Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
most elgondolkodtam a dolgon, és eszembe jutott vmi. lehet, hogy már alkalmazzák ezt az eljárást, lehet, hogy teljesen használhatatlan, ez most egy ilyen fárasztó nap utáni hirtelen gondolat: minden egyes ojjektumnak adok egy színt(mindegyiknek mást, ez max 2^24(32?)-en db ojjektum). Ezután a tényleges render előtt renderelem a scene-t úgy,h a háttér mondjuk fekete, az objektumok meg a unique color-juknak megfelelő színűek (persze alpha blending, lightning off). Ekkor a framebuffer-ből kiolvasom a pixelek színeit, és ha van két eltérő színű egymás mellett, akkor a két tárgy ütközik..
[add]
ja, hülye vok, ez csak 2d-ben okk. éppen most csinálunk egy barátommal egy point&click játékot, és én most folyton 2d-ben gondolkodom.. meg fáradt is vagyok pöttyet.
...de a z-bufferrel talán lehetne vmit kezdeni. ha megegyezik az eltérő pixelek z-értéke, akkor ütközés van. vagy nem? áááá, fáradt vok gondolkodni. majd holnap, kipihenten...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest