Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cichlid1
tag
válasz hunspikey #39475 üzenetére
Nézd, ez az én szemem, én így látom, nekem faxa. A tény csak annyi, hogy azok a részletek amiket más tévén hiányoltál, az a Panán a Netflix Calibrated módban látható, illetve a Panának van 3 féle Dolby Vision beállítása, ami szerintem más tévénél nincs (javítsatok, ha nem így van)
Azt mondom, el kell menni és mindenki nézze meg, és izlése szerint válasszon.
Nekem a Pana bejött, elégedett vagyok vele. Látok számomra olyan előnyöket ami nekem megérte ezt a pénzt. Lehet más ezzel nem így van, lehet másnak fontosabb a fejlettebb OS, vagy design vagy bármi. Én a képminőségre mentem, az számomra kielégítő, és ennek ennyi volt az ára és nem 360 meg 390, meg nem tudom mennyi. De én boldog vagyok vele, így a foglalkozás elérte a célját -
cichlid1
tag
válasz hunspikey #39486 üzenetére
Nem, te értettél félre szerintem Én tudom hogy dícsérted, csak nem akartam azt a látszatot kelteni (egy parttalan vitát generálva), hogy most a Pana az isten. Nekem bejött, az én igényeimnek, az én szememnek tetszik. Nem várom azt hogy mindenki így gondolkodjon...ennyi.
Dolby Vision: nem tudtam, hogy máshol is több beállítás van. Mivel sokan panaszkodtak, hogy sötét a Dolby Vision, azt gondoltam nem tudják világosra állítani azért mondják. Nekem van ilyen Dolby Vision-ön belül, hogy Dolby Vision világos, és akkor tényleg nem sötét. mondjuk nekem az alap sem az, szóval én az alap Dolby Visiont használom mindíg.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz hunspikey #39489 üzenetére
Én b7 2 év után sem vettem észre hogy fakult volna a piros a mostani c9 teszt alatt van.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
chros
őstag
válasz hunspikey #39418 üzenetére
No, megneztem en is Altered Carbon s01e08 8 perc kornyeken Netfilx DV-vel B8-on, kb 3 meterrol:
igy mar ertem mirol beszeltel, en is ugyanezt latom
Ugyan @cichlid1 irta, hogy nala jo Panan, de hogy ez mit jelent?
Sajnos soha nem tudjuk meg, hogy a studioban referencia monitoron hogyan nezett ki.Itt egy erdekes (50 perces) video arrol, hogy hogyan color grade-elnek (SDR/HDR is). Arrol is beszel a fazon, hogy pl Netflix show-ra joval kevesebb idejuk van (pl 1 het) a filmekkel ellentetben (s mig egy film 2 ora, addig a masik 10), igy nincs ido reszletekbe menoen bajlodni veluk.
Lehet, hogy ott is igy nez ki?> (#39438) hunspikey : "Hdr10nél volt baj a színekkel. Sárga teszt slide konkrétan zöld volt :)"
Melyik test slide pontosan? Mirol jatszottat le? Melyik HDR10 preset-tel?
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz hunspikey #39489 üzenetére
"Van itt olyan OLED tulaj akinek már gondja van/volt beégéssel?"
Jelen. (55E6V)
Alavesnek égett be még a B7-ese.2018*-asok már elvileg sokkal tartósabbak. Remélhetően az azóta megjelent modellek is.
Statikus elemekkel volt problémám 2016-os E6V-n, 300-400 óra alatt vörös statikus elem már nyomot hagyott. (50-60-as oled fény)
Mondjuk ez a 3-400 óra egy bizonyos tartalomnál jelentkezett (illetve kettőnél), tehát azt mondom, hogy hiába a változatos tartalom, kumulatív öregedés van, hiába akarod "szétcsapni" más tartalommal az esetleges rikitó statikus elemet, nem fog menni.
Összességében sikerült 1,5 év alatt gondot okoznia.Elképzelhető, hogy 20-25-ös oled fénnyel, 2018-2020-as modellel ez már 6-8 év is lehet.
Amiről TE beszélsz az bizony vörös és sárga tesztképen kell, hogy látszódjék. De 1-2%-os eltérő öregedést nehéz kiszúrni, hacsak nem egy bizonyos helyen égett be statikus elemmel.
Ha a készülék paneljének közepe fakul és nincs éles kontúr, azt nagyon nehéz kiszúrni. Lehet ehhez műszeres mérés kell.2016-17 óta a red subpixel 50-60%-os méretnövelésen esett át. Viszont a fényerő is magasabb lett, hogy bonyolítsam a problémát.
Itt van egy korrekt kis szavazás, bár nem tudom mennyire lehet ebből következtetéseket levonni. Én követem a topik nyitása óta ezt, így azt mondhatom, hogy nagyban köze van a beégéseknek a készülékek öregedésének. Mostanában durván megszaporodtak a 2017-es beégések, mivel lassan átlépik a 3 éves kort a tévék.https://www.avforums.com/threads/poll-has-your-oled-tv-suffered-burn-in-note-your-vote-will-be-public.2197134/page-36
[ Szerkesztve ]
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz hunspikey #39503 üzenetére
Én meg : 100-as oled fényerő és egész nap tőzsdei árfolyamok ( lg , sony panasonic és samu részvények árfolyama )mennek majd rajta és tisztítani a képernyőt tescos hideg zsíroldóval fogom + fémszálas dörzsi szivacs lesz ebben segítségemre.
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
daneel_hu
addikt
válasz hunspikey #39503 üzenetére
"Hát srácok én úgy vagyok vele, hogy puszuljon a technika ha pusztulnia kell - én nekem 100-on van az OLED fény. Itt nincs kecmec. Ha két év alatt beég akkor max kidobom "
Hamarabb be fog az fuccsolni.
Ha jól emlékszem C9-esed van, WebOS-ben ott vannak a kis színes ikonszírszarok a menükben. Pl hangerő csúszka full full magenta, Youtube kis pöcök sárga vagy rikitózöld (már nem emlékszem). Ott van a youtube piros és a netflix piros logó.
Ezek szépen beégnek 100-as oled fényerőn, hamarabb mint gondolnád.Sötétben ráadásul brutális a 100-as oled-fény SDR-ben, égeti a retinám.
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz hunspikey #39551 üzenetére
Keresd a nőt !(Cherchez la Femme! francia szállóige) itt inkább : Keresd az Oledet! A nejem már azzal is kezd megbarátkozni , hogy Vincentet és az rtings-es figurát(ezen "csávón" jókat szoktunk mosolyogni : a gesztikulációján)meg a többi angol nyelvű videót kell lefordítania nekem .
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
-
veterán
válasz hunspikey #39586 üzenetére
És tényleg, írnak ilyet:
"the differences between the GZ2000 and GZ950 are minimal at best."De ilyet is:
"With SDR content we couldn’t separate the screens from each other with superb accuracy and stunning image quality from both. With HDR10, HDR10+ and Dolby Vision content this was also true with the GZ2000 adding just a hint more detail in the brighter reaches of the HDR image and with metal edges and whites looking crisper. Colours also remained strong and we didn’t notice any issues of colour brightness being a problem with normal content in the most accurate picture mode. We did note that the tone mapping of the GZ950 was slightly brighter than that on the GZ2000 and detail in the whites was clipped at higher brightness levels on the 950, where the GZ2000 retained that detail and a richer look to colour tones with such scenes."Itt már különbségről írnak, tehát van különbség. Így a C9-hez képest is.
-
Gigi01
őstag
válasz hunspikey #39551 üzenetére
Szombaton Grác MM-ben is körülnéztünk.Fater 74 éves,velünk volt,igaz itthon is van oled,és azok tetszettek neki csak a boltban,simán kiszúrta őket.Hiába volt 85col,8k,egyszerűen nem olyan a minőség.
Nővéremis az oledek előtt gyönyörködött,semmit nem ért hozzá.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz hunspikey #39586 üzenetére
> Az a baj, hogy te a marketing maszlagtól szerintem kómába estél. A GZ2000 ...
Valoban van kulonbseg az osszes (!) Pana es LG kozott: HDR10-el jobb a Pana, mas kepminoseget erinto kerdesben (SDR, DV) nem hiszem hogy van kulonbseg.
De, pl. LG-nel: hdmi 2.1, 3dlut (ez csak GZ2000-nel van), judder-free 23p playback PC-modban.
Azaz, ha valakinak pc-mod vagy jatek kell, akkor nincs mas, csak az LG.
Ha ezek nem kellenek, akkor szerintem csak a Pana. A tobbi vicc kategoria> (#39599) Joshi : "Sony OLED-ből csak egy szériát készít"
Legalabb is az elnevezest tekintve, a belso-t es szolgaltatasokat: 2-t, es hatalmas a kulonbseg. Pl. az "olcso" AH8 pl egy rakas vacak a Pana gz950 es LG C9-hez kepest, es kb egy arban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz hunspikey #39618 üzenetére
Pont azt írja, hogy minden panel más ezért célszerű mindenkinek a nappalis körülményekhez kalibráltatni. Magyarul igenis van különbség panel és panel között. Amúgy i1D3-al mérve Sonyknál a Cinema Pro van a legközelebb a referenciához. Szóval ha valaki azt használja kalibrálás nélkül az teljesen jó. Gondolom LG és más gyártónak is van olyan profilja ami teljesen jó általános használatra.
(#39617) krx21 Ha, ha, ha.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hunspikey #39618 üzenetére
Igazából az 1000+ a világos nappali HDR-hez kellhet (az egyetlen előnye a mostani LCD-nek még)... illetve ahhoz hogy a villámlás, reflektor, nap csillanása, lens flare effekteket vissza tudják adni valósághűen, úgy hogy a részletek elvileg ne vesszenek el.
Nyilván a gyakorlatban vannak egyéb "természetes" korlátok is... de azért lehetnek szituk amikor jól jön az ilyesmi.
Sokan írták itt már hogy nekik sok a HDR... nekem ez még nem jött elő... és amikor tényleg egy taktikai lámpával hadonásznak egy akciófilmben vagy becsillan a nap, villámlik, felrobban valami, stb... az ahogy a valóságban a tévén is vakít (és vakítson is, az a valósághű).
Egy jól masterelt minőségi forráson a baseline szint nem fog vakítani... tehát ami csak 120 nit és nem vakít annak ugyanúgy kell kinéznie fényerőben mintha SDR-t néznél... ezért nem kell visszavenni 100%-ról.
Azt hogy ki mit kókányolt amikor lemezről leszedte a forrást... vagy egy két rosszabban masterelt forrás lehet nem a tévé hibája.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
válasz hunspikey #39626 üzenetére
Teljesen másról beszélsz, de mindegy...
Igen az ABL is egy limitáció, de a gyakorlatban ritkán kell max fényerő teljes képen, szóval annyira nem fontos limitáció (ezért eladható az oled tech HDR-ben is)... de attól még az.
Meg én most nem LG vs Panáról beszéltem, hanem hogy miért kell és jó az 1000+ nit... (úgy általában a minél több).A HDR meg így működik, és az a lényege (egyik, a szinek mellett) amit írtam.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Fisha
őstag
válasz hunspikey #39633 üzenetére
Hát köszi a kezdőknek szóló leírást, amiből nem sokat értek.
Én black crush-sal küzdök sdr és hdr esetében is, eddig a brigthness-t toltam, de 55-nél se tetszik még teljesen, feljebb meg már nincs szívem menni. Írod ezt a kétpontosat. Ez pontosan mit is jelent, a TV menüjére lefordítva? Bocsi, ha ezt meg kellett volna érteni a fentiből.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz hunspikey #39633 üzenetére
> Alapvetően kezdésnek azt javaslom, hogy 2 pontos fényességi "kalibrációval" kezdjen mindenki aki most ismerkedik a dologgal
Jo iras, de 1-et hozzatennek: legalabb 1 colorimeter (es adott szoftver) nelkul felesleges ennek nekimenni, mert csak "vakon" buheral valamit az ember.
-
junior19
senior tag
válasz hunspikey #39636 üzenetére
Nem biztos, hogy az adott problémára ezt ajánlanám.
Mondjuk ha valakinek van egy ilyen értékű készüléke, s ilyen problémája, azt nem nagyon értem, miért nem kalibráltatja.
Ez az ajánlás azért nem igazán jó, mert egy dolgot nem veszel figyelembe. Minden IRE érték fényességi szintjét a 3 szín összege adja. De nem egyformán. A piros az adott fényesség 21%-a, a zöld a 71%-a, s a kék a 7%-át adja. Alaphelyzetben általában a meleg 2 színhőmérsékletnél a piros sok, a zöld közel jó, a kék pedig vagy kevés, vagy több, de kevesebb, mint a piros. Így az egyforma szintű emelés ugyan a gamma értékét csökkenteni fogja, de a színeknek még inkább megváltozik az aránya.
Ha már mindenképpen kísérletezni szeretne valaki, akkor a többpontos rendszerben az alsó IRE értékek fényerőszint emelése talán jobb ötlet erre a problémára. Ez egyforma százalékban változtatja aránylag a 3 színt, nem fog megváltozni az arányuk, a gamma értéke csökken, így több fényt ad ki. Erre igaz lehet, amit írtál korábban, hogy ne legyen nagyon sok érték különbség a szomszédos IRE értékek között.codec project
-
Strezi
őstag
válasz hunspikey #39641 üzenetére
A linkeden, az első post végén van egy here link:
https://displaycalibrations.com/lg_templates_for_device_control.htmlAzon ha görgetsz, lejjebb ott egy szekció hat lépéssel:
1) Install DeviceControl Interface and Strawberry Pearl for Windows.
2) Find the Network IP Address of the LG OLED TV.
3) Run DeviceControl and create a connection with the LG OLED TV (as a device).
4) Create a user account (username/password) at DeviceControl Interface Cloud.
5) Request access to the LG Templates for DeviceControl Interface.
6) Add the LG Templates to your DeviceControl Interface user account.
Most néztem az aláírásod, pont nemrég vettem egy üveg Mcallant (ala Bond filmek)
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz hunspikey #39646 üzenetére
Látom aktív vagy az árukeresőn is . Feldobhattál volna egy jó kis kalibrációt is . (az én "Don"-om (keresztapám)az amerikai vonalra esküszik :Jack Daniels + kubai szivar , de arra 40 éve.
-
Joshi
titán
válasz hunspikey #39643 üzenetére
Most nem azért, de nekem van kalibráló műszerem és senkinek nem kívánom hogy végig zongorázzon egy teljes kalibrálást. Ok hogy még Sony A1 ebből a szempontból nem a legjobb alany, de ez egy hosszú és kínkeserves folyamat. Szerintem gyorsan elmenne a kedve az emberkének, ráadásul mérőműszer nélkül úgy szétcseszi a színeket, hogy öröm lesz nézni. Az hogy téged érdekel a téma egy dolog, de a legtöbb embert bizony nem. Én is csak azért vettem egy i1D3-at, mert gondoltam milyen jó buli lesz kalibrálni. Aztán annyira nem jó. De ha téged ennyire érdekel a téma, akkor miért nem veszel egyet?
-
Joshi
titán
válasz hunspikey #39671 üzenetére
Akik ebbe a topikba járnak profik, inkább tőlük kérdezd.
-
krx21
nagyúr
válasz hunspikey #39643 üzenetére
Hát én inkább kezdőknek nem nagyon ajánlanám, hogy a profilokat ilyen szinten eltekergessék. Akinek egy alap Technicolor nem tetszik, az nem is fog tekergetni ilyen szinten. Erre van más komplett profil,
például a Sport mód, ha valaki LCD megjelenést szeretne.
Szerintem a tekergetés eleve ott kezdődik, hogy az ember tudja milyen kép a helyes. És itt elérkeztünk oda, hogy akinek egy Technicolor (meleg2) sem felel meg, az is inkább kalibráltasson, mint tekergessen.Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz hunspikey #39641 üzenetére
> szívesen hard clippelném a PQ görbét, mert meglátásom szerint az a helyes
Kiprobalhatod, de mint emlitettem nem lesz jo. Ahhoz, hogy ez jol mukodjon, kell olyan lejatszo, ami tone-mappel a TV helyett a TV-n beallitott ertekre (pl 700nits), de ekkor a lejatszo lesz a kerdes.
Vannak nagyon "vilagos" tartalmak, pl probald ki a The Meg-el.Van masik ingyenes / opensource (python-ban irt) util is erre: aiopylgtv
Ez tud 3dlut-ot is feltolteni DisplayCal-bol (es sok minden mast), ami a devicecontrol-ban mar LightSpace license-hez kotott (ami finoman szolva sem olcso).[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz hunspikey #39514 üzenetére
"Most Kívülálló-t nézek az hbo - n. Aki ezt tudja nézni 30as oled fénnyel az konkrétan egy röntgen távcső "
Megnéztem... ennek a sorozatnak pont az a lényege, hogy ne legyen tisztességes szaturáció.
Szerintem rendes fekete és fehér sincs benne, nemhogy nincs hanem igen távol áll ettől.
Érdekesen, szépen van filmezve.
Oled 20-as fénnyel néztem. -
Kriszbmx
tag
válasz hunspikey #39778 üzenetére
Most aktiváltuk az 1 hónap ingyen netflixet. Valóban gyönyörű minden. De mennyi idő kell , hogy ott maradjon a Netflix ? E9 sorozatnál is kérdéses a dolog? Amúgy azt nem értem hogy maradt ott? Nyilván statikus tartalom, de ha egy heti tévézést nézek, ahhoz képest a Youtube / Netflix pár mp csak a menü.
-
PuMbA
titán
válasz hunspikey #39835 üzenetére
"Hatalmas visszalépés történt a dimming zónák számában is pl 90-es model 500 helyett 100 lesz."
De mivel az új Q90T olcsóbb lesz, mint a mostani, ezért nem lehet összevetni őket. Valószínűleg a 8K modellekkel kell összevetni a mostani Q90-et és az ottani dimming zónákat nézni. Meglátjuk
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz hunspikey #39835 üzenetére
Mi az, hogy nem 16k? vagy épp 32k? Milyen jó is az SD Viasat 6-on nézni a Jóbarátokat 8k-n. Lassan kezd ez a sztori a minél nagyobb a Mpixel a fényképezőben, annál jobb helyzetre hajazni.
És ne gyertek azzal, hogy Qleden se nézzen az ember fia TV adást
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest