- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Teclast Tablet Topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Nem is kell, aki akart az mar vett, a tobbi ugysem fog elfogyni. Majd talan husvetra par kolyok megkapja, aztan legkozelebb karacsonykor... de addigra mar ugyis 1500 korul lesz.
En megvarom az 5xxx szeriat, hatha tenyleg nagyot dobbantanak. Mar ha lesz valami game ami igenyli.
Igazabol ez a 4090 is oke, hiszen alacsony fogyasztas mellett eleg jo teljesitmenyt kinal.
De hogy kitalaltak ezeket az uj csatikat, nem hiszem, hogy lefelé fog moccanni a fogyasztas az elkovetkezendo generacioknal.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
törölt tag
-
Sziasztok!
Létezik, hogy a Gainwardnak nincs külön szoftvere az RGB módosításhoz? Gigabytenak ott az Aorus, MSInek a Dragon center, Gainward oldalán meg annyit találtam, hogy kössem rá az alaplapra és akkor gondolom vezérli az MSI Dragon center,viszont nekem elfogyott a bekötési lehetőség meg úgy igazából nem is akarnék vele szórakozni, csak néha jó lenne este filmezés közben kikapcsolni, mert a tv előtt/alatt van és zavaró. Egyszerű megoldásként odatettem egy dobozt a gép elé, de azért jobb lenne ha 2 kattintás után sötétség lenne a gépházban. 🙄RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
KraX
őstag
válasz torma1981 #8585 üzenetére
Nem vagyok early adopter, nem vettem meg a jatekot. Ahogy kijott tegnap, neztem rola videokat, hogy fut, a fenti shot egy 4090-el szerelt pc-vel keszult 4-ban, minden maxon. A 100 fps-t nem sok helyen erte el a gep. Igen jelenleg tele van optimalizalasi buggal ez a port is es nem ajanlott egyelore. Kell neki egy fel ev szerintem mire kikalapaljak, de gyonyoru a latvanyvilaga es nagyon megizzasztja a vasat, szoval tesztnek sem lesz utolso.
[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
KraX
őstag
Egy kis last of us part 1 vki?
Jelenleg ultra settinggel 16-17k video memoriat eszik a game 4k-ban. Ehez mar valoban 4090 fog kelleni mindent maxra huzva vagy az erosebb radeon, legalabbis ugy tunik.
For the God Emperor!
-
pszihó
aktív tag
-
veterán
Memoriat abajgassatok abbol jon az epenis
-
nagyúr
Ha minőségi sorrendet nézzük akkor:
- KFA2 --> Zotac --> MSI --> Gigabyte
Gyakorlatilag bármelyiket veheted, ebben a szériában nagyjából mind vállalhatóra sikerült hűtés terén is okés szinte az összes.
Zotacról van tapasztalat ismerős körben, mindenki dícséri, itt a topicban is van róla több tapasztalat is.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
pszihó
aktív tag
Melyiket a 4 közül?
Gigabyte Aorus 4080
KFA2 SG 1Click OC 4080
MSI Gaming X Trio 4080
Zotac GeForce RTX 4080 TrinitySamsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
törölt tag
Ez nem néz ki jól, közel mint a gyári venti!
Minden padot oda raktál ahova kell (0,5/1/1,5) ?
Leszedted a padnak mindkét oldaláról a fóliát? Tudom hülye kérdés, de Scom jó pár ilyet látott.
Nyomaték csavarhúzóval húztad meg a csavarokat?
Meg van a kellő áramlás?[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz #15779328 #8520 üzenetére
Amúgy szerintem tiszta mérnöki csoda is egyben ez a széria, 3090-ről +80%, 3080 10GB-ról +100% egy 4090 és mindegyik VGA milyen pici nyákon van. Maga a kártya tök kicsi, csak a hűtések nagyok. Jó lett ez az Ada széria, én azt mondom, az egyik legjobb.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
ScomComputer
veterán
-
törölt tag
válasz ScomComputer #8551 üzenetére
-
struszi
aktív tag
válasz #15779328 #8549 üzenetére
Kurva jól néz ki ez a blokk.
Én a Kollégával csináltattam custom kábelt ami 90 fokos. Azzal sokkal letisztultabb lenne a tied is.
Abszolút nem fikázás mert tetszik.[ Szerkesztve ]
"Hűségem a becsületem"
-
törölt tag
válasz ScomComputer #8546 üzenetére
-
veterán
válasz ScomComputer #8546 üzenetére
Ranezek majd.
-
ScomComputer
veterán
válasz #15779328 #8536 üzenetére
Szuper..majd egy ilyet játéktesztet csinálj már légyszi, mint bUbi is csinált #7855...a játékot ismered, de dlss off legyen, full maxon minden és kell vagy 10-15 perc még felforralja a vizet...
Csak nagyobb legyen,láthatóbb a hwinfo,mert zaciban van a szemüvegem...
Jacek...tőled is jöhet egy ilyen gam teszt a NO1 vga-val...[ Szerkesztve ]
-
pidzse4
aktív tag
De nagyobb a rizikó faktor egy viznél . Ha a pumpa tönkre megy tulmelegszik vagy ha netán szivárgás lép fel tönkre mehet az egész gép . Ezért szeretem én inkább a jó nagy léghűtést. Mert ha nagy a borda akkor is nagyon halkan tud dolgozni a venti rajta. Nekem szinte teljesen hangtalan a gépem még játék közben is. A cpu ventim noctua és jó nagy torony. A vga meg hatalmas bordával a 4090 és az is játék közben 30% forog úgy hogy 4K ban 60 FPS re van állitva, korlátozva. Igaz ez levegő hűtés de szinte hangtalanul játszom. És nincs rizikó nem idegesit az a gondolat hogy bármikor folyás léphet fel vagy a pumpa tönkre megy . Persze van akit ez nem zavar de én óvatos vagyok. Igy is megkapom azt amire vágyok a hangtalan gépezés örömét.
Ubi82: Régen én is vizes voltam csak sajnos többször tönkre ment a vizhütésem és elegem lett azóta levegős vagyok és mostmár igy öreg koromra az is maradok. Persze tudom nagyon szép a vizhűtés és halk is. A legjobb teljesitményt a viz adja. Főleg ha dobsz rá folyékony fém pasztát
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz pidzse4 #8539 üzenetére
Nem pontos megfogalmazás.
A víz arra jó, hogy halkabb vagy nem ritkán zajtalan működés mellett azonos vagy jobb állandó szinten lévő teljesítményt érj el egy levegős rendszerhez képest alacsonyabb maximum hőmérsékleti értékekkel.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
pidzse4
aktív tag
Köszi.
Értem, akkor hiába vesz az ember vizhűtést rá úgy sem éri el a jobb eredményt max a 3200 at jó esetben de annál többet nem és azt se állandóan csak a teszt idejére. A viz arra jó hogy kis helyen elfér akár egy mini itx házban is a 4090. Köszi az infót.
És köszi a biost . -
törölt tag
-
őstag
válasz pidzse4 #8526 üzenetére
Parancsolj, itt a HOF bios Folyékony nitrogénnel érte el a user a 11.860-at, ha lehet hinni akkor Nvidia 4090 FE, nyílván válogatott példány
Clock frequency 3 480 MHz (2 235 MHz)
Average clock frequency 3 480 MHz
Memory clock frequency 1 600 MHz (1 313 MHz)
Average memory clock frequency 1 600 MHz
Average temperature -35 C -
Zorel
senior tag
válasz pidzse4 #8523 üzenetére
Ez nem ennyire egyszerű. A 4090 elég mem sávszél limites kártya és magasabb gpu frekihez mindenképp a vram frekit is emelni kell, hogy számottevő legyen a teljesítmény ugrás. Viszont a GDDR6X-re elég jellemző a coldbug és sajnos az is elképzelhető, hogy a vízhűtés mellett rosszabb lesz a kártya (vram) tuningpotenciálja, mint léggel.
-
törölt tag
válasz pidzse4 #8523 üzenetére
Te figy, szálljál már le a magas lóról, senki nem versenyzik veled, én meg főleg nem akarok! Hagyjuk egymást, még jó hogy van premiumom, így nem látom a további írásod!
Annyi még, hogy aki ismeri itt az tudja, hogy nem azért vizezek hogy rekordokat döntsek, 15éve szinte minden vga-m le van vizezve, de a stílusodból kiindulva, lehet akkor még meg sem születtél.
[ Szerkesztve ]
-
pidzse4
aktív tag
És te mit használsz folyékony fém pasztát a gpun ? Vagy a simát ami nem vezeti olyan jól a hőt? A 11504 az nagyon jó eredmény. De akik nálad jobbak tuti hogy valami folyékony hidrogénnel hűtik a gput.
Ubi82
Már jó volna ha valaki elérné végre a 12000 pontot. Az még jobb volna ha mi magyarok érnénk el Amúgy ezt a HOF bioszt honnan lehet letölteni ?[ Szerkesztve ]
-
pszihó
aktív tag
válasz #15779328 #8520 üzenetére
Zotac GeForce RTX 4080 Trinity? Csak egy kérdés volt vele bármi probléma? Csak, mert most készülök egy ilyet venni!
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
törölt tag
válasz Találtgyerek #8516 üzenetére
Most tervezem a beépítést, de rossz csövet rendeltem!
Megoldom, de megint nem úgy lesz a csövezés, ahogy terveztem, majd a ramnál.
Valamit írok majd róla, ha kész van. -
Busterftw
nagyúr
válasz ScomComputer #8512 üzenetére
Azota se megy
Megvarjuk a 77-et, hatha az nem ilyen gany[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
fatal`
titán
válasz ScomComputer #8512 üzenetére
Csak azért címeztem a te hozzászólásod, mert azt egészítettem ki.
-
fatal`
titán
válasz ScomComputer #8508 üzenetére
Egy BIOS frissítés se árt előtte, voltak ilyen hibák, amik javítva lettek (bár nem tudom konkrétan milyen típusú kártyákkal, milyen chipseten/lapon).
-
ScomComputer
veterán
Valami bios beállítás is lehet, jó lenne ez a képet ad vagy nem dolgot, megpróbálni, egy cmos resettel,esetleg alaplapi elem kivétele 10percre aztán vissza és full defaulton is megnézni...
De így látatlanba minden csak okoskodás volna...ha nem bízol az nvidiában akkor 4080 helyett válaszd az AMD-t...én nem tudok dönteni helyetted... -
pszihó
aktív tag
válasz ScomComputer #8505 üzenetére
Ezt köszi. Ezt a manager dolgot. De Rtx4070 ti. Indítás vagy újra indítás után nem ad képet csak ha resetet nyomok. Másik kártya nem csinálja. Ez a kártya másik gépben hibátlan.
Ez a konfig.
TT level 20 xt; ROG MAXIMUS Z690 HERO (LGA1700); Inel Core i9 13900K; Montech - metal dt24 premium ; Gskill Trident Z5 6400 4x16gb; PALIT RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X Gamerock Classic ; Cooler Master 1200W platinum; Samsung - 980 PRO 250GB - MZ-V8P250BW nvme m2 pcie 4.0; Apacer AS350 Panther 1TB; Samsung U32J590UQU 32" 4K UHD (3840x2160) AMD FreeSync; Logitech g502 hero ; Cooler Master MK730 TKL RGB; Fenda F770X[ Szerkesztve ]
Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
pszihó
aktív tag
Üdv nem illendő kérdés ebben a topikban! De Rtx 4070 Ti tudok cserélni Rx 7900 Xt re, vagy Rx 4080 ra. Melyiket válasszam?
90k kell pluszba 7900xt re, de helyben van és 3 év garis. Rtx 4080
110 k kell pluszba de 370 km oda vissza és csak 1 hó gari van hozzá. Mind 2 bontatlan. 4080 combosabb. 7900 20 GB vram van?Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
pidzse4
aktív tag
Egyszerűen csak be kel gépelnünk a Magelkülönítés kifejezést a Windows Start menüjébe, hogy aztán a fenti képernyővel találkozhassunk. Ekkor nem kell mást tennünk, mint a Memóriaintegritás szekcióban a kapcsolót a “Be” állásról “Ki” állásra kapcsolni. Ha alapból “Ki” álláson van, akkor értelemszerűen nincs semmi teendő, annyi van a gépünkben, amennyit eddig is tapasztaltunk. Jól látható a fenti mérésekből, hogy értékes erőforrásokat vesz el a processzortól, mely szélsőséges esetekben akár komoly FPS eséssel is járhat. Csak hogy nyerjetek egy kis sebességet hardwer tuning nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
struszi
aktív tag
Na azért a kis Inno3D 4080-at is megérte undervoltolni. 1,035V, 2970 Mhz, Memória +400Mhz afterburnerben és ezekkel jobbak az eredmények mint gyári beállításon.
Alacsonyabbak a hőmérsékletek is.
Annyit valóban nem hoz mint 3080-nál de mindenképpen megéri."Hűségem a becsületem"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS DUAL RTX 4060 EVO OC eladó! Garancia+számla (a Te nevedre)!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 eladó! RGB-s! Garancia+számla (a Te nevedre)!
- RTX 4090 Suprim Liquid x
- BESZÁMÍTÁS! Zotac RTX 4070Ti Super Trinity Black Edition 16GB GDDR6X videokártya garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest