Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joiner007
aktív tag
Micro sd problémám van, csak az a topik eléggé le van ülve, hátha itt valaki látott már ilyet:
Toshiba exceria 64 GB- os microsd kártyával van gondom. Laptop beépített kártyaolvasója nem formázza meg. Több laptopban is ki lett próbálva. Külső olvasóval, telefonnal, fényképezővel formázható, de amint visszatesszük egy laptopba, elszáll az egész. Mi lehet ez?
-
kokov
tag
Tudja itt valaki, hogy mi történik a pennel, amikor írásvédett lesz? Egyik kollégámnak néha jó, néha írásvédett volt mielőtt teljesen írásvédett lett.
Mi érintkezik rosszul? Van egy 8GB-os penem, ami most ezt a hibát produkálja diskpart, rufus sem tud hozzányúlni, de az adatok olvashatóak róla.
Törölni nem lehet, írni nem lehet rá.
Érdemes rámelegíteni esetleg, vagy ez nem forrasztás?Van olyan vírus ami át tud írni egy bitet valahogy az fw-ben? Egymás után két különböző típusú penem lett írásvédett. Érdekes.
-
King Unique
titán
Asztalon, tokban tartom, van ütésálló típus | kihúzom / van túlfeszültségvédelemmel ellátott elosztó | azt azért nem engedném / nem fér hozzá stb. Ennyi erővel holnap jöhetne a világvége és akkor úgyis minden elvész.
Amúgy a pendrive-okat sokkal könnyebb elhagyni... én egyszer télen a hóban (!) hagytam el majdnem egyet tele fontos adatokkal + még véletlenül autóval is átmentem rajta. De szerencsére meglett és túlélte.
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #3254 üzenetére
[kreténség level=48]
aztán amikor a hordozható hdd-t kiverik a kezedből véletlenül... vagy a villám bevág és mint a piros hetes mindent visz, a hdd-n lévő adataidat is...
meg a gyerek (ha nincs saját akkor rokon) jön és frizbizik a lemzeiddel... akkor elgondolkodik az ember, hogy WTFmeg az ingyenes felhőben is pont akkor van adatvesztés amiért nem vállanak felelőséget akkor lehet vakarni a buksit.
De az adatbiztonság egy másik elmélet.
Túl sok lett az adat, és túlságosan ragaszkodunk hozzájuk, de ez már nagyon nem pendrive topic -
King Unique
titán
Egy a lényeg, hogy én pendrive-ot max. telepítéshez, adathordozáshoz, esetleg médiafájlok lejátszásához használok (akár TV-n). Fontos adatokat mindig belső / külső HDD-n / archiválásra való optikai lemezen / felhőben tárolok. A pendrive-ra max. az X-edig biztonsági másolat kerül csak. Ha netán mégis olyan új és fontos fájl kerül rá, ami máshol nincsen meg, akkor arról minél előbb megpróbálok másolatot készíteni más eszközre. Ez a tuti.
-
sonar
addikt
válasz
King Unique #3252 üzenetére
Na ez kb olyan eszmefuttatás aminek se füle se farka.
[kretén eszmefuttatás=ON]
Volt olyan pendriveom ami 10 használat után tönkrement, volt olyan ami nem, volt olyan pendrive-om ami csak dos-os boot lemez volt és tönkrement, volt olyan ami nem. Egyeseknek meg nem ment tönkreDe másik topikban volt akinek már gyorsabban tönkrement, de hallottak már olyanról akinél tovább tartott.
Ki érti ezt
-
King Unique
titán
Azért azt hozzá kell tenni, hogy eleve nem minden AV vizsgálja a cserélhető adathordozókat, van amelyiknél külön be kell kapcsolni ezt a funkciót.
Én is használtam NTFS-re formázott pendrive-ot, sőt jelenleg is futtatok egy másikról Linuxot (nem live) Ext4 fájlrendszerre formázva, ami szintén naplóz. Nem volt különösebb gond egyik esetben sem az "elhasználódással", de volt, akiknél már okozott problémát. Tehát azt sem lehet nyugodt szívvel kijelenteni, hogy biztosan nem lesz semmi baja. Illetve azért is írtam oda, hogy hosszabb távon. Továbbá a másik topik tesztjeit elnézve az NTFS se mindig a legjobb választás sebesség terén, egyes típusoknál nemhogy az exFAT, de néha a FAT32 is kicsivel gyorsabb lehet. -
sonar
addikt
válasz
King Unique #3250 üzenetére
Csak egy kis elméleti agymenésem lenne.
FAT-ok nem naplózóak, de a legtöbb rendszeren van virus kergető ami még jó párszor átnyálazza a fileokat... tovább szaporitva a használatot. Úgyhogy a naplózás kevésbé befolyásolja az élettartamot. (statisztikailag igen növeli, de egy standard wines usernél ez számit a legkevésbé)
A személyes tapasztalatom az, hogy ígyis 4-5 évet kibirnak arra meg kapacitásuk annyira elavult lesz, hogy a kutya sem használja. Nekem van olyan pendriveom ami routerben van ext3 és arra megy a torrent. 24/7-ben két három éve. Ennél intenzivebb használatot nem nagyon tudok elképzelni és megy. Volt olyan ami megdöglött 3 hónap után, de jártam már igy HDD-vel is. Ergó nagyon nehéz ebbe nyilatkozni.
Az biztos, hogy napi használatos USB-n nem tárolnék pótolhatatlan adatot. -
King Unique
titán
Üdv!
Pendrive-ok esetén az exFAT fájlrendszer bizonyos esetekben valamivel gyorsabb lehet [link].
Illetve további előnye, hogy nincs 4 GB-ra korlátozva a max. fájlméret, mint a FAT32-nél. Valamint utóbbihoz hasonlóan nem naplózó fájlrendszer, ezáltal a pendrive-ot sem veszi igénybe annyira. Míg az NTFS naplóz és emiatt gyakrabban ír rá, ami miatt (hosszabb távon) előbb elhasználódhat. A flash eszközök ugye kevésbé bírják a sok írást úgy, mint a merevlemezek. -
degec
senior tag
Tisztelet !
Létezik hogy egy 256 os savage hyperx pendrive extfat filerendszerrel jobb teljesítményt nyújt mint ntfs-el? lehet tök alapvetőa kérdés akkor bocs, de én ehhez nem vagyok szaki..
Köszönöm ha valaki válaszol aki szaki
! ÜDV!
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #3247 üzenetére
Nem említette egy szóval sem, hogy előtte Rufus-szal írkált volna rá. Illetve azt sem mondta, hogy milyen programokkal próbálta újraformázni, vsz csak a korábban kapott válaszban leírtakat próbálta ki először.
Másrészt nem vélem felfedezni a logikát az állításban. Ha a Rufus annyira elcseszne valamit, akkor jóformán tökmindegy, hogy rendesen kiírja vele a telepítőt, vagy csak üresen formázza. Mindkét esetben beállítja a partícióstílust és a fájlrendszert. Előbbinél max. pluszba aktívvá teszi | UEFI esetén GPT-t állít be | esetleg + partíciót kreál. Ami PC-n nyilván nem gond, de egy TV-n már annál inkább. Ha azt feltételezzük, hogy korábban használta, akkor lehet egy ilyen beállítás maradt meg és az okozta a problémát. Viszont ez nem olyan jellegű dolog, amit egy másik programmal való újraformázással / újrapartícionálással ne lehetne megoldani. Persze nyilván megfelelően kell csinálni, mert ha GPT a pendrive, akkor Windows fájlkezelőben hiába formázza újra, attól még GPT marad. De ugye ott van a lemezkezelő | diskpart | külső partícionáló programok is ezen célra, nem csupán az R betűs csoda tud rá újra MBR-t kreálni.
A legelső gondolatra visszatérve, pont az lenne a logikus, hogy akárhogyan is formázza vele, annak mindig problémát kéne okoznia, így pl. a TV-n is. Viszont ennek megint ellentmond az, amit fentebb már említettem [link].Illetve, ha már helyreállítás, akkor a problémás állapotot a dd képfájl módban történő írás után lehet elérni. Utána csak pár MB-osnak mutatja a pendrive-ot és a Windows beépített GUI-s tooljai nem boldogulnak vele, max. a diskpart. Ez más programoknál is probléma, amik ilyen módban működnek [link].
-
válasz
King Unique #3246 üzenetére
pontosabban ezt írtam: "..csak ha magával a Rufussal le veszed róla a 'rontást'. Még a diskpart se segít." és ugyebár pont ez történt, ahogy megmondtam...
-
törölt tag
Ezer köszönet mindenkinek! Rufus-szal formáztam MBR partíciós sémába és megoldódott a probléma.
-
King Unique
titán
válasz
#41285888 #3242 üzenetére
Üdv!
Pedig egy sima pendrive-ot MBR | FAT32 / NTFS | USB 2.0 paraméterekkel fel kéne rendesen ismernie. Esetleg meg lehetne próbálni egy tiszta partícionálást diskpart törlés után. Ha magát az eszközt felismeri, csak a tartalmát nem, akkor lehet a formázásnál nem volt valami ok. Ha egyáltalán nem ismerné fel, az lenne a nagyobb gond.
De sajnos a TV és társai egy asztali PC / notebook + desktop OS-hez képest echte primitív eszközök és előbbieknél egyáltalán nem garantálható a teljes kompatibilitás és a megfelelő működés. A pendrive gyártója sem előbbi készülékekhez és azok operációs rendszereihez (pl. WebOS) adja ezt meg [link]. -
sonar
addikt
válasz
#41285888 #3242 üzenetére
A partició stítlusát is meg kellene nézni. A TV-k csak a hagyományos MBR-t szokták támogatni, a GPT-t nem.
Rufus-szal v BootICE-szal meg tudod nézni.
Vagy mivel USB3-as a pendrive még azt is megpróbálnám, hogy fognék egy sima toldót (ami 99%-ban USB2) és azon keresztül mit mutat. -
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Kingston DataTraveler SE9 32GB DTSE9H/32GB típusú pendrive, amit se a Samsung se a Philips tv nem ismer fel. Egyszerűen üresnek látja. Már minden fájlrendszerbe megpróbáltam formázni (FAT32, NTFS, exFAT), a tv szoftverét frissíteni, de semmi változás. A PC-n semmi gond nincs vele ugyanúgy látja és lejátssza a videókat, zenéket. Valaki tud tippet adni miért csinálhatja ezt?
-
King Unique
titán
Ha Rufus-szal írom ki, akkor az GPT-re állítja és igen, nálam is bebootol NTFS (+ FAT-ot is csinál) fájlrendszerrel is. De, ha csak manuálisan megformázom NTFS-re és natúrban rászórom a fájlokat, akkor már nem. Viszont azt hallottam én is, hogy állítólag újabb lapoknál utóbbi is megy.
@... fentebb azok a saját tesztek szerintem eléggé egyértelműek és nem nagyon lehet félreértelmezni őket. Valamint én legalább tudtam konkrét példákkal is igazolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Dell notebook topic
- Hálózati / IP kamera
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Samsung 860 Evo 1TB SSD-k állapottól függően 18-23k között
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest