Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy76

addikt

Üdv, először is elnézést kérek, ha hülyeséget kérdezek, vagy ha túl hosszan teszem. A közelmúltban akartam venni egy igazán jó kompaktot, és addig olvastam itt a fórumokat, míg végül egy Nikon d3100 lett belőle 18-55 kitobival... És már érzem, hogy az erő sötét oldala csábít, és nincs erőm ellenállni, zuhanok bele ebbe a feneketlen verembe, és a családi költségvetést már objektívekre szeretném fordítani... Vagyis látom, hogy objektívek kellenek...

Ami fontos: most születik gyermek, az ő fotózására kellene egy obi, amennyire utána néztem, erre egy nagy fényerejű (1,8) fix obi (50 mm) kellene. Vakuzni ugye nem lehet a csecsemőt, ez pedig erre jó.

Kirándulásokhoz, utazáshoz szeretnék egy másik obit, nyilván kezdésnek a szuper fényerejű drága obikat hanyagolnám. Néztem a 18-200-as, és 50-, illetve 55-200 obikat. Nyilván lehet két objektívet cipelni (pl. a meglévő 18-55 és egy 50-200), de lehet, hogy csak egyet akarok cipelni. Kérdés: ha utazáskor, városnézéskor akarok fényképezni, oda kell a nagyátószög, vagy elég az 50-200 objektív egyedül?

A másik kérdésem lehet, hogy hülyeség: elolvastam, hogy mi a gyutáv, közelpont, stb. Jól értem, hogy ha belenézek egy 18-55-ös obi 55-ös "állásába", ugyanazt fogom látni, mint egy 55-200 obi elején, vagyis az 55-200 obi az elején ugyanolyan közelről mutatja a dolgokat, mint a 18-55 a végén?

Új hozzászólás Aktív témák