Új hozzászólás Aktív témák
-
-
QuarK
senior tag
egyszerűen csak nem rajzolod ki először zölden a kockát [...] a hátsólap eldobást ki kell kapcsolnod
ugy ahogy mondod
es akkor most nekem lenne ket kerdesem:
az egyik, hogyan lehet kikapcsolni a vsync-et? nalam most PFD_DOUBLEBUFFER flag a pixelformatdescriptor-nal, es SwapBuffers( hDC) minden frame vegen; es igy vagy 60, vagy 30, stb... lehet a frame/sec.
a masik, hogy egy kis overbright-ot szeretnek. jelenleg ugy oldom meg, hogy kis meretben lerenderelem a kepet, ezt glReadPixels-el beolvasom, az eleg fenyes keppontokat megtartom, a tobbit feketere cserelem, elmosom, feltoltom texturanak, majd rendes meretben is render, es erre rablendelem az elmosott kepet. van-e erre mas mod, ami gyorsabb? mert a glReadPixels feler egy glFinish-el, es bar boven 10ms alatt van a kis es a nagy kep renderelese, 30fps-re leesik a framerate.
vagy valami mas modszer, hogy kis ''ragyogast'' vigyek a kepbe... -
sghc_toma
senior tag
most elgondolkodtam a dolgon, és eszembe jutott vmi. lehet, hogy már alkalmazzák ezt az eljárást, lehet, hogy teljesen használhatatlan, ez most egy ilyen fárasztó nap utáni hirtelen gondolat: minden egyes ojjektumnak adok egy színt(mindegyiknek mást, ez max 2^24(32?)-en db ojjektum). Ezután a tényleges render előtt renderelem a scene-t úgy,h a háttér mondjuk fekete, az objektumok meg a unique color-juknak megfelelő színűek (persze alpha blending, lightning off). Ekkor a framebuffer-ből kiolvasom a pixelek színeit, és ha van két eltérő színű egymás mellett, akkor a két tárgy ütközik..
[add]
ja, hülye vok, ez csak 2d-ben okk. éppen most csinálunk egy barátommal egy point&click játékot, és én most folyton 2d-ben gondolkodom.. meg fáradt is vagyok pöttyet.
...de a z-bufferrel talán lehetne vmit kezdeni. ha megegyezik az eltérő pixelek z-értéke, akkor ütközés van. vagy nem? áááá, fáradt vok gondolkodni. majd holnap, kipihenten...
[Szerkesztve] -
c4-eXp
aktív tag
Nem feltétlenül kell négyzet alakúnak lennie a textúrának, az oldala pedig különbözhet 2 hatványától. Legalábbis a mostani videokártyák már mind támogatják ezt. Pl. a radeon 9200-as, szóval nem is kell a legmodernebbekre gondolni. Persze ha a vidkari egy régebbi modell, akkor lehet ez a probléma.
Egyébként meg bocs, hogy dx fan létemre beleóbégatok a topikodba. -
yksz
aktív tag
[link]
glBindTexture(GL_TEXTURE_2D,texture[2]);
GLTexParameteri(GL_TEXTURE_2D,GL_TEXTURE_MAG_FILTER,GL_LINEAR);
glTexParameteri(GL_TEXTURE_2D,GL_TEXTURE_MIN_FILTER,GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST);
gluBuild2DMipmaps(GL_TEXTURE_2D,3,TextureImage[0].sizeX,textureimage[0].sizeY,GL_RGB,GL_UNSIGNED_BYTE,textureimage[0].data);
nagyjából így néz ki minden. -
GBX
aktív tag
Nos, van más fajta köd is:
radial fog vagy mi a fene. ez a camerától mért távolságnak megfelelően csinálja a ködöt (sztem te ezt akartad)
itt egy ppt: http://developer.nvidia.com/attach/6729
lehet ködöt még részecskerendszerrel is csinálni vagy (féli átlátszó)billboardokkal.
ezenkívül van rá lehetőség hogy esetleg pixelshaderrel egyfalyta volometric fog-ot csinálj.
Sok sikert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged