Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz Quadgame94 #51228 üzenetére

Én nem a 8 Gigásról beszéltem hanem a 16 gigásról. Én 5060Ti 8 gigást nem vennék már függetlenül a teljesítményétől ,max 300 dollár alatt.
    Amúgy a Chip 900mm2 nagyságú lenne ha 12 nm gyártáson alkotnák,ahogy az RTx 2060 -at kétszer akkora tranzisztor mennyiséget és 3x annyi vramot 4x akkora FP32 teljesítményt nyújt.
    Mi az amiért még sem tud 300 % os teljesítményt adni? talán az hogy ennyi szar optimalizálatlan játék nem született mint az utóbbi 3 évben.
    Anno egy 750Ti elvitt szinte minden játékot az árához képest sokkal jobb teljesítménnyel. Ma már DLSS/ FSR nélkül egy 5080-7900 XTX csűcs sem képes minden játékot futtatni felskálázás nélkül magas felbontáson, miközben grafikában azért nem történt akkora extrém méretű változás a véleményem szerint.
    A tendencia viszont világosan levehető hogy azonos kategóriájú kártyák egyre kevesebb relatív teljesítményt adnak,de azt gondolom ez nem csak egészen a hardver gyártók hibája, mikor egy csúcs kártya is megfekszik egy egy játék alatt. Nézhetjük ezt százalékban ehhez képest ez meg az de a valóság az hogy ha most egy xx60 -as kártya 40 % teljestíményét adná le a sokkal nagyobb méretű 80-90 kártyának de az így is meghaladná a minimum elvárásokat a kutyát nem érdekelné hogy az hogy a 100 FPS az 300 vagy 500 FPS-nek a a töredéke. DE nem ez a helyzet...

Új hozzászólás Aktív témák