Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Rossz hírem van! A google TV az nem egy launcher. Azt lehet cserélni pont mint a többi androidos rendszernél. A platform pedig android TV os!
Ja és a számozása nem azonos a telefonok android verziójával sem!
A sajátomat tudom csak példának felhozni(TCL 43C645) Itt cserélhető a launcher, nyilván a play store-val mókolni kellett. De ugyanúgy lehet onnan és külső forrásból alkalmazást telepíteni. Nyilván nem teljes értékű és nem fogad el mindent, de ez egy tv nem telefon, tablet, pc, így vannak korlátok. -
Jah értem mire gondolsz . ÉN magára a menürendszerre gondoltam, az egészet hozzáigazították az Android TV mintájára. Például az Ambi beállítást a segítséget ilyesmit. ( nem magát a beállításokat,, csak specifikus képes segítség funciókat, a kábel Tv adást, ilyesmit) Végső soron igen az Android TV ugyan az, a Philips menüje van ahhoz igazítva.
Viszont a soc elég jól megy ezzel, gyors és jól kezeli a formátumokat. félek az ilyen frissítésektől mit okoznak majd. -
vicze
félisten
válasz
iMaverick #27 üzenetére
Egyetlen Android TV eszköz ami frissül az a ShieldTV és meg persze a Chromecast with GoogleTV ezeket kivéve kb. nuku.
Sony A8 2020, Android 9, utolsó frissítés 2021 szeptember... Nem éppen alsó kategóriás, és a Sony jó frissítésben. -
Írjátok itt korábban, hogy a gyártók nem szoktak megfeszülni a frissítések kapcsán... Azért ez elég szomorú... Ha jól rémlik, 11-es droid-dal jött a most vásárolt TV-m. (A telefonokra most kezdik kiadni a 13-ast.)
Értem én, hogy ez a fajta készülék nincsen annyira tűzvonalban, de azért csak nem ártana... Legalább időnként kirakni valami frissítést.
-
vicze
félisten
Konkrétan nem lehet egyéni felülete egy Android TV-nek ez platform előírás, a kezdetektől, amiket látok képeket, az pont olyan mint az összes többi.
Szerk: Csak hogy elkerüljük a félreértéseket, ezek a felületek voltak:
- Android TV Launcher 2014-2017 Reklám mentes de elég szar összességében, ezt a gyártó módosíthatta minimálisan.
- Android TV Home 2017 - 2021 (gyakorlatban még frissül és nem minden TV-n cserélhető) Már tartalamz reklámokat/promókat, és a gyártó csak appokat adhat hozzá módosítani már nem módosíthatja.
- Google TV Home 2021 - ,Tökig reklámmal és promóval, egy nagy hulladék. A gyártók nem nyúlhatnak hozzá, csak ugyan úgy appokat adhatnak hozzá. -
vicze
félisten
"Shield utána legjobb Androidos felület."
Mi a jó fenében más?(Van több Sony és jó pár Shield, de tök egyformák.)
Android TV-nek pont az a lényege, hogy az össze tök egyforma és pár HW specifikus funkción és gyártói appon kívül nincs különbség.
Ami valósan különbség az az alá rakott HW, ami rohadtul nem mindegy és esetlegesen a TV képességei, mint pl. DolbyVision és hasonlók. -
hemaka
nagyúr
Philips tvre nem lenne rossz, mielott asszony tvjebe bele nem allitom egyszer a taviranyitot. 😂
-
vicze
félisten
Na csak összekukáztam egy forrást..
link
Szóval a változások akkor lépnek érvénybe, ha Android 12-n van a TV és Google TV launcherrel jött alapból. Az App Hibernálás egy Android 11-es feature és lényegében a májusi frissítés alapbeállítást teszi a 30nap utáni hibernálást. Túlnyomó többségben "Chromecast with Google TV" tulajokat érint.
"Emellett csökken az alkalmazások telepítési mérete is 25 százalékkal"
Valóság: Android App Bundle-re való áttérést teszi kötelezővé APK-ról, ez '22 novemberében lett bejelentve, és most májusban lépett érvénybe.Szerk: iMaverick kösz az eredeti linkért.
Linkeltem/idéztem a saját FAQ-jukat. Google a "Google TV" alatt az "ökoszisztémát" érti, tehát lényegében a Google szolgáltatásokat. Google TV az alkalmazás is a telefonon. Totális káosz ez a név.
-
vicze
félisten
Továbbra is csak a launcher frissül a Store-ból ahogy eddig tette.
Az hogy a cikk Android TV frissítésre (a leírtakból valószínűleg igen) vonatkozik-e vagy az app frissítésére forrás nélkül lehetetlen megmondani, mivel a cikk író nincs tisztában azzal miről ír. Elég esélyes, hogy a cikk az Android 13-ról szólna(fene tudja decemberben jelent meg), azt pedig elég kevesen fogják megkapni, mivel a TV gyártók elég ritkán frissítenek főverziót.What is the difference between Android Tv and Google TV?
"Google TV is the new, personalised experience that comes built into smart TVs and streaming devices from top brands. Google TV is powered by an underlying operating system called Android TV OS. Some smart TVs and streaming devices are powered by Android TV OS but do not have the Google TV interface. These devices are referred to as Android TV devices." -
Nekem a minap adta fel, hogy van frissítés a GoogleTV-re... Viszont mivel az 55-ös Sharp-ra egy Win10-es PC van rádugva, így ez eléggé hidegen hagy, nem használom.
A hírnek azért örülök, hisz ezek szerint fejlesztgetik a platform-ot, még ha csak launcher szinten.
-
mrThomi
addikt
Most ezt én sem értem teljesen. Mi a helyzet egy 2021-es Sony X92J Android tv-vel ? Azt hiszem 2022-től lettek átnevezve Google tv-re. Kapom rá fél évente a frissítéseket, de, hogy ez mikor és egyáltalán megkapja e ezt a frissítést azt nem tudom
Jó lenne, mert sebességbe javulhatna egy kicsit
-
vicze
félisten
Ekkoa baromságot leirni....
A Google TV egy szeremcsétlen launcher semmi több. 2 Sony TV-n és a Shilden is frissült 2 éve.
Mág mindig Android TV az OS és lényegtelen milyen verzió, a launcher frissíthető rajta.Még mindig ott tartunk, hogy nem tudtják egyesel a kettőt külön kezelni.
-
ughhh
senior tag
Soha senki nem kapja meg ezt a frissítést, mint a lefosott android telefonok. Azok örülhetnek akik új készüléket vesznek. Persze a következő csodát ők se kapják meg
-
vicze
félisten
Van némi "humor" abban, hogy olyan valaki ír hírt mindenenmű forrásmegjelölés nélkül, aki mai napig azt hiszi hogy a Google TV az OS és nem csak egy launcher AndroidTV-n.
-
tasiadam
veterán
a google tv az android tv?
-
Nergalos
aktív tag
jajj, google frissítés a tv-mre.. Eddig jót nem hozott. 55xf8577
-
zseko
veterán
"ha egy appot 30 napig nem használnak, akkor a rendszer automatikusan inaktívvá teszi, amivel helyet szabadít fel a háttértárban."
Attól hogy inaktív lesz, hogy lesz több hely a háttértáron?Ahhoz törölni kell, nem inaktívvá tenni, inaktívként max. a memóriába nem töltődik be feleslegesen.
Szerintem. -
sittes79
addikt
Qrva nagy öröm lesz, shield pro-t is downgradelni kellet 15 verzióval, hogy működjön mintha az ember adott volna érte pénzt.
Google-t is már megvehetné valaki
-
ldave
félisten
Ez a Google TV-s Chromecastokat is érinti?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Gyorsabb lesz a platform, és az appok is kevesebb helyet foglalnak majd.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- DOOM - The Dark Ages
- Macska topik
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest