Hirdetés
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen videókártyát?
- Már az MSI is figyel arra, hogy mit vár egy átlagfelhasználó a klaviatúrájától
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frakk
tag
Helló!
Úgy láttam nincs ilyen téma, úgyhogy nyitottam egy topicot.
Az a gondom, hogy OpenGLben ködöt szeretnék csinálni. Illetve az már sikerült is, csak nem úgy ahogy szeretném:
GLfloat fogColor[4]= {0.50, 0.50, 0.80, 1}; // Fog Color
glFogi(GL_FOG_MODE, GL_LINEAR); // Fog Mode
glFogfv(GL_FOG_COLOR, fogColor); // Set Fog Color
glFogf(GL_FOG_DENSITY, 0.5); // How Dense Will The Fog Be
glHint(GL_FOG_HINT, GL_NICEST); // Fog Hint Value
glFogf(GL_FOG_START, 0); // Fog Start Depth
glFogf(GL_FOG_END, 5); // Fog End Depth
glEnable(GL_FOG);
Ezzel a kóddal ugyan lesz köd, de nem a pixelek távolsága, hanem a z koordinátájuk szerint számít, ami ugye nem valóságos eredményt ad, és ez (főleg szélesebb látószögeknél) elég idegesítő. Na én megpróbáltam utánnanézni googlen es azt találtam, hogy ha ezt a sort beírom a kód elé:
glFogi(0x855A, 0x855B);
akkor távolság szerint fogja számítani. Úgy is lett, csakhogy így meg most nem minden pixelre végzi el a műveletet, hanem csak vertexekre, ezér a túl nagy polygonokra nem használható. Nem tudja vki, hogy lehet megcsinálni, hogy pixelenként, és távolságszerint számoljon?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest