- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Automatizált programozóplatformon dolgozik az Apple
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WHQL aláírást kapott a legutóbbi gyorsjavított GeForce driver
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skylukos
tag
Ezt a kalibrálás dolgot nem igazán értem, természetesen a stúdiókban ahól képanyagokat készítenek ott értem a szükségességét, mert ott egy rosszul beállított monitortól függhet az egész elkészült képanyag minősége.
Otthoni készüléknél az alap kalibrált állapot viszont csak kiindulási alap lehet esetleg, mert ott a világos vagy sötét nézési környezet, a néző vagy nézők szín intenzítás , a fényerő, a fehér egyensúly stb. Intenzitás igénye a mérvadó szerintem.
És akkor még nem beszéltem arról, hogy két SDR vagy két HDR adás is tud elég sokban különbözni ezért nekem egy kompromisszumos beállítás kell hogy ne kelljen állandóan állítgatnom a tv-t ha lehet.
A másik dolog az LCD-ről OLED-re váltás "problémája", a sok év lcd-zés után a szemem ugy veszem észre megszokta az lcd megjelenítési karekterisztikát és azt keresi az oled-ben is, idő kell az átszokásra és hogy az igényeimre hangoljam a beállításokat, mert ezért is tettek a gyártók a menübe erre beállításokat. Az csak bonyolítja a dolgokat esetemben, ha az ember az este felén oled-et majd lcd-t néz.
Végezetül, ettől az Oled-eknél minden második menű pontban rád erőltetni akaró kímélő és védő beállításoktól kivagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hyundai, Kia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- További aktív témák...
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest