Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• tildy

nagyúr

válasz BlacKSouL #2765 üzenetére

Párom annak idején csinált valami hasonlót. Rákérdezek, oké?
    Hm, meg is van [link] -en a javas alkalmazás, de ez az alacsonyabb frekvenciatartományban van, meg másra való ... Szóval nem az ami kéne. Majd mondom neki, hogy írja át teljes frekitartományra, és nem hemisyncesre.

Egy kis érdekesség egyébként a hemisyncről:
    Ismert tény, hogy a megváltozott tudatállapotok és az agyhullámok között szoros összefüggés van. Monroe, mivel zeneszerzõ, ezért a hanghullámokhoz fordult segítségért, de egy kis probléma adódott az elsõ idõkben, mivel az emberi fül nem képes érzékelni a 30 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájú hanghullámokat. Monroe a fizikát is bevetette, mivel neki a béta 16 Hz és az alfa 7-16-Hz-nél alacsonyabb hullámokat kellett kelteni, ezért hívta segítségül a fizikában tanult hullámlebegés elméletét. Ez annyiból áll, hogy két különbözõ frekvenciájú hullámot vezetett a jobb illetve a bal fülbe, ekkor két hallható hullámmal a 100 és 104 Hz hullámokat használta, ezek a különbözõ hullámok egy periodikusan ismétlõdõ, erõsödõ-gyengülõ hullámszerû jelenséget produkáltak. Az emberi fülek, pontosabban az emberi tudatos agy a kettõ különbségét nem érzékelte, de a nem tudatos agy (a tudatalatti) igen, és létre jött a csoda. A kísérletek alkalmával csodálatos meditációs élmények következtek be. Egyeseknél testen kívüli élmények is, és a csoda csúcsa a szivárványhíd létrejötte. A szivárványhíd az, ami összeköti bennünk a logikát és az érzelmeket, a nõit és a férfit, a kis énünket magasabb énünkkel, úgy is mondhatnánk az Isteni Énünkkel, vagy egyenesen a Fénnyel. Valószínûleg azzal, amit a felsõbbrendû énünk szükségesnek lát.

Hm, vlad megelőzött programügyileg:U

[Szerkesztve]

• VladimirR

nagyúr

nahat, feltalaltak a spanyol viaszt

programot osszedobtam egyet hirtelen, de ezzel max a sajat hallasodat tudod tesztelni, a hangcuccodat nem (hacsak nem kotod ra az egeszet a speaker-re)

en 20-16k tartomanyban hallom (bar ez inkabb jelzi a pc-krehacs tipusu hangkelto kepessegeit)

Bovebben: [link]

szerk.: ja, egen: a progi esc-re lep ki es +/- valtja a frekvenciat (a zenei hangokon megy vegig, a normal a hanggal kezdve)

szerk.:
    az mp3 egyebkent rajtam nem fog
    hallani hallom, de el tudom viselni - a procihutom 4800-at forog, van melle egy kisse hangos hitachi vinyom (7k120), es a gepen (ami mellesleg 7/24 megy) nincs burkolat - edzett vagyok

[Szerkesztve]

• Lord Zero

addikt

az emberi fül különböző, nagyon is eltérő mértékekben érzékeny a 20khz körüli/feletti tartományban
    az mp3, amit linkeltél, nekem iszonyúan bebasz, 2mpet hallgattam csak - hosszas kitételkor fáj tőle a fejem, rosszul vagyok, stb - az ilyen rettentően magas hangok gyakorlatilag kíneszközök - míg a kedves családtagok pl simán végigülnek egy ilyen felvételt
    sajna a pécék is szoknak különféle magascéket kivágni (chipsethűtők, vinyók, vga kisventik, miegymás), brrrrrr

jah, h a kérdésedre feleljek: nem tudok ilyen progit

szerk. nafasza, megint mindenki megelőzött, h neki is fáj, meg így-úgy
    pfffff, hallgassatok 21khzet ;]

[Szerkesztve]

• Kidus

őstag

Ez fajdalmas hang nekem.... nagyon eles, tisztan hallani.
    Szerintem mas is hallja, ha nekem ennyire bantja a fulem.

Aktív témák