Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz ztsoft #6537 üzenetére

"Amit (#6532) Piftuka említett, hogy a tesztben lehúzták a 3D képességét, én csak egyet találtam (lehet rosszul kerestem), de ott 10-ből 6-ot kapott rá, ahogy a hangra is, [link]."

Igen, többek között ez volt az egyik teszt, amire utaltam.

"However, pictures suffer quite conspicuously with crosstalk double ghosting noise over objects in the mid and far distance."

FYKI... a 10-ből 6-os értékelés 3D esetében a "nézhetetlen" kategória. :( Én legalábbis biztosan nem kínoznám magamat olyan 3D-vel, ami ilyen rossz.

A 10/10, esetleg a 9-es értékelés az elfogadható. Az összes többi szigorúan csak mazochistáknak. (Egyébként éppen a crosstalk/ghosting az, ami leginkább agyoncsapja a 3D élményt.)

Ha nem haragszol, most nem keresgélem ki újra az összes tesztet. Tegnap egy jó időt eltöltöttem vele...

Mindenesetre itt egy másik ismertető.

"However, the TX-48AS640 is more susceptible to crosstalk ghosting and flickering than some rivals, and darker 3D sequences can exhibit minor backlight clouding."

Én szerintem ehhez a témához többet hozzátenni nem tudok.

Megértelek, hogy a plazma televíziót le akarod cserélni, mert ha valaki, akkor én aztán nem szoktam ezt a halott technológiát ajánlani senkinek. (Többet között az általad is említett jellemzői, illetve hátrányai miatt.)

Az viszont továbbra is tény, hogy ha csak a két említett készülék jöhet szóba, és minőségi 3D élményt szeretnél, akkor marad a Samsung plazma tévé.

Én ugyanis 99%-ban biztos vagyok benne az olvasottak, és tőled hallottak alapján, hogy az a Panasonic tévé nem hibás, hanem ennyit tud 3D-ben.

Ezt vagy elfogadod, vagy harcolsz ellene még hónapokig, évekig, és csak feleslegesen bosszankodsz.

Szerintem nem érdemes.

Azért bízom benne, hogy a szerviztől érdemi segítséget kapsz, és majd megtalálod, amit keresel! ;)

• AL

addikt

válasz ztsoft #6535 üzenetére

Szia ! Nekem korábban AX630 - as készülékem volt . Tudtommal ez a Tieddel azonos évjáratú. A 2D - 3D átalakítást többször próbáltam rajta, de a Tiedhez hasonló jelenséget nem tapasztaltam soha. Tökéletes nem volt, mert nem volt olyan térhatása, mint a valós 3D - nek, de szellemkép nem volt soha . Én sem eredeti Panasonic szemüveggel használtam, mert akkor nem lehetett kapni és a márkaboltban egy Kínai számomra ismeretlen márkájú szemüveget adtak ( vettem ) hozzá. Tökéletesen működött vele . A nettes filmek is jók voltak vele, de tudtommal ott passzív módhoz valók is vannak, amelyek úgy hatnak, mintha nem lenne szemüveg rajtad ( tehát rosszak ) . Biztos vagyok benne, hogy butaságot mondtak, mert ha a Tieden is ( az AX 630 - ashoz hasonlóan ) van 2D - 3D átalakítás akkor működnie kell . A mostani SONY tévémmel is próbáltam ezt a funkciót, de ez nem tudja . Többször voltam már hasonló helyzetben ( 5 LCD TV - t cseréltem ) .
    Ettől kisebb hibával is kicserélték, csak próbálkoznak hátha le tudnak rázni . A Panasonicnál is van egy felsőbb " szerv " aki dönt ilyen vitás ügyekben, nekem éppen a szerviz ajánlotta, hogy majd Ők segítenek . Néhány hetes szoftverfrissítési próbálkozás után kis unszolás után cserélték egy azonos tulajdonságokkal rendelkező újabb évjáratú modellre . A többi gyártó is így van először mindegyik azt mondja, hogy nem hiba, próbálnak lerázni . Kicsit " idegmunka " , de végére kell járni . Sok Szerencsét ! Üdv .

• Piftuka

veterán

válasz ztsoft #6528 üzenetére

Értelek.

Akkor menjünk sorjában...

1. A Panasonic mindenképpen szellemképes lesz, mert egy-két kivételtől eltekintve az összes valamire való tesztben kiemelik ezt. Az egyik teszt odáig ment, hogy egyenesen nem ajánlja 3D tartalmakhoz.

Feltételezem, hogy ilyen a 3D tartalom látványa a Panasonic tévéddel:

2. Az említett Samsung plazma televízióval nem szerencsés az összehasonlítás, mert annak a 3D-jét az összes tesztben méltatják. Kifejezetten mentes a "crosstalk", ghosting jelenségtől, és köszönhetően a 600 Hz-nek mozgásban is jó képet ad. Még plazma tévé viszonylatban a 3D alatt a fekete szintje is jó, és a fényereje is korrekt.

Nem is értem... ha ilyen tévéd van, miért cseréled le egy kisebb méretű, több szempontból gyengébb tudású tévére?

3. Szemüvegből én mindentől függetlenül hanyagolnám a két említett típust, és az összes hozzá hasonlót. Inkább keresnék egy olyat, amelyik teljesen "körülöleli" a szemedet, és véd az oldalról érkező fény ellen is.
    A 3D élmény növelésében ennek is van jelentősége.

A Samsung SSG-3100 éppen ilyen; remek darab, de a Panasonic kínálatában is találhatsz hasonlót, ráadásul beépített akkuval rendelkezőt.

4. Aktív 3D esetében teljesen mindegy, hogy SBS, vagy OU tartalmat nézel; a kettő közül az SBS-t azért szokták ajánlani, mert az emberi szem toleránsabb a hiányzó oszlopokkal, mint a hiányzó sorokkal.

Viszont a Half-OU változatról lebeszéllek, amennyiben maradsz a Panasonic tévénél. Ugyanis ez a típus, nem Full HD 3D sajnos!

Bizony, felezi a függőleges felbontást. Ezáltal egy "Half-OU" tartalmat 960x540-es felbontásban tudsz megnézni 3D-ben.

Márpedig miért néznél bármit ilyen alacsony felbontásban? :N

(Halkan jegyzem meg, hogy a Samsung plazma tévéd valódi Full HD 3D megjelenítő! Annál ilyen probléma nincsen.)

5. A hivatalos szakszerviz hozzá nem értése és/vagy szerencsétlenkedése (amit más fórumtag is említett itt), sajnálatos és nagyon szomorú! (Bár azon lehet vitatkozni, hogy ebben mennyire felelős az anyacég, "A Panasonic", akit ugye a szidalmak itt érnek...)

6. Minden egyéb tekintetben tartom a véleményemet, ami a 3D BD lemezeket illeti. És, már megbocsáss, de ha a 2D-ről 3D-re konvertálást bármelyik tévén is jónak tartod, akkor nem láttál még 3D filmet. (Persze ez nem is titok, hiszen írtad is. Viszont könnyen tudsz segíteni rajta, ha veszel egy jó lejátszót, és hozzá filmeket.)

Én azt javaslom, hogy ha mindkét tévét szeretnéd használni, akkor a Panasonic-ot csak 2D tartalommal nézd, a Samsung-ot pedig használd a 3D filmekhez! ;)

Ezáltal megnyugszik majd a lelked. :K

• arnicode

tag

válasz ztsoft #6528 üzenetére

"Mivel én is szerelő vagyok (csak más területen), így ezek a halandzsák nem hatnak meg"

..szóval te is egy halandzsázós szerelő vagy és nézel hülyének ügyfeleket,csak a melót úszd meg!
    ..szép bukta :D

Viccet félretéve.. én a Panasonicról ezért beszéltem le magam 5 év ide vagy oda, ilyen szervíz és ügyfél bánásmód amiket itt olvastam vásárlás előtt is.. ezt én nem.

• Piftuka

veterán

válasz ztsoft #6512 üzenetére

Visszaolvastam a vonatkozó hozzászólásaidat, és azok alapján számomra nem volt egyértelmű (de még mindig nem az), hogy az említett 3D szemüveg a te Panasonic televízióddal egyáltalán nem működik, vagy az a probléma számodra, hogy a 2D-ről 3D-re konvertálás nem működik és/vagy annak eredményét nem látod?

Nagyon nem mindegy, hogy melyik esetről van szó!

- Előbbi esetben ugyanis nagy valószínűséggel valami technikai probléma akadályozhatja meg a megfelelő kapcsolatot (a tévének fel kell ismernie, "regisztrálnia" kell a működőképes, és vele kompatibilis 3D szemüveget). És könnyen lehet még a szemüveg hibája is. (Annak ellenére, hogy egy másik tévével működött.)

Kompatibilitási problémák mindentől függetlenül is előfordulnak bizonyos típusú szemüvegek esetében, és még adott gyártó adott szemüvege sem feltétlenül megfelelő minden tévéhez, amit ugyanaz az adott gyártó állít elő.

Ezen felül alapszabály, hogy IR rendszerű készülékhez IR-es szemüveget kell használni, rádió frekvenciával működő (Bluetooth) szemüveghez pedig RF-es szemüveget. "Átjárás" nincsen a kettő technológia között.

Meggyőződtél arról, hogy a Te tévéd és szemüveged esetében megvan legalább a technológiai egyezés?

- Ami a másik esetet illeti... ha 2D tartalmat szeretnél 3D-be konvertálni, akkor a szervizes megállapítása maximálisan helytálló. És nem szabad a Panasonic-ot szidnod, vagy a tévét "leírnod", pusztán amiatt, hogy nem képes megfelelő eredményt produkálni.

Sajnos, nem sajnos... de tudomásul kell venni, hogy a 3D technológiának akkor van értelme, ha megfelelő minőségű lejátszóval és tartalommal jeleníted meg a szintén megfelelő, arra alkalmas tévén a képet.

Ez pedig csak és kizárólag egy jó 3D-s televízió (amelyben a tesztek legalább 9/10 pontot adtak a 3D képminőségre), egy jó 3D BD lejátszó, és eredeti 3D filmek.

Ezek adják vissza azt az élményt, amit az ember egy 3D film tartalomtól elvár.

- Ne vedd magadra, illetve vegye csak magára mindenki, akit illet, de az a baj kis hazánkban, hogy viszonylag sokan képesek és hajlandóak sok százezer forintot, vagy akár milliókat költeni egy drága 3D televízióra, de BD lejátszóra és eredeti BD filmekre már egy fillért sem adnak.

Mindenféle Half-SBS, Half-OU, konvertálgatott, agyontömörített fájlokat töltögetnek le innen-onnan, és azokat nézik 3D-ben.

Aztán pedig csodálkoznak, hogy "nem jó a 3D élmény"...

Pedig az eredeti 3D lemezek által nyújtott látványhoz képest ezek messze elmaradnak minőségben.

Aki szeretné a kedvenc filmjeit 3D-ben élvezni, az bizony vegyen egy jó minőségű BD lejátszót (szerencsére sok ilyen modell elérhető a piacon), és kezdje a filmeket megvásárolni eredeti BD 3D változatban.

Az élmény páratlan lesz. Más út nincsen. :N

• sakal83

addikt

válasz ztsoft #6512 üzenetére

Szia sziasztok.
    A véleményeteket kérem a kollega által leírtakkal kapcsolatban. En voltam az eladó.

Mivel engem hidegen hagy a 3d ezert magas szinten nem értek hozza. Annyit tudok hogy a 2dbol 3dbe való konvertálás nem működött egyetlen tvmen sem.

Segitsetek:) köszönöm

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6499 üzenetére

Újabb fejlemény (úgy néz ki, hogy az utolsó).

Ma hívott a szervizes (aki Debrecenből jött fel Gyöngyösre), hogy a TV-nek semmi baja nincs. Elmondása szerint csak 3D-s Blu-ray lejátszóról, 3D-s filmmel ad tökéletes 3D-s képet! :Y A 2D->3D átalakítás csak ennyit tud, azaz, használhatatlan!

Ezek után, ezen a típuson (TX-48AS640E) csak és kizárólag 3D-s Blu-ray lejátszóról használható a 3D! Erről szakvélemény is készül!

A fentebb említett úriember elmondása szerint hozott magával egy ugyan ilyen 40"-os készüléket, összehasonlítás céljából, szintén elmondása szerint, mind a két készülék ugyan olyan tesz paramétereket produkált.

Azt nem tudom, hogy ez minden Panasonic TV-re vonatkozik-e vagy csak az említett két típusra (esetleg típus hiba), de az biztos, hogy ez volt az első, és egyben az utolsó Panasonic készülékem!

Már túl sokat buktam az üzleten. Nagyon nagy csalódás volt, amennyi jót olvastam erről a modellről, de erről a hibáról egy szót sem.

Köszönöm a hozzászólásokat, az önzetlen felajánlást! Köszönöm Panasonic, nagy élmény volt! :(((

ui.: Ha valakit érdekel egy Panasonic TY-ER3D6ME szemüveg (pár percet volt használva), az keressen privátba.

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6489 üzenetére

Újabb fejlemény az ügyben.

Hétfőn (02.05) jött a szerelő, megnézte a TV-t. Néztünk egy HD TV adást, 2D -> 3D átalakítással, meg egy 3D-s demót a pendrive-ról. Látta Ő is, hogy valami gond van a TV-vel, el is vitte.

Ma felhívtam, hogy van-e valami fejlemény a javítással kapcsolatban. Várja a szakvéleményt a Debreceni szervizből, amit jövő hét elejére ígértek. Ha megkapja, akkor majd fel fog hívni.

Ismerve a Debreceni szerviz hozzáállását (tapasztalatok alapján, amit korábban le is írtam), ez sokáig fog tartani.
    Nem ismerem a többi márka szervizelési szokásait, de amit a Debreceni szerviz művel, azt felháborítónak tartom! Főleg nem méltónak egy ilyen nagy múltú márkához, mint a Panasonic.

Azért kíváncsi lennék, hogy az anyacég mennyit tud az egészről.

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6487 üzenetére

Ma sikerült felvenni a kapcsolatot a Cívis TV Szervizzel. Rossz telefonszám szerepelt náluk az adatbázisban (csak azt nem értem, hogy a múltkor mégis fel tudtak hívni). Ezt orvosoltuk.

A Gyöngyösi szervizes ismét hívott, hogy hétfőn délelőtt jönne (hacsak nem közbe semmi, de mindenféle kép felhív előtte). :C Remélem már nem lesz leállítva, és sikerül eljutni hozzám is, és végre érdemben is bizonyítani tudom, hogy gond van a TV-vel.

Más. Ma kipróbáltam a Panasonic TY-ER3D6ME szemüveget egy Samsung PS51F5500 TV-n is. Nagy meglepetésemre párosításnál kiírta, hogy a párosítás sikeres (szemüveg képet is kitette), csak az akkumulátor töltöttségét nem jelezte. :Y Úgy látszik a Samsung máshogy áll a más márkák támogatásához.
    Használat közben nem vettem észre különbséget a gyári és a Panasonic között.

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6467 üzenetére

Újabb fejlemény az ügyben.
    Most nem kellett újabb hiba bejelentést tennem, az új szemüveg (Panasonic) megérkezése miatt. Így újra vártam a kapcsolat felvételt, de ez nem történt meg az elmúlt 2 napban.
    Ismét írtam a Panasonic-nak, erre az a válasz jött, hogy többször is próbáltak hívni, de nem sikerül. Csak egy probléma van, hogy rossz számon próbálták. :W

Érdekes módon a munkalapon biztos a jó szám szerepel, mert a múltkor is fel tudtak hívni (még mindig a Debreceni Cívis TV Szerviz Kft.), azóta meg nem vettek fel újra adatokat!

Kezd tele lenni a hócipőm az egésszel!

• trophylaci

csendes tag

válasz ztsoft #6467 üzenetére

Szia!
    Nekem is a Cívis végezné a javítást már november vége óta. De egy hívást nem kaptam még onnan. Úgy vagyok vele hogy inkább el se vigyék a tv-t. A hiba pedig -most nevessetek- egy kis légy van a kijelző és a plexi közé szorulva! Még jó hogy legalul, a Panasonic logótól kb 10-13cm-re. Vicc az egész, valószínű nekem is ez volt az első és utolsó Panasonic termékem.

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6462 üzenetére

Újabb fejlemény a garanciális javíttatás ügyében. A szerviz visszadobta, mondván ez csak egy vélt hiba, a TV jól működik (mindezt úgy, hogy nem is látták a TV-t, nem jöttek a megbeszélt időpontban)! :F A kifogás indoka az volt, hogy nem tudok biztosítani számukra gyári 3D-s szemüveget a kipróbáláshoz (talán még én vegyek nekik szerszámot is, hogy tudjanak dolgozni)! :Y

Akivel beszéltem, az azt mondta, hogy nincs nekik Panasonic szemüveg. Rá kérdeztem, hogy akkor hogyan ellenőrzik a szervizben a TV-t? Erre jött a frappáns válasz, természetesen a tulajdonos szemüvegével (ez volt a CIVIS-TV SZERVIZ, gondolom a munkájukat is így végzik), csak mellékesen, a Panasonic TV-hez nem is lehet jó a Samsung szemüveg, mivel teljesen más szoftver fut a két készüléken, ezt az mondta, akivel telefonon beszéltem! :DDD Ráadásul nem is Ők jöttek volna hozzám, hanem a Gyöngyösi FM 95 Bt. szerelői (Ők hívtak telefonon, mint korábban írtam), amiről a Panasonic központ nem is tud!

Már az is érdekes, hogy a munkalap miért a Debreceni szervizhez (CIVIS-TV SZERVIZ) került, ami több, mint 200km-re van tőlem, szemben a Budapesti (Videopart Kft) ami ~100km.

Hívtam a Panasonic Ügyfélszolgálatát, hogy panaszt tegyek, de itt is falba ütköztem. Miszerint nincs kapcsolatuk a szervizzel, csak a munkalapot továbbítják! Nyomatékosan kértem egy elérhetőséget, hogy panaszt tegyek, erre kaptam az Ő e-mail címüket (az ügyfélszolgálatos hölgy nem is akarta elhinni a történteket).

Nagy nehezen sikerült egy webshop-ot találni, ahol még van raktáron a Panasonic TY-ER3D6ME szemüveg, meg is rendeltem (ami 14300 Ft-omba kerül szállítással). :W

Ennek még lesz folytatása, meg fogom írni a panasz levelet, ha nem történik semmi, akkor megyek tovább!

Sajnálom a Panasonic-ot, tényleg szép a kép a TV-ben, de ilyen feltételek mellet többet biztos, hogy nem veszek!

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6452 üzenetére

Újabb fejlemény az ügyben, ma hívtak a szervizből (azaz, egy 37 körzetszámú telefonról, Heves megye, nem találtam semmi infót a számról), csütörtök vagy pénteken jönnek megnézni a TV-t. Ismét előkerült a Samsung szemüveg, mint hiba forrás, meg, hogy csak a Blu ray 3D-s film a tökéletes (ez estben maradok a Samsungnál, annak mindegy a forrás, úgy is tökéletes a 3D). Eddig kettő lehetséges ok kavarog a fejembe,

1, hülyének néznek, hogy nem értek hozzá, a TV nincs baja.
    2, ismert hiba, de megpróbálják a felhasználónak beadni, hogy ez így tökéletes (azaz, hülyének néznek).

Igaz, van még egy, a TX-47AS640E csak akkor képes tökéletes 3D-s képet adni, ha minden körülmény megfelelő (ami igen csak rossz fényt vet a Panasonic-ra).

Nos, még mindig itt van a másik TV, bármikor tudom ellenőrizni a forrást. Azt meg nem hiszem el, hogy az egyik TV tökéletesen megjeleníti, a másik már csak szellemképesen tudja a 3D-t.

Már alig várom, kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki belőle (sajnos, már nagyon kezd hasonlítani a helyzet a UPC-s probléma megoldásra).

• sting2

addikt

válasz ztsoft #6458 üzenetére

Szerintem a Black Friday idején értékesített készülékek zöme, kézrátétellel is gyógyítható.
    Égnek a fórumok a különböző User feedback-ektől.
    Vagy nagyon "kasu" az átlag tévé tulajdonos, vagy nagyon nagy százalékban romlanak el a Kelet Európai piacra szánt gyártmányok.
    De, ennyi szar tévéről már rég olvastam...
    A Panasonic szerviz és az ott uralkodó állapotokról nem is nagyon kell kommentár, elég csak bemenni a " főhadiszállásukra" az Üllői útra.
    A " lakótelepi audióvizuáll" Webshop-okban nagyobb színvonal és szélesebb választék van!.... :W

• AL

addikt

válasz ztsoft #6455 üzenetére

Szia ! Tudomásom szerint a Neten van Aktív és Passzív felvétel is . A biztonság kedvéért próbálj még néhányat megnézni ! Persze lehet a TV is rossz . Üdv.

• AL

addikt

válasz ztsoft #6444 üzenetére

Szia !
    Korábban nekem is volt Panasonic AX 630 - as tévém, azon ki lehetett kapcsolni a 3D-t és így a 3D - s filmek is normálisan szemüveg nélkül lehetett nézni . Nincs a Te tévéden is véletlenül ez kikapcsolva és azért nem működik ? Emlékezetem szerint 4 féle beállítás volt rajta ezzel kapcsolatban . Üdv.

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6445 üzenetére

Úgy látom a Panasonic-nál sem megy minden zökkenőmentesen, a múlt szerdai hiba bejelentésem eltűnt (nincs a rendszerben), most megint felvették az adatokat. :W

A Videopart szerviznél korrekt volt a srác, több helyen is érdeklődött, de nem találta a munka lapot (egyben a hibáról is beszéltünk), mondta, hogy hívjam ismét a Panasonic-ot (amúgy is ez lett volna a következő lépés).

A szállítás is érdekes lesz, mivel a TV doboza nincs meg (az előző tulaj kidobta, a szervizben sincs), nem tudom, hogy mibe tudom majd csomagolni. :F

• kezo0

addikt

válasz ztsoft #6445 üzenetére

Szia, a helyedben én hétfő du. felhívnám közvetlenül a Videopartot, ha addig sem keresnek.

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6435 üzenetére

Sajnos, bebizonyosodott, hogy a TV-vel van probléma. Ma kaptam kölcsön egy Panasonic TY-ER3D6ME (ami ezen [link] oldal szerint kompatibilis a TV-mel) szemüveget tesztelésre, ugyan úgy szellemképes az összes forrás, amit korábban leírtam. Már csak a szerviz telefonját várom az egyeztetés miatt.

Engedjétek meg, hogy itt megköszönjem sazo fórumtárs önzetlen segítségét, Ő ajánlotta fel az említett szemüveget. Örök hálám érte! :R

• ztsoft

őstag

válasz ztsoft #6424 üzenetére

Megköszönném ha lenne valakinek Mátraszőlős környékén egy Panasonic TY-ER3D5 típusú 3D-s szemüveg kölcsönbe (ha kell, ellenszolgáltatás fejébe), míg kipróbálnám a TV-vel a fentebb említett hiba miatt. Sajnos a Panasonic képviselet nem fogadja el a Samsung szemüveget (pedig itt a fórumon többen írták, hogy jó hozzá és azzal használják), így hibára sem tudom jelenteni. Itthon jelenleg nem kapható, meg ugye az a 12900 + 1000 Ft egy tesztért már egy kicsit sok, főleg ha javíthatatlan a TV, akkor kidobott pénz.

Köszönöm előre is. :R

• AL

addikt

válasz ztsoft #6422 üzenetére

Szia ! A szemüveg párosítása sikeres volt a TV - vel ? A letöltött film aktív módban van felvéve ? A HDMI kábel jó ? A film elindulásakor a TV kiírja, hogy 3D adás ? Ezeket kellene ellenőrizni . Jobb ötletem nem nagyon van .
    Interneten is próbáld ki, de nekem is volt ott olyan, ami szellemképes volt . Amikor Hozzáértőktől érdeklődtem, hogy miért, azt mondták, hogy : vannak aktív és passzív felvételek a neten . Ha van 3D Blu ray azzal biztosan megtudnád állapítani, hogy hol a hiba . Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák