-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
gajdy
csendes tag
válasz
pixta78 #22237 üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek!
Élőben is sikerült megnéznem egy új és egy régebbi VA paneles modellt (7304 és 7363), valóban nem tapasztaltam nagy különbséget kettő között, igaz max hd tv adás/reklám ment rajta, de a látottak alapján beérném a régebbi, 49PUS7503 modellel jóval olcsóbban.Viszont cégnél kb. 30 ezerrel drágábban tudnék hozzájutni egy 49 colos PUS8303-hoz, azonban ez kb. 1 évet ment többnyire folyamatosan, és reklámanyagok vetítésére volt használva. Élőben valóban nagyon szép képe van, és ahogy olvastam ti is ajánljátok meggyőző tulajdonságai miatt: valódi 10 bit-es NanoLed-es IPS paneles, 120 Hz-en.
Kérdésem, hogy technológia tulajdonságai (gondolok itt NanoLed), és alkatérszek öregedéséből adódóan mennyire torzulhat a képi megjelenítés vagy a színek, illetve mennyire hajlamosak megadni magukat a készülékek (pl a 2 év gyári gari lejárta után)?
Felteszem idővel a led-ek intenzitása csökken, ezáltal a fényerő is csökken valamilyen mértékben, kérdés, hogy egyáltalán szemmel látható-e ez normál használat esetén? Esetleg a színek is torzulhatnak idővel? Szerintetek megéri a felárat egy új 49 colos 7303-al szemben? -
pixta78
senior tag
Valakinek működik a Remote app, Xiaomi telcsivel?
-
Tyca
senior tag
A 7304-nek forgatható a lába? Valahol azt írják, de én hiába eröltetem, nem akar elfordulni a tv.
Másik: aki használ Button mapper appot a távirányító gombjaihoz, nem tapasztal olyat, hogy a hangerő csúszka csak 20 mp múlva tűnik el? Egyébként 2-3 mp
-
gajdy
csendes tag
Sziasztok! Ambilightos Philips tv vásárlás előtt állok. 49PUS7303 (vagy 7503) és az egy évvel újabb 50PUS7304 (vagy7504) készülékekkel szemezek.
Ahogy olvastam az újabb széria támogatja a Dolby vision-t, és úgy lett beharangozva, mint az egyetlen (The One) készülék, ami felsőkategóriás szolgáltatásokat nyújt középkategóriás áron... Érdekelne, hogy mennyire marketing bullshit ez a szöveg?
Látta valamelyik fórumtárs az említett két készüléket egymás mellett?Vajon megéri azt a kb. másfélszeres felárat az új széria?
A döntő tényező számomra az ambilight megléte, a képi minőség, a színek, és kontraszt, mivel leginkább pc-ről való filmnézésre lenne használva külső hangrendszerrel. Persze elérhető áron, ami nyilván lehetetlen. -
oszy
veterán
válasz
Stukker1987 #22229 üzenetére
IPS, Direct LED! Adatai alapján jó.
Nekem is majdnem ilyen panel van a tévémben, de az 100 Hz-es. Én szeretem az IPS-t. -
NoMagix
addikt
válasz
Stukker1987 #22229 üzenetére
Most 55PUS7304 iPS van otthon, nagyon világos nappalival, élénk módban simán jól látható!
Ugyan a 65-ös már VA panel, olyan kijelzős is volt otthon, ami ugyan úgy jól látható! -
Stukker1987
senior tag
Sziasztok
Kinéztem amgamnak a T-nél egy TV-t->Philips 65PUS7304
Jó választás?
Használat: Déli fekvésű nappali,délelőtt eléggé benapozott...2 gyerek tehát van hangzavar. Cél filmnézés,youtube
Ami esetleg jó lenne: minimális kis gagyi játékok 2 főre
-
pixta78
senior tag
A teló tükrözés közvetlenül a 2 eszköz között zajlik, vagy a Router-en keresztül?
-
mzso
veterán
válasz
Bogyi007 #22223 üzenetére
Az utóbbinál van 5.1-es hangsáv a youtube-on, az előbbin nincs.
Például ennél is van: https://www.youtube.com/watch?v=_ttYSpt8oiw -
dualcore
őstag
-
Bogyi007
veterán
-
Toth_Jani
őstag
A TV a balra nyíl megnyomásakor (DVB-C) adás esetében kiírja a műsorinfót, és az alján piktogramként ott van ha HD az adás meg a hangnál is a Dolby jel.
Ezeket vajon mi alapján és honnét veszi mert biztos hogy nem a műsorújságból, csak a HD csatornáknál teszi ki és ott is csak minimális mennyiségű műsornál leginkább a csatorna saját készítésű műsorainál.
Elképzelhető hogy nem ismeri fel a jelet vagy tényleg szinte alig van valódi HD adás az országban?? -
Tyca
senior tag
Youtube-ban hangkereses soran valami megcsuszhatott, erre magyar kiejtessel megszolalt a tv, igy hogy "szometing vent vrong" , hat konkretan felnyeritettem
-
tehleader
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Került hozzám egy Philips 32pft5300/12 típusú televízió azzal a problémával, hogy nem kapcsol be, sőt az előlapon a piros státusz led sem világít. Szétszereltem a tévét, szemre minden rendben van. A tápon nem púposak a kondik, a biztosíték is ép. Az alaplap megkapja a +12 V-ot és az előlap is a 3,3-at. Ráforrasztottam a szervíz csatlakozóra 3 kábelt és csatlakoztattam egy UART to USB adapterhez. A megfelelő beállítások (115200 baud, 8N1, nincs flow control) megtalálása után sikerült is adatokat kapni a TV-ről:Itt egy boot process:
https://pastebin.com/KnJYzJXuGondoltam megpróbálkozok egy firmware updattel hátha megoldja a problémát.A philips oldaláról letöltött firmwaret rámásoltam egy fat32-es pendrivera. Ekkor arra panaszkodott hogy a letöltött autorun.upg nem jó, ő márpedig egy upgrade_loader.pkg-t vár. Megpróbáltam átnevezni a fájlt erre, az eredmény:
A lényeg szeritem:
Use internal integrity check API
open File = /mnt/usb_0/upgrade_loader.pkg
open File = /mnt/usb_0/upgrade_loader.pkg
Locate codefile header failed - /mnt/usb_0/upgrade_loader.pkg
No proper firmware exist, no such index 3
USB upgrade stopVan esetleg ötletetek miként tudnék életet lehelni ebbe a TV-be?
Előre is köszi,
T. -
TIT
veterán
válasz
pixta78 #22209 üzenetére
Nemcsak azon,minden drágább mint máshol,de különben csődbe mennének a slágertermékek miatt.
Volt olyan,hogy a 9603 dolgozóival lett volna 330 én meg megvettem máshol 285-ért.
A kiegészítőkön minden cégnek van árrés már vagy 20 éve,azért erőltetik.Legalábbis a pénzéhesebbje. -
allein
addikt
válasz
Alien! #22203 üzenetére
Összeségében a TV szerintem megéri az árát, kétség kívül. A 934-el ellentétben itt nem tapasztaltam audio-sync problémát. TV adáson nagyon szép képe van, összekötöttem a konzollal, játszottam pár órát, aztán gyári reset, vissza a dobozba, vissza MM-ba, pénz vissza. Ennyi. Nem is tudom mit gondoltam
Pedig nagyon szeretnék amblightot és tudom azt írtam korábban, hogy saját magammal kell kompromisszumot kötnöm
Amúgy megvan benne minden ami kell, főleg az ambilight. DE
szemecskéim már hozzászoktak az oledhez
-
oszy
veterán
Nem tudjátok véletlenül. hogy 5.1 teszt videókat hol találok? Le akarom tölteni, mert a youtube továbbít 5.1-ben. Főleg a helikopteres érdekelne.
-
sirarcheer
senior tag
válasz
Samanbacsii #22200 üzenetére
70pus7304-es TV tulaj írta. Az enyém VA panel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby rádiós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest