Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
igen, egészen nyugodtan. Szerintem a magyar OBIS kódokban nincs is ennek megfelelő, így feleslegesen terheled vele a firmware-t.
De egyébként javaslom neked is a kifejezetten magyar mérőkre optimalizált repót: [link]
Ebben a motorház alatt is van jópár frissítés és javítás az "eredeti" kódhoz képest.
external componentsként kell meghívnod.external_components:
- source: github://amargo/slimmelezer-eon[@main]
components: [dsmr]
-
Cyberbeni
addikt
válasz
gorbep #60194 üzenetére
Nálam a docker verzió fut, külön beállítottam, hogy ne legyen key expiry az otthoni szerverre, nálam nem kellett újra loginelni.
De majd az lesz a jó, amikor 10 év lejár a HA tokeneknél és NodeRED/stb. random megáll. Lehet erre sem ártana egy remindert beállítani, ami 9 évente szól.
-
LouiS22
veterán
A rendszer használ már egy ugyanilyen nevű entitást. Bár nem értem, hogy miért nem nevezi át magától.
Próbáld meg azzal, hogy manuálisan adsz nevet ennek a problémás entitásnak (bár én úgy ahogy van, kommentelném és nem fordítanám - tegyél egy-egy #-t ezeknél a soroknál).Egyébként ez milyen slimmelezer kód? Az általam ismertben nem szerepel ilyen entitás.
-
LouiS22
veterán
Figyeljetek oda, az ESPHOME 2025.7.0-ban van egy komoly breaking change, ami az OTA funkciót érinti [link]
-
-
ViZion
félisten
válasz
szricsi_0917 #60184 üzenetére
wifinél kell tuya account, BT-nél nem tudom, de oda BT gateway kellene.
Ez csak wifi vagy wifi + BT? -
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A kapu vezérlőjéhez adták ezt a modult.
A kérdésem az lenne, hogy tudnám ezt HA alá integrálni. Semmilyen Tuya eszközt nem használok így fiókom sincsen hozzá.
Milyen opciók jöhetnek szóba ezzel kapcsolatban?
Köszi előre is a segítséget! -
spst
csendes tag
válasz
vampire17 #60182 üzenetére
Létezik Zigbee és WiFi verzióban is.
https://it.aliexpress.com/item/1005007660586569.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.39003696eSGVk2&gatewayAdapt=glo2ita
Nincs köztük különbség, csak a dobozon elvileg a benne levőnek megfelelő van kipipálva.Vettem ilyet is, meg olyat is. A WiFi-s az app-on keresztül elérhető, de sajnos csak az app-hoz akar csatlakozni... A Zigbee pedig nem akar csatlakozni a gateway-hez.
-
ViZion
félisten
-
LouiS22
veterán
A logban kell lennie egy sornak, ahol a Tuya saját, egyedi eszközazonosítóját továbbítja (de most jobban belegondolva ez a Tuya developer webes felületen is megtalálható, ehhez persze társítani kell tuyához az eszközt). Valami ilyesmit kell keresned: _TZ3000_gjnozsaz (ez csak példa, a valódi lényeg a _ után van). Ha ezt a szakaszt helyettesíted egy meglévő water leak szenzor external konverterébe, jó eséllyel menni fog az eszköz. A Z2M issue trackerben rengeteg kész konverter van berakva.
-
spst
csendes tag
válasz
LouiS22 #60172 üzenetére
Igen, legalábbis tanítottak rá, bár a szövegértelmezés manapság nehézkes a sok helyesírási hiba és a pongyola fogalmazás miatt. Engem még arra tanítottak, hogy egyértelmű legyen amit leírok és megismételhető. Na, ez manapság nem működik...
A problémám az, hogy az érzékelő dobozán és az eszközben sem találok egyértelmű jelölést a típusra és annak adataira. Nem tudom éltre kelteni, így nem tudok információt kiolvasni belőle.
-
LouiS22
veterán
Nincs olyan zigbee eszköz, amit ne lehetne Z2M-mel illeszteni. Ha nem ismeri fel és (még) nem támogatott, akkor external converterrel kell picit szórakozni. Jó eséllyel mindössze az eszköz fingerprintet kell megfeleltetni, erre találsz példákat a z2m issue trackerben is. Nagyjából 10 perces meló megoldani - ijesztőbb leírva, mint amit valójában tenned kell
-
spst
csendes tag
Tudna valaki ajánlani a fenti Tuya helyett olyan vízszivárgás érzékelőt, melyhez nem kell app, hanem közvetlenül csatlakozik a Zigbee vagy WiFi hálózathoz és kompatibilis a HA-val?
A régebbi Tuya TS0207 ilyen volt, több mint két éve működik nekem egy ilyen a gázórával, de már nem beszerezhető.
Köszönöm
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok.
Az újabb dreame robotporszívók közül sikerült már valaminek OHba integrálni?
X40 Ultra lenne az alany.
Eloszor is ehhez már a Dreamehome app kell, és a token kinyeressel is bajaim vannak 😅
Nyilván natív binding még nincs..
Ha fele mqqt workaroundot inkább nem lépném meg -
ViZion
félisten
válasz
enginev3.0 #60160 üzenetére
Tordai Tibi a Te embered, a hobbielektronika topikból. Nagyjából mindene IS napelem, átkapcsolás, meg spéci akkuk, stb... Nem mondom, h megszállott, de az
(a jó értelemben).
-
migabi24
nagyúr
Ma egész napos áramszünet van, igazi pokol ez egy okos otthon tulajnak
-
-
spst
csendes tag
Szervusztok!
Rendeltem és ma megérkezett a Tuya Zigbee Water Leak Sensor, hogy nyitásérzékelőt csináljak belőle. Sajnos a HA Zigbee2MQTT nem látja az érzékelőt. Van valami trükkje, hogy lássam és használjam a HA alatt?
Köszönöm a segítséget -
toty
újonc
Szia!
a slimmelezer config-od mennyire titkos?
Összeraktam egy configot a te ill. ti infóitok alapján, illetve a neten fellelhető információkbó, és jön is valami adat, de nem teljesen az amit szeretnék.
Az össz értékek a fogyasztás és termelés oldalon még talán jók is, de a fázisonkénti termelés és fogyasztást nem tudom kiolvasni.power_delivered_l1: name: "Power Consumed Phase 1" accuracy_decimals: 3 power_delivered_l2: name: "Power Consumed Phase 2" accuracy_decimals: 3 power_delivered_l3: name: "Power Consumed Phase 3" accuracy_decimals: 3 power_returned_l1: name: "Power Produced Phase 1" accuracy_decimals: 3 power_returned_l2: name: "Power Produced Phase 2" accuracy_decimals: 3 power_returned_l3: name: "Power Produced Phase 3" accuracy_decimals: 3
Egész konkréten ezekre nem jön adat.
Neked sikerült fázisonkénti adatot gyűjteni?
Köszönöm! -
-
vampire17
addikt
nem kell kidobni, kb "5 ft-os" alkatresszel javithatok es kovetkezo 5 evet birnak. Nekem bot kezem van, de egy ismerosom mar a 6-ik shellymben csereli a kondit
https://www.youtube.com/watch?v=NrQVhfKCeTo
Amugy az erosaramu oldalt nem is kellett meg cserelni, haver azt mondja, a gyenge aram szall el (azert nem tudnak bebootolni)
-
GIJoe
addikt
Üdv, srácok én most értem el abba a fázisba, hogy hullanak el 5 év után sorban a shelly 2.5 vezérlők, tudna valaki ajánlani valami stabilabb azonos vagy jobb tudásút?
(Shellyt persze)
-
vampire17
addikt
válasz
gya/352 #60114 üzenetére
koszi azert!
Igazabol adtal ezzel ötletet es megis elmentem DiY iranyba
volt itthon meg regrol egy Pi3 (Kodinak hasznaltam osidokkel ezelott) es csinaltam belole piCorePlayer -t. tokeletes lesz , kb ugyanazt tudja, mint amit linkeltel is Music Assistant-al siman megy Squeezelite protokol-al.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest