- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Megszaladt az AMD új csúcsprocesszorának árazása
- Pénzköteggel párnázta ki a memóriaszektor a Samsung negyedévét
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Jól szellőző és átépíthető házakkal jelentkezett a Corsair
- E-book olvasók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem kicsit elkanyarodtatok.
London a világ egyik legdrágább városa, igen. A világnak azok a városai, ahova özönlik a munkaerő, fancy az egész világ vagyonos rétege számára és egyben pénzügyi központ is, évtizedek, évszázadok óta, azok mind ilyenek... New York is.
A vagyoni helyzet pedig mindenhol bejátszik, ha nincs ingatlanod... és ha másik országba költözöl, miért lenne?
Ha máshova költözöl, és az egy ilyen felkapott város a világ gazdag részén, ott mindenhol magas lesz a lakhatás költsége is, azaz a béred jelentős hányadát elviszi a bérlés. Ez ellen sokan úgy védekeznek, hogy kiköltöznek az agglomerációba, vagy vidékre.... de ott meg kevesebbet lehet keresni.Érdemes nézegetni a numbeo-t, sok infó van ilyen bér/megélhetés arányokról.
Szerintem amúgy Budapesten élni, ha mindkét keresőnek van fehérgalléros állása, netán szakember valamiben, istenes dolog, ár / érték arányban még mindig elég jól állunk.
Én pl. most kifizettem a lakáshitelem, és hatalmas királyság, hogy a havi összköltségem mondjuk a rezsi, meg amennyit megeszek. Oké, ezért 15 évet dolgoztam, hogy legyen egy lakásom, de megvan.
De ismerek több olyat is, akinek Londonban lett lakása/háza ugyanennyi idő alatt. Eladték, hazaköltöztek, és most van egy forintban (több) százmilliós megtakarításuk, amiből saját bizniszt csinálnak épp...
ez ilyen.
Ha ingatlanod van valahol, az egy egészen más liga már. Addig pedig ki kell bekkelni valahogy.Ui. az megvan, amikor a Sherlock utolsó részében megjelenik Mrs. Hudson egy aston martinnal? majd megindokolja, hogy "házam van London belvárosában, pont erre ne telne?" vagy valami ilyesmi...

Uui. @Emvy: egy bevándorló sosem fogja utolérni a vagyonos helybeli benszülötteket... csak ha az átlag sokszorosát keresi.
Új hozzászólás Aktív témák
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- MeLE PCG35 APO mini PC fanless, újszerű, eredeti doboz, Debian 13 LXQt, SSD-vel is kérhető
- Rx5700xt + 1000w táp
- Szép! HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- HP 250RG10 3-100U 15 8GB/512 PC (B9YG6ET) Bontatlan (2db)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch5 LTE 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest