Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17352 üzenetére
Grat a tévédhez, legalább már nem vagyok egyedül Sonys. Mennyiért sikerült venni?
-
krx21
nagyúr
válasz Kovacs'Peter #17352 üzenetére
Gratulálok, használd egészséggel! Majd mesélj az élményről, hogy tetszik... Mit váltott?
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17367 üzenetére
Akkor már beleraktál néhány kilométert. Milyen fényerőn és úgy általában beállításon használod? Ugye most van ez a fényerő csökkenés probléma játék hud és olyan tévé csatornáknál, ahol fix feliratok maradnak a képernyők. Állítólag ilyenkor egy percen belül hirtelen drasztikusan lecsökken a fényerő. Te tapasztaltál ilyet? Neked működik az automatikus firmware frissítés?
(#17368) Kovacs_Peter Az Android az tényleg érdekes, szerintem Googlenál be vannak szívva a fejlesztők, vagy csak több időt töltenek a relax szobában(tényleg van ilyen) mint azt kellene.
-
belan
addikt
válasz Kovacs'Peter #17368 üzenetére
Android az telefonba is káosz , de külsőre nagyon tetszik a A1 nekem .
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Kovacs'Peter #17373 üzenetére
"Igen , igazából gyári beállításokon használom semmit nem állítottam be manuálisan még ez idáig ..."
"Én a tv-t kizárólag kijelzőként használom apple tv 4k n keresztül..."
Ettől függetlenül be kellene állítanod az A1-et, mert az bőven kevés a jó (tökéletes) képhez, hogy kizárólag az ATV-re hagyatkozol és attól várod a megoldást. HDMI-n keresztül megy a kapcsolat a lejátszó és a megjelenítő között. Ha nem állítod be normálisan a megjelenítődet is, akkor (akár) lényegesen rosszabb képminőséget kaphatsz, mintha utánajárnál a beállításoknak.
"csak a zene van"
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17373 üzenetére
”a dolby vision kép beállítást használom”
A tévén? Konkrétan ilyen beállítást én nem láttam a tévén. Azért kicsit lehetne finomhangolni a tévén. -
törölt tag
válasz Kovacs'Peter #17399 üzenetére
Pár hét után bekalibrál(tat)va lenne a legjobb. De A1-hez is vannak RTINGS beállítások, iránymutatónak.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17400 üzenetére
Na szóval Dolby Vision Kép üzemmód csak azért van neked, mert gondolom az Apple TV 4K generálja. Alap esetben nem választható kép üzemmódként, csak abban az esetben, ha Dolby Vision forrásanyagot küldesz a tévének, csak ebben az esetben fog megjelenni. De bonyolódik a helyzet, mert jelenleg a Sony HDMI-n keresztül csak úgy támogatja a DV-t, ha a lejátszó elődekódolja a DV-t. Különben csak sima HDR10-ed lesz.
Nálam az alábbi Kép üzemmódok vannak:
Élénk
Normál
Egyébi
Cinema Pro
Cinema Home
Sport
Animáció
Fotó-élénk
Fotó-normál
Fotó-egyéni
Játék
GrafikaVan egy xrite display pro kalibráló eszközöm, és végignéztem az első 5 gyári profilt, és a Cinema Pro volt a legközelebb az AVS HD 709 Calibration Disk referencia anyaghoz. Az összes többi nagyon túltolt valami. Ha Blu-ray vagy 4K Blu-ray(HDR10) filmeket nézel, akkor mindenképpen a Cinema Pro profilt ajánlom, de ott is visszább kell venni a fényerőt ~17-20-ra, a Csúcsfényt meg közepesre. Nyilván mozizni sötétben szokás, nem koromsötétben, de azért legyen kellően sötét. A sötét részek fényerőszintje meg ~50-54 körüli értéken legyen. Színekhez nem nyúlni nem piszkálni. A kontraszt lehet ~90 körüli értéken.
Ha van kérdésed nyugodtan tedd fel, ha tudok segítek.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz Kovacs'Peter #17428 üzenetére
Ott tuti találsz valami jó beállítást ha mégse lesz joshi segít ha baj van ))))
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17465 üzenetére
Ezt tudja minden OLED tulaj, csak a sóvárgók és nyavalygók fikáznak.
Amúgy vetted a Dolby Vision profilos válaszomat?
(#17466) Partizan182 soha ne húzz fel egy elcédést. Egész idáig azon voltam, hogy soha többet ne hozza fel az lcd témát ebbe a topikba. Nem ide illő kérdésekkel ne rombold le azt a várat, amit éppen felépíteni kívánok.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17468 üzenetére
Az a lényege a Dolby Vision mondandómnak, hogy a Dolby Vision profil csak Dolby Vision forrásanyagnál jó, egyébként nem azt kapod amit az adott film rendezője megálmodott. Ez hülye duma, mert amúgy se azt kapod, mert otthon senkinek nincs stúdió minőségű rendszere. Na mind1. A Cinema Pro profilt használd ha nem akarsz bohóckodni a beállításokkal. A szemedet pedig szoktasd az alacsonyabb fényerőhöz lehetőleg fokozatosan. A Sony A1 beállítását már leírtam, próbáld fokozatosan alkalmazni.
"kérdésem , hogy ilyen esetben apple tv -n lévő dolby vison módot hdr módra, vagy mire kapcsoljam?"
Van külön Apple TV topik kérdezd meg ott, hogy mi az általános beállítás Blu-ray-hez.[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz Kovacs'Peter #17470 üzenetére
Szerintem nem olyan sötét a képe én nekem nem tűnt fel b7 talán kicsit világosabb első ránézésre .
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17470 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17473 üzenetére
Persze hogy nem. Keresd fel a hivatalos magyar Sony oldalt és töltsd le a frissítést, majd csomagold ki a zip fájlt és másold egy pendrivera majd telepítsd.
Nálad a fekete kék?
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Kovacs'Peter #17475 üzenetére
Köszönőm a segítséged megy is a frissítés
,de közben az a gondolat fogalmazódott be nem meg hogy komolyan amíg nem voltam ebben a fórumban nem is tudtam hogy menyi dolog miatt fájhat a fejem amióta itt vagyok csak ezzel a Sony a1 beállítással foglalkozok.na de lassan remélem végére érek :-) thx
[ Szerkesztve ]
APPLE Termékek https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/kovacs_peter_2/index.html
-
Tengri
senior tag
válasz Kovacs'Peter #17496 üzenetére
Én azért bízom benne, hogy az összefogás meghozza a várva várt áttörést...pontosabban a jó frissítést.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17475 üzenetére
"Nálam szerintem azért kékes a háttér mert élénk színre van állítva ez az üzemmód"
Nincs olyan hogy élénk szín, a színbeállításnál választhatsz hideg, meleg, semleges, profi1 és profi2. Kalibrálás nélkül szerintem semleges jó lesz. A lényeg hogy a színek részletes beállításához ne nyúlj, mert ahhoz mérőműszer kell.
Én se tapasztaltam fényerőcsökkenést, ami ezen a videón van az nagyon durva ez azért biztosan feltűnne. De ugye én kalibráltam is a tévémet és a műszer se mutatott fényerőváltozást, legalábbis ekkora változásnál már elmenne minden. Konkrétan azt se lehet tudni hogy milyen esetekben fordul ez elő, mert PS4 Pro HDR-nél biztosan, na az nekem nincs. PC-vel játszottam de ott én nem tapasztaltam habár az nem HDR. Aztán ott van a tévécsatorna dolog is, na én ott se éreztem ilyet soha. Hozzá kell tenni hogy én már nagyon közel vagyok minden bemeneten a 120cd/m² fényerőhöz, egyedül a TV csatornánál van kicsit feljebb állítva. -
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17476 üzenetére
A gyári beállítások profilok pont arra valók hogy nagyjából jó legyen a beállítása a tévének. A gond az, hogy te az Apple TV 4k Dolby Visionos profilt használtad ami nagyon rossz választás volt, az kizárólag Dolby Visionos forrásnál jók. Ez azért van, mert a DV profil ahogy a HDR10 profil is teljesen más színtérre és beállításokra alapoz mint a sima Blu-ray. A képeken láthatod hogy az egyik forrásanyag BT709 8bit a másik egy HDR10 BT2020 10bit-re épül. Mindegyik más beállítást követel meg. Nekem pl még le kellene kalibrálnom a tévémet HDR 10bit-en is, csak ahhoz még nincs meg a referencia anyagom és ismeretem.
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17586 üzenetére
A képi üzemmód az nem színbeállítás. Nagyon túltolva használod a beállításokat, a színtelítettséget se kell felrakni 60-ra, a fényerő maxon meg durva.
(#17593) alaves "Ezt még egy sima MPC-HC is tudja."
Mondjuk pont az egyik legjobb PC-és médialejátszót hasonlítod egy tévé médialejátszójához. Többször leírtuk, hogy egy olyan tévégyártónak nem érdeke fullos lejátszó szoftvert rakni a tévéjébe, ha van külön lejátszós üzletága. Akkor ki venné meg az LG 4K HDR Blu-ray lejátszókat? Nem véletlen hogy a legfullosabb tévékben is csak 100-as lan van.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17599 üzenetére
Basszus. Húzd már ki a tévédből azt az Apple fost, mert az olyan kép üzemmódokat generál, hogy a hajam égnek áll!
-
torma1981
veterán
válasz Kovacs'Peter #17633 üzenetére
Én is erre gondoltam. De azért tuti nem halmoztak fel nagy mennyiséget mert a B8-as panelt lehet már olcsóbban gyártják mint anno a B7-et. Tehát nem lenne értelme.
-
Joshi
titán
válasz Kovacs'Peter #17687 üzenetére
Annak semmi köze ehhez, ha az létező probléma akkor az csak valami firmware bug lehet.
-
tag
válasz Kovacs'Peter #17721 üzenetére
By The Way én is magas fényerőn tolom de vállalom a következményeket , de statikus objektumot nem nézek ez ugye pl a tv csatornák emblémája?
[ Szerkesztve ]
APPLE Termékek https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/kovacs_peter_2/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Tesla nemmel szavazott, de LiDAR-forradalom indul az EV-piacon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-book olvasók
- World of Tanks - MMO
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mozilla Firefox
- Autós topik
- The Rise of the Golden Idol teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest