Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz Reggie0 #71007 üzenetére

Ja, aha, értem.
    Érdekesek a meglátásaid a POE-val kapcsolatban. Manapság már egész hatékony switchek vannak, és a kompatibilitást sem érzem akkora érvnek, hiszen visszafelé OK, így egy POE+os switch kb. azokat az eszközöket röhögve elviszi, amiket soroltam.

A villámvédelem fontos, de az nem a LAN feladata lesz, hanem a villanyszerelőé és a megfelelő túlfesz és villámvédelem fogja "megoldani".
    Ekkora felújításánál úgyis új földszonda kell a villanyóra, vagy az elosztódoboz melett.
    Kütyüknek meg egy külön kör, meg persze fí relé.

Szünetmentesek nagy része olyan, hogy csak figyeli mikor kell kapcsolnia (line-interaktív), nem folyamatosan akksiról megy a táplálás. Csak akkor lép közbe, amikor kell. Addig csak figyel.

Szerintem sokkal könnyebb egy helyen kezelni az eszközöket, mint mindegyikhez külön tápot is vinni. Pláne mondjuk egy plafonon lévő AP-nál az nem lesz túl esztétikus.

Más részről meg, ha áramszünet van, akkor a szünetmentes kapacitásától függően a net és a wifi tud tovább menni, nem kapcsol le, ahogy a kamerarendszer sem, szóval lekapcsolhatja a betörő az áramot, attól még mehet tovább a felvétel.

Hasonlót átéltem én is, mint a kérdező.
    Olyan házat újítgatok föl én is, ahol nulla LAN kábelezés volt akkor, amikor megvettük.
    És nálunk is kénytelen voltam pár helyre külön switchet berakni, mert nem lehetett annyi csövet bevésni a falba.
    Jobban szeretném, ha egy helyen kellene kezelnem ezeket.
    A vezérlés is könnyebb lenne.

Új hozzászólás Aktív témák