Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz King Unique #3930 üzenetére

    "Ha szoftveresen nincsen megfelelően leválasztva a pendrive, attól még normál esetben nem kellene tönkremennie, max. a fájlok, illetve a kötet sérülhet rajta."

    Minden tisztelettel... fene tudja... :F Igaz, hogy az USB portokon alacsonyabb feszültség van, de hiszen a HDMI portok kapcsán sem véletlenül figyelmeztetnek, hogy abból csatlakozót kihúzni csak a tévé (és a rákötött eszköz) kikapcsolt állapota mellett szabad.

    Ha a port el tud halálozni, akkor hasonló helyzetben egy olyan érzékeny eszköz, mint a pendrive, ugyanúgy, nem?

    A most elhalálozott, korábban használt MAGINON pendrive-om pár napja a tévében "pihent". Előtte használtam a számítógéppel, majd a tévén, majd pár napig nem használtam, és tegnapelőtt a tévé bekapcsolt állapota mellett csak "kihúztam" a port-ból.

    Azt követően rögtön csatlakoztattam a számítógépemhez, és már rossz volt. Nem látta a gép. Utána már a tévé sem.

    Egyébként már a LED-je sem villan fel a csatlakoztatáskor, szóval az aztán teljesen elhalálozott.

    "Ha Windows alatt van meghajtóbetűjele és megjelenik a fájlkezelőben, de 0 bájtos, akkor vélhetően az NTFS-ből RAW lett."

    Ez valóban így van.

    Csakhogy ugyebár utána hazajöttem, kipróbáltam a gépemben és a tévémben, és ott van rajta minden fájl kifogástalanul. :)

    Még egy gyors wipe-ot is nyomattam rá a Partition Wizard segítségével, majd létrehoztam/töröltem párszor, különféle típusú fájlrendszerekkel...

    Akkor pedig kifogástalanul működött. Rejtély... :)

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák