-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
anrab
addikt
válasz
hegedusadam #19799 üzenetére
ezzel együtt kell élni.
-
hegedusadam
csendes tag
Sziasztok,
Kb egy éve vettem egy Philips 50pus6503/12 tv-t és folyamatos problémám van a tv guide-al. Eleinte azt hittem, hogy a szolgáltató hibája, de sem internetről, sem a szolgáltatótól nem frissített rendesen. Azóta váltottam UPCről Digire és a probléma továbbra is ugyanúgy fennáll. Amennyiben áramtalanítom, majd újra bekapcsolom egy darabig minden csatornánál látszódik a műsorújság, de reggelre akár kikapcsol a tv, akár bekapcsolva marad, nem frissül be megfelelően és kb a csatornák 40%-a üres műsort mutat. Ugyanezzel a szolgáltatóval az 5 éves 32 colos Samsung buta tv-m pillanatok alatt betölt és frissen marad ameddig be van a tv kapcsolva. Tapasztalt már bárki ehhez hasonlót? Olvasgattam a fórumot (és egyéb külföldieket is) de nem találtam semmilyen megoldást.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! További szép estét!
Üdv, Ádám
-
NoMagix
addikt
megoldottam, hagytam a fenébe az egészet és lecseréltem egy 55-ös 7503-ra, majd elpötyögök rajta egy darabig...
szánalmas, hogy egy ilyen funkciót regisztrációhoz kötnek... -
NoMagix
addikt
A csatornalistát szeretném kimásolni usb-re, de ez a nyomorult tv azt hajtogatja, hogy nem regisztrált a tv!
Kínszenvedés a tv-n netezni és főleg a philips oldalán pötyögni, nincs valami másik mód erre? -
Toth_Jani
őstag
Nem lehet, az késik és kész, nekem egy 1500 forintos transzmitterem van hozzá, ha nem figyelek nagyon a szájmozgásra akkor az is jó.
Állítólag a 6000 forint feletti HD transzmitterek már olyan gyorsak hogy ott nincs késés.
De a 7303 nem is akar semmivel megismerkedni ami hangot vinne át. -
NoMagix
addikt
Az jó, örülhetsz neki!
Próbáltam itthon párosítani egy Skullcandy S5-öt a 7363-hoz, de nem jártam sikerrel!
valakinek van tapasztalata milyet lehet esetleg hozzákapcsolni? -
oszy
veterán
Vettem próbának egy bluetooth tws fülhallgatót. Simán kapcsolódik a tv-hez (6501), ha kiveszem a bölcsőből! Hangerőben estére éppen elég!
-
Dißnäëß
nagyúr
NTFS-ből is csak a 64K-s allocation size méretű ntfs-t (vagy ennél kisebbet, default 4K).
Teszteltem pendrive-al a tv-m képességeit és a következőket tapasztalom:
- FAT32 OK
- exFAT nem jó
- NTFS defaultra formázva (Allocation unit size 4K) OK
- NTFS Intézőből formázva 2048K-sra nem jó
- NTFS Intézőből 64K-sra formázva (W10 előtti maximum, legalábbis amit Windows felajánl) - OKAmit tegnap akartam külső USB dokkolóban SSD próbálni benne, egy 512K-s allocation unit size-ra formázott NTFS, nem látta a tv.
Most formázok egy 640-es üres régi vinyót, 64K-s NTFS-re, menni fog. (Ha mégsem, visítok, ha nem visítok, megy).
Szóval ahogy látom, egyértelműen már nem lehet elmondani, hogy tudja az ntfs-t. Allocation Unit Size-tól függ (ami egyébként más néven a Bytes per Cluster).
-
_Smooth
senior tag
válasz
Alien! #19780 üzenetére
Na a képeket nem tölti be most nekem se.
Hibaüzenetem nem volt, egyszerűen be se lépett.
Telefonon, notin ment.
Notin most másik hálózaton próbáltam, ott vannak képek is.
Nem tudom, mi ütött ebbe az egészbe. De TVn a mobil hotspotos megoldás segített, próbáld ki te is (előtte deaktiváld a hálózati beállításokban, aztán húzd le a TV-t legalább 3percre (vagy ha van bekapcs gomb rajta, akkor azt nyomd hosszan), majd csatlakozz a telefonod által megosztott hálózatra). Nekem ez oldotta meg, azóta az általad a w10 appon tapasztalt képhiány jellemzi. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Voice24 #19776 üzenetére
Múlt héten kapta meg a legfrissebbet, emlékeim szerint brahiból rápróbáltam (default auto frissítés off), talált is, letöltötte, lefrissült és ennyi. Azt vettem észre, hogy nem egyszerre rollout-olnak frissítéseket a különböző modelljeikhez, mert amikor pár hete itt hangos volt a fórum valami új frissítéstől, a mi tv-nk konkrétan semmit nem talált, aztán itt mikor tücsökcirip van, random próbálok egyet és talál
Megnézem ma este, mindenesetre jó lenne, ha látná az ntfs-t. Köszi az infót, megnézem meló után.
(Sőt, szólok feleségemnek, keressen frissítést és meglátjuk).Amúgy most próbaként SSD-t tettem bele, még nem a tele HDD-t, de nyilván ez nem jelent semmit, NTFS-re formázott üres SSD volt, a kis öreg laptopunk is látta szépen, tv-nek is kellett volna.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
van egy tavaly Telekomnál vett Ambilight-os Philips android tv-s csodakütyünk.
Szeretjük nagyon.Bontottam az asztali gépem, ahonnan DLNA-szerűen játszott a tv tartalmakat nekünk a nappaliban a wifin keresztül. Míg nem jön meg az új, egyik 1 terás HDD-met gondoltam befogom közvetlen a tv alá téve, külső dokkoló, USB kábel és akkor amolyan pendrive-ként ollé, kiváló lesz, mint anyám LG-jén.
Nos, tojik rá a tv. Az első hirtelen ötletem az, hogy NTFS-t nem támogat. Ha ez lenne a helyzet:
- rámókolható valahogy, terminál alkalmazás, apk, egyéb ? (Még garis, root-olnom kéne? Bukik?)
- alternatív opció: támogat ext 2-3-4-et a gyári androidja ? Esetleg xfs ? Leformázom Linuxra is, ha ezen múlik.A külső HDD 3.5" méretű, dokkoló, külső táp, szóval nem az a gond, hogy nem kap áramot, ráadásul új a dokkoló, 2 napos. (Működik, kipróbáltan). USB port is jó, FAT32-es klasszik pendrive-ot lazán felismer. Csakhogy az nem túl jó nagy fájlokhoz.
Apropó, exFAT ?
-
todwald
lelkes újonc
8303 Bluetooth kapcsolat nem akar összejönni semmivel, nem látja a másik eszközt, eszköz meg nem érzékeli a TV-t. Elsőre sikerült, azóta nem. Többszöri frissítés sem oldotta meg. Mi lehet a baj?
-
Toth_Jani
őstag
Az lehet mert ha délelőtt bekapcsolom a tévét, akkor mindig a 4:30-as műsorinfóval kezd, és csak csatornaváltás után aktualizál.
De attól hogy bekapcsol frissítést keresni, a képernyőt még nem kapcsolja be, a műsorújság okos tippjei között egyébként utal rá hogy ilyet csinál. -
Voice24
őstag
válasz
Redsky #19768 üzenetére
Kicseréltem a hdmi kábelt, és valóban megjött a hang az ARC-on. Viszont furán szól, hiányzik belőle a mély. Aztán időközben helyreállt az optikai is, már azon is tudom hallgatni a tévét, ott viszont megvannak a mélyek. Létezik az, hogy ugyanazt a forrást ugyanabba az egységbe nem egyformán viszi át egy optikai és egy hdmi kábel?
-
TIT
veterán
válasz
Vendettahc #19765 üzenetére
Senki nem alszik a szobában,de másnak is csinálta,sőt nekem már 4 éve is.
Lehet a csatifrissítés kavar be.
Érdekes a butatv nem csinálja 11 éve,sőt egyik se ezen kívül 40 éve. -
Gijon
senior tag
válasz
Voice24 #19764 üzenetére
A tv hang beállításoknál a javított résznél (audió kimenet) ha ARC funkciót szeretnél, akkor HDMI hangrendszert kell választani, ha optikai hangot, akkor TV-hangszórók ki lehetőséget. + Gondolom a "bögreszetten"
is be kell állítani, hogy milyen kábelen érkezik a hang. Illetve még annyi, hogy ha megváltoztatod a hangkimenetet, akkor lehet, hogy ki kell kapcsolni a tv-t és csak újra bekapcsolásnál lesz hang. Legalább is nálam előfordult..
-
Voice24
őstag
Hali!
Nem biztos, hogy tévé gondom van, de hátha tudtok segíteni vagy tippet adni.
Már régebben írtam, hogy nem tudtam összehozni az ARC funkciót a bögrés házimozimmal. Valószínűleg a házimozi körül volt a gubanc, mert azon nem is engedte kiválasztani a források közül az ARC-ot. Ezért azóta optikai kábelen is össze voltak kötve, hogy ha filmet nézünk, szóljon valami normális hang.
Erre a mai napon, amikor kicsit zenét akartam hallgatni/nézni youtube-on, meglepve vettem észre, hogy a tévé után a házimozit is bekapcsolva, a tévé egyből magától átváltott a házimozi bemenetre, a házimozi pedig automatikusan az ARC funkción állt (amit én eddig nem tudtam rajta aktiválni). Na egyből meg is örültem, hogy végre működik, de hamar el is múlt az örömöm, mert csak vizuálisan működött minden, hang egy szál sem jött ki a hangfalakból. Pedig tényleg biztató volt a helyzet, a tévé távirányítójával tudtam változtatni a házimozi hangerejét, ugyanezen távval tudtam lépkedni a házimozi menüjében, okézni is tudtam, sőt, ha a tévét kikapcsoltam, kikapcsolt a házimozi is.
Tehát úgy néz ki, most már simán át tudom váltani a tévé hangkimenetét külső hangszóróra, a vezérlés is működik, csak az apró gond van, hogy hang nincs.
De hogy még érdekesebb legyen a dolog, most már az optikai kábelen sem szólal meg a tévé hangja a házimozin, hiába váltok át arra. Próbáltam másik hdmi dugaszt is a tévén, később kihúztam az optikai kábelt is, de semmi nem segít.
A házimozit ellenőriztem saját lejátszóján BD lemezzel, szépen szól, tehát valahol a tévé és a házimozi között akad el a hang.
Valakinek van valami tippje erre az X-aktára? -
TIT
veterán
Ez a nyomi tv miért kapcsol be hajnalban magától?
-
_Smooth
senior tag
Na basszus! Elsőre nem, de második próbálkozásra ez valóban megoldotta. Nem tudom, miért csinálta ezt.
Másodszorra nyomtam egy DEACTIVATE-et, majd lehúztam legalább 3percre a tápról a TV-t.
Ezt követően vissza, felcsatlakoztam a telefonom hotspotjára, majd megpróbáltam így Netflixet indítani.
Ismét loading, már majd kitéptem a hajam, amikor egyszer csak bejött a login képernyő. JUPPI!!
Bejelentkeztem, működött.
Kiléptem, váltottam wifire, még mindig megy.
Kiléptem, rádugtam a vezetéket, reconnect a hálózatra és újra netflix.
Megy azóta is. Szuper!Köszi a tippet!
Szerk: viszont most megint elkezdtek eltünedezni a képek (borítok stb) bizonyos elemekről, illetve vezetéken is kicsit mozaikos a kép.
Innen indult az egész probléma :S -
_Smooth
senior tag
Próbáltam Wifin, kábelen is... mindig ugyanaz.
Már beszéltem a Netflix helpdeskkel is, ők is azt javasolták, hogy nyomjak DEACTIVATE-et, húzzam ki a kábelt 3percre, nyomjam vissza, jelentkezzek be újra. De nem tudok bejelentkezni, mert csak loadingol. Szerintem ez a deactivate nem csinál semmit. Ugyanúgy ott van az az ESN number, ami korábban is. Nem is ír ki semmit, h sikerült volna v valami.
Most megpróbálom, hogy telefonról adok a tvnek hotspotot, hátha... -
_Smooth
senior tag
Csak a Netflix nem (YT és Kodi is működik - utóbbi külső eszközről), de csak TV-n nem megy... telefonon, notin megy ugyanazon a hálózaton.
Megőrjít.Beléptem a notin, rányomtam a Help Centerre, rögtön fel is dobta, hogy úgy észlelték, ezen a típusú TV-n észleltek hibát... de sajnos, az ott leírt lépések nem segítettek.
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok, erre a problémára (ami az általam megválaszolt kommentben található) érkezett már megoldás?
'Netflix'-re kerestem rá és ez volt a legfrissebb, utána megnéztem az ezt követő 100 hsz-t, de nem találtam érdemit (vagy átsiklottam felette).Nem tudom, eddig melyik verzió volt fent nekem, de minden működött. Majd kb tegnap óta a Netflix vacakolt: betöltött ugyan, de hiányoztak képek, nem igazán akart lejátszani ezt-azt, elég betegen nézett ki.
Na ezt próbáltam orvosolni minden létező módon, aminek az első körös eredménye az lett (egy Netflix visszaállítása gomb megnyomását követően), hogy elkezdett a leírtaknak megfelelően fekete képernyőn a logó alatt körözgetni a loading karika. Bármit csináltam azóta, ez nem változik.
TV kihúz, bedug > semmi.
Wifi 5G-ről LAN-ra átáll (bár amíg élt a Netflix, csak szarul, addig a hálózati teszten minden pipa volt) > na innentől jelent meg a fekete hátteres móka.
Netflix app "letöröl", újra hozzáad > semmi.
TV SW frissítése, talált is újabbat, felrakta, újraindul > semmi.
TV teljes újratelepítése > semmi.
LAN-ról vissza WIFI-re > semmi.
Hálózati beállítások közt Netflix deaktivál, semmi.Jelenleg TPM186E verzió van fent.
Netflix 5.0
Netflix ESN: PHTV18LMT1-20-11-17-01-00000000000000000035416
(nem biztos, hogy pont ennyi 0-val)
Zeasn 1.21.3Van valami ötletetek? USB-ről próbáljak meg egy régebbi FW-t?
A TV egy 50PUS6703/12
Köszi előre is.
-
eclipse19
senior tag
Üdv!
Tud valaki olyan Android TV-n használható YouTube klienst, amin lehet állítani a lejátszási sebességet?
Illetve olyan telepíthető androidos video lejátszót, ami akadozás nélkül képes hasonlóra?A VLC-t már próbáltam, de sajnos még alacsony felbontású SD videóknál is szabályos időközönként döccen és ugrik egyet a kép (nyilván itt éri utol magát), ha akár csak 10%-al növelem a lejátszási sebességet.
Köszönöm.
-
pixta78
senior tag
Szeretném kérdezni, hogy hogyan kell a tvhez csatlakozni wifin Mi 9 telóról? Tehát át lőni a felvett tartalmat. Egy Philips Pus 8303 a cél. Ezen beállítottam, hogy wifin fogadja a videókat stb... A telefonon a videón belül a kis kocka ikonra"megjelenítő" bökve nem jeleníti meg a Tv-t. A wifi direkt beàllításban sem látja. A router viszonylag messze van, a Tv-n gyenge a MI9-en jó a jel. Ne tudom kell- e az útválasztó vagy direkt tud a teló a tvhez csatlakozni?
Köszi előre is. -
chesterboy
tag
Sziasztok. 55PUS6162-höz van frissités?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest