Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
(Kolombusz)
veterán
Úgy néz ki, sikerül rendezni a dolgot.
Ha minden jól megy, akkor ráfizethetek egy 8800GTS-re, kedvezőbb áron. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Oks, akkor a sztori nagyjából.
Horvee kolléga vett 55 ezer forintért tavaly októberben egy X1900GT-t. Ez került hozzám decemberben, majd most bedöglött. Ugyanilyen tipusra nem tudják cserélni, tehát kérhetem a vételár visszafizetését. Ebbe nem akar belemenni a kolléga, váltig állítja, hogy ilyen nincs, hogy használok valamit 1 évig, majd visszakapom az eredeti árát. Pedig ilyen van, hasonló ügyben beszéltem már többször a fogyasztóvédelemmel.
A Microsolder Kft-n keresztül vásárol a nemtudommilyen nagykerben, ez nincs rajta a garilevélen. Számlát persze nem ad, nyilván visszaigényli az áfát.Igazából a fogyvéd emiatt nem valószinű, hogy bármit is kezdhet vele.
Amennyit ki lehetne deriteni, ha valaki ismeri a nagykereket, hogy mennyiért lett véve a kártya. De sajna szorit az idő, péntekig van garim.Szóval hiába mondom neki, hogy jogom van visszakérni az árát, nem adja vissza.
Ha nem sikerül jobb belátásra birni, akkor marad a nevének felfedése, végső esetben az apeh. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Nem, csak gondoltam kiirom valahová a dühömet.
-
(Kolombusz)
veterán
A mostani kellemetlen élmény nagyon érleli bennem a dolgot, hogy ne vásároljak többet a ph-s bazárosoktól, legalábbis egyiküktől biztosan nem fogok soha semmit venni még egyszer.
Viszont, amennyiben nem sikerül rendezni a dolgot, akkor az apehnél vannak ismerősök, majd megszorongatjuk kicsit az illetőt.
-
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
venember83
üzenetére
2D és filmek alatt nincsen gond, de ahogy 3D-zni kell, hibázik.

A 8800GTS-t azért nem merném megküldeni egy Zalman vizblokkal.
Ezért nézelődöm a középkategóriában, na meg azért, mert nem szánok rá túl sok pénzt. -
(Kolombusz)
veterán
Na, most már tuti, hogy halálán van a vga-m.
Feltettem az airborne-t, már az elején volt egy-egy textúrahiba, aztán 5 perc után csonttáfagyott a rendszer.
Kezdhetek gondolkozni, hogy milyen vga-ra spróoljak, 8600gts-re, vagy hd 2600xt-re. Valszeg 8600gts lesz, az kevésbé melegedős, a szimpla vizesblokkom elviszi.
-
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
-
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
De fasza nap lesz ez a mai is.

-
(Kolombusz)
veterán
Ló reggelt!
-
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
Igazából jó reggel ez egy szar naphoz, ami vár rám.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Szerkesztettem, kivettem egy kérdést.

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nem szimpatikus, csak ennyit írtam.
-
(Kolombusz)
veterán
Megvan az rigó utcai angol c felsőfok!
Hehhhehehe. -
(Kolombusz)
veterán
Kicsit forog velem a világ.
Lehet nem kellett volna éhgyomorra inni. -
(Kolombusz)
veterán
Voltam gyúrni.

Megyek tequilázni, ha már a főnök nem küld 1 hónapja melót.
-
(Kolombusz)
veterán
EQMontoya kolléga követi a divatot:
!
kép kérésre eltávolítva. NG
-
(Kolombusz)
veterán
Ma kihagytam a sulit.
Elég rosszul éreztem magam, amit megfejelt az, hogy nem birom kinyújtani a karjaimat olyan izomlázam van és mivel a mai óráim körülbelül a vicc szintet súrolják, ezért nem mentem... Tanulok inkább holnapra, meg regenerálódok.
-
(Kolombusz)
veterán
De durva cuccokat csinál a Georg Jensen.
Lehet összespórolok egy ezüstkarláncra. Bár 218 USD azért sok egy ezüstkarláncért.
-
(Kolombusz)
veterán
Lassan asszem megyek lefekszem.
Fáradt vagyok ésholnap korán kell kelni, mert le kell tölteni az új prison breaket.
Nem lehet sikeres ember, aki nem néz sorozatokat. -
(Kolombusz)
veterán
Hülye szolgáltató már 20 perce próbálom felhivni, de nem veszik fel, mindig azt mondja az automata, hogy nincs szabad ügyintéző...
Szerk.: most meg persze hogy felveszik és persze, hogy nem lehet megcsinálni amit szeretnék, az igazgatóval kéne beszélni, de az meg szarik a fejemre, hiába kértem már meg, hogy módosítson.
-
(Kolombusz)
veterán
Cyla PH! nagyúr lett a lelkem, lefokozták.
-
(Kolombusz)
veterán
Lehet, hogy el fog halálozni a vga-m.
ATI Tray Tools a render ablakot nem nyitja meg, csak hibaüzenetet dob, 3d alatt meg néha artifactol.
Hurrá.Még húzva sem volt. Azért remélem 2D-ben kitart egy ideig.
-
(Kolombusz)
veterán
Hurrá, lelőtték, vagy megfeledkeztek az én frekvenciámról az ISP-nél.
Mivel én vagyok az egyetlen 5ghz-en, ezért valszeg nem tűnt fel nekik, hogy nem megy tegnap délután óta.Apámnál más frekvencián megy a net.
Vodafone Internet és 3G rulezzz.
-
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
-
(Kolombusz)
veterán
Keresztanyám együtt forgatott Viggo Mortensennel (Aragorn a Gyűrűk urából). Azt mondja jó fej.

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
British english sucks, bro.
Ááá, bakker annyi jó sorozatot kéne megnéznem.
Egyrészt vár még rám 1 éved Entourage, fél évad Jericho, 1 évad Studio 60..., 2 évad how i met your mother, az IT Crowdot is el kéne kezdeni.
Október 4-én jön az új Supernatural, és még a Prison Breaket sem ártana követni.
Emelett készüljön az ember érettségire.
Legalább az angol felsőn túl vagyok már. -
(Kolombusz)
veterán
Remélem hamar megszokom az R5-t, egyelőre nagyon, de nagyon nem szimpatikus.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Asztali lejátszón akarom megnézni.
Mivel kiderült, hogy az enyém régiófüggetlen, ezért nem gond, úgyhogy valószínűleg meg is fogom venni, ami érdekel, csak így nem adhatom oda bárkinek, mert lehet, nem tudja majd megnézni. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Kalandor
üzenetére
Látod, erre nem gondoltam.

Mondjuk ettől függetlenül értelme így sincs...
Viszont, ahogy nézem, az én lejátszómban kikapcsolható a régiókód... A Yamadákat ezért szeretik, ha jól tudom, nem hódoltak be a nagy szabványoknak, elsők között csinálták a divx lejátszókat is.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Mi értelme van ennek az egész régiókódos hülyeségnek?
Ki volt az a marha, aki kitalálta, hogy egy Amerikában vett DVD-t Európában ne nézhessek meg? Remélem gyakran csuklik az illető.
Vennék több sorozatot az eBayen, de amik érdekelnek, azok közülszinte az összes R1-es, ami meg R2, az jóval drágább... -
(Kolombusz)
veterán
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
Hát nemtom, de amit te linkeltél a blogodban, azt szerintem buzikon kivül más nem hordja.
-
(Kolombusz)
veterán
Hogy imádom az olyat, aki belémköt, válaszolok neki, majd válaszra sem méltat.
Mondjuk ez inkább poén, mert ilyenkor rájön, hogy faszságba kötött bele. -
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
-
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt!
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem felejti el a dátumot, meg az időt.
Hasznos, sok fényképezőben is van. Fater szar HP-jében nincs, nekem meg a 4 éves Canonban is van. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Azt hiszem, megegyezhetünk abban, hogy ahány ember, annyi értékrend, csak némelyik értékrendet nehezebb elfogadni...
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Tudtam, hogy ezt fogod írni.
Én, ha autót fogok venni, megúhzom azt a határt, ami felé nem megyek, így marad egy tartalékom, hogyha megszorulok...
Tehát van egy alapvető különbség. Nekem megvannak a tartalékaim, amiből fogok tudni gazdálkodni és megengedhetem magamnak az autót.
Ők viszont nem igazán engedhetnék meg maguknak, hogy teljesen feléljék, amit keresnek.
Tegyük fel, elromlik a kazánja. Mit csinál? Eltüzeli a pulóvereket? Ez csak egy példa, de remélem érezhető, hogy mire akarok kilyukadni...
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Kellett valami racionális indok is, de mondom, kényelmi szempontból kell autó. Kényelmes, akkor indulok amikor akarok, arra megyek, amerre akarok, ott állok meg, ahol akarok. És igen, egyébként is szeretnék autót... Kikényszerítetted, hogy kinyögjem.

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Igazából, ha csak a fogyasztást nézed, akkor 3 diáknak, vagy 2 felnőttnek olcsóbb autóval, mint vonattal járni. Ahova én felvételizek, oda több barátom is jönne, így ebből a szempontból jobban jönnénk ki. Másrészt az autót lehet magunkhoz igazitani, mig a vonat jön-megy-késik-nem áll meg ahol akarom. Elsősorban tehát kényelmi szempontokból vennék autót...
Xpod: a cipő jellegzetesen az a ruhanemű, amiből megéri a drágábbat venni, mert jóval tartósabb. Soha nem jártam márkás cuccokban, kivéve mikor leárazás volt és 2-3 ezer forintért lehetett kapni Diesel, vagy egyéb pólókat. Ezek jellemzően semmivel nem voltak jobb minőségűek, mint amiket mondjuk a piacon, vagy kinaiban vettem, csak befigyelt a márkajelzés.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Nem azt mondtam, hogy vegye ki a félretett összeget és élje fel...
Hanem azt, hogy próbáljon meg kezdeni vele valamit, fialtassa.
I_Am, én nem turkáltam a te zsebedben és nem is fogok, légyszives te se turkálj az enyémben, én tudom, hogy azt, amit megspróoltam hogyan szereztem meg. Igen, egy jelentős része (körülbelül a számlán lévő pénz fele) zsebpénz, de a másik feléért megdolgoztam.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Tételezzük fel, hogy valaki keres x összeget, lakik egy panelban, van egy szakadt kocsija, ami elviszi oda, ahova kell. Az összes költség kifizetése után havonta marad 10k-ja. Tegye be a bankba, két év alatt összegyűlik 240k+a kamatok (nemsok).
Ha már feltételezésekre építünk, tételezzük fel, hogy kedvenc valakink fialtatni szeretné a pénzét és van egy kis eltökéltség, valamint bátorság benne. Nem, nem kaszinóba megy, hanem befektet. Például részvényt vesz. Ha 2 évig figyeli a tőzsdét, akkor nagyjából rájöhet, hogy mibe érdemes befektetni, mi hoz biztos hozamot és mi az, ami hatalmas durranás lehet a jövőben, de lehet, hogy kipukkad, mint a dotcom lufi az ezredfordulón.
És igen, jó döntésekkel szép összeget szedhet össze belőle...
Mindenesetre mentalitás kérdése az egész. Engem az bánt, hogy nagyrészt azok vannak többségben, akikről te irsz... -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Lortech
üzenetére
Nem, itt arról van szó, hogy olyan emberek próbálják meg azt a látszatot kelteni, hogy mennyire jól élnek, vastag a pénztárcájuk és milyen sok pénz van a bankszámlájukon, akiknek valójában egyik sem adatik meg. Holott semmivel sem lennének kevésbé elismert, szeretett emberek (bár az is elképzelhető, hogy megfelelési kényszerből öltözködnek így, mert máskülönben kinézik őket a ''baráti'' társaságukból, de akkor lehet, hogy a társaságot kéne lecserélni), ha nem költenék el pénzük nagy részét márkás dolgokra, hanem például megpróbálnának félretenni, megalapozni a jövőjüket, felkészülni a családalapításra. Ha már valóban van egy biztos alap, akkor onnantól kezdve életbe léphet az elv, mely szerint a pénz van értem és nem én a pénzért.
Ja, ótó. Nincs. A pénz megvan, mert 10 év alatt összespóroltam, pedig vehettem volna gi-joet, meg sok egyéb szart, meg járhattam volna full adidas, vagy egyéb más márkás holmikban, de inkább ment a bankba... Jogsi még nincs, érettségi után leteszem és megveszem az autót is.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Mit gondoltok azokról, akiknek csak egy szakadt suzukijuk, vagy egy lepukkant lakásuk/házuk van, de 20k-s pulcsikban, meg 10k-s pólókban járnak? Szerintem ezek értékelési zavarban szenvedő, magamutogató, jellemtelen emberek.
-
(Kolombusz)
veterán
Azért ahogy közeledik a reggel, kezdek izgulni a nyelvvizsga miatt.

Bár középfok előtt jobban izgultam. Az sikerült. Remélem ez is fog.
-
(Kolombusz)
veterán
Jó reggelt! Illetve délelőttöt. Ja, nem is. Délutánt.

Hamar eltelt ez a nap. Nyugodt pihenés majd szombat déltől talán... Addig van egy kis vizsgadrukk. -
(Kolombusz)
veterán
Na, én lelécelek.
Holnap estefelé jövök, ha minden igaz. -
(Kolombusz)
veterán
Lenne némi lopott filctollkupak eladó, ha érdekel valakit: [link]
-
(Kolombusz)
veterán
De rossz, hogy már ilyen korán sötétedik.

Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://ilovevodka.com/images/normal/96.png)