A Corsair égisze alá kerül a Fanatec

A szimulátorrajongók körében nem épp ismeretlen név követi a a Drop, az Elgato, az Origin PC és a SCUF Gaming által kitaposott ösvényt.

A Corsair a napokban bejelentette, hogy felvásárlási célzattal tárgyalásokat kezdett a virtuális autóversenyzés egyik specialistájával, a Fanatec márkát birtokló Endor AG-vel. Az amerikai vállalat megegyezésre jutott a szóban forgó céggel, hogy finanszírozza a rövid távú készpénzigényét annak érdekében, hogy az rendezze a 70 millió euróra rúgó tartozásait – ennek a végeredménye természetesen az lesz, hogy a vitorlás firma után akvirálni fogja a Fanatec brandet.


[+]

A Corsair vezéreként dolgozó Andy Paul bizakodó a dolgot illetően, és ezt az álláspontot az Endor fejeként, valamint a leendő belső átszervezésért felelős személyeként ténykedő Andres Ruff is osztja, hiszen végre sikerült olyan befektetőt találniuk, aki eléggé képben van a termékeik (kormányok, pedálok, no meg komplett cockpitek a PC, PlayStation és Xbox platformokon), továbbá azok célpiacának kapcsán, így zavartalanul folytatódhat majd a perifériaportfóliójuk bővítése.

Előzmények

Hirdetés