Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Freddy76 #74734 üzenetére
Hát sokatoknak nem jött át, és szerintem a vizualizálása (film) elég középszarul lett megcsinálva (Peter Jackson alkalmatlan volt a feladatára).
Viszont két dolgot megjegyeznék.
A faszi létrehozott egy mondavilágot (Szilmarillok), és ennek magyarázására, illetve a könnyebb feldolgozására írta meg ifjúsági regényét, a Gyűrük Urát, és előzménytörténetét a Babót.
Ha valakit ifjonc korában kap el, akkor a mai napig rajongója (én még a filmek előtt olvastam), felnőtt (és elsélyesen olvasottabb, művelt fejjel), lehet hogy nem érzed épp az évszázad irodalmi művének. De a Gyűrűk Ura nem is erről szól.
Fictional regényként egy Frank Herbert - Dune-t, vagy épp új kedvencemet James S.A. Corey-t és a "The Expanse" sorozatot többre értékelek, mégis childhood sweetheartként gondolok vissza a Gyűrűk Urára, mert ez a könyv szeretette meg velem a fantasy fiction világot.
Tolkien műfajt teremtett, és ezt nem lehet és nem is szabad elvenni tőle. Salvatore, George R.R. Martin és a regényeik azért léteznek, mert Tolkien élt és alkotott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Milyen videókártyát?
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Apple Watch 7 41mm starlight Nike edition
- SONOS Arc hangprojektor Dolby Atmos 5.1.2 + Sonos SUB mélynyomó wireless, multiroom, AirPlay
- Akció! Olcsó számítógép PC Akár játékra is! I7 4770 / GTX 1060 / 16GB DDR3 / 128SSD + 1TB HDD
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest