Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz butch3r #33490 üzenetére

    Van sok tápegységnek egy alap frekvenciás hangja, de ha melegszik akkor biztos nem "egészséges". Nekem érzékeny a fülem, így hallom a GTV E27 LED izzó hangját is. De régen is PC tépegység hangját is kihallottam, így volt hogy emiatt lett csere másikra. Tapasztalatom nincs, mert én ipari Optonica vagy Mean Well tápokat használok és én építettem a LED szalagot ki (alu profilba természetesen). Utólag lett okosítva nekem egy Sonoff L1-gyel, előtte Optonica RF vezérlő volt. Nem szeretem az "egyben csomagos" szalagokat.

    Ha szabványos 4eres + tüskés csatlakozó van a szalagon akkor ki kell számolni mekkora táp kell neki. (Például egy SMD5050-es RGB szalag, ami 60 LED/m az általában 14,4W/m. Ha például 5 m hosszú, akkor 5 x 14,4 = 72 x 1,3* = 93,6 W -> 100 W kell. *70%-kal kell számolni, hatásfok + tartalék miatt.) A vezérlő gondolom külön van, de rákeresek.

    Szerk.: Most nézem egybe van zsugorcsövezve az egész. Ha elvileg lefejti az ember akkor biztos 4 eres szabványos csatlakozó van mögötte. Esetleg az adaptert lehetne cserélni hasonlóra, így kevesebb barkácsolás kellene hozzá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák