítani? Az biztos hogy itt phpmyadminban minden adatbázis és tábla illesztése utf8_general_ci, én csak ennyit állítottam.
-
Dave-11
tag
válasz
Dave-11 #12643 üzenetére
Úh ezer bocsánat, közben pár kérdésre megtaláltam a választ, de ha mégis lenne valami tanácsotok ahhoz amit leírtam, akkor kérlek írjatok
Viszont az még továbbra is fennáll egy dolog: mikor adatot viszek fel az adatbázisba, ott ugyan fura karakterekkel jelenik meg, de mikor egy lekérdezéssel kiíratom őket egy php dokumentumban, ott normálisan jelenik meg. Ez baj kéne hogy legyen? Nektek is így van, vagy nektek normálisan megjeleníti az adatbázisban? -
Dave-11
tag
Fúh tudom hogy megőrítelek titeket ezzel, meg hogy már nem tudom hanyadjára kérdezem, de muszáj vagyok megint. Karakterkódolás
Szóval: van nekem egy WAMP Server telepítve (Win7-es 64bites oprendszerre) az itthoni gépemre. Létrehozok benne egy adatbázist, és a bemenő kimenő adatok karaktereit egyszerűen nem bírja megjeleníteni.
1. Van egy .php fájl, a fájl legelején csatlakozik az adatbázishoz, aztán van egy header("Content-Type: text/html; charset=utf-8"); rész, illetve a <head> részben van még egy <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> , a dokumentumot pedig UTF-8 BOM nélkül mentem. Egy egyszerű ürlap van benne, beírom mondjuk a név mezőbe hogy Dávid, és a MySQL táblában már ezt látom: Dávid . Egyébként az adatbázis illesztése utf8_general_ci.
2. Létrehozok egy új adatbázist, utf8_general_ci, és mikor ott a phpmyadminban szúrok be adatot, nem neged ő és ű betűt az alábbi hibával: Warning: #1366 Incorrect string value... -
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #12246 üzenetére
Rendben, így fogom csinálni.
Még csak annyit, hogy phpMyAdminból te szoktál adatot módosítani, és hogy a tábla karakterkódolásánál mindegy hogy melyik utf8 -at választom (utf8_bin, utf8_general_ci, stb.)? -
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #12241 üzenetére
Nem mondtam hogy haszontalanok, arra értettem hogy kivettem őket a forráskódból és úgy is működött a dolog, tehát ebben az esetben nekem csak ezért nem volt rá szükségem.
De az előző kérdésemmel kapcsolatban nincs ötletetek? -
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #12236 üzenetére
Megpróbáltam a dolgot ismét, és oda jutottam, hogy nem kellenek ezek az átalakítások meg kapcsolódáskor a SET NAMES dolog.
Végül is megvan amit akarok, csak kicsit érdekes. Két szituáció van:
1. Általam készített űrlapból megy fel az adat, a phpMyAdmin furcsa karaktereket jelenít meg a táblában, de a kilistázó php fájl jól ki tudja íratni
2. Ha a phpMyAdmin beszúrásával viszem be az adatot, akkor ott képes jól megjeleníteni a karaktereket, de a kilistázó php fájl már nem
Érdekes
Nálatok hogy megy az ilyen dolog, mikor teljesen új adatbázist csináltok hogyan állítjátok a karakterkódolást, illetve van hogy a phpMyAdmint használjátok adatok beszúrására? -
Dave-11
tag
Most kaptam új gépet, 64 bites win7-et raktam rá, és egy WAMP Servert raktam rá, de van egy kis gondom.
Korábban már volt hasonló hiba, csak akkor AppServ-vel dolgoztam és sikerült megoldani, de most azzal a módszerrel se megy.
Az ékezetes karaktereket nem tudom megjeleníteni.
Van egy adatbázisom, abban egy tábla, és minden elemét ki akarom íratni. A kódolás alapból utf8_general_ci -n van, és még a .php fájlba is beleraktam ezt: header('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
De mégsem akarja megjeleníteni. Segítenétek?
Köszi! -
Dave-11
tag
válasz
Speeedfire #11170 üzenetére
Utánna is néztem, jó kis IDE-nek tűnik, szerintem kipróbálom
-
Dave-11
tag
Ez visszatérő probléma nálam, mikor az sql táblámba viszek fel adatot, például egy hoszabb szöveg esetében, akkor az ékezetes karakterek helyett más, érdekes karakterek jelennek meg. (Gondolom ez a probléma már a könyökötökön jön ki, de muszáj megkérdeznem)
Ti ilyenkor hol és milyenre állítjátok a karakterkódolást? (ezalatt magát a .php fájlt és az adott tábla rekordját értem)
Én így állítom:
- a .php fájl kódolását notepad++ -ban UTF-8 BOM nélkülire (a session miatt)
- megint csak a .php fájlban beillesztem az elejére a <head> részbe: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8">
- a rekord kódolását hagyom alapértelmezettben: utf8_general_ci -
Dave-11
tag
válasz
Speeedfire #9331 üzenetére
ÚÚúúúh jóisten
Köszi hogy dobtál egy ilyen linket, komolyan ezt a filmet nem lehet kihagyni
Csak az intrón szarrá röhögtem magam
Köszi -
Dave-11
tag
válasz
PazsitZ #9267 üzenetére
Jó, igen azért mert közbe átírtam, hogy hátha <html> -en belülre kéne. Most viszont teljesen elől van, de ígyse jó
CSorBA
Ott mi a probléma? Tehát azt mondod ezáltal könnyen megtámadható lesz az adatbázisom, de miért? És annyit még megtennél hogy elmagyarázod mire jó a mysql_real_escape_string? A php kód végén minden változóra alkalmazni kell, és nem lesz visszakövethető? -
Dave-11
tag
Köszi, tényleg köszi mindenkinek!
Na itt vannak a fájlok becsomagolva. Akkor már el is mondom a projektet, hogy min dolgozok.
Szóval regisztrálsz egy felhasználót, közben kiválasztasz magadnak egy hátteret, és amikor bejelentkezel akkor a fiókodban ez lesz a háttér.
Most kérlek titeket a háttér beállításának megvalósításával ne foglalkozzatok, arra már meg van a módszerem, csak ez a fránya session kéne már és minden jó lenne
[link] -
Dave-11
tag
Igen azt már láttam máshol is, és úgy is van beállítva. A dokumentum rögtön ezzel kezdődik:
<?php
session_start();
?>Nem értem. És ez idegesít
Kipróbáltam egy teljesen új dokumentummal. Van 2 fájl, legelől session, bekéri az adatot egy input tag, elküldi, és a másik oldal kiírja. Itt viszont nem tudom mit rontottam el
Esetleg töltsem fel valahova és átnéznétek a forráskódot?
-
Dave-11
tag
Sziasztok! A következő lenne a gondom:
Készítettem egy honlapstruktúrát, mely a következőkből áll:
-index.html (két link van itt, belépés és regisztráció)
-registration.php (két adatot kér be, felhasználónév, jelszó majd berakja az adatbázisba és kiad egy linket a belepes.php -ra)
-belepes.php (bekéri a felhasználónevet és jelszót)
-ellenorzes.php (ez dolgozza fel a belepes.php adatait, kikeresi a felhasználónevet az adatbázisból és a hozzá tartozó adatokat, ad egy linket a felhasznalo.php -ra)
-felhasznalo.php (kiírná a felhasználó adatait)
A gond a következő:
Szeretnék egy sessiont indítani az ellenorzés.php -ban, de mindig hibát ír ki
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at D:\AppServ\www\gdverseny\01 gyakorlas\ellenorzes.php:1) in D:\AppServ\www\gdverseny\01 gyakorlas\ellenorzes.php on line 2
Azt nem értem, hogy amire a hiba hivatkozik, az maga a php nyitó záró tag, és a session_start(); .
<?php
session_start();
?>
Nem értemTudnátok segíteni? Nagyra értékelném!
-
Dave-11
tag
válasz
Speeedfire #6071 üzenetére
Tudom-tudom, közben már lefuttattam a kódot
-
Dave-11
tag
Szerintetek ha megtanultam a PHP-t akkor utána kezdjek bele a MySQL-be is?
-
Dave-11
tag
válasz
Tele von Zsinór #5886 üzenetére
Ühüm, értem. Hát figyelj a lényeget értem belőle, és szerintem amennyit értek ez pont elég. Az összefoglalóban vannak kérdések és szinte mindre jó választ adtam. Ha meg nagyon nagy szükség lesz akk visszaolvasok
-
Dave-11
tag
A "Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt" című könyvben elértem az objektumok részhez. Viszont ebből nem sokat értek, és írta is a szerző a fejezet elején hogy vigyázzunk ezeknek a használatával, mert bonyolult, vagy valami ilyesmi.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy szerintetek az nagy baj lenne, hogyha csak átolvasnám, és továbbugranék rajta, nem foglalkoznék vele olyan komolyan mint a többi leckével? -
Dave-11
tag
Van például az alábbi kódrészlet:
<?php
$en = "Ügyes";
$en .= " vagyok!";
?>
Itt a " .= " segítségével hozzáfűzök valamit a változóhoz, vagyis ebben az esetben a karakterlánchoz? -
Dave-11
tag
Sziasztok, lenne egy dolog, amit nem értek
A következő a problémám. Van az alábbi kód, amit a könyv alapján készítettem el:
<?php
$tomb = array ("a", "b", "c");
$elemszam = array_push( $tomb, 1, 2, 3 );
print "Összesen $elemszam elem van az \$elso tömbben<p>";
foreach ( $tomb as $ertek ) {
print "$ertek<br/>";
}
?>
Ebben igazából az array_push() funkcióját nem értem teljesen. Tehát ennek segítségével értékeket adunk a tömbhöz, és ki is írathatjuk vele a tömbben lévő elemek számát? Mert eredményképp ezt kapjuk a böngészőben:
"Összesen 6 elem van az $elso tömbben
a
b
c
1
2
3" -
Dave-11
tag
válasz
Brown ügynök #5776 üzenetére
Értem, tehát ilyet magától semmiképp nem fog kiírni, hogy true vagy false, legfeljebb ha az "if" függvény ágaiban beállítjuk azt.
Azt pedig tudtam hogy a true 1-et, a false pedig 0-át ad vissza, csak nem tudtam, hogy true-t vagy false-t nem tud kiírni.
Mert akkor egyszer megcsináltam jól
Köszi -
Dave-11
tag
Köszi a válaszokat, de elmondom hogy hogyan képzeltem. A "Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt" című könyvben ez egy feladat. Ekkor még nem ismerem az "if" függvényt, és az "echo" -t sem. És így utasít, hogy csináljam meg. Így is kivitelezhető?
-
Dave-11
tag
Sziasztok!
A következőt szeretném megcsinálni. Van egy változóm: $szam . Összehasonlítással szeretném megcsinálni, a következőt:
$szam = 14;
$szam > 23; // ez ugyebár hamis, tehát false
És ki szeretném íratni hogy false. De sehogyse akar sikerülni. Hogy csináljam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest