- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 43PUS6412/12 -hoz tudtok régi fw verziót ajánlani ami jól megy?
Nekem a legújabb van fent, de nem vagyok vele elégedett.. -
lord_m
senior tag
List gomb itt sincs használva. Kedvenceken áll a készülék, számokkal és CH + - gombokkal lépegetnek a csatornák között. Utóbbi esetben ugrik néha az összes csatornára, kedvencek meg üres lesz.
(Holott mondjuk csak a 3-ról 4-re lépnek a + jellel, közben a ott már gyári lista szerinti 4. adó jön be az összes közül.)
-
mzso
veterán
válasz
lord_m #16244 üzenetére
Utána megnéztem én is. Csak csatorna törlés opció jelenik. (Ha csak el nem felejtették feltűntetni a list a ürítése opciót a kezelő felületen annak ellenére, hogy működik valamelyik valamilyen gombra. A Philips FW-ből ezt is kinézem.)
Nem tudom miért, bár nálunk szerintem igazából nincs használatban ez a lista. Csak a guide meg néha az infóból sárga gombbal előhozható lista.
-
mzso
veterán
válasz
berbatov2 #16228 üzenetére
Szerintem ezt a verziót nagyon nem akarod, inkább TPM177E_012.002.070.001-et próbáld.
Úgy látom az 051-esnél kezdődött a csatornaváltáskori fagyás és néhányan olyat is emlegetnek, hogy nem lehet bekapcsolni csak áramtalanítás után.A telepítés menete meg ott van ahol letöltött a legújabb firmware-et (ami szintén selejtes) a Philips TV support oldalán.
-
moltam
tag
A legújabb szoft egy katasztrófa nem szabad felrakni! Én is downgradeltem, de nem kellett semmi csak a zip fájlban lévő autorun fájlt rátettem a pendrivera, majd a tv-n a helyi frissítések menuben kivalasztottam.
-
berbatov2
senior tag
válasz
sir0cco #16232 üzenetére
Na ez az
Ezt a német cuccot már megtaláltam én is, kibogarászható, de ha valaki lefordítaná a downgrade menetét hálás lennék.
--TV ist ausgeschaltet (hard off – KEIN Standby – also Stecker ziehen)
--die Datei “autorun.upg” des gewünschten Updates in die Wurzel eines USB-Sticks kopieren
--die OK-Taste (oder “Pfeil nach unten”-Taste) drücken und gedrückt halten. Dabei den TV einschalten (USB-Stick muss eingesteckt sein)
--das Steuerkreuz auf der Rückseite der TVs geht auch
--Nun erscheint das Software Update-/Downgrade-Menü
--Auswahl der Datei “autorun.upg”, welche man zuvor auf den USB-Stick kopiert hatAz első két bekezdés megy
-
sir0cco
tag
válasz
#50751744 #16227 üzenetére
Igen, nos hát nekem az egyel előző firmware tanyázott a tv-n és semmi fagyás nem volt pedig nyüstöltem eleget csak elkövettem azt a hibát, hogy frissítettem és szinte azonnal a smart rendszerben fagyás lett a vége valamint wifi -t x-el jelölte
Érdekes, hogy a philips support forumán baxnak erre, pedig nem egy emberke jelezte a hibát.
-
berbatov2
senior tag
Sziasztok!
Előre is jelezném, hogy visszaolvastam
és a keresőt is használtam.
55PUS6162/12 szoftververzió: TPM177E_012.002.070.021 ( ilyen végűt nem is találtam a linkelt oldalakon a keresgélés közben)
Hibajelenség ami a legzavaróbb: Nem tud wifin kapcsolódni semmilyen hálózatra ( látni látja őket. Kábeles megoldásra nincs lehetőség), pár hétig jó volt, de most pár napja semmi! Gyári beállítás visszaállítás, konnektorból kihúzás stb megvolt.Ahogy látom nekem a TPM177E_012.002.070.051-es verzió kellene. Ehhez szeretnék egy letöltő linket illetve a telepítés menetéről néhány szót kérni.
Németül nem tudok, olyat találtam de inkább magyar vagy angol kellene.
Előre is köszönöm!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Olyan gondom akadt, hogy a fiam Philips 42PFL4307H/12 típusú TV-je egyik napról a másikra nem veszi a HDMI-n érkező jelet. Gondolom a panellel lett valami. Érdemes-e vagy egyáltalán javítható-e ez a hiba?
Vagy esetleg még az jutott eszembe ha nagyon drága lenne a javítása akkor lenne-e valami külső box vagy átalakító nem arany áron aminek HDMI-bemenete van és scart kimenettel rendelkezik a TV irányába ?
-
greike
tag
Ambilightot ki milyen módban szokta használni?
Köszi a válaszokat! -
hedgehog
senior tag
válasz
norbi.teleki #16222 üzenetére
Én 4K-t csak netflixen és youtuben nézek, ott nincs gond (a yt 4K60fps-t viszont nem bírja a 7181-em, ki is kapcsolták benne)
1080p-t sűrűn nézek, KODI-val, ott sincs semmi probléma.
Majd lehet, hogy próbaképpen letöltök valami 4K-t, mondjuk úgyis kíváncsi voltam a Planet Earth 2-re, abból van szép nagy. Majd referálok. -
norbi.teleki
csendes tag
válasz
greike #16204 üzenetére
Köszönöm a visszajelzéseket! Mai nap a Mediaban sikerült saját tartalommal is letesztelni mind a 7502-t, mind a 8602-t. Képminőségre nagyon is rendben van mindkettő, nekem tetszenek, igazából sokkal jobb és szebb a 7502, mint amit a tesztjeiben olvastam. Mondjuk a 8602-t többet nyomkodtam!
A hangjuk is fantasztikus, ja és hogy a 8602 hangprojektora mágnesesen csatlakozik a talphoz és levehető, teljesen megolvasztott.
DE! Az már kevéssé tetszett és kiábrándító volt, hogy a gyári lejátszó a HEVC 4k-t nem játszotta, ill. az x264 mkv-t csak szaggatva. VLC-t letöltve már mindet lejátszott, de élvezhetetlen volt. Először betudtam a dolgot annak, hogy a háttérben frissítette az appokat, azonban a 7502 mindenféle frissítés, vagy internet kapcsolat nélkül sem volt jobb. Ti tapasztaltatok a tiéteken hasonlót? Hogyan játsza nektek a 4k-t a tévétek? Azért döbbentem meg és bizonytalanodtam el, mert testvérem LG B7-se mind az 50, mind a 70GB filmet zokszó nélkül, mindenféle akadás nélkül azonnali betöltéssel lejátsza, ugyanarről a külső winchesterről. -
Inferno1988
csendes tag
Köszi a tippeket, csak nem az enyém a gép és egy integrált kártyához szerintem nem adtak semmi adaptert.
Max az én videókarim cuccai között szétnézek, de mivel ez egy 32 colos tévé, így szerintem elgondolkodok azon, hogy élek a 14 napos elállási jogommal, visszaviszem a dvi-hdmi adaptert, és veszek egy 5 méteres vga kábelt. A minőség lehetséges, hogy rosszabb lesz, de inkább bevállalom, mint hogy beleőszülök ebbe a Philips csatlakozásba...
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Inferno1988 #16217 üzenetére
Hello,
Az NVidia átalakítónál a lábkiosztás annyiban más hogy ha az alaplap támogatja a hangtovábbítást DVI-on akkor azt átviszi, ebben tér el a szabványos átalakítótól (amit feltételezhetően vásároltál).
Találtam otthon egy másik DVI-HDMI adaptert amit az MSI alaplapomhoz kaptam azzal például nem jön át a hang.Amit megnéznék még, hogy a videokártya beállításokban nem kell-e külön engedélyezni a hangot. Ezt úgy érdemes tesztelni, hogy csak a DVI kimeneten legyen TV.
Amennyiben ez sem segít akkor megpróbálnék egy NVidia átalakítót keresni -
Aethel
aktív tag
válasz
hedgehog #16156 üzenetére
Megérkezett az 55PUS6561/12. Most este volt az első éles próbája, jelentem nem bántam meg és baromi sokat ad ez az ambilight. Videókon nem értettem mire jó ez, de így hogy leültem elé és végignéztem rajta egy dokumentumfilmet, azt hiszem nem fogok soha többé más jellegű TV-t venni. Baromi nyugtató érzést ad és valóban feketébbnek tűnik a fekete mint nélküle.
Köszönöm a segítségetek, remélem pár évig kiszolgál.
Még ismerkedem a szoftveres részével, de első körben járt a plusz pont hogy a fejhallgatókimenet hangerejét külön szabályozhatom. Sony erre nem volt képes
Telekomos SatTV kártyáját egy CI modullal megtoldva tudom használni a TVben, vagy az kizárólag a saját szutyok settopboxukkal megy?
-
ftc
nagyúr
PUS7150-es vacak megy vissza gariba... Igaz 2 év letelt, de van még 3 év + TP Vision gari(vmi akcion belül)
Hibák:
[link]Külföldön cserélik az alaplapot + távirányítót s kap a TV egy új alaplapot+ távirányítót a 2017-es modelekből...
Kivácsni vagyok ez mennyire működik Szlovákiában
-
-
lord_m
senior tag
Sziasztok!
Ismét a nagyszülők 32PFT 4101 készülékével kapcsolatban lenne egy problémám, a távirányítót már leváltottuk egy itt linkelt, jobb elrendezésűre, működik is rendesen. Utólag még egyszer köszi az akkori segítséget.
Most az a probléma, mely már többször is előfordult, hogy a kedvencek-ben beállított csatornákat, sorrendet egyszerűen néha eldobja a készülék, jellemzően csatorna lépegetéskor és visszaáll az összes 120 csatorna, össze-vissza sorrenddel...Kedvencek meg üres lesz...Digi, új csatorna automatikus keresése ki van kapcsolva.
Ilyenkor ugye újra kell hangolni a kedvenceket, sorrendet. Ez valami szoftver hiba lehet, bug ennél a típusnál, vagy mi okozhatja?
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Inferno1988 #16212 üzenetére
Amit még javaslok, hogy a HDMI-DVI kábelt felejtsd el, azzal nálam sem ment...
Kérdés hogy milyen alaplapod és procid van, ugyanis van olyan ami támogatja a hang átvitelét DVI-on (tudom nem szabvány), nálam pl a két tv van rákötve a gépre (hdmi+hdmi illetve DVI-->DVI-HDMI adapter--> HDMI kábel) mind a kettőnél van hang.
Amikor a tiédhez hasonló kábel nem vált be
Találtam otthon egy ~8 éves Nvidia DVI-HDMI adaptert, azt rádugtam az alaplapra, abba beledugtam a HDMI kábelt a másik felét a TV-be és láss csodát működött, volt hang.
Azt nem tudom, hogy más adapterek a hang átvitelét támogatják-e de azóta felvilágosítottak, hogy az Nvidia ezt szabványosítani akarta... -
Inferno1988
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy Philips 32pfl3517 típusú tv, melyet számítógéppel szerettem volna összekötni.
Átbogarásztam a tv használatiját előtte, meg már korábban kötöttem is össze ilyen tévét laptoppal.
Még a Philips honlapját is megnéztem előtte...
[link]
A gépben nincs videókari csak integrált, amin van egy d-sub és egy dvi csati, elsősorban a dvi-jal szerettem volna megoldani, így vettem egy dvi-hdmi kábelt és összekötöttem a gépet a tv-vel. Hangot még ugye így nem kaptam. Ezután következett, hogy a jack-jack kábelt bedugtam a hangkártya zöld csatijába és a tv VGA/DVI audio in csatijába, a használati is pont ugyanígy ajánlotta, azonban a hang nem, a kép átment...
Próbálkoztam minden beállítással a tv-n, új eszközként hozzáadtam a számítógépet, pc mód, próbáltam mindhárom hdmi aljzattal, de nem akart működni.
Kínomban aztán odavittem a géphez a tv-t és VGA kábellel kötöttem össze, és mit ad isten, gond nélkül működött.
Aztán átolvastam a fórum idevágó hsz-eit, és másnál sem működött feltétlen a dvi+jack kombó.
Van esetleg ötlet, hogy mi a francot lehetne csinálni, hogy működjön a dvi-hdmi kábelemmel, mivel 5 méter hosszban vettem, a távolság miatt. Most akkor ha marad a VGA kábel, akkor vehetek abból is egy hosszabbat.Ha valakinek van ötlete, akkor ne habozzon kérem!
Köszi!
-
pixta78
senior tag
-
szasza_1
senior tag
válasz
filatáska #16208 üzenetére
Annyit nem. Black Fridayen 130e-et neccesen megért. Sajnos rengeteg hiba van a szoftverében. Én is csak monitornak egy kis TV-re és youtubra vettem. De még így is annyi hibával találkozok, hogy nem értem, hogy kerülhetett kereskedelmi forgalomba. Még ahhoz is, hogy sima monitorként használd (ps/4-re) és ne legyen hatalmas input lagja, még ahhoz is egy csomót kell trükközni. Pl van erre lehetőség, hogy a menüben beállítod, hogy monitorként használod, de ez a beállítás sem működik rendesen...
-
filatáska
újonc
Sziasztok! Nem értek a tv-khez, és sajnos időm sincs utánaolvasni.
Esetleg tudnátok segíteni? Találtam egy Philips 55PUS6162/12 UHD Smart televíziót. Valakinek tapasztalata/véleménye róla? PS-4-re kötném illetve tv-znék csak rajta.
Megér 175 000 ft-ot? -
oszy
veterán
Ma bejelentettem a szervizbe a 6501-et a bevilágítások miatt. Jön a futár, elviszi, majd visszahozza kb. 1 hét múlva. A Philips ügyfélszolgálat mondjuk azt mondta kijönnek házhoz. A szerviz meg azt, hogy ezt helyszínen ne tudják javítani, ezért így oldják meg.
A beállításokat le lehet valahogyan menteni, vagy csak a csatornalistát? -
greike
tag
válasz
norbi.teleki #16178 üzenetére
Egyértelmű ,hogy a 55pus8602-vel járnál jobban amit a képminőséget illeti! Csak a saját Philips 65pus7601 média lejátszójáról tudok nyilatkozni és az sajnos képminőségben gyengébb mint a Himedia q5pro playeré! Első ambilightos tv amit használok most már kb 4hónapja de még mindig nem tudom eldönteni,hogy tetszik vagy számomra egy felesleges dolog rajta! Gyerekeim imádják az ambilightot
Egy LG (ledtv)szerintem nem alternatíva a 8602 mellett már csak a feketéje miatt sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest