- Raspberry Pi
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
''és ne felejtsük el, hogy a ma használatos objektívek döntő többsége ehhez van igazítva.''
Itt a lényeg, a tehetetlenség ereje. A múltban sokan sok pénzt beleöltek a kisfilmes objektívszettjük kiépítésébe.
Akinek egyátalán nincs kisfilmes múltja sok ''örökölt'' obival (vagy nem komoly), az jobban jár ha eleve APS-re rendezkedik be. Kisebb, könnyebb, olcsóbb. -
BEE
addikt
Miért kell egy kompaktot folyton egy tükrössel összehasonlítani ?
Persze hogy az jobb !
Ez meg olcsóbb. És egy darabot kell csak cipelni, nem egy kazal obit.
Amúgy nyugodtan jelentsd ki, hogy Te nem használod a 420-as telét.
Szíved joga.
Mások viszont, pl én, igenis kihasználjuk az átfogást ha már adatott a pénzünkért.
Hogy mást ne mondjak, szoktam fotózni pl épületek kisebb részleteit,
embereket messzebbről, de ha átugrasz a makró topikba,
hát képeket is találsz példának.
Akinek meg nem kell, az nem használja.
BEE -
vadkörte
addikt
''Kíváncsi lennék, hány géphasználónak igazán fontos a 35-420 mm ekvivalens fókusztartomány.''
Pl. a megszállott makróbu***iknak. Raynox DCR-250 előtétet fel és készülhetnek is a levéltetvek házaséletét bemutató extrémmakrók. Ezeket nagylátón nem lehet elkészíteni. Nagytelében igen. Az FZ20 alap nagytelében (ekv. 432 mm) 2 m-es közelpontja az előtéttel 10-15 cm-re esik vissza. A DOF itt f8.0-án kb. 1-2 mm.
Amíg nenm kezdtem el makrózni én sem használtam ki a maximális telét.
Analóg SLR gép mellé nem árt egy jó minőségű szkenner, ha digitalizálni akar. Valamint a digitális technika összes előnyének annyi...
Az általad említett gépek az összes kategóriatársukkal egyetemben nem hobbigépek, hanem olcsó, vagy kevésbé olcsó családi emlékfotók készítésére szánt automata gépek. Hiába lehet egynémely tipusukon manuálisan is állítani lényegében mindent, az ezeket megvásárlók 75-80%-a kizárólag a szivecskés módban hajlandó illetve tudja használni őket. -
-
vati
senior tag
Melyik obival érem el ezt a képinőséget?
Említs egyetlen dSLR objektívet ami tudja az FZx0 sorozat átfogását (1.6-os szorzó mellett 21-260mm), képstabival, legalább 4-es induló blendével (nem kell 2.8) és nem kerül egy millióba. Vannak 18-200asok és vannak 28-300asok, de dslr-világban egy lencsével ezt a teljes átfogást nem kapni meg. Tehát muszáj objektívet cserélgetni, amit sok ember nem akar. (Mert paráznak a beszálló portól, vagy amatőr kocafotósok akik nem akarnak ilyesmivel bajlódni, ha cserélni kéne inkább nem fényképeznek) Ezért -is- van létjogosultsága a ''bridge'' kompaktoknak, feltéve ha nemcsak külső dizájnban, hanem szolgáltatásokban is ''bridge'' az a gép, a félprofi dlsr-ek és a szappantartó kompaktok között. Az FZ50 -ellentétben az FZ30al- nem ebbe az irányba mozdult el. Egy ''szappantartó'' képminőségét nyújtja, dslr méretben.
A marketing érdekében gyakorlatilag mindenben visszaléptek, ami az FZ30-ban kimagaslóan jó volt (nagyfelbontású EVF, gyors elektronika, éles rajzolatú obi - ekkora zajmosásnál tök mindegy milyen az objektív) aztán az FZ30at gyorsan kivonták a piacról, nehogy az emberek rájöjjenek mekkora rakás sz@r az újabb modell hozzá képest.
Ha most kellene gépet vennem és FZ50 kontra akári más lenne az alternatíva, elég esélytelen lenne a Panasonic. -
Gaga_30
tag
Igazad van, egy DSLR alapobjektívekkel is jobb minőségre képes, mint egy bridgekamera a legtutibb lencsékkel (kivéve talán a Canon 18-55 alapot,mert az kegyetlenül rossz..)
Viszont én az Olympusnál jobb választásnak tartom akár a Nikon, Canon, vagy Minolta (Sony) , Pentax (Samsung) gépeket, mégpedig azért, mert ezekhez relatíve olcsón lehet hsznált obikat venni nagy választékban, míg az Olympushoz gyakorlatilag csak ujonnan juthatsz hozzá, és azokból sincs túl nagy választék egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Keresünk dokkolókat
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest