- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ROBOTER
addikt
-
SpongyaBob
veterán
-
supercow
őstag
Tudom hogy telekonverter, csak azért hoztam fel példának mert végülis ezek is adapterek amiket a vázra kell rakni és megvan bennük a lencse és az elektronikus kapcsolat. Az új adapter anti-telekonverter lenne, mivel nem növeli hanem csökkenti a fókusztávolságot. Nem vagyok szakértő, csak így képzelem el. A képminőségről igazad van.
Azt én sem értem, hogy miért kell a régi manuális obihoz csinálni, illetve az SWD-t hogy oldják meg az adapteren belül.
Mindegy, a lényeg hogy az Olympus nem állt le a fejlesztésekkel és nemsokára kiderül mit alkottak E-5 és mFT téren[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Nekem is zavaros, nem is nagyon értettem a lényeget, de ezt írja, a "legacy lens" miatt gondolom hogy OM adapter lenne. Az adapterbe épített SWD fókusszal megoldódna az OM obik manuális fókuszálása valahogy.
1st patent is an M43 adapter that have an internal wide angle lens which can do the following:
it will half the original focal length of the legacy lens, then when used on M43 for the 2x focal length, the result will be exactly 1x the original legacy lens focal length.2nd patent is to add an electronic contect to the adapter above which will somehow uses the SWD to control auto focus.
[ Szerkesztve ]
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
nesa
veterán
Igazabol a lehuzason kivul netudom mi ertelme a m4/3 nak menyivel kisebb az a bajonett 3mm ami nemis lenne baj ha pl 3-4k lenne 1 atalakito ,amugy visszafele is letezik ilyen atalakito ?
Ezt nemis tudtam a hogy a fuji is beugrik a m4/3 ba az valami sajatobit gyart vagy a leicanal is dragabbat vezet be a piacra
-
supercow
őstag
abszolút kezdő vagyok, eddig csak low-end kompaktokat használtam, szóval igenis kell az az UV szűrő mert akármilyen óvatos vagyok,tudok ártani a cuccnak.
A Pana/Leica 14-150 szép de 1500 dollárért nem kell.
A 12-60-ról eddig csak jót hallottam és olvastam, rajta van a kívánságlistán.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Mercutio_
félisten
1/2 év és már jó árban lesz a K7D és addigra meglesznek a tartós használat tapasztalatai, esetleg még egy kis firm frissítés is kijön
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Szten Márs
nagyúr
Akkor én is azt mondom, amit már mondott valaki itt a forumon: vesd le ezt a Nikonos köpenyt és használd azt a rendszert, amelyiket szereted
Szerintem legalább annyira fontos, hogy szeressük a rendszert, amit használunk, sőt, fontosabb, mint az, hogy milyen nüasznyi különbségek vannak a puszta technikai részletekben... Nem is értem hogy kerültél te át a NikonhozAz E-620 fogása állítólag roszabb lett, mint az E-520-é, pedig az igen jól eltalált gép volt ilyen téren. Nekem az Olyk közül az E-30 az, ami igazán, minden részletében tetszik, sajnos nagyon is
-
Mercutio_
félisten
Szerintem félreértel
Én csak arra próbáltam utalni, hogy a belépőszintű Olykkal kapcsolatos vásárlói vélemények/kifogások és a felsőkategóriás váz + obi az két külön dolog.
Az 5DMark III vagy a 70-200/2.8 IS USM megléte nem cáfolja azt, hogy pl. a 400D-nek vacak a fogása és műanyagérzetű az egész gép.
Ugyanígy lehet valaki számára gond, hogy az E-420 keresője kicsi, míg másnak semmi problémája vele, mivel megfelel számára a hátsó LCD képe.Fogadjuk el, hogy másnak mások a preferenciái és annak esetleg az általunk szeretett márka adott modellje kevésbé felel meg.
Attól még - szerintem - a legtöbben nagyon jól tudjuk, hogy manapság már bármely márka ki tudja szolgálni az extra igényeket is, csak pénz és szimpátia kérdése, hogy ki melyiket választja.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP