Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

Faszom az almába, ma valami kis kínai feltörte az appleid-met, és küldött 42 imessage-et a nevemben. Gondolom valami felhívás nyereményjátékra.

"Deine Apple-ID (tlnptr@hotmail.com) wurde verwendet, um sich auf einem MacBook Pro 13" mit dem Namen „8gepc的Mac (3)“ bei iMessage anzumelden.
    Datum und Zeit: 26. Oktober 2016, 06:08 Uhr PDT
    Betriebssystem: OS X 10.10.3"

"Deine Apple-ID (tlnptr@hotmail.com) wurde verwendet, um sich auf einem iMac 27" mit dem Namen „8gepc的Mac (2)“ bei iMessage anzumelden.
    Datum und Zeit: 26. Oktober 2016, 06:10 Uhr PDT
    Betriebssystem: OS X 10.10.3"

Mindenesetre jól el van látva a csóka, MacBook Pro, 27" MacBook, jól lehet keresni az sms-spammel, látom.

Ahogy megkaptam az üziket, azonnal password reset, de biztos, ami biztos, még az apple is letiltotta az id-t, szóval azért figyelnek.

Egyedi jelszó volt, máshol nem használt, kisbetű-nagybetű-számos, szóval nem tudom, hol a rés, most csináltam egy hasonlót kb 20 karakterből, szóval a brute-force-hoz sok szerencsét, bár gondolom ez sem olyan törés volt... Keylogger kizárva, az apple id-met csak az iPhone-on használom (ott meg a jelszót csak app vásárláskor kell megadni, olyat meg megint hónapok óta nem csináltam), a gépemen van ugyan szinkronizálás, de oda vagy egy éve gépeltem be a jelszót, amikor telepítettem az itunest, azóta egyszer sem.

Dolgoznak amúgy becsülettel, pár hónapja a paypal accountunkról volt 8 x 17,95 EUR illetéktelen fizetés, az ráadásul teljesen más e-mailhez van regisztrálva, és megint egy teljesen más jelszó volt. Mindenesetre azt is lecseréltük, paypal meg visszacsinálta a tranzakciókat.

Szóval zajlik az élet...

p

Új hozzászólás Aktív témák