Örülhetnek a Google TV-s tévék gazdái

Gyorsabb lesz a platform, és az appok is kevesebb helyet foglalnak majd.

A Google bejelentette, hogy egy újabb, hasznosnak tűnő frissítés érkezik a rengeteget kritizált Google TV okostévé platformhoz. E rendszert olyan cégek termékei használják, mint a Sharp, a TCL, a Philips vagy a Sony, hogy a smart boxokat és chromecastokat ne is említsük, tehát viszonylag sok embert érinthet a dolog nálunk is.


[+]

A csomag több elemet tartalmaz, és a fejlesztők szerint több előnyös hatással is jár a telepítése. Ezek közül a legfontosabb, hogy javul a tempó, azaz gyorsabb lesz a rendszer, és még a gyengébb hardverrel ellátott készülékeken is érezhető sebességnövekedést lehet majd tapasztalni. Rövidül a tv és a távirányítón lévő gombok kattintása közötti válaszidő, valamint a termékek újraindításakor megjelenő betöltési animáció időtartama is.


[+]

Emellett csökken az alkalmazások telepítési mérete is 25 százalékkal, és ezzel együtt bevezetik a hibernációs módot. Ez azt jelenti, hogy ha egy appot 30 napig nem használnak, akkor a rendszer automatikusan inaktívvá teszi, amivel helyet szabadít fel a háttértárban. Ez a húzás is ösztönözheti a gyártókat, hogy álljanak át az Android TV-ről a fejlettebbnek nevezett Google TV platformra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés