- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
krysztyan
tag
Sziasztok!
Van itt olyan akinek az 5 éves promóció keretében hibásodott meg a tvje? (TX-42ASE650) Én 2014-ben vettem és úgy néz ki, hogy most adta meg magát. Hatalmas csalódás, mert azért ezt a "márkát" választottam, hogy ne kelljen ilyen hamar új készülék után nézni... Szóval már elméletileg nem lehet hozzá panelt kapni, mert olyan "régi"... A javítást végző szerviz szerint, ajánlanak helyette egy másik készüléket, (a panasonic Magyarország) valaki már volt így? Hasonló tudás, vagy mi ilyenkor a szempont? Köszi a válaszokat, üdv!
-
Draken
őstag
Xbox és soundbar van rajta. Este mikor kikapcsolom a tv-t, ezek az eszközök már kikapcsolt állapotban vannak!
Van egy networked standby opció is, amit kikapcsoltam, gondoltam, az tarthatja "ébren", de nem segített! Laptop van még rajta, de az csak akkor, ha filmet nézünk! Egyszer próbáltam a laptopról való tükrözést, de elég érdekesen nézett ki a dolog, mintha folyton frissíteni akarta volna a képet! Egyelőre több ötletem nincs! -
kezo0
addikt
Így van, ezért tettem OFF-ba a hsz-t. De ne vedd nagyon magadra, ezt a helység/helyiség dolgot ezen a fórumon többen használják rosszul, mint jól...
Ami pedig a standby-t illeti, a készülékek általában csak a rajtuk levő fizikai ON/OFF gombbal kapcsolhatók ki teljesen. A távirányítóval az enyém is csak standby-ba megy, de ez így normális, mivel pl. csak így marad elérhető a távoli médiaszerver-funkciója (vagyis, ha folyamatosan fent van a hálózaton), vagy csak így lehet a mobilos appal be is kapcsolni.
-
-
Draken
őstag
Igazság szerint arra sem találok opciót, hol tudom azt beállítani, ami samsungon HDMI uhd colour címen fut?! Itt az istenért se jön össze..
-
APONE
tag
üdv!! átlag ember vesz észre valami érdemleges különbséget a két tv között, az árán kívül?
TX-50DX700E 190e
TX-50EX700E 210e
20e többet megér e a EX700
-
Draken
őstag
-
Draken
őstag
Sajnos továbbra sem sikerült összehangolnom azt, hogy xbox bekapcsolása esetén átváltson az adott av-re, ahonnan jön a jel. Ráadásként nem tudom melyik opcióval, de sikerült azt összehoznom, hogy kikapcsolás (avagy időzítő beállítása) esetén nem kikapcsol, hanem standby-ba megy, sárga led világít csak, nem a piros.
Valaki hozzáértő legyen kedves segíteni nekem, köszönöm!
ex780 -
-
wierra
senior tag
Mindig az adott kijelző natív felbontását érdemes használni, hiszen akkor adja a legélesebb, pixelpontos képet a kijelző.
A képjavító eljárások közül én csak az Intelligent Frame Creation-t és a Tiszta mozgást szoktam használni a sportműsorokhoz. egyéként minden OFF. Egyébként azért nehéz kérdés, mert a HD adások és az SD tartalmak egyaránt mást kívánnak meg. Ami az egyiknek optimális, az a másik esetén feleslegesen rontja a minőséget.
Egyénileg, ízlés alapján tudod csak kitapasztalni, hogy mi az ami a Te szemednek megfelelő. -
Winne
nagyúr
-
wierra
senior tag
Ide akartad ezt a kérdést?
Az FHD (2K) felbontas klasszikusan 1920x1080.
A 4K ennek a duplája, 3840x2160.
1024 többszörösei inkább textúraméretekre jellemző.Draken: nekem a Beelink GT1-re gond nélkül átvált. Inkább a kikapcsolással vannak gondok. Mármint kikapcsolom a mediaplayert, de a TV nem mindig kapcsol ki.
-
Winne
nagyúr
Amatőr kérdés: miért tartja a pc ajánlott felbontásnak a 4096x2160 helyett a 3840x2160-at?
-
wierra
senior tag
Jó döntést hoztál!
A TV menüjéből kényelmesen elérhető az e-Súgó. Itt találhatod a netes verziót.
- A HDMI CEC funkciót 'VIERA Linknek' hívják Panasonicéknál. A 255. oldaltól találod a témakör taglalását.
- A TV csatornák esetán hozz létre egy "Kedvencek" kiosztást. Abba azokat és olyan sorrendben teheted be ahogy csak szeretnéd. -
Draken
őstag
Sziasztok!
Csatlakozom egy 50' EX780-al. Beállításokat még nem zongoráztam végig, csak out of box használom.Ennek ellenére kérdeznék is. Ha tv be van kapcsolva és hozzá bekapcsolom az xboxot, van e olyan beállítás, hogy egyből kapcsoljon át oda, ahonnan érkezik a jel (jelen esetben xboxtól)? Illetve a tv adások elrendezése, digink van-koax megy a tv-be, az alap kiosztás szerint lőtte be, no de ha keresni szeretnék, abc sorrendbe kell tenni és ezt nem tartja meg, minden keresésnél újra és újra el kell játszani ezt a folyamatot. Lehet valahogy menteni is a sorba rendezést?
Köszi! -
lancellott
tag
részvétem... Na már várom, hogy mekkorát fogok szívni az enyémmel #6601 -es hozzászólás.
-
vpanangin
senior tag
Üdv!
TX-55EX600E tv-nél miért van az, hogy pendrive-t nem formáz, csak külső merevlemezt? Ezáltal nem tudok tv műsort felvenni, csak külső merevlemezre.
-
kezo0
addikt
Úgy tűnik, soha nem ér véget az AX800-asom szervizes sztorija...
Ez történt eddig:
– jan. 15-én jelentettem be a hibát: a tévé nem kapcsolt be egyáltalán, csak 13-szor felvillant rajta a kis piros led, ami a neten talált infók alapján alaplapi hibát jelent;
– jan. 16-án a Videopart emberei elszállították tőlem a készüléket, majd a szerviz arról tájekoztatott, hogy a tévé mainboard-ját kiküldték Németországba egy komplett gyári „felújításra”;
– jan. 29-én hozták vissza a tévét (tehát 1 nap híján két hétig kellett nélkülöznöm), ami ekkor már újra üzemképes volt, de sajnos jelentkezett egy új hiba, ami korábban sosem volt: a 2 db CI+ modulfogadó slotból az egyik nem érzékelte a behelyezett UPC-s modult;
– febr. 1-jén – mivel sikerült kibrusztolnom, hogy ne vigyék el megint az egész rohadt nagy és nehéz tévét – kijött házhoz egy szerelő, és miután a tévé szervizmenüje is hibákat jelzett, kiszerelte újból a főpanelt, amit másnap ismét kiküldtek Németországba;
– febr. 14-én a szerelő visszahozta és újból beszerelte a tévébe a főpanelt, ami időközben újra megjárta Németországot (tehát ismét 13 napig nem tudtam a tévét használni), ám mintha mi sem történt volna, a hibajelenség ugyanaz volt, mint két héttel korábban, és a szervizmenü is ugyanazoknál a paramétereknél jelzett hibát;
– febr. 15-én (ugyebár ekkor voltunk pont 1 hónappal a legelső bejelentésem után) a szerviz türelmemet kérte, mondván, konzultálniuk kell az ügyben a német kollégákkal;
– febr. 20-án – miközben „türelmesen” várakoztam, hogy történjen valami – kénytelen voltam egy újabb hibát jelenteni a szerviznek: ezúttal már a tévé Ethernet-csatlakozójába dugott hálókábelt sem akarta a tévé felismerni, csak kb. 20 alkalomból 1-szer (eleinte azt hittem, csak az én kábelem ment esetleg tönkre, de többnapos kísérletezés után kiszűrtem a saját hiba összes lehetőségét, így maradt, hogy csak a tévével lehet a gond – annál is inkább, mert az Ethernet-aljzat ugyanazon a már kétszeri „javításon” átesett panelen van, mint a halott modulfogadó nyílás);
– febr. 21-én újból türelmemet kérték, és megtudtam, hogy rendeltek Németországból a tévémbe egy cserepanelt, ezúttal nem a főpanel, hanem egy másik, kisebb panel helyett;
– febr. 26-án, azaz a mai napon ismét kijött hozzám a szerelő, és kicserélte az említett kisebb panelt a tévében, de ez a művelet sem hozta meg a várt eredményt: a tévé 1. számú modulfogadó nyílása továbbra is halott, az UTP-kábelt nem igazán akarja felismerni, és a szervizmenü még mindig ugyanazokat a hibákat írja ki, amiket már egy hónappal ezelőtt is:A szerelő úgy távozott, hogy ő megtett mindent, nem tud mit csinálni, kénytelenek lesznek a készüléket újra bevinni a szervizbe, talán már holnap. Csak azt nem tudom, minek, hiszen nyilvánvalóan fogalmuk sincs, hogy mi lehet a hiba, és csak találgatnak... A javítás pedig most már másfél hónapja tart, amiből nettó összesen 26 napig egyáltalán nem tudtam használni a tévét, a maradék időben pedig a fennálló hibák miatt csak korlátozottan.
-
mano
csendes tag
Sziasztok!
Szombaton megérkezett az EX780 készülékem, egy "puttonyos" (CRT) Sony-t küldött nyugdíjba.
Látványos a minőségi ugrásMajdnem felhőtlen az örömöm, de ahogy összeszereltem, azt vettem észre, hogy nem teljesen vízszintesen áll a tévé. Mintha az oszlop a talpba helyezve nem lenne teljesen függőleges. Szétszedem, összerakom majd még egyszer, csavarokkal variálok kicsit, remélem beáll a megfelelő helyzetbe. Valaki tapasztalt már ilyet? Maga a készülék nagyon tetszik, meg vagyok elégedve vele, kár lenne ha ilyen probléma adódna.
Ezen az oldalon találtam egy javasolt beállítást, ez alapján állítottam be:
https://prohardver.hu/teszt/panasonic_tx-58ex780e_teszt/elozetes_es_idealis_kepbealitasok.html
Ideális beállítások
Panasonic TX-58EX780E
Háttérvilágítás 73
Kontraszt 92
Fényerő -7
Színtelítettség 50
Színárnyalat 0
Képélesség 50
Színhőmérséklet Meleg 2
Élénk színek Ki
Színátalakítás Ki
Környezetérzékelő Ki
Zajcsökkentés Ki/Automatikus
MPEG-javítás Ki
Adaptív háttérvil.-vezérlő Ki
Felbontásjavítás Ki
Intelligent Frame Creation Ki/akadozás esetén akár maximumra is állítható
Tiszta Mozgás Ki/akadozás esetén bekapcsolható
Kontrasztvezérlés Ki
Gamma 2,2
Fehéregyensúly vörös szint +7
Fehéregyensúly zöld szint -1
Fehéregyensúly kék szint -4Ha tudtok jobb beállítást, szívesen fogadom az ötleteket.
Először kicsit megijedtem, mert a jobb alsó sarokban volt egy nagy felhő vagy bevilágítás, nem tudom hogy jó megnevezést használok-e. Azt olvastam a fórumon, hogy az adaptív háttérvilágítást max-ra kell állítani. Kipróbáltam, és úgy néz ki hogy jobb lett, már nem látom ezt a jelenséget.
-
lancellott
tag
válasz
Pro Koryak #6606 üzenetére
Megtörtént. Köszönöm
-
Pro Koryak
addikt
válasz
lancellott #6605 üzenetére
"Mit értesz az alatt, hogy a szervizbe vinni? A Panasonic szervizbe kellene vinni egyből? Nem a bolt gariztatja?"
Ha hivatalos kereskedőtől vette(d), akkor igen.
A szervizzel kell felvenni a kapcsolatot. -
lancellott
tag
válasz
Pro Koryak #6604 üzenetére
Köszi a válaszod.. igen. magam is rájöttem, hogy drágán vettem. Viszont 3De-s TV-t nem lehet már venni sehol szinte.. így megérte nekem. 3 hétig kutattam mire ez meglett. Egy ettől kisebb ugyanilyen Pana TV volt ugyanebben az árban akkor. Azért választottam ezt. Nem volt sajnos viszonyítási alapom.
Mit értesz az alatt, hogy a szervizbe vinni? A Panasonic szervizbe kellene vinni egyből? Nem a bolt gariztatja?
-
Pro Koryak
addikt
válasz
lancellott #6601 üzenetére
Szerintem ez tuti garis probléma. Ki az a hülye, aki elhiszi, hogy ez így normális, a kijelzőnek ilyennek kell lennie.
Ez nem pixelhiba, amire megvan a szabvány.
A boltban csak le akarták rázni, ami ezek szerint sikerült is + nem is a boltba kellene vinni gariztatni, hanem a szervizbe ...Amúgy jó drágán vetted.
-
wierra
senior tag
Valóban elbeszélhetünk egymás mellett, bár nem értem hogyan.
Amit linkeltem YT videó esetén ha annak lejátszása során belépek a képi beállítások menübe, ott kiírja, hogy éppen a HDR képi beállításokon babrálok. Tekintve, hogy a YT HDR-nek is vannak követelményei, így amit a YT maga is HDR tartalomnak minősít, az valóban az is.
A Netflix-ről és az Amazon-ról is elérhetők HDR tartalmak. A TV-k beépített alkalmazásán keresztül. Ott hogy oldják meg, hogy a HDR valóban HDR legyen? -
sting2
addikt
válasz
lancellott #6601 üzenetére
Fúú, banyek, először a spanomnak javasolnék egy szemészt....
-
lancellott
tag
Sziasztok!
Tuti van erre egy topic, de nem találktam.. Arról lenne szó, hogy vettem karácsony előtt egy használt Panasonic
TV-t.. egészen pontosan Ezt: TX 48 CX400EMivel külföldön voltam, és ismerőst kértem meg, hogy vegye át, csak pár héttel később tudtam magam megnézni. Az átvételkor az ismerősömék bedugták a tv-t bekapcsolták, kikapcsolták, majd visszacsomagolták amíg jövök.
A srác rendes volt, mert felhívta a figyelmet pár fényesebben világító ledes háttévilágításra, de így telefonon nem volt vészes.. Viszont mellékeltem pár képet, hogy hogyan is néz ki. A másik dolog, hogy elmondása szerint megpróbálta gariztatni, de a boltban azt mondták, hogy csak akkor cserélik, ha egyharmada a led háttévilágítósoroknak ilyen. Most csak tippelnék, hogy a srácot csak azt a két rohadt fényes led zavarta.. de engem a maradék 30-40 ami amúgy szintén világosabb szerintem mint kellene..
A Tv még garanciális.. Szerintetek milyen esélyekkel futok neki egy csere programnak?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Peugeot, Citroën topik
- Total Commander
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Politika
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest