-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
pckownz
őstag
Sziasztok,
Van egy 6501/12 tv-m, miota megvettem nem volt rajta semmilyen frissites. (Jelenleg valami 2016 marciusi 5.1 droid fut rajta)Megprobaltam frissiteni, talal frissitest, letolti, majd amikor valaszthatok hogy Upgrade now / Later, hiaba valasztnom, hogy most frissitsen, nem tortenik semmi. Probaltam pendriverol is, az automatikus nem fut le, kezzel megadva neki az usb-t pedig azt irja, hogy nem talalt semmit.
Erdekes, hogy van ez az upgrade elokeszito, ami radob egy html-t a pendrive-ra, azt hasznalva azt irja, hogy nincs ujabb szoftver szamomra, pedig a termektamogatas oldal pedig kidobja.
Most a biztonsag kedveert nyomtam rajta egy reinstallt, hatha utana hajlando lesz frissiteni magat. Ha megsem, mihez tudnek kezdeni?
-
Alien!
senior tag
válasz
pixta78 #19144 üzenetére
Valóban a 2160p60 demókat jobban játsza a box, sztem a tévében lévő mediatek soc alkalmatlan rá sajnos (nem véletlenül csak 4k/30-ban mennek a Youtube 60fps-es videói). Szerencsére a filmeknél ritka még a 80mbit is, szóval nem kifejezetten zavaró hiba szvsz. Nálam ac wifivel a 60-70gb-os 4k ripek simán nézhetők.
Összegezve átlagos felhasználásra bőven jó a belső Kodi, meg az Emby is. Az utóbb hálózaton sokkal kiegyensúlyozottabb (kevesebbet pufferel).
-
Toth_Jani
őstag
válasz
KilgoreTrout #19146 üzenetére
Szerintem csak viccelt, hiszen például fogalmam sincs hol lehetne hivatalosan beszerezni olyan minőségű filmeket, nálunk a városban a DVD a maximum.
De illegálisan is ha megnézzük akkor a letöltök 10%-a áldoz az UHD változatra, a többiek szorgalmasan nézik az SD verziót. -
Yocee
aktív tag
válasz
pixta78 #19144 üzenetére
Hjaaj, ne is mondjátok, úgy szeretnék kadenciahelyesen, 4K ban, Atmos hanggal sz*pás nélkül filmet nézni.
Próbáltam már PC Kodi Madvr, ( volt hogy ment, de nem a legjobb, még cec usb adaptert is vettem)
PC MPC, madvr (szép, de kezelni botrány)
Tv saját progija (olyan amilyen)
Kodi a tvn (megyeget, de nem tud mindent)
Cambridge audio CXUHD (a legjobb minőségű, de a kezelés botrány)
Xbox one x kodi ( lehetne jó is, de de itt sem jó a kodi teljesen)
És most várom a 905x boxot.És igazából a Plexet szeretném használni, tv távirányítóval, de röccenèsmentesen, hiba nélkül
-
Alien!
senior tag
ehh...ez így jelen formájában nem igaz.... A Kodi és az Emby is képes 4K tartalmat lejátszani, csak a GUI van 1080p-re korlátozva. A kadencia helyesség nekem nagy rejtély: valóban mindig 50hz-et ír (az emby 60-at pl), de még is helyesnek tűnik. Nekem az interpolálás mindig be van kapcsolva, ha nem kadenciahelyes a forrás akkor egyből észrevenni, mert droppol. Namost android alatt mindkét lejátszó t*konysima, minden anyaggal.
Szóval az eddigi tapasztalatok alapján (van itthon s905X box és htpc is) egy külső lejátszónak csak a HD hangsávokban, a kicsit fluidabb kodi GUI-ban és a jobb lan sebességben (smb megosztás miatt) van előnye.
Sőt, mivel Philips tévéről van szó, én még a pc-s madvr előnyeit is megkérdőjelezem, főleg a felső kategóriában.
-
Gijon
senior tag
válasz
BendePapi #19136 üzenetére
Igaz nem tőlem kérdezted, de annyiban tudok válaszolni, hogy van lejátszásbeli és minőségi előnye a külső lejátszónak. A KODI tv-re telepítve 1080p-re van korlátozva, azaz 1080p 50hz-nek ismeri fel a képernyőt. Ezt lejátszás közben a "Z" gomb megnyomásakor információ alsó sorában ki is írja. Kadenciahelyes lejátszást is el kell felejteni, bár ezt nem mindenki veszi észre. Lehetne még sorolni, de szerintem felesleges, mert egy külső lejátszó általánosságban mindig jobb eredményt ad mind hangilag, mind képileg.
-
csvzs
csendes tag
Saját kérdésemre válaszolva: Nem lehet sajnos Telekom IPTV STB-ot állítani a Philips távirányítóval.
Más kérdés: láttam pár videóban, hogy pl. a 4K YouTube videók szaggattak. Mennyire jellemző ez ? Netflix 4K milyen ?
-
butch3r
senior tag
sziasztok
nem találok rá egyértelmű választ. SAPHI-n van hbo go?
köszi
-
PensaCola
csendes tag
Sziasztok!
Philips 49PUS7503/12 ideális színbeállításit hol találom meg?
Régebben találtam egy oldalt, ahol ezt tesztelték és meg lehetett nézni, szinte mineden közép, és felső kategórás TV-hez.
De ez most nem van meg a netenElőre is köszi!
-
flamario
tag
Nálam a monitorként mód egy külön 3.dik menű.
itt nekem nem kacsol ki.Ha a TV-készüléket monitorként használja, illetve a
TV-nézéshez digitális vevőt (beltéri egységet)
használ, és nem használja a televízió távvezérlőjét,
akkor kapcsolja ki az automatikus kikapcsolási
funkciót az érték 0-ra állításával -
updog
őstag
-
updog
őstag
válasz
flamario #19121 üzenetére
Igen, ez az opció tuti ki van kapcsolva, én is néztem, és anyósomnak is megtanítottam, hol nézze meg...
Az utolsó pont alapján "* Ha [...] TV-nézéshez digitális vevőt (beltéri egységet) használ, [...] kapcsolja ki az automatikus kikapcsolási funkciót[...]" - elvileg nem kéne sosem kikapcsolnia, akkor sem ha egész délután a konyhában lebzselnek, és a szomszéd szobában meg szól az Izaura, nem?
Azért erre rákérdezek, hogy pontosan milyen szituációk voltak, köszi!
-
flamario
tag
Philips-32pfs5603 -nél én is tapasztaltam de:
(Főmenü) > Beállítások > Eco beállítások > Kikapcsolás-időzítő.Az érték módosításához használja a (fel)
vagy (le) nyilat. A 0 (Ki) érték választásával
kikapcsolja az automatikus kikapcsolás funkciót.* A TV kikapcsol, ha érkezik rá TV-jel, de Ön 4 órás
időszakon keresztül nem nyomja meg a távvezérlő
egyetlen gombját sem.* A TV kikapcsol, ha nem érkezik rá TV-jel, és a
távvezérlőtől sem kap parancsot 10 percen keresztül.* Ha a TV-készüléket monitorként használja, illetve a
TV-nézéshez digitális vevőt (beltéri egységet)
használ, és nem használja a televízió távvezérlőjét,
akkor kapcsolja ki az automatikus kikapcsolási
funkciót az érték 0-ra állításával -
updog
őstag
Sziasztok!
Anyósoméknak vettünk egy 43PFS5503/12-t. Azt mondják, rendszeresen előfordul, hogy magától kikapcsol. Amikor ott voltam, a távirányítón én nem láttam dedikált sleep gombot, amit pl. véletlenül benyomhatnak, a menüben pedig kikapcsolt állapotban volt a releváns menüpont.
Egy Digi-s, műholdas set-top-box van rákötve HDMI-n. A régi tv nem csinált ilyet vele (bár azon SCART-tal volt bekötve).
Egy ideig nem kapcsolgatott ki a tv, aztán mostanában megint hívtak, hogy ki szokott kapcsolni. Mivel 200 km-re vannak, és havi egyszer vagyunk ott, akkor meg általában pont nem csinálja, elég tanácstalan vagyok. Találkozott már valaki hasonlóval? Köszi!
-
Athos8
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudja valaki hogy lehetne downgrade-elni a firmware-t?
POS9002 a tv. Köszi! -
törölt tag
válasz
Gyulu25 #19113 üzenetére
Köszi. Erről még nem hallottam, remélem megbízható cég.
2 opció van. Vagy megveszem a TV-t edigitalban, 3 év kiterjesztett garival törésre is plusz fali konzol. Összesen olyan 136-138 ezer pénz.
Vagy veszek egy fél éves használtat fali konzollal, számlával, másfél év garanciával és arra igénylem az általad linkelt cégtől a 3 év kiterjesztett garanciát törésre is. Akkor 102 ezer pénz a vége. -
kory24
őstag
Sziasztok!
Philips 50PUS6162/12 tv-m van.
Mindig jelez, hogy frissítés elérhető (netre van kötve dlna miatt).
Azonban hiába okézom, hogy frissítsen az eredmény mindig sikertelen...
és idegesítő, mert iylenkor eldobja jelet, újra ki kell választani forrást.Próbáltam netről leszedni a frissítést és usb-ről, de úgy addig jut el, hogy csík elmegy kb 70-80% majd újraindítás-ra lehet csak kattintani újraindul és nem történik meg frissítés....
Valakinek van erre ötlete?
-
törölt tag
Sziasztok.
Nem tudná valaki megmondani, hogy kb fel éve Telekomnal vásárolt Philips TV-re lehet e valahogy utólag plusz garanciát, töréskárra biztosítást kötni? Köszönöm -
oszy
veterán
Én ha hosszabbítóval teszem rá a hdd-t, akkor fel sem ismeri. Kell neki külön táp.
-
csvzs
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 65PUS7303/12 TV-t, viszont volna egy kérdésem mielőtt beleugrom: Lehet a Telekom IPTV set top boxot állítgatni a TV távirányítójával ? Samsung és LG-vel elvileg lehet és ezzel meg lehet spórolni egy távirányítot.
Köszönöm!
-
flamario
tag
Hasznáta valaki esetleg csatorna sorrend rendezésre ezt a programot?
Philips Channel List Editor ab 2014 ( Philips_ChannelEditorTool_V_6.61.22 )
2k16_ChannelEditorTool_V_6.61.22_Jan_13_LATEST_RELEASE_WithSignedFiles.ziphttp://www.satedu.cba.pl/viewer_top.php?file=2k16_ChannelEditorTool_V_6.61.22_Jan_13_LATEST_RELEASE_WithSignedFiles.zip&dir=TV%20Setting%20-Tools/Philips
32pfs5603 -as tévén a lementett tartalmat szépen kiolvassa és lehet szerkeszteni.
De amig nincs valami tapasztalat addig visszatölteni nem merem
(digi kábel) -
Toth_Jani
őstag
-
dawyd17
csendes tag
válasz
.kissnorbi. #19102 üzenetére
köszi az infót és a segítséget, este megpróbálom!!
-
.kissnorbi.
csendes tag
válasz
dawyd17 #19100 üzenetére
Mert az mit úgy kell letölteni, aztán USB-ről telepíteni.
Innen tudod letölteni: [link]
Letöltöd a te tévédhez való frissítést, azt kicsomagolod és a pendrivon egy ‘upgrades’ nevű mappába bemásolod, rádugod a tvre. Aztán frissítessz annyi különbséggel hogy netről keresed a frissitést hanem az USB-ről -
Voice24
őstag
válasz
dawyd17 #19100 üzenetére
TPM171E_R.107.000.230.000
Más téma: kérdezem mindenkitől, hogy ezek a tévék kezelik az USB-Hubokat? Még nincs ilyen elosztóm, de gondolkodom rajta, mert elég macerás mindig a tévé hátán tapogatózni, és keresni a pendrive-ok helyét. Sokkal praktikusabb lenne egy Hub, ami ott lenne mondjuk a tévé alatt vagy mellett, és csak abba kellene dugdosnom a pendrive-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest