-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skylukos
tag
Ezt a kalibrálás dolgot nem igazán értem, természetesen a stúdiókban ahól képanyagokat készítenek ott értem a szükségességét, mert ott egy rosszul beállított monitortól függhet az egész elkészült képanyag minősége.
Otthoni készüléknél az alap kalibrált állapot viszont csak kiindulási alap lehet esetleg, mert ott a világos vagy sötét nézési környezet, a néző vagy nézők szín intenzítás , a fényerő, a fehér egyensúly stb. Intenzitás igénye a mérvadó szerintem.
És akkor még nem beszéltem arról, hogy két SDR vagy két HDR adás is tud elég sokban különbözni ezért nekem egy kompromisszumos beállítás kell hogy ne kelljen állandóan állítgatnom a tv-t ha lehet.
A másik dolog az LCD-ről OLED-re váltás "problémája", a sok év lcd-zés után a szemem ugy veszem észre megszokta az lcd megjelenítési karekterisztikát és azt keresi az oled-ben is, idő kell az átszokásra és hogy az igényeimre hangoljam a beállításokat, mert ezért is tettek a gyártók a menübe erre beállításokat. Az csak bonyolítja a dolgokat esetemben, ha az ember az este felén oled-et majd lcd-t néz.
Végezetül, ettől az Oled-eknél minden második menű pontban rád erőltetni akaró kímélő és védő beállításoktól kivagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hell is Us - Íme a hivatalos gépigény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- Óvatosak a németek, de megadóztatnák az online óriáscégeket
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest