Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FingR86
őstag
válasz
ScomComputer #13615 üzenetére
ez tud memória hőmérsékletet kijelezni?
Nekem még valami korábbi béta van, de abban nincs olyan, így a hwinfo-bol iratom ki az afterburnerrel -
Kro
tag
Sziasztok.
Nemrég vásároltam egy EVGA 3070 FTW3 kártyát.
Olvasgattam az alulfeszelés jótékony hatásairól, teljesítmény megtartása mellett. Érdekelne is a dolog. Viszont sosem csináltam még ilyet.
Tudnátok ebben esetleg segíteni? Vagy mint "laikus" inkább ne kísérletezzek ilyennel?
Precision x1 van jelenleg letöltve, illetve gpu-z. -
Alpi.
addikt
válasz
arcitec #14388 üzenetére
Ezt kell bepipálni vagy épp ki, attól függően, hogy akarod-e, az akutális setupot "alapértelmezettként" win restart után. Az Afterburner nem fog elindulni (vagy nem kell neki), akkor is betölti a beállítást.
RTSS : [Rivatuner - Az OSD software]
Azt használja az Afterburner, de [más progik is ismerik. Pl. Hwinfo-ból is tudsz értékeket kiíratni.] -
Biga123
addikt
válasz
arcitec #14395 üzenetére
oké értem .
Nincs semmi baj , nem kell kiabálni
RTSS fut?
Lehet nálad bugos ,rakd újra .
Nálap pl ha nincs elmentve egy profilba a monitoring beálítás akkor nem teszi ki.
De ha lementem és beállítom a profilok között h azt töltse be játékra akkor szépen kiír mindent. Azt még megpróbálhatod. -
Biga123
addikt
válasz
arcitec #14391 üzenetére
Szerintem alapból be van pipálva az auto startup.
Egy kicsi repülő szokot lenni , az ikonok között. + az RTSS ikonja.
Amúgy az rtss t fel kell telepíteni mikor felajánlja.
A monitoring résznél tudod kiiratni a dolgokat az OSD re.
Be kell pipálni először, h egyáltalán monitorozza, és az on screen részt is. -
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer #14392 üzenetére
Őszintén megvallva, régebben az MSI oldalán is ott voltak a Beta-k, most az utolsó 4.6.4 Final-t látom csak. A 4.6.5 Beta 1 és 2 sehol. Vagy nem jó helyen keresgélek. Ezért is örültem a linkjeidnek korábban.
-
ScomComputer
veterán
Azért,mert ez a beta3...
És..
Maga a készítő osztotta meg,még 10-én..mivel teszteltem és jól működik azért osztom itt, de a közvetlen link nem mindig működik,ezért töltöttem fel máshová.. -
arcitec
addikt
válasz
Biga123 #14390 üzenetére
Pedig úgy van, ahogy írtam ... Nincs beállítva, hogy autó induljon.
Azt sem értem, hogy kell beállítani, hogy mindent írjon a screen-re játék közben.
Sok minden be van állítva és csak a GPU hőmérsékletet írja ki. Van valami trükkje?
pl a frame rate kiírást beállítani sem tudom mert szürke. -
válasz
ScomComputer #14386 üzenetére
-
arcitec
addikt
válasz
Vigneau #14387 üzenetére
Aha, tudod mikor, miféle oldal az ...
Majd az MSI oldaláról .. esetleg ..
Apropó mint írtam alul feszeltem a 3070TI-t Afterbourner-rel majd elmentve.
Akkor is él a beállítás, ha újraindítás után nem indítom az MSI programot.
Hova jegyzi be, hogy a kártya aszerint működjön. -
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer #14386 üzenetére
Szuper, már fel is tettem! Köszönet érte SC!
-
ScomComputer
veterán
MSIAfterburnerSetup465Beta3Build16357..(guru3d)
-
Varázslóó
senior tag
válasz
arcitec #14270 üzenetére
"Érdekes, hogy a TUF 3070 Ti 2x8 pines, a ROG STRIX 3070 Ti meg 3x8 pines és a TDP pedig mindkettőnél 290W. Mire kell neki az + csati? Egyébként csak kicsivel tud többet mint a TUF, amihez képest eléggé ducibb a kártya."
Azért mert sok esetben a 3080 at is vissza fogja a 2x8pin. Elején nem jöttek rá, meg a legtöbb embernek elég az is. De a gyári órajeleket is alig bírja 3080 as 2x8pinen. Ezért a 3070ti elég közel van hozzá hogy keljen neki a 3x8pin és kis Oc val.
Sima 3070 re szerencsére bőségesen elég a 2x8pin -
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer #14381 üzenetére
Csak nem Lada Vesta-t...?
Mondtam én.
-
ScomComputer
veterán
válasz
sixpak #14380 üzenetére
Azért is tartottam fontosnak megemlíteni,mert a héten 2 ilyen gép is került hozzám...nem tudom honnan szedték le,de észrevennéd ha az lenne rajta idle-ben is maxon megy a gpu/gpu mem. órajel...legalább is ezeken így volt...
....
#14379Vigneau...miért félted tőlem az a kis pénzt..mos vettem belőle autót...
Természetesen a hivatalos Guru3D-s volt.. -
válasz
ScomComputer #14378 üzenetére
Én nem emlékszem honnan töltöttem le.
De gondolom észrevenném, ha bányászik...
Vagy csak idle bányászik? -
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer #14378 üzenetére
Nagyon remélem, mikor anno (nekem is) feltetted a linket az aktuális Betak-ról, akkor biztos volt a forrás.
Természetesen tudom, hogy igen - de nem bírtam kihagyni.
-
ScomComputer
veterán
Vigyázzatok!! "Fake MSI Afterburner Sites" !!
Írt róla a PH is : [link] -
arcitec
addikt
válasz
Találtgyerek #14365 üzenetére
-
andjak
újonc
Üdv mindenkinek!
Szeretnék megválni egy garis MSI RTX 3080 SUPRIM X 10GB videókártyámtól, mennyi lehet most a reális ár érte?
Még garanciális.Köszi
-
pandras83
őstag
-
pandras83
őstag
Kiváncsi lennék rá hogy ezen videó alapján mit gondoltok a dell oem rtx 3060ti-ról. 360-400 eur között mennek ezek a kártyák német ebayen (Berlinből írok). Milyen hátrányai lehetnek az aftermarketes kártyákkal szemben? Hőfok, akusztika, build quality vs ár szempontból mintha túl szép lenne a mese. A designról kár szót ejteni, de az nem is annyira lényeges itt.
-
válasz
Találtgyerek #14368 üzenetére
-
válasz
Találtgyerek #14365 üzenetére
Mi lesz helyette?
-
Joachim21
őstag
DLSS-szel nem rossz a 3070TI 4K-ban sem, majdnem minden maximumon, és a RedDead Redemption 2 85-105 közötti FPS-eket hoz, nem mondanám játszhatatlannak. OK ez nem a Cyberpunk2077, de azért nem olyan szörnyű a helyzet, mint ahogy egyesek állítják, és lehülyézik azt is aki kipróbálja ilyen beállítások mellett.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
arcitec #14364 üzenetére
Alulfeszeléshez [segítség.]
Csinál file-ba mentést, de nekem már nincs meg a 3070ti és a mentése sem. -
arcitec
addikt
válasz
Találtgyerek #14357 üzenetére
OK. Akkor megcsinálom a Afterburnerrel. A beállítás az file-ba megy nem? Azt nem lehetne megkapni? Illetve ha valaki tud részletes érthető tutorialt amiben jól is lehet látni a lépéseket,
annak is örülnék. -
Vigneau
félisten
válasz
Találtgyerek #14362 üzenetére
Legalább nem árulnak/kínálnak zsákbamacskát.
Mellesleg ezért is sajnálom, hogy nem nagyon halad az Afterburner a 4.6.5 Beta 2-ből a final felé. De az EVGA Precision X-re se nagyon fogunk már hagyatkozni a jövőben...
-
Vigneau
félisten
válasz
Találtgyerek #14360 üzenetére
Alapozónak jó szvsz. A többit természetesen Neki kell kitapasztalnia. Az Afterburner is tud lépcsősen tördelni, ha nem eléggé körültekintően veszed vissza a curve grafikonját.
-
válasz
Találtgyerek #14355 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
arcitec #14356 üzenetére
Nem jársz rossz irányban, mert a tutorial mindent szépen megmutat (pl. voltage curve). De a YT is tele van jó kis szemléltető videókkal.
Nekem leginkább az a bajom, hogy a monitorozó részének a kialakítása nem annyira szimpatikus és szinte az egész képernyőt beborítja. Ezen felül nem sikerült fixen egy helyre (a jobb alsó sarok esik kézre) pozicionálnom a képernyőn, mint ahogy az Afterburner-t...
-
arcitec
addikt
válasz
Találtgyerek #14355 üzenetére
Köszi ez eddig rendben is lenne, csak fogalmam nincs, hogy mit hol, hogy kell állítani.
Tehát nekem az eszköz használata is kellene amivel a beállításokat el lehet érni.
Azért gondoltam az Asus Tweak-re mert az van fenn és elvileg minden benne van. -
Találtgyerek
veterán
válasz
Találtgyerek #14354 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
Találtgyerek #14351 üzenetére
Ha rosszul áll majd a fejlesztő szénája, idővel valóban rákényszerülhetünk az ASUS GPU Tweak-re, mert nem lesz frissítés az MSI Afterburner-re...
-
arcitec
addikt
válasz
Találtgyerek #14351 üzenetére
Mivel van és azzal is u.u lehet ezért gondoltam arra..
-
arcitec
addikt
Tudnátok javasolni Aus TUF 3070Ti-re alulfesz megoldást elsősorban az ASUS szoftverével?
-
NomAd_82
aktív tag
-
omfgk
veterán
válasz
malacka87 #14324 üzenetére
Akkor amikor 290-ért 6800XT is van akkor szerintem egyik se.
-
mcs
veterán
válasz
NomAd_82 #14321 üzenetére
Az Asus kissé túlbecsül. MSi 600-650et ajánlgat típustól függően, és az én két ventis Gaming X-emnek 220as limitet lőtt be gyárilag, de a TUF sem fog annál többet fogyasztani.
Ahová nem kell annyira nagy gpu erő, ott egyszerű fps korlátozással is rengeteg energiát lehet spórólni, 60-70-80-90 wattokat. -
4264adam
veterán
válasz
arcitec #14339 üzenetére
Hagyd. Mi lehet olyan címekkel játszunk , ők pedig olyannal mint az ios rendszere ami van Vram teljesen betölti , de akkor sem lenne semmi reccenés ha kevesebbet írna ki , szintén 4K textura használattal nem tudunk mit kezdeni aki az RTX3070 és RX6700-tól vár 4K élményt
Akiket itt ismerünk is 3080Ti vagy felette rendelkeznek és csakis 4K 60FPS DLSS használattal .
-
arcitec
addikt
válasz
gainwardgs #14332 üzenetére
No no, 1440p-ben használom és ott nézem a memória használatot ..
-
Puma K
nagyúr
válasz
arcitec #14330 üzenetére
Ha nincs hova foglalnia a VRAM-ból akkor nem is kér magának többet, hogy ne fusson ki belőle és omoljon össze az adott program.
Viccen kívül a fentebbi VRAM allokációt meglehet a LEGO Builder's Journey kérte magának 5120x2880-ban RTX-szel meg mindennel fullon
Azért nem tudom pontosan melyik program-játék kért magának ennyit...
-
malacka87
őstag
2K 144Hz-es monitorom van ha az számít valamit.
-
4264adam
veterán
válasz
gainwardgs #14332 üzenetére
Most is ott tartunk hogy a dobozra minél több Vram legyen írva és az tuti erős ? A GPU hamarabb elfogy mint az Ultra textura betöltés. Amúgy is mi a gond high beallitassal ?
1440p és bőven elég a 8Gb Vram. Inkább high 100fps mint Ultra 70.
4K felbontás meg a 3090 4080 4090 terepe -
gainwardgs
veterán
-
arcitec
addikt
válasz
gainwardgs #14328 üzenetére
Ezt mire alapozod? A GTX széria 6GB-al elmegy simán, a 3070 meg néztem 6GB-ot sem használ. Mi is a probléma? Mi a keskeny?
Az amcsik nem tesznek bele többet, mint ami kellhet, semmibe. Kiszámolják, de nagyon ...
-
malacka87
őstag
válasz
gainwardgs #14326 üzenetére
Használt cuccokban annyira nem bízok főleg mostanság. Mondjuk találtam egy hirdetést.
Mennyivel tud többet a 10Gb ramon kívül egy 3080? -
válasz
gainwardgs #14326 üzenetére
Lehet, hogy neki elég. Amúgy az aprón lévő 3080-ak 90%-a sajtpapíros garis vagy épp semmilyen. Alig akad 1-2 db amire értelmes magyar kisker gari van.
-
malacka87
őstag
EVGA GeForce RTX 3070 Ti XC3 ULTRA: 295.000
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA: 315.000
Melyik a jobb vétel? -
NomAd_82
aktív tag
Szisztok,
találtam egy lehetséges csere vga-t.
ASUS Tuf RTX 3060Ti Gaming OC 8GB
Elég hozzá a corsair tx 550-es táp? 750-et irnak hozzá, kell ekkora?
Akkor venném is a cuccot. -
4264adam
veterán
Nem mennek tönkre, mert a védelem hamarabb kapcsol, viszont a tranziens tüskék élettartamot rövidíthet, melegebb üzem --> hangosabb ventilátor. És ha nem tartja a tranzienseket, randomszerű újraindulások tapasztalhatóak.
Ezzel írnám le a jelenséget.
+1 elég lesz az 550W. nekem UV-val tud 210-220W-ot kivenni. Játékok alatt 90FPS limittel 150W a 3070. -
NomAd_82
aktív tag
válasz
pandras83 #14314 üzenetére
Főleg single játékok mennek.
Callisto Protocolra, Dead Space-re készülök.
Death Stranding, Horizon, Assasins - Origins OdysseyA RDR2-t végignyomtam a 2060 kártyámmal és nem is figyeltem hogy fullos graffal 20-30 fps volt.
Nem szoktam nézni. Annyira elveztem a játékot, hogy fel sem tűnt, csak amikor másnál megláttam, hogy huha ez ilyen is lehet akkor néztem meg az fps számot.
-
pandras83
őstag
válasz
Találtgyerek #14315 üzenetére
Átszaladtam rajta, igazad van. Most néztem hogy a 9700 azért már izzad a modern címek alatt.
Kentaur itt egy superduper budget amd javaslat, hogy maradjon a szétszankcionált gázszámlára is: használt B350/X370 lap friss biossal, ramok vagy maradnak vagy csere 3200-es kitre, proci R5 5600(X), de inkább x nélküli. Ja és ugye a vga ízlés szerint.
Bocs az offert.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
pandras83 #14314 üzenetére
B365 Phantomba nem raknám bele a 9900K-t és memóriából is csak 2666 Mhzt-et kezel maximum. Így sok értelme nem lenne. A másik, hogy a 9900k nagyon drága használtan, amit nem tudom mi indokol.
Ollie által ajánlott 12400 + b660 vagy h670 egy normális DDR4-el járható út.
Vagy egy nagyon jó áron kifogott 10 gen. i7-i9 egy Z-s alaplappal.Első válaszomban : "Bottleneck játék, felbontás és képfrissítés függő."
Szóval a lényeget is megemlítettük. -
pandras83
őstag
válasz
NomAd_82 #14294 üzenetére
csak pont azt nem kérdezik tőled, ami a lényeges: milyen címekkel játszol és/vagy szeretnél majd játszani? Ha főleg single, akkor bepattintod a 3060ti-t azt Jézus. Ha inkább vagy főleg multi, akkor 9900K. Nehogy már teljes gépet cseréljen, amikor a jelenlegi is elég gyors még.
-
TiMoN
senior tag
válasz
Találtgyerek #14310 üzenetére
Megtörtént, nem hozott eredményt. Beszéltem a nvidia supportal, adtak egy hotfixes drivert holnap keressem őket újra mi az eredmény.
-
TiMoN
senior tag
válasz
Találtgyerek #14308 üzenetére
Másik gépben is egy másik pont ugyan ilyen kártya ugyan ezt csinálja.
-
válasz
ScomComputer #14292 üzenetére
Jaja.
Mondjuk nincs elkényeztetve benchmarkokkal a pc-s társadalom....jobb híján a játékokba beépítettek vannak, ha nem a 2 "nagyot" akarja használni valaki. -
NomAd_82
aktív tag
válasz
Találtgyerek #14302 üzenetére
Köszönöm szépen.
Tényleg én is belementem az off-ba. -
TiMoN
senior tag
Sziasztok pár napja szerettem be egy Asus dual 3070 8gb kártyát.
Sajna olyan problémába futottam hogy néha fogja magát és vagy a játék fagy ki vagy az egész gép.
Találkozott valaki ilyennel? Esetleg tudja mi lehet az oka? Neten találtam róla némi infót de azért nem vagyok erős angoloslink
-
aginor
veterán
Használ valaki komolyabb HDR monitort 3070-el?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
NomAd_82 #14298 üzenetére
Érdemes körbenézni. Most ránéztem a 9900k-s árakra. Azt el is lehet felejteni. 120 000 Ft-ot nem ér meg.
Annyiért már lehet venni egy i9 10850k, 10900k-t és az alaplapok sem sokkal drágábbak. Memóriát is mindenképp cserélj, mert a 2666-os is vissza tudja fogni a játék teljesítményt! Nem off-olok tovább. -
válasz
Találtgyerek #14297 üzenetére
Miért vegyen használtan 9700K-t vagy 10700K-t, amikor olcsóbb egy új 12400, és gyorsabb is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nintendo Switch 2
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest