Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz Gabor1123 #20827 üzenetére

    Bocs, nem Neked, mindenkinek: a 24-70 f/4 IS-t én nem tudom, miért ajánlgatják innen. A jövő egyre inkább tendál a nagyobb megapixelek irányába (bár Canon elég konzervatív e téren), olyan obit akartok ajánlani "Canonra Canon a legjobb" alapon, ami hiába jó makrós, iradtlant ugrik rekeszelésre a fókuszsíkja ? :((

    Ez egy f/4-es üveg. Szépen belövi f4-en (tehát tágon) a fókuszt, finomhangolja is ha kell, lövögeti a képeket, minden szép és csodás. Aztán rekeszel az ember f/5.6-ra egy kis plussz élességért, vagy bármi egyéb ok miatt, esetleg f8-ra stúdióban (bár én nyitva is stúdiózok) :) és a fókuszsík akkorát tolódik hátra a kalibrált értékről, hogy utána jön a pislogás, mi történik a képpel.

    Egy Sony fullframe milc-re (A7 széria) Novoflex adapterrel bármikor fel merném csavarni, mert a kontraszt alapú, behúzott rekeszen mérő fókuszt ez nem érinti, de Canon tükrösre soha nem venném. :( Nem lehúzni akarom, de irdatlant driftel az üveg hátrafele fókuszban, rekeszelve, amit nem lehet korrigálni, csak tudomásul venni (vagy arra kalibrálni és akkor f4-en gyenge).

    Objektív tesztelése vétel előtt: már 2x írtam erről egy-egy kisregényt 1-1 topic-ba, de nyilván ezek süllyednek, ahogy teremnek a hozzászólások. Lehet nyitok neki nemsokára egy külön topic-ot, amit aztán ha a nagyérdemű fixre rögzít vagy kiemel, sokaknak segíthet.

Új hozzászólás Aktív témák