- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
válasz krysztyan #6650 üzenetére
Attól függ,hogy hol vetted.Az összegről szóló utalványt kérj.Amennyiben mondjuk MM,azok nem sz@roznak,kérésedre a pénzt is vissza adják akár.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
AL
addikt
válasz krysztyan #6646 üzenetére
Szia ! Nekem évekkel ezelőtt kétszer is cseréltek, de nem azért mert elromlott, hanem mert gyártási hibás volt
( Az első nem volt kompatibilis a HDMI re kapcsolt egyik eszközömmel sem, a másik pedig Blu Ray filmeknél képhibát produkált.) Szerintük az egész széria olyan volt, ezért választhattam magamnak másik készüléket .
Mondták, hogy nézzek körül az üzletekben és mondjam meg melyik kell, ha azonos besorolású, akkor csak csere, ha komolyabb, vagy nagyobb készüléket választok, akkor bizonyos összeget rá kell fizetnem . Originált, új készüléket kaptam mindkét esetben, nem próbáltak bontottat, vagy javítottat adni. Korrekt módon intéztek mindent . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
Amennyiben pénz visszafizetést kérnél, nem a Panasonic a probléma,hanem az a "kicsi" cég akinél a vásárlás történt. Vettél mondjuk 500K áron egy tv-t,ebből mondjuk 60K a kereskedő árrése.Nála kell jelentkezni,na ez a cég nem tudja vagy nem akarja vissza adni az 500K-t,hiszen "repül" az akkori árrés,hiszen csak 440K-t kap vissza.Ezért jó nagy cégnél vásárolni,mondjuk MM,mert ott levásárolhatod akár teljesen más termékre is,vagy lesz@rják azt az akkori 60K profitot,és vissza adja a teljes vételárat.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
krysztyan
tag
Köszi mindenkinek a válaszokat, jövő héten elméletileg megszületik az ajánlatuk kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki a dologból... Amúgy edigitalnál vettem a készüléket, eddig nem volt velük gondom, több mindent vettem már ott. Ha esetleg teljesen újat ajánlanak hasonló tudással az is még belefér. De egy felújított valami azért elég felháborító lenne.... Köszi mindenkinek még egyszer, ha véget ér az ügy megírom, hogy mi történt, mi lett a vége a dolognak... Sziasztok!
"Csak a puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot"
-
sting2
addikt
válasz Pro Koryak #6658 üzenetére
Olyan trükkök vannak, hogy elájulnál.
Bontottam ki olyan készüléket, amit elsőre, másodikra, és harmadikra sem mondtam meg, hogy 2 x esett már át javításon.
Minden értelemben, bontatlan, a kijelzőn buborékmentes fólia, a kiegészítők "szétszedés mentes merevségben" voltak -fóliázva, a doboza zsír új, ropogós, stb, stb...
Aztán rábaszol egy szerviz kódot a távra és jön a pofon, 600 óra a tévében, 500 softreset, stb..
Persze, ez nem minden esetben így van, tudom, de azért logikus, hogy a napi több száz hibás készülékkel, próbálnak a továbbiakban okoskodni, amennyire csak lehet.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
greenday
csendes tag
http://www.trustedreviews.com/news/panasonic-tvs-2018-4k-hdr-oled-2952995
https://www.panasonic.com/hu/corporate/hirek/articles/a-panasonic-lerantja-a-leplet-a-tv-technologiak-kovetkezo-generaciojarol-a-4k-pro-ultra-hd-tv-keszulekek-2016-os-csaladjaval.html
[ Szerkesztve ]
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszíves.
50ex780e TV
Nem találom a beállítsok között a játék mód beállítást. Ahol a leírás mondja: menu gomb / kép / opció beállítás nincs ilyen. Kizárólag két sor jelenik meg: filmritmus és eotf üzemmód. Elvileg itt egy csomó mindennek még kéne lennie.
Másik: szintén nem találom a HDMI HDR beállításokat. Ahol elvileg lennie kéne leírás alapján: menu gomb / beallitasok / HDMI hdr beallitasok. Nekem ilyen opciom nincs.
Ami érdekesség, hogy a box viszon ha játszok rajta kiirja, hogy van HDR, de azért érdekelne miért hiányzik ez a setup lehetőség.
köszönöm!
-
alfaman512
tag
válasz Pc Laca #6379 üzenetére
Hali.
Nekem ma reggelre pont így halt meg a DX 600E
Kb nekem is egy év két hónapnál jár a tv, csak nekem pixelhibásan sikerült vennem, azzal két hónapot tököltek mire tudták cserélni a kijelzőt, igaz házhoz jöttek cserélni végül, de nem szeretném ez esetben is ha két hónapig ülnének a dolgon. Kicsit kezdem megbánni hogy a Panasonic mellett maradtam, előtte két plazmám is Pana volt, soha semmi bajuk nem volt, mai napig üzemelnek, hála égnek nem adtam el őket. Ez a mostani valahogy nem férkőzött a bizalmamba, hibás gyári kijelző, most meg gondol egyet és megint összerogyik, hát mit nem mondjak, ha az öt éves garit nézem, öt év alatt egy eredi alkatrész nem fog így maradni benne, na meg ezentúl nézzek rá úgy mint egy időzített hibabomba? A következő tuti nem Pana lesz, nagyot csalódtam a megbízhatóságában.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz alfaman512 #6664 üzenetére
Sajnos ma már semmi sem olyan, mint régen, megbízhatóság és tartósság nulla, csak az eladott mennyiség és a profit a fontos, a konkurencia ugyanilyen, sőt.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Draken
őstag
válasz Baky1987 #6662 üzenetére
Ha az adott hdmi-re rákapcsolsz, menu-beallitasok-hdmi hdr be*
Ha esetleg teszteled a box beállításainál, úgy teszteld, hogy közben futtatsz egy játékot. Nálam is ez volt a helyzet, a végén már azt írta ki, amit szerettem volna:
[link] [link]Más: most pont előjött részemről még egy kérdés: tv műsornál, ha későbbi filmre szeretnék időzíteni, hogy kapcsoljon oda vagy figyelmeztessen, ezt nem tudom beállítani, valakinek ötlet? Csak a guide alatt a felvétel opciót találtam meg
[ Szerkesztve ]
-
alfaman512
tag
válasz junior11 #6665 üzenetére
Sajnos igen. Nagyon nagy kár hogy a pana kiszállt a plazma piacról. Nem is értem minek erőltetik ezt a led tv vonalat. Tök egyértelmű hogy nem megy ez nekik úgy mint a plazma ment. Lényegében azt látom hogy kezd lecsúszni a silány tömegtermék kategóriába a márka, mindezek mellé ha még a szerviz is problémás lesz, nagyon teli lesz a t*köm vele. Vettem volna Sharpot,bár lehet az sem jobb, csak a két plazma megbízhatóságában bízva belemásztam a ledbe, de lehet egy használt g20-al jobb lóra tettem volna.
-
wierra
senior tag
-
hunaqua
addikt
Miért gondolja bárki,hogy amikor x nap 'teszt' próbálgatás után simán vissza lehet küldeni készüléket akár indoklás nélkül,akkor nem ez lesz a módi!
...akkor más fogja megkapni!
-
sting2
addikt
Nincs gond ezzel csak legyen feltüntetve, mérsékeltebb ár is tartozzon hozzá.
hunaqua
Nem sokan "élnek ezzel vissza " egyébként.
Sok macera egy nagyobb készülék, illetve, zömmel tényleges hiba okozza legtöbb embernél a visszaküldés opcióját..Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
törölt tag
Még mindig küzdök az EX780-on az mkv filmek mozgásmegjelenítésével...
Nálam egy Dune Solo 4K skáláz, a tv már 2160p jelet kap.
Egyszerűen nem találok olyan beállítást, aminél nem bántja a szemem a gyors mozgás.
Ha nincs bekapcsolva az ifc, akkor túl homályos (elkent) a mozgás , "minimum" beállításnál is (itt az állókép jóval élesebb, de a mozgás nem), "közepes"-nél meg már darabos.Szívesen venném a tapasztalatokat, ki milyen beállításokkal néz filmet?
-
wierra
senior tag
Mod:
Ha beállítassz egy időzített felvételt, és közben más csatornát nézel, akkor felugró ablakban jelez, hogy elindul a felvétel.
Hozzáteszem nálam 2 db CI kártya van a tévében. Ha ez releváns infó..."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
Beállítottam a TV-t a következő videó alapján: https://www.youtube.com/watch?v=OdK-P0A44ew&feature=youtu.be
Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Beállítottam az éjszakai és a hdr beállításokat, mivel mindig sötétbe játszok, filmezek, így a nappali beállításokra - úgy gondolom - nincs szükségem.
Egy kérdésem lenne az éjszakai beállításokhoz:
Beállítottam, hogy minden kimeneten a módosított beállítások legyenek: xbox, tv, médialejátszó
Egy dologtól "félek": a youtube videóban a felbontás javítás (resolution remaster) kivan kapcsolva és én ís így hagytam. Ha most én médialejátszón indítok el 1080p-s filmet és ez a beállítás ki van kapcsolva, a TV ugyan úgy fel fogja skálázni a képet 4k-ra? (direkt nem médialejátszóval akarok skálázni, a tv - elvileg - ebben jobb).
Köszönöm előre,
-
wierra
senior tag
Ragaszd le szigszalaggal.
Vagy egy kis alkholos filccel kínáld meg, valamennyit csak sötétít rajta."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Draken
őstag
Viccen kívül valami átlátszó fólia kellene, ami sokat tompít az erős fényen, kb elég lenne ennyi
amúgy nincs kedvem az okát nyomozni tovább, tükrözés kikapcs, networked standby kikapcs, több lehetőség meg nem jut eszembe. Bár belerakhatták volna legalább azt az opciót hogy a led erejét vagy lejjebb lehessen venni, vagy mint az LG-nél, hogy kikapcsolható legyen teljesen
A rendszert szokás itt frissíteni amúgy panáéknál?[ Szerkesztve ]
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok!
Ezzel a típussal mik a tapasztalatok?
- PANASONIC TX-49EX600ESzabad ilyet venni?
-
wolfattila
csendes tag
válasz LantosBerry8 #6685 üzenetére
attól függ milyen igényeid vannak és mennyiért veszed....
Amúgy ilyen tv-m van és teljes megelégedéssel használom azért az árért amiért vettem....
A jó beállítások sokat segítenek... -
LantosBerry8
senior tag
válasz wolfattila #6686 üzenetére
T-home 138E -ért adja, jó minőségű letöltött filmeket néznék rajta, meg a t ip tv-jét....
Maga a rendszer milyen rajta?
-
wolfattila
csendes tag
válasz LantosBerry8 #6687 üzenetére
én is így vettem... azért az árért sztem nagyon megéri.... megfelelő beállítások után a 4k valami csodálatos (planet earth 2, blue planet 2 UHD) (HDR)-től nem kell nagy vmit várni..... a fekete.. hát az vaksötétben sötétszürke lesz... kis fény mellett (nálam led sor ég) teljesen jo... de beálításokkal nagyon sokat lehet javítani rajta
a rendszer ha a firefox okos tv-re gondolsz a legjobb a három közül (android, webOS stb fagynak) fapados de viszont 100% ban stabil.... netflix youtube megy pikk pakk... sok alkalmazást ne várj ettől a rendszertől...
belső médialejátszó fapados megint.... de alap dolgokat viszi hang és kép...(arra értem hogy nálam av erősítő és himédia médialejátszó van.. nálam ez alap )remélem tudtam segíteni ha vmi kérdésed van még.. megprobálok válaszolni.. a fórumtársak többségének ex700 és 780 van ami nagyon jó tv-k persze az áruk is megvan
ennek a tv-nek a gyengéje a vaksötét mozizásnál a fekete szín és azért van még egy két dolog az előbb említett modellekhez képest (én plazmáról váltottam a 4k miatt) egy áthidaló megoldásnak szánom addig amíg az OLED ára nem csökken
szóval neked kell eldönteni.. de vagyunk egy páran akik T-től vettük a tv-t 135 -ért és teljesen meg vagyunk vele elégedve... (azért a felhősödésnek olvass utána ha nem vagy vele tisztában h mi az... ez a technológia velejárója)
Üdv
-
LantosBerry8
senior tag
válasz wolfattila #6688 üzenetére
Köszi! Utána nézek...
Igazából e 2 készülék között vívódok:
- THOMSON 49UC6406
- PANASONIC TX-49EX600E -
wolfattila
csendes tag
válasz LantosBerry8 #6689 üzenetére
ha jól tudom a thomson már nem az a francia thomson de nem vagyok benne biztos nem ismerem azt a típust de én pana-t venném
-
Draken
őstag
válasz LantosBerry8 #6689 üzenetére
ha van olyan választás, akkor még szóba jöhet a samu 6102/6122 is
-
kezo0
addikt
TX-58AX800-as sztori, n+1-ik folytatás.
Holnap lesz egy hete, hogy ismét bent van a tévé a szervizben, de közben történtek dolgok.Múlt héten kicsit ki voltam bukva, amiért már másfél hónapja nem boldogul a szerviz a javítással, közben meg naponta feltűnt a facebookos hírfolyamomban a Panasonic hirdetése, hogy most érdemes új tévét venni, mert febr. 28-ig 5 év garanciát adnak rá... Ezért hát gondoltam egyet, és beírtam kommentbe a szóban forgó hirdetés alá a szervizes kálváriám tömör sztoriját, azzal zárva, hogy ha végül kiderül, hogy nem tudják megjavítani a készüléket, akkor a szerviz töketlensége miatt pont másnap fogok kifutni a febr. 28-as határidőből, hogy egy esetleges új készülékre 5 éves garanciát szerezzek. Visszaírt a Panasonic oldal adminja, hogy írjam meg privátban a teljes eddigi sztorit, és megpróbálnak segíteni. Megtettem, leírtam privátban mindent, ők pedig válaszul elkérték a telefonszámomat. Ez volt febr. 28-án.
Másnap, tehát márc. 1-jén, csütörtök du. 4h-kor a szerviz emberei újból elvitték tőlem a tévét.
Márc. 2-án, pénteken de. 10h körül csörgött a mobilom, a Panasonic márkaképviselettől hívtak. Az ember tájékoztatott, hogy az a döntés született, hogy vagy egy új tévét fogok kapni, vagy egy utalványt, amiből új tévét vehetek magamnak. Hogy a kettő közül melyik megoldást választják, azt még nem döntötték el, erről majd a szerviz fog értesíteni. (Mondjuk az elég érdekes lenne, ha ők adnának egy – azt se tudom, milyen – tévét, amit nekem akkor el kellene fogadnom? Hát én nem biztos, hogy elfogadnám ezt a megoldást, ha úgy alakulna.) Ezt mondta tehát pénteken a márkaképviselet.
Márc. 5-én, hétfőn du. felhívott a szervizes ember, és megkérdezte, hogy mit mondott nekem a márkaképviseletes ember pénteken, mert ő úgy tudja, hogy egy új tévét fogok kapni – tehát a másik, utalványos opcióról neki fogalma sem volt. Majd a válaszomat meg sem várva, elkezdett győzködni, hogy egy új tévével nem járnék jól, higgyem el, mert a mostaniak közül egyiknek sem olyan jó a képe, mint az én AX800-asomnak. Ekkor közbevágtam, és elmondtam, hogy a márkaképviseletes ember pénteken nekem egy utalványos lehetőséget is említett, de persze tudom, hogy azzal is csak a jelenleg kapható tévék közül választhatnék magamnak... Na, ekkor a szervizes ember rátért a lényegre, mondván, közben a szakik valószínűleg rájöttek, hogy mi a hibája a tévémnek, és VALÓSZÍNŰLEG MEG TUDJÁK JAVÍTANI. De akkor most döntsem el, hogy új tévét akarok, amit ők adnak, vagy inkább a meglévő javítását kérném. Na, majdnem káromkodtam egy cifrát: hát persze, hogy a javítást kérem, hiszen arra várok most már több mint másfél hónapja! Ezalatt az idő alatt pedig vagy 4-5 alkalommal is elmondtam nekik, hogy mennyire jó lenne, ha javítható lenne, és nem kéne átváltanom valamilyen most kapható modellre, mivel nem látok ezek között olyat, ami hasonló szolgáltatásokat nyújtana, hasonló színvonalon.Tehát most ismét a javításra várok, és hétfő óta nincs új hírem. Fogalmam sincs, mi történik a szervizben, mire jöttek rá, és hogyan akarják orvosolni a hiba állítólag megtalált okát: vajon megint kiküldték az alaplapot (immár harmadszor is) Németországba, vagy csak megint rendeltek kintről (immár másodszor is) egy új alkatrészt, netán valami harmadik dologgal próbálkoznak, amivel eddig nem? A szervizes ember minderről nem tudott semmilyen infóval szolgálni, mondván, ő csak egy ügyfélszolgálatos, és nem ő a szerelő... Így hát azt sem tudta megtippelni, hogy ezúttal meddig lesz náluk a tévém. A hercehurca jan. 15. óta tart.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
sakal83
addikt
En ertem hogy nagyon tetszik a tv de elfogadtam volna helyedben az ujat. Semmi nem garantalja hogy jol megcsinálják illetve azt hogy nem megy tökre hamarosan. Azert egy Pana oled szerintem egesz korrekt lenne ha ki tudnád harcolni. Az a gond hogy amit Te elvarsz egy tvtol jovore iden es par ev múlva sem lesz mert nem gyártják mar. Igy elobb utóbb el kell fogadnod ezt. Kepminosegben az oled meg kenterbeveri az lcdket.
[ Szerkesztve ]
-
Draken
őstag
Egyértelműen ha ilyen eset van és x éves tv-ről beszélünk (pláne, hogy nem olcsó), kérném a csereutalványt, ahogy ilyenkor szokott lenni és megvenném a jelenlegi csúcs készüléket összeghatáron belül. Nyilván nem vagyunk egyformák, de mindenképp verd az asztalt, hogy már pedig te ezt kéred, megvan a jogod hozzá és amúgy is kifutottak a 30napból! Nem tudom mennyiért vetted (nem olvastam végig a storyt az elejétől), de a helyedben rámennék az oledre!
-
junior11
veterán
válasz sakal83 #6693 üzenetére
Panasonic 2018 TV line-up full overview
Én is az új mellett döntöttem volna, de kétlem, hogy OLED-et kapna, esetleg egy EX780-at.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Pro Koryak
addikt
Ha új tévét adnának cserébe, olyan árkategóriájút kell adjanak, mint amilyen a hibás tv volt!
Olyan nincs, hogy adnak egy pl. 49ex600-ast és el kell fogadnod szó nélkül.
Ha mégis, akkor fel kell világosítani őket a témáról!...és ha otthon kiderül, megint nem lett jó a tv? + ki tudja mit gyányoltak már benne össze-vissza. Lehet ezért nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
cujo69
tag
E-Digital ,65EX780,480e,nem rossz ár!
-
Pro Koryak
addikt
válasz Pro Koryak #6696 üzenetére
Azt is megpróbálhatnád, cserébe oled és fizetsz rá még 50-100e ft-ot.
-
Winne
nagyúr
-
kezo0
addikt
válasz Pro Koryak #6698 üzenetére
Akkor mindenkinek, újból: a tévé működik, a képének semmi baja, és ez talán az eddigi legjobb képminőségű lcd-panel, ami valaha Panasonic tévébe került, ezért is ragaszkodnék hozzá a végsőkig. Aminek a javításával nem boldogul a szerviz, az az egyik modulfogadó slot, ami nem érzékeli a belehelyezett CAM-ot. Erre pedig nekem szükségem lenne. Mármint mindkét slotra, mert 2 db CI+ kártyát használok a tévéhez. De ennek semmi köze ahhoz, hogy egyébként milyen a tévé képe, szóval abban a szerviz nem „barmolt el”, és remélhetőleg ezután sem fog semmit elbarmolni.
Árban és minőségben most már valóban az OLED-ek vannak ebben a kategóriában, de az fel sem merült, hogy olyat adnának, mint ahogy az utalvány szó is csak egyszer hangzott el, amikor egy olyan telefonszámról hívott fel valaki a márkaképviselettől, amit ki sem írt a mobilom, tehát még csak vissza sem hívható. A szerviz embere pedig ki sem ejtette az utalvány szót, ő csak egy lehetséges cserekészülékről beszélt, de addig el se jutottunk, hogy az milyen lenne. Szép-szép az OLED, de ha van rá mód, én ameddig csak lehet, nem mondanék le a 3D-ről, tekintve, hogy elég sok pénzt öltem ilyen BD-lemezekbe is, amiket most dobhatnék ki, ha az AX800-as menne a levesbe. És ha most valahogy megjavítják, de később újból meghibásodik, még mindig van rá két év garancia az ötből, szóval legközelebb még mindig dönthetek úgy, hogy most már ne próbálkozzanak a javítással, ha nem megy. De akkor is kérdéses, hogy kötelesek-e egy szabadon levásárolható utalványt adni, vagy csak egy általuk adott, nagyjából hasonló tudású készüléket kellene-e elfogadnom.
Ja, és most már az új tévére is csak a normál két éves garit kapnám, mivel időközben az 5 év garis akció befejeződött. Két évnyi garancia pedig még az AX800-ra is van. Ha netán újból megbetegszik majd valamikor, az lehet, hogy épp olyankor lesz, amikor a Pana újból akciózik az 5 év garanciával, hiszen minden évben szokásuk ezt tenni. Na, akkor majd már lehet, hogy rámegyek a cserére, de úgy, hogy az új készülékre is meg tudjam kapni az 5 év garit.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest