Új hozzászólás Aktív témák
-
-
netreg
tag
Helló!
Nem tudom a legmegfelelőbb topik-e. Irányítsatok át, ha van jobb!
Olyan WiFi AP-re lenne szükségem, ahol MAC cím alapján vagy akár kóddal (voucher) kiosztva korlátos hozzáférést tudnék adni. Nem tól-ig! Pl. a céges/kávézós guest wifi szokott ilyen lenni ahol a kávé mellé kapsz ajándékba 30 perc netezést.
A TP-Link 3G routere (TL-MR3420) tudott ilyet, de nincs már meg, most ADSL-t használok, szolgáltatói modem/routerrel, ami rém béna, még a mac alapján szűrést sem csinálja normálisan (van benne Parental Control On/Off lehetőséggel, de nem minden készüléknél működik.
), arra szeretnék korlátozást akasztani a gyerekeimnek, hogy ne felejtsem úgy őket. Ha kérnek netet, adok pl. 1-2 órára és ha lejár, megszakad a kockulás...
Köszi!
-
netreg
tag
Sziasztok!
Nem tudom mekkora mozgás van itt, ha van jobb topik, kérlek irányítsatok át!
A történet az, hogy elég volt az ADSL-ből, Miért? 12e/hó és 3Mbps. 3G/4G kapcsolatot szeretnénk használni, megosztva WiFin. Csináltam régebben is, kínos-kellemetlen módon USB stick+laptop+wifi router. Ment, de egyszerűbbre vágyom. Az ötlet, hogy veszek egy szappantartót (pl. D-LINK dwr-730) vagy egy akku nélküli profi routert (pl. TL-MR6400). Gondolom a drágább jobb. Ha erősíteném a a mobil hálózat felöli vételt vagy a WiFi lefedettséget, mit válasszak? Ha jól láttam a TP linkhez lehet kötni külső antennát is. Mintha a Dlinken is lenne antenna csati. A TP két antennás, a Dlink belső antennás.
Ha a TP-re rákötök egy külső antennát az egyik antennája helyére, akkor a másik lesz a WiFi? Vagy a két látható antenna csak WiFi és belül van a GSM?Most olvasom, hogy belül van két WiFi antenna és a két külső az LTE. A külső (nem gyári) antenna előnye, hogy ki lehetne rakni ablakon kívülre, a router meg maradna benn.Jók-e ezek az eszközök vagy van jobb, egyszerűbb, rugalmasabb?
Köszönöm!
-
netreg
tag
Üdv,
TP Link eszközt szeretnék Universal Repeater-nek használni, mert a fő router, ami DSL modem is egyben, nem támogatja a WDS-t. Olyat keresek, ami nem csak WEP-et tud. A TP Link honlapján találtam ilyen (http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=250) és olyan (http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=151) leírást is, a WPA2-vel működő verzióra viszont nem találtam konkrét ajánlást.
Köszi.
Ui. Ja még valami. Attól, hogy az alapeszköz Pirelli, azért még működni fog a dolog?Valaki? Köszi
-
netreg
tag
válasz
netreg #14802 üzenetére
Bocs, lemértem, utána számoltam. Második kérdésem törölve
Nincs gond vele, hozza a gyakorlati értékeket.
Egy 51918KB (=51918*1024*8=425312256bit) méretű állományt 21s alatt másoltam át, ami pontosan 2,5MBps vagy 20,25Mbitps érték. Azért ez tényleg gáz lassú, de korrekt (ha jól számoltam). Bár még a 7Mbit internetet is bőven bírni fogja
-
netreg
tag
Másik. Olvastam itt többször a G-s sebességről (elvi:54Mbitps/gyak:20Mbitps). G-s routerrel használtam eddig a 422G és 722N-es klienseket, de nem volt fényes a sebesség egyik esetben sem (2,5-3MByte/s). Mi lehet az oka? A routerre 1m-es UTP-vel csatlakozik egy régi laptop XP-vel, azt használom file/backup szervernek, arról másoltam most próbaként. Nyílván a két WiFi klienses gép között még rosszabb a helyzet. Bár a mobilnet csak 1,3Mbit körül van, azt nem fogja vissza
, de azért zavaró a LAN-on másoláskor. A szerver a lassú vagy mit állítsak át?
-
netreg
tag
Üdv,
TP Link eszközt szeretnék Universal Repeater-nek használni, mert a fő router, ami DSL modem is egyben nem támogatja a WDS-t. Olyat keresek, ami nem csak WEP-et tud. A TP Link honlapján találtam ilyen (http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=250) és olyan (http://www.tp-link.com/support/showfaq.asp?id=151) leírást is, a WPA2-vel működő verzióra viszont nem találtam konkrét ajánlást.
Köszi.
Ui. Ja még valami. Attól, hogy az alapeszköz Pirelli, azért még működni fog a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatott képek, puzzle, könyvjelzők és bérnyomtatás
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest