Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga01
őstag
-
garga01
őstag
Max akkor lényeges infó, ha nem lát olyan jól, mert van sok olyan kütyü amin rengeteg az információ, csak kis mérettel. Esetleg menj el MediaMarktba, Euronicsba megnézni a kirakott darabokat. Azért 3-5 fok elég sok, sztem az vmi nagyon noname márka lehtett. Inkább a +/-1°C szokott lenni az eltérés. Esetleg nézd meg a Conard-ot, ott jó cuccok vannak csak kicsit drága. Techno Line, Mebus és TFA mérők vanak a családban, ezek mind elég jól működnek. Illetve nekem van egy több mint 10 éves emos állomásom, az is jól műxik. Ha találsz megfelelő típust, érdemes rákeresni, amazonon sokszor találni értékelést (ha magyar oldalakon nem lenne).
szerk: Illetve a külső egységet nem falra, hanem hőmérő házba érdemes rakni, tereptárgyaktól, növényektől távolabb. Gyárilag is van ilyen hőmérő árnyékoló, de olcsón lehet virágalátétből/műanyag tányérból is gyártani, én így csináltam. [link]
-
garga01
őstag
Ismeri itt vki, esetleg van Meteotime-ot tudó állomása?
Akarok egy olyasmit venni, mint amilyen régi Emos állomásom (nincs semmi baja, csak a szüleimnek adtam), és belefutottam egy ilyenbe: TFA Dostmann 35.1156.01
Kicsit utána olvastam, ez a weblapjuk, DCF-77 jellel együtt érkezik az előrejelzés is, régiókra. Gyakorlatilag Magyarország egy régió, látszik hogy főleg a német területekre van fókuszálva a dolog. Piszkálja a fantáziám nagyon, de elég jó ára van.Egyébként érdekesség, hogy megtaláltam egy az egyben ugyanazt a kinézetű-tudású állomást, mint ami most is van Emos, a TFA gyártásában (gondolom tőlük licencelték anno). Ez a TFA, ez meg az Emos.
Most vmi nagyobb kijelzősben gondolkodok, ez vagy ez lesz a befutó. De az első jobban tetszik, szép letisztult. -
garga01
őstag
válasz
sandró60 #828 üzenetére
Akár itt is maradhat, de célszerű lenne ha írnál egy pontos típust.
Gyári beállítás/reset/elem v akku ki-be rakás megvolt? A legtöbb hibát ez meg szokta oldani. Használati utasítás nem írja mi a gondja ilyenkor? Még azt is el tudom képzelni, hogy vmi saját szerverre csatlakozott az időjárás adatokért, amit kilőttek. -
garga01
őstag
válasz
Demokatona #788 üzenetére
Meg kellene nézni mennyi a 2 műszer hibája, simán lehet +/-5% is. Persze akkor még mindig kicsit távoli a 2 érték.
-
garga01
őstag
Válaszolok "magamnak", nem jött be a Lidl-ös esőmérő... 1 hét után visszavittem, totál fals értékeket mért. A hagyományos mérő(k) mértek 10-20 mm-t, ez meg a felét vagy annyit is. Elemcsere, vízszint, mint be volt lőve/tesztelve... Visszaadták a pénzem, aztán ennyi. Sejtettem, hogy nem lesz komoly cucc ennyiért.
-
garga01
őstag
Nekem EMOS van, hasonló tudással, csak sokkal régebbi modell, nem emékszek már mikor vettem, valamikor 2010 körül. Azóta hibátlanul működik, évi 1x kell elemet cserélni benne. Van 2 kültéri egységem is hozzá, egyik tányéros hőmérőházban, a másik meg egy télikert-szerű helyen mér.
-
garga01
őstag
Akkor sorry, nem értettem a kérdést.
Más, ismeri valaki az Auriol márkát? Lidl-ben lehet kapni mától eősmérővel egybekötött külső hőmérőt, elég baráti áron, lehet veszek egyet. Van egy hő/páratartlom mérőm barométerrel ami 24 órás tendenciát rajzol előrejelzeássl, jó kiegészítés lenne hozzá. Ennyiért önálló (digtális) esőmérő sincs
-
garga01
őstag
válasz
andrew-msi #522 üzenetére
Erről az állomásról konkrét véleményem nincs, de a márkával meg vagyok elégedve. Nekem egy egyszerű kis állomásom van, szintén emos márkájú. Hőmérséklet, pártartlom, légnyomás mérésére, légnyomásból 24 órás változás "grafikont" rajzol. Kb. 12-3 éves, hibátlanul üzemel, évente 1-szer cserélek benne elemet.
-
garga01
őstag
Nekem régebbi Emos állomásom van, szintén hasonló tudással és kb. ugyanennyiért is vettem. Lassan 10 éves, tökéletesen működik. Kb. évente 1x kell elemet cserélnem benne, a külső egységet egy házi készítésű tányéros árnyékolóba raktam, hasonló mint ez. Azóta persze sok minden változhatott, de én elégedett vagyok vele.
-
-
garga01
őstag
Én hasonló tányéros árnyékolót csináltam:
[link]
Persze a faház jobb, de hobby szinten nekem ez is elég, meg jobban elfér az udavraban. -
garga01
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a WeatherHUB-al?
Láttam a Conrad-nal, hogy már nálunk is kapható oylan kütyü, ami csatlakoztatható a rendszerhez, csak kell egy központi egység is mellé, azt meg ők nem árulnak. Találtam máshol, de igazából egy esőmérő+hőmérő+lan adapter árért már komplett szettet is lehet venni. Ettől függetlenül szerintem az ötlet és megvalósítás elég jó, kíváncsi lennék a gyakorlatban hog működik.
Bővebben:
[link]
[link] -
garga01
őstag
Én egy ehhez hasonló, csak régebbi emos típust használok ( [link] ), abban nincs háttérvilágtás, 2 éve tökéletesen megy. Kb. évente cserélek akkut benne, a kinti egységben pedig elemet, 2 külső egységet használok vele. Tökéletes, eddig semmi gondja nincs, az óra jelet is mindig veszi.
-
garga01
őstag
Szia!
Köszi a választ, habár már 2 éve írtam ezt a kérdést, és utána nem sokra rá vettem is egy állomást, egy emos márkájút, típusa: E688NL Nekem jól működik, méri a kinti-benti hőmérsékletet+páratartalmat, légnyomást meg grafikonosan 24 órára visszamenőlegesen ábrázolja.
-
garga01
őstag
Sziasztok! Kicsit felélesztem a témát
Szeretnék egy időjárás állomást venni, olyat ami méri a légnyomást és a páratartalmat is, de csakis olyat ahol ezeket a külső egység méri (időjárás előrejelzés céljából) Valami olyan kellene, ami nem a leggagyibb, de nem a is legdrágább.
Ami még érdekel,hogy ezeket a digitális eszközöket hogyan lehet kalibrálni? Mert én gondolom, hogy ezeket is kell (vagy kellene) mert a használat során, idővel változik a műszer pontossága, de ha nem így van, javítsatok ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest