Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apone33
őstag
Ezt meg azóta tudom hogy hülyeség, mióta az r5 2600-ot 5600-ra cseréltem. Még masszív gpu limit mellett is ég és föld a két proci és nem csak multiplayerben.
Ez igaz én egy r7 2700x-et cseréltem egy 5600x-re, mert erősen laggoltak a játékok full hd-ban, sok volt a mikrolag is, meg a min fps se volt a toppon, az 5600x-el sokkal jobb lett, alig akartam elhinni. (egy rtx 3070ti-vel)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
malacka87 #14980 üzenetére
Ha eltekintünk az ilyen botleneck kalkulátor/hülyegyerek beveszi a kamu oldalakat akkor 10-15% veszteség fog érni, de ez is baromi játékfüggő. Ha online hentelés a cél ott markánsabb a hátrány, míg single player/szimulátorok alatt jóval kevésbé fog fájni...mondom ezt egy 8700k-val(4.8ghz) hajtott 3070-el ami még meg is van cibálva, 2560x1080-as felbontáson.
Persze van craftosabb proci és valóban vissza lehet nyerni a fent említett %-okat,(sőt ha van manna rá akkor hajrá) de pl nekem ez gsync/144hz alatt nem okoz gondot, vígan játszok vele, nem szaggat és még minden patentul néz ki.
Hozzáteszem én single, rpg, szimulátor vonalon mozgok. -
pandras83
őstag
válasz
arcitec #14995 üzenetére
sajna ez nem a "jóvanazúgy" topic. itt ha valaki unbalanszolt rendszert lát, szól. nem kell ezen besérülni.
"Egyébként is le van írva feketén fehéren, hogy a proci játékon nem számít akkorát."
Ezt meg azóta tudom hogy hülyeség, mióta az r5 2600-ot 5600-ra cseréltem. Még masszív gpu limit mellett is ég és föld a két proci és nem csak multiplayerben.
-
-
arcitec
addikt
Dehogynem lehet ajánlgatni, amikor azt kérdezik. Oszt majd el lehet dönteni, hogy úgy megfelel-e. Nem kell a mindig mindennél drágább megoldást sem ajánlgatni. Vegyél új alaplapot procit satöbbi mert akkor hajtja ki. Na persze. Mindig van jobb, drágább, meg van még megfelelő elégséges. A 100 fölötti és 200 vagy több fps elégséges még ha malmozik a vga akkor is. Kit érdekel. Arról meg ne is beszéljünk, hogy nem kell kilehelnie a lelkét.
Na meg legfeljebb ha újabb proci lesz a vga meg még maradhat.
Semmi kamarai tagság és törvény nincs itt mindenki leírhatja a tapasztaltakat. OK?
Egyébként is le van írva feketén fehéren, hogy a proci játékon nem számít akkorát.
Leírtam hiába tennék bele nagyobbat nem hozna mint amennyibe kerülne.
Kár itt az elveket hajkurászni feleslegesen. -
Semin
őstag
válasz
arcitec #14989 üzenetére
..."Semmit nem veszek észre." ...
Egyszerűen teljesítmény veszítesz, miközben a VGA malmozik.
Persze ezzel sincs alapvetően semmi baj, ez a te döntésed.Csak ne ajánlgasd úgy -egy alapvetően szakmai topicban-, hogy :
"..Jó lesz az, nem kell aggódni, nálam a 3070Ti a 9600K-val tökéletesen megy"..
mert -akárhonnan nézem- azért ez nagyon messze van a tökélestől.Tegyél be egy erősebb procit akkor látni fogod miról beszélek, addig meddő vita.
Ha erre nincs lehetőséged/kedved, akkor még mindig megnézhetsz 1-2 youtube videót a témában, hogy megváltoztassa a szemléleted.Szerk:
@rup1u5:
Nálam a 3060ti-t sem tudta kihajtani, inkább a 3060. De igen leírtad a lényeget. -
rup1u5
nagyúr
válasz
arcitec #14989 üzenetére
Ha RAM-ot írsz akkor arra gondolok. Sajnos még minding nem tudok gondolatot olvasni, hogy kitaláljam valójában a VRAM-ról beszélsz.
Attól, hogy nem veszed észre még ott van egy erős CPU limit azzal a 9600k-val.
A "majd ha dadog akkor cserélek" meg annyit jelent hogy fölöslegesen szórtad ki a pénzed arra a VGA-ra. Azzal a procival egy 3060 vagy 3060Ti ugyan azt a teljesítményt hozná.
Persze lehet hogy ez téged nem zavar, nem vagyunk egyformák. Engem rohadtul idegesítene ha kiadnék egy nagy összeget egy olyan hardverre aminek a teljesítményét ki sem tudom aknázni.
Elég ha csak azt megnézed mit művelt a 6 éves Wildlands anno a 6 magos procimmal mikor kikapcsoltam a HT-t: [link] És akkor újabb címekről még nem is beszéltünk. /Ja! és ezt egy GTX 1070-el csinálta, tehát nem is egy high-end vga mellett tudta 100%-ra hajtani mind a 6 magot UW felbontásban!/ -
arcitec
addikt
Na és? Kérdés mire használod. Nálam a proci úgy 70% megy. Semmit nem veszek észre.
Mi a több, azon túl, hogy esetleg nézed a számokat?
#14987rup1u5: Értem én, hogy a nagyobb a jobb, pláne akinek az van, de tapasztalatom szerint azé ez is elég. Majd ha dadog akkor cserélek, addig ez a konfig marad, teljesen rendben megy. Ja és nem a PC RAM a 8GB helló, videjókártáyáról beszélünk ...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
malacka87 #14977 üzenetére
Nagy!
Nálam is 1070-et váltott a sima 3070 egy, a tiédnél jóval korosabb, 4.5GHz-re húzott E5-1680 V2 mellett. Volt CPU limit még úgy is hogy 3440*1440-ben tolom de ettől még nem válnak élvezhetetlenné a játékok. Cyberpunkot így toltam végig RT nélkül és elég gyakran volt 60% fölött az öreg 8 magos. A tiéd egy szálon, 5GHz-en jóval erősebb! Elleszel vele vidáman a következő upgradeig. Kíváncsi lennék hogyan alakul a CPU terhelés nálad Cyberpunk alatt RT off-al. Az öreg Xeon odatette magát: [kép]
#14982arcitec
Az a 9600k azért már tényleg karcsú. Min 12 szál elkél ma már (lásd linkelt képem).
Tényleg 8GB rammal tolod?Persze hogy nem kér többet 6-nál ha csak 8 van és abból kettőt simán lefoglal a Win!
Én most váltottam 32Gb-ra és azóta játékok alatt simán elfogy belőle 14. Bizonyos játékoknál a korábbi konfigomon már kevésnek érződött a 16 úgyhogy be kellett zárni Chrome-ot.
Erősen lefojtod azt a szerencsétlen 3070Ti-t! Egyszer a 6 maggal és még azt megfejeled a hurka 8GB rammal is. Persze hogy számodra úgy tűnik minden oké mert nincs viszonyítási alap. Ha bedobnál mellé még 8gb ramot meg egy 12 szálas cpu-t akkor éreznéd igazán.
Bőven elég lett volna oda egy 3060Ti. -
arcitec
addikt
válasz
malacka87 #14983 üzenetére
Egyesek nyomják a 8Gb ramot is, hogy kevés lesz. Eleddig még 6Gb-ot sem kért.
Egyébiránt médiumon, a 1660S a 6Gb-al is jó volt...
U.I: Persze majd mindenki rohan mindig az épp megjelentért. Baromság ..
ollie: Már megint, nem azt írtam, hogy jó a közepes, csak van olyan, hogy tök fölösleges maxon mert maga a játék nem tud többet. Pl az RDR2 az igen az megy fullon és tök jó. OK? -
válasz
arcitec #14982 üzenetére
De pont nem a 4k-ról beszélünk, de még csak nem is a legnagyobb prociról. Hacsak az i5-12400 nem számít annak (nem).
Ha neked jó a játék közepes beállításokkal, akkor játsz úgy. Viszont jobb is lehetne, ha jobb lenne a processzorod (és nem, nem a csúcskategóriát értem ez alatt).
-
arcitec
addikt
válasz
Jó lesz az, nem kell aggódni, nálam a 3070Ti a 9600K-val tökéletesen megy 1440P-ben. Kit érdekel a 4K nem tom egyeseknek miért kell egyből a tetővel jönni. Egyébként meg játékra nálam sem lenne értelme a nagyobb proci, -(kategóriában a legnagyobb, mielőtt még valaki
)- nem hozna annyit. Sok játékot nem is kell fullba tenni mert mediumon is azt hozzák,
az RDR2 szinte fullon 80-110fps. Jó pár évig fog ez jó lenni. -
válasz
A húzással a hiányzó cache-t meg egyéb optimalizációkat nem tudod pótolni. Egy i5-12400 kb másfélszer olyan gyors, mint az i7-8700K, pedig ugyanannyi a magok száma, és még alacsonyabb frekin is megy (4.4GHz).
[link]A mostani játékokban a processzorba épített cache számít a legtöbbet. Nem véletlen, hogy a Ryzen 7 5800X3D adja a legtöbb FPS-s a legtöbb játék alatt, mert abban van a legnagyobb cache (100,5 MB!), beleszámítva az összes intel és AMD processzort (egészen addig, amíg a 7000-es sorozat nem jön ki a 3D-s verzióval).
-
malacka87
őstag
Na rendeltem egy 3070ti TUF kártyát. 8700k mellé nem hiszem hogy kell erősebb kártya. Kíváncsi leszek hogy a 1070- hez képest mekkora lesz a változás.
-
-
lanw
aktív tag
Sziasztok,
másnak is összeomlik az új beta msi afterburner?
bf 2042 közben egyfolytában megáll az osd mérés.. -
Alpi.
addikt
Jaja, én tolom. 3060 Ti -vel 1080p -be fut szépen. Nincsenek nagy fps beesések. (Mondjuk számszerűen innen nem is lehetne óriásit zuhanni
, de százalékosan is jól megy.)
Van 1-2 pont, ami nagyon megdolgoztatja a procit, de 3700x-el olyan nagyon nem szorulhatsz be ott sem szvsz'.
RT-n túli beállításokkal érdemes kicsit játszani. 1-2 -nél óriási ára van ha maxra húzzuk (fps téren), látványba meg kb. semmit sem hoz. -
Elmör
őstag
válasz
sixpak #14966 üzenetére
Most néztem én is a téma kapcsán és tényleg van itt-ott 4 vagy 5 nv containerem, de a gpu nem pörög, úgyhogy nem is bánom. Hamarosan úgyis kell új windowst raknom, mert úgy érzem elkezdett gyengélkedni.
Cyberpunk 2077-tel még játszik valaki rajtam kívül? Gondoltam most már megvárom az utolsó DLC-t ami lehet fizetős lesz (vagy tutira az) és még úgyis van sok mellékküldi, de azt nem értem, hogy a DLSS Ray Tracinggel hiába "küzd", vannak olyan részek még a legutolsó javítás óta is, hogy leesik, ingadozik nagyon az fps, míg ha kikapcsolom az RT-t, akkor mindegy, hogy DLSS on vagy off simán fut a játék. -
válasz
ericdrawen74 #14964 üzenetére
Közben megoldottam, köszi mindenkinek, végül az erőszakos módszer segített, mindent legyalultam, no internet, reinstall....
Persze továbbra is 5 NV Container van a feladatkezelőben (meg még vagy 6 NV akármi), de nem fogják a gpu-t (sem).
-
válasz
ericdrawen74 #14961 üzenetére
Megnézem mindjárt, köszi...csak a gyerekek stoppolják a gépet.
rup1u5: érdekes, pedig mindig tiszta telepítést csinálok...mondjuk a Windows-om már két éves, 2070Super volt a 3070ti előtt, de vga cserénél eszembe sem jut a win reinstall.
Pár napja jött elő amúgy. -
válasz
ScomComputer #14959 üzenetére
OK, köszi, ránézek...
Az AB-be beállított dolgaimat nem cseszi szét amúgy?
Uv meg hasonlók, mert most frankón be van lőve. -
válasz
ScomComputer #14957 üzenetére
Pont ez az, hogy semmi nem fut, letiltottam a teszt erejéig az Icue-t, amúgy az csak ilyen 0.2 % gpu usage-t csinál, AB ki, semmi nem ment, csak a fos windows dolgok, de az a video encode NV container az fut, amíg ki nem lövöm.
A Geforce Experience-t is tiltottam, úgy is szar. -
válasz
ScomComputer #14955 üzenetére
-
válasz
sixpak #14953 üzenetére
OFF-ba akartam, sorry.
Más: 1 hete szívok a dologgal, hogy a gpu soha nem megy default frekire, 210 és 405Mhz lenne ez alapból...helyette ez van:
A memória legtöbbször pont a dduplájával megy, 810-en, a gpu meg össze vissza, de inkább 600Mhz körül, 210-re nem nagyon megy le, a gpu usage is folyamatosan ugrál.
Játékok alatt semmi gond, simán tartja a beállított 2010Mhz-et, hőfokok is parádésak.
Ha kilépek az Icue-ból és minden másból, akkor is ez van, semmi program nem fut a háttérben, akkor is.
Újraraktam a legfrisebb meghajtót, semmi változás, van valakinek valami frankó ötlete, hogy mi a sz@r lehet ez?
Köszönöm. -
rup1u5
nagyúr
-
CJ4567
nagyúr
válasz
ericdrawen74 #14900 üzenetére
Ez stabil is?
Elég jó GPU-t kifogtál, ha 2100MHz-et stabilan tud 0,95V-on.
-
válasz
arcitec #14944 üzenetére
Te mégis mit szívsz?
Van a Rivatuner fejlesztője, aki orosz és egy emberről van szó. Ezt megkereste az MSI, hogy készítsen a Rivatuner alapjára egy szoftvert. Egy olyan szoftvert, ami opcionális. Ezt nem egy nyugati troll találta ki. Olvasd a fórumot, ahol maga az Afterburner fejlesztője írt a projekt helyzetéről: [link]
-
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer #14938 üzenetére
Marketing mindegy, hogy jó vagy rossz. Csak az a lényeg, hogy legyen. Még jó, hogy nem petíciót írt ki. Vagy gyűjtsünk neki, mint Isaura kiszabadítására.
-
-
Na, úgy néz ki, hogy mégsem fog megszűnni az MSI Afterburner, az MSI kitalál valamit, hogy tovább lehessen fejleszteni: MSI intends 'to continue with Afterburner' overclocking app despite not paying its Russian dev
-
Apone33
őstag
Korábban írtam a monitor vásárlással kapcsolatban. Na most ezt is találtam LG 27GN800-B, sok helyen nagyon dícsérik. Van valakinek róla személyes tapasztalata?
-
Jadro
veterán
Szeretnék érdeklődni az új 3060Ti (GDDR6X-es memóriával) kapcsán. Elég kevés összehasonlítást találok a sima 3060Ti illetvce 3070 relációban.
Terveim szerint egy 3070-et szeretnék venni 1440p felbontáshoz, R5 5600 mellé. Belefutottam viszont pár cikkbe, miszerint ez az új 3060Ti verzió nem sokkal marad el a 3070-től. Kicsit furcsának tartom, de mivel a két kártya közt 50k+ árkülönbség van, gondoltam megér egy kutakodást.
A 3060->3060Ti(v2)->3070 összehasonlítás pedig azért érdekel, mert most sima 3060-am van (12G verzió). Ez FHD felbontáshoz elég volt eddig amire kellett, de a nagyobb felbontás miatt mennék felfelé. Alapból a régi 3060Ti-ban nem vagyok biztos hogy elégséges lehet, de ez az új verzió lehet annyival erősebb nála hogy megoldást jelenthet a 3070 helyett? (50k nem kis pénz...)
-
arcitec
addikt
A memóriának mi a max. megengedhető hőmérséklete 3070Ti?
-
Joachim21
őstag
válasz
Apone33 #14911 üzenetére
Eddig 1995-2010 Mhz között járt, most 2070-2085Mhz között variálja az órajelet nagy terheléseknél. A memória is kapott +600Mhz-et, de ettől semmilyen javulást nem láttam tesztekben. A Superposition 4K -tesztjében 16100 környékéről 16661-re ment fel a pontszámom. 3DMark timespy a VGA eddig kapott 15100 körül, most kapott 15800-at. Nagyon nem éri meg sok időt rászánni, csak a kíváncsiság, meg ha ott van az a pár Mhz ingyen, akkor legyen meg alapon jó volt kicsit játszani vele. A feszültségeket nem változtattam, egyedül a ventillátorok lettek kicsit agresszívabban profilozva még, amitől kedvezőbbek a hőfokok, és még annyira nem is zajos.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
ScomComputer #14902 üzenetére
Ha már itt tartunk. Rivatuneren kívül mivel lehet ingame FPS-t nézni DX12-ben? Fraps DX11, Vulcan alatt működik csak.
(X-fire mekkora érvágás volt anno.) -
Puma K
nagyúr
válasz
rup1u5 #14912 üzenetére
Egy kis retro: Basic Guide to Overclocking using Rivatuner
-
scrtaft
tag
válasz
Grave_444 #14899 üzenetére
Szia
Igen olvastam én is az a posztot ezért bizakodó vagyok ha megcsináltatom még jön le jópár fok.
Nyitott házzal nem ment el tiltásba a kari már ez is jó jel és a CPU nak is kényelmesebb volt.
Lehet befigyel egy új ház....
A kari valóban bányász volt (2,5 év), szóval megy a padozásra.
Köszi mindenkinek a kommenteket. -
válasz
Én semennyire nem tudom a PC-s létet elképzelni Afterburner nélkül.
Gondolom a legfrisebb verzióval lesz mindenki még évekig.... -
Joachim21
őstag
válasz
ericdrawen74 #14900 üzenetére
Köszi, majd akkor masszírozom még. Azt látom, hogy nagyon hamar, már 0,95V-nál eléri nálad a 2,1Ghz-et, én 1,05V-ra lőttem be neki a 2,05-t.
-
Puma K
nagyúr
válasz
rup1u5 #14906 üzenetére
Használható mert mindegyik (MSI AB, Asus GPU Tweak, EVGA Precision, ZOTAC FireStorm, SAPPHIRE TriXX, Gigabyte Xtreme Engine Utility, Palit ThunderMaster) az ős Riva Tuner licenceit használja csak más kinézettel és a funkcionalitásuk is változik.
Ezért a legjobb mind közül az MSI AB mert az tudja a legtöbbet.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Hamar lesz helyette más.
Juteszembe! Precision él még és ha igen használható non-evga vonalon is? -
válasz
Ha valaki nem akarja elolvasni, vagy nem ért angolul:
A sztori az, hogy az MSI Afterburner fejlesztője orosz, Oroszországban is él, és a szankciók miatt nem tud már neki fizetni az MSI a fejlesztésért (nem lehet pénzt utalni Oroszországba), ezért halt meg a projekt.
-
ScomComputer
veterán
Jobb ha hozzá szoktok valószínűleg nem lesz több MSI Afterburner !
Maga a program készítője(Unwinder) írta ezt ...
MSI afterburner project is probably dead
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Milyen autót vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest