Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
Zöldfülű kezdő vagyok a témában. A kalibrálás azt jelenti, hogy az időkép adataihoz kézzel hozzáigazítom a saját készülékemet? Egyébként megjött a Sencor, de mivel ajándék lesz, csupán annyit csináltam vele hogy a a tápegységet konnektorba dugtam és csatlakoztattam a cuccost és néztem milyen szép színes és azonnal mutatja a hőmérsékletet és a páratartalmat. Július 3.-án lesz átadva, majd utána írok a tapasztalatokról. Közben eszembe jutott hogy olvastam itt, az a nagy kérdés hol helyezze el az ember a kültéri szélmérőt. Legideálisabb talán az udvar közepén egy fém rudat lebetonozni és arra szerelni mondjuk 2 méter magasan. Csakhogy azt onnan igen hamar levernék a gyerekek ahogy labdáznak, na meg tönkretenné a kert harmóniáját. Végül arra gondoltam felszerelem arra a fa villanyoszlopra ami az kerítésen belül van és saját tulajdon, mert túl messze lenne az utcai oszlopról a házik az elektromos vezeték és kötelező volt egy ilyen oszlopot telepíteni. Erre aztán nyugodtan rakhatom, akármilyen magasra mert 7 méter az oszlop. Igaz ettől 6-7 méterre van a szomszéd háza, és egy kis fa is 3-4 méterre, de ezzel kell beérnem. Felmerül a kérdés, okoz e problémát ha mondjuk 4-5 m magasra szerelem? Kérdés az is, az a másik kis egység ami szelet nem mér hanem gondolom hőmérsékletet, azt milyen magasra érdemes tenni, persze vigyázva hogy olyan helyen legyen hogy ne verje az eső és ne süsse a nap?
-
OldAkita
aktív tag
Vettem egy Lidl külső belső hőmérős "időjárás állomást" :-) Na most az van, hogy a légnyomás értéket sokkal alacsonyabbra mutatja, mint amit az időkép légnyomás térképe szerint lenni kellene. Konkrétan 1019-nél ez a kütyü 1001-et mutat. Mit gondoltok, egy ilyen olcsó jános cuccnál mennyi lehet az elfogadott hibahatár? Mellékkérdés: Rendeltem egy Sencor 12500-ast is, napokon belül érkezik. Akinek ilyen van, tapasztal eltéréseket az időkép vagy más olyan wewboldalakhoz képest ahol sokan adnak közre saját készülékkel mért adatokat?
-
4580693
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék egy jobb meteorológiai állomást. Ami fontos külső szenzor, az a hőmérséklet (-30,+50), páratartalom, légnyomás, uv. Az eső és a szélszenzor nekem nem fontos. Melyik terméket tudnátok jó szívvel ajánlani?
Annyi tesztet olvastam meg termékajánlót, hogy eljutottam oda, hogy azt se tudom, merre vagyok arcal előre.
A rászánt összegax. 50 ezer.
-
kammler
senior tag
Heló!
És működik szépen? Látom ezen van UV mérő. Kíváncsi lennék mennyire lesz tartós az, de ezt csak az idő mondja meg. Az UV fénytől az átlátszó műanyagok ugye jó besárgulnak. Egyáltalán mi van, ha mondjuk egy jó öklömnyi jégeső megcincálja azt a kültéri részt? Én régebben is nézegettem ezeket az állomásokat. Sok itt a fa épület, nem tudom hova raknám a kültérijét, de megoldom. Régebben pár éve még sokszor külön voltak ezek az érzékelők kültérre. Most ahogy nézem őket mindegyiké egybe. Nade hogyha tényleg történik vele valami akkor aztán mi van?
-
szaki7
tag
Megérkezett a Sencor sws 12500-em.
Minden jól működik, de nem tudok a routerhez csatlakozni wifin keresztül. Logikus, mert a sws 12500 nem tudja a wifi jelszót.
Talán egy alkalmazást kell letölteni a telefonomra, ami segíti a wifi kapcsolat megkezdését?
Minderről hallgat a használati útmutató.
Tudtok segíteni? -
ratkaics
senior tag
Nekem Varta Lithium elemek vannak benne. Nagyjából 9 hónapja, de eddig még nem kellett cserélnem.
-
sethi
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy Sencor SW9898-at. A kültéri egységben kb mennyi ideig bírják az elemek? Kb 3m magasra fog kerülni és nem szeretnék sokat létrázni -
draco31
veterán
Egyébként ezeknél a csapadék mérő az hogy működik? Az meg van, hogy beleesik az eső, és abból számol valamit. De aztán ki kell önteni belőle, vagy kiengedi automatikusan?
-
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
Azt nem találom sehol sem, pedig forgattam eleget. Elemeket kiveszem, és lecsatlakoztatom a hálózatról is, ezután próbálom a kért lépéseket, mintha vadonatúj berendezést próbálnék, de feladom, azt hiszem. Persze ilyenkor újra kell dátum, idő, külső szenzor, hogy legalább az alap dolgok legyenek. Mondjuk 12ezret megért ezért már, de jó lenne a többi funkció is ha működne, így olyan vacak ránézni, hogy a többi 'üres'.
-
draco31
veterán
válasz
baloghgabor #567 üzenetére
Esetleg reset gomb az állomáson van valahol?
-
baloghgabor
aktív tag
Köszi, megvan a Tuya, meg a saját applikáció is. Egyszer találta meg a berendezést, a kínai felirat meg a WS04 látszott is, a kék kör ment körbe, majd eldobta, azóta sem találja a berendezést sajnos. Hiba próbálom manuálisan is hozzáadni, semmi. A wifi kód beírva, keresi a berendezést, majd letelik a 2 perc és ennyi. :(
-
draco31
veterán
válasz
baloghgabor #564 üzenetére
-
baloghgabor
aktív tag
Üdv, nagy nehezen megjött a Kínából rendelt BlitzWolf® BW-WS04 állomás. Amire nekem kellene, kinti/benti hőmérséklet, páratartalom, ezt mutatja. Elvileg wifi csatlakozás lehetséges lenne és akkor talán tudna több napra előre "jósolni", illetve máshol is látnám, itthon mennyi az annyi. Akárhogy próbálok csatlakozni a wifihez, nekem ez nem akar menni. Van pár okos cucc itthon, persze hogy kínaiak, azokkal nem volt ilyen bajom. Próbáltam saját applikáció, vagy a Tuya, de nem találja az eszközt. Lehet én vagyok nagyon hülye, vagy maga a berendezés nem jó mégsem? Valaki, aki ért hozzá?!!
-
draco31
veterán
-
-
-
ratkaics
senior tag
[Az enyém] sincs túl jó helyen. A szél miatt tettem ilyen magasra, de a szélirány még így is nagyon "mocorog". A hőmérséklet miatt meg ugye igazából közelebb kellene lennie a talajhoz. De mivel ez egy egység, így nem is megoldható a tökéletes elrendezés.
Mindent összevetve én elégedett vagyok a mért adatok pontosságával...
Igen, a lemez epületre én is kíváncsi leszek, de majd "referálok". :) -
draco31
veterán
válasz
ratkaics #553 üzenetére
Nem sürgős, és Köszönöm!
Bár a lemez épület az nagyon meg tudja bolondítani a jeleket.
Azért ez a nagy távolság nekem, mert szeretném bekötni az időképre, és mivel falusi környezetben vagyok elég hosszúak az épületek melléképületekkel együtt, így a szélmérés nem lenne pontos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest