Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi haladó szinten
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remi1234
aktív tag
Ha valaki rendel külföldről a közeljövőben írjon már egy PM-et legyen szíves, mert betársulnék. Én nem dobálok sokat, de iszonyat mértékben fogy a szár és a toll.. Túl sok a robin hood dobás és azonnal kinyírja a szárakat

-
akela91
addikt
Akkor mutatok neked egy olyan tollat, amivel bírni fogja garantáltan. Pentathlon - Transparent - Extra Strong , pluszba mellé egy ilyet: [link].
Ez nekem gyakorlatilag 2 hónapja rajta van, és sértetlenek. Előtte én is nyírtam őket, harrows marathontól kezdve mindet.
-
BBéci
legenda
Nagyon kedvező áron szállítanak, 3,6 font, vagyis 1400 Ft. Körülbelül annyiért postáznak Budapesten belül egy csomag 2000 forintos porzsákot, amit éppen most készülök megrendelni.

Lassan kell egy új tábla és tok is a nyilaknak, egyebeknek.
Iszonyúan fogynak a tollak, amióta napi 4-5 órát dobálok. Szerencsére nem drágák. A tegnap rendeltekkel együtt lesz 13 garnitúrám, kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt koptatom el. Egy hétnél többet nem bírnak, ahogy elnézem. Egymást vágják szanaszéjjel. -
BBéci
legenda
Innen rendelt már valaki?
-
BBéci
legenda
Idézet a Szünet Darts Club honlapjáról:
"Ha dartunk "lóg", akkor próbálkozhatunk könnyebb vagy torpedó alakú darttal, nagyobb tollal, hosszabb szárral, vagy ezek kombinációjával, de egyszerre csak az egyiket változtassuk, mert nem fogjuk tudni, hogy melyik módosítás mit eredményez."
[link]
Tehát egyáltalán nem biztos, hogy a rövidebb szártól fog kevésbé lógni a dart.
A 30 fokos felfelé állás pedig legalább akkora hiba, mint a 10 fokos lógás. Sok profi versenyző 0 és +10 fok közötti becsapódással dobál. -
akela91
addikt
válasz
nagyszegi
üzenetére
Ugyan ettől szenvedtem hosszú ideig. A megoldás számomra: rövid szár, a hüvelykujj pontosan a mutatóujjal egy síkban legyen, illetve fentebb fogom a nyilat mint eddig. Ezek közül mind módosítja egy picit a becsapódási szöget, nekem -10 fokról +20-30 fokra is megnőtt a szög!

-
BBéci
legenda
Vegyük úgy, hogy az ember könyöke a tengely, amihez az alkarral kötve egy körív mentén mozog a kéz, benne a nyíllal. A könyék és a felkar valamennyit emelkedik dobás közben, de azt most hagyjuk. Egyáltalán nem mindegy, hogy az említett körív melyik pontján engedjük el a nyilat.
Próbáld ki, hogy nem a táblát figyeled, hanem a nyilat követed repülés közben. Ez sokat segít a helyes technika kialakításában.
Múltkor kipróbáltam más fazonú és súlyelosztású nyilakat, ugyanúgy lógtak a táblából. Ma eddig kb. 3 órát dobáltam és amikor direkt figyeltem arra, hogy hol engedem el a nyilat, sosem lógott. Ettől viszont csökkent a találati pontosság, de valamit valamiért. Ha már beidegződik a megfelelő ponton történő elengedés, lehet célozni is.Ezt néztem ki: [link]. Természetesen kipróbálom, mielőtt megvenném.
-
pbujna
aktív tag
válasz
nagyszegi
üzenetére
sok dologtól függ a szög, amivel a táblába áll a nyíl.
Esetleges tippek:
próbálj rövidebb szárral. Nem túl drága egy szett, még az is lehet, hogy jobban kézre áll.
Én most váltottam közepesről közepes-rövidre. Teljesen más a nyíl útja, sőt még jobban is tudok célozni vele. Más lett a szög is. Próbálj másfajta tollakat, ami szintén nem egy vagyon.
Természetesen a technikán is lehet javítani, de előfordulhat, hogy nem nálad van a hiba. -
BBéci
legenda
válasz
nagyszegi
üzenetére
Elsősorban helytelen dobás technika okozhatja, túl későn engeded el a nyilat. De a nyíl súlyelosztása is befolyásolja a becsapódási szöget. Nálam ugyanez a helyzet, hetek óta próbálom csiszolgatni a kézmozdulatomat, alakulgat. Jövő héten veszek torpedó formájú és nehezebb nyilakat, a mostani hengeres és csk 18 grammos. Fém helyett műanyag szárra váltok, az is előrébb viszi a súlypontot.
-
nagyszegi
tag
hali!
lenne egy olyan kérdésem h mi van akkor ha ma vettem egy nyíl szettet a boltban fél órán keresztül cserélgettük az eladóval h tökéletes legyen és jól álljon bele a táblába viszont itthon meg lógnak a nyilaim az esetek 80% ában mi okozhatja ezt? otthon 237 ről tobok. -
pbujna
aktív tag
Látom, ez a topic is úgy pörög, mint a bowling

-
leslieke
Jómunkásember
Jó ez a körmérkőzéses döntő.

-
leslieke
Jómunkásember
Eurosport 1-2 szinte folyamatosan darts meccsek mennek.

-
leslieke
Jómunkásember
Ma!
Eurosport 2 19:30 Darts (élő) BDO Open Egyesült Királyság, 1. nap
majd,
Eurosport 1 22:00 Darts (élő) Világbajnokság, Blackpool, Egyesült Királyság, 1. nap
-
PRDZsolesz
aktív tag
Képzeljétek tegnap hogy jártam...Az új készlettel dobálok, egyszer csak látom, hogy nagyon közel dobtam egymáshoz. A nyíl szárának a vége, amit tartja a tollat, alu-ból van (Harrows Alamo szár), és annyira rádobtam, hogy eltört. Nembaj, veszek 3db szárat, nem a világ vége, úgy is ritkán fordul elő az ilyen. Előveszem a régi szettet, annak nylon szára van, 10 perc után ugyanilyen dobással ripityára törtem azt is...

szerk.: Egyébként szerintetek megérné alumínium szárat venni, vagy felesleges? Esetleg carbon?
-
Dinter
addikt
válasz
Mela Kehes
üzenetére
eredmenyek.com?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Egyéb versenyekről év közben is szokott lenni közvetítés.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Nem tudom. A döntő tegnap este volt.
-
törölt tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
HÁt ismerem a táblát meg sok mindent tudok. De igazából azt nem tudom csak mi az hogy set meg leg.
Ki tudnám guglizni, de nincs kedvem
-
törölt tag
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Én szeretek dartsozni a GTA-ban
Meg a jurósporton is szoktam nézni de amugy fogalmam sincs erről a sportról. -
PRDZsolesz
aktív tag
Eléggé leült a topik, vagy mindenki megállás nélkül játszik?

-
leslieke
Jómunkásember
Jó a mai meccs!

-
leslieke
Jómunkásember
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Ma is van közvetítés, este 22-ig.
-
leslieke
Jómunkásember
Ma 18.30-tól újra lesz darts a Eurosporton.
-
leslieke
Jómunkásember
Eurosport-on élőben megy darts!
-
PRDZsolesz
aktív tag
Na megvannak az új nyilak [link]
Kipróbáltam a boltba, kézre áll, kényelmes. Remélem sokáig jóba leszünk, egyelőre ennyire futotta 
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Rengeteget kell gyakorolni, az biztos. Nem is gondoltam volna, mielőtt elkezdtem játszani, hogy ilyen nehéz

-
Mela Kehes
addikt
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Nekem is az lenne a cél, hogy minhárom nyilat beledobjam egy adott szektorba.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Van Pécsett egy darts-billiárd-csocsó szaküzlet, ott szeretném megvenni, feltéve ha engedik előtte kipróbálni (nem voltam még náluk). Ha nem sikerül, akkor szerintem a novoparts-ról fogom rendelni. Beleszámoltam az átlagba azt is, igaz egyelőre nem DO-ra játszok, hanem a szektorokat próbálom minél biztosabban dobni.

-
akela91
addikt
válasz
PRDZsolesz
üzenetére
Tipikus kezdő átlag.
Amúgy honnan rendeled? Előtte bemész kipróbálni (ajánlott)? Átlagba beleszámít a kiszállóra dobás is. (tehát, ha 3 nyílból dobsz a dupla mellé 3 nullát, akkor azt a 3db 0-át is tessék beleszámolni az átlagba) -
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Örülök, hogy találtam egy ilyen topikot!
Pár kezdtem el hobbi szinten dartsozni, de egyre jobban érdekel a dolog. Van egy Harrows Club Classic táblám, és egy Harrows Probrass készletem. A nyilakat szeretném lecserélni valami minőségibb darabra, a napokban megírom, hogy milyet sikerült venni. Nem tudom mi számít jó eredménynek ennyi idő alatt, de az átlagom olyan 35-40 körül van. Ti hogy álltok ezzel? 
-
vans?
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
En is gondolkodtam ezen anno, nagyon jot lehet itthon is csinalni. Asszem a Bricostoreban (vagy inkabb Praktiker?) vettem ilyen zold szinu hungarocellhez hasonlito cuccot, amit konnyu vagni (elvileg hoszigetelesre van asszem), beboritottam, es jol is nez ki, beleall a nyil szepen (neha lanyokkal is jatszom
), szoval tokeletes. Ja, kb. 1500 volt maximum. -
Remi1234
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
igen piszok drága :S De állítólag nagyon jü, nem pattanak ki a nyilak. Ha érdekel a tábla és Bp-i vagy, akkor megoldható, hogy megrendelem és személyesen odaadom. Eddig 2-en vagyunk, ha beszállsz akkor már 1500-ra jön ki a postaköltség, tehát kb 9500-ból megvan a tábla.
-
Remi1234
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
-
kilozsul
aktív tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
"Én sem szeretem a túl nehezet."
Ebbe a hibába szerintem mindenki beleesik... Én is 16g soft-tal kezdtem, aztán steelből már 21, mert bakker annak bele kell állnia a táblába. Aztán amikor viszem a 16-os szoftozni akkor már idegesítően könnyű...

-
SpongyaBob
veterán
Én sem szeretem a túl nehezet.

Akkor kezdésnek meg is van mit veszek.
Szállítási díj nincs helyben át tudom venni

A legnagyobb gondot már csak a táblát kürülvevő falképződmény beburkolása fogja jelenteni

-
akela91
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ez korrektnek tűnik. Arra figyelj, hogy azonos darts setten belül, ha más a súlya egy settnek, akkor más a vastagsága/formája/bordázata a dartnak.
Jelen esetben a kinagyított a 22g-os [link]
Én pl, a vékonyabbat preferálom, de mindenki máshogy van ezzel. ( személy szerint 23/25/27-estt választanám forma/bordázat miatt jelen esetben)
-
akela91
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Én ezt vettem elsőnek(bár akkor még olcsóbb volt egy 1000-el): [link], de nem jött be abszolút. Full gagyi hatása van, egy normális szett után(+ kiegyensúlyozatlan is volt nekem, ahogy megjött a Fire sett, egyből jó szögbe álltak be a nyilak...). Ettől független biztos találni 5 körül jót kezdésnek.
Na találtam egyet, de ez is 5600: [link].
Én ez alá már nem adnám, de próbálj ki párat, hátha találsz megfelelőt olcsóbban.
-
akela91
addikt
válasz
oroszbence
üzenetére
Elvileg ez a legjobb Androidra : Darts Scoreboard
-
akela91
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ha mondanál keretet, akkor jobban tudnék segíteni. Egyébként érdemes elsőnek jó nyilat venni (5-10k között), mert évekig ki fog szolgálni, és nem jársz úgy, hogy veszel egy gagyit, és rájössz, hogy ez rossz döntés volt, és bukod az árát... Esetleg ez?, vagy ez?
De ha pesti vagy, menj be a boltba, és ki lehet őket próbálni.
-
akela91
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Szia.
Én ezt ajánlom:
Harrows Darts Fire 90% Tungsten
22g -os szerintem bőven megfelelő. Szállít is Mo-ra, és nem is drágán. 1 éve használom, és imádom.Hozzá nem árt rendelni pár extra szárat, nekem ez vált be: Super Grip Harrows (ebből a medium, ami bejött a fenti nyílkészletre)
Tartós tollnak nekem ez vált be: Harrows Marathon
Illetve ha nem szeretnéd, hogy a toll kiessen állandóan, akkor egy ilyen: Harrows toll lyukasztót érdemes beszerezni.
A szárakhoz kapsz gyűrűket, azt belerakod a kilyukasztott tollba, és az életbe nem esik ki többet kb.

A szár menetére pedig nem árt rendelni egy ilyen: filléres gumi gyűrű szettet, hogy stabilan ott maradjon.
Lehet kicsit túl van komplikálva, de nekem így minden tökéletes, nem kell bajlódnom semmivel már.
-
SpongyaBob
veterán
Urak!
Kérlek titeket ajánljatok valami jó kis nyilat
Ha lehet ne legyen túl nehéz 
Szerk.: Az lemaradt hogy steel táblához.
-
leslieke
Jómunkásember
Sport2-n éjfélkor kezdődik a döntő ismétlése.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Nah jól van akkor köszi a megerősítést, ez lesz belőle

-
Mela Kehes
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Tökéletes, nekem is ilyen van.

-
SpongyaBob
veterán
Szerintetek ez jó minőségő tábla otthonra? [link]
-
bajaki
őstag
Igen, én is erre gondoltam. Ez lenne a legjobb, de sajnos itt ahol lakom nincs ilyen bolt ahol darts nyilakat árulnának. Lidl-ben volt néhány napja darts nyílkészlet, de mire odaértem már elfogyott - mondjuk biztos nem voltak túl minőségi darabok. Tesco-ban is jártam, de ott pedig csak soft nyilakat találtam, így nem maradt egyetlen olyan bolt sem ahol árulnának a környéken.
-
-
Mela Kehes
addikt
Kezdésnek nem rossz, nekem Ton Machine nyilaim vannak. Nagyon nem értek én sem hozzá, de szerintem olyan nyilakat kellene venned, amiket majd a későbbiekben is használni fogsz. Annak szokod meg a súlyát meg ilyesmi. Inkább vegyél picit drágább nyilat, de minőségi legyen. Béna nyilakkal célozni sem lehet annyira.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Most nekem is megjött a kedvem a dartshoz, ezért arra gondoltam, hogy veszek valamilyen alap szettet kizárólag hobbi céljából.
Unokatesómnak van egy régebbi de jó állapotú táblája, ezt egy ezresért odaadja. [link]
Valamint veszek nyilakat, de nem nagyon tudom milyet kellene. http://novoparts.hu/-ról rendelném. Olyanokat néztem amik vannak is nekik készletet, mert nem akarok heteket várni rá. Ez vagy ez jó lenne szerintetek?
-
schumi
aktív tag
sziasztok
azt szeretném kérdezni hogy tudtok ajánlani jó steel dartos helyet ahova tudnánk menni haverokkal ? Ahogy neten nézem mindenhol ez a hülye műanyag gépes számlálós van. Noiret találtam de az elég messze van, de b-tervnek jó.
17-16 kerület lenne a legjobb
. Előre is köszi -
leslieke
Jómunkásember
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Wright sok kiszállót rontott. Ha nem teszi, akkor szorosabb lett volna.
-
SpongyaBob
veterán
Ilyen eredményre nem számítottam, de szerintem még így is sima győzelem volt.

-
vans?
őstag
De jo kis meccs volt.
Bravo Mighty Mike! -
leslieke
Jómunkásember
Remek végjáték lett. Grat MVG!
-
kisgyerek85
senior tag
Na végre! Ez kellett már!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Tavaly ők ketten nagy meccset játszottak.
-
Mela Kehes
addikt
Sajnos szerintem is 7-0 lesz. Így nem lehet Gerwent megverni, hogy szinte soha nem hibázik. Talán az öreg Phil megszorongatta volna. Sosem tudjuk meg.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Nem úgy néz ki, hogy ez szoros lesz.
-
Dinter
addikt
Készülődik a 7-0
-
leslieke
Jómunkásember
Gerwen nagyon meggyőzően játszik.
-
Petya25
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
+1
-
Mela Kehes
addikt
Hajrá Wright!

-
leslieke
Jómunkásember
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Szoros győzelem is jó lesz.

-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Szerintem kivégzés lesz Gerwen részéről.

-
vans?
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Szerintem nagy erot adott neki a tegnapi kiutes. Iden mar neki kell nyerni.
-
Mela Kehes
addikt
Gerwen az esélyesebb, de hátha csoda lesz. Anderson is megszorongatta, minden lehet.
-
vans?
őstag
válasz
Mela Kehes
üzenetére
En a kopasz hollandnak szurkolok.
-
leslieke
Jómunkásember
Jó lesz a döntő!

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor nem is lesz már több meccs.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kipróbáltam a boltba, kézre áll, kényelmes. Remélem sokáig jóba leszünk, egyelőre ennyire futotta