Új hozzászólás Aktív témák
-
Opsat
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg nekem segíteni abban, hogy van egy Rtx 3060-as kártyám, viszont hiába állítok ultra performance dlss-t (dx12-vel) akkor sem bírja a játékokat rendesen. Értem ez alatt, hogy egy Days Gone 50-60 fps között mozog és vannak benne mikro laggok/lassúlások is. Ez igaz más játékra is mondjuk egy BF 5-re . Videókon pedig ez a kártya ennél jóval többet kellene, hogy tudjon. 240hz-es G-sync kompatibilis monitoron játszok FullHD-ban.
Spec:
Gigabyte Z490 Gaming X
Intel i5 10400
Kingston 16GB 3200Mhz Ram
Válaszotokat nagyon szépen köszönöm! -
Teasüti
nagyúr
Üdv,
Write-only csak feltennék egy kérdést:
Ennek a kártyának mennyi az idle fogyasztása, ha csak üres desktop van a képen?
Köszi! -
válasz
geckowize #146 üzenetére
Hi,
Én egy mezítlábas Manli kártyát hajtok cirka 2 hónapja.
+200Mhz core clock KB 2100MHz körül maximalizálódik játék alatt, ez kb 70 fokot, 80 fokos hotspotot jelent, gyári fordulat mellett, ami kb 1600rpm. A fogyasztás 170W maximum, ezt csak lefele lehet állítani.
Nyáron 100W-ton használtam +200Mhz-vel akkor kb 55 fokig ment csak el, nyilván az fps kevesebb volt, de nem túl sokkal. -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Tudnátok tippet adni, mik a jól bevált konkrét márkák konkrét típusai RTX 3060 GPU-val?
A válaszokat előre is köszi!
-
-
-
gidalight
tag
válasz
tasiadam #139 üzenetére
Hát ha nem megy a PL kitolása, akkor marad az alulfesz, legalább nem fog úgy zajongani a kártya. AMD-ről jöttem, wattman-hoz képest itt AB-ben ez nagyon egyszerű (curve editor megnyit, aztán az adott feszen felhúzom az órajelet /nálam pl. 0,925V-on 2000MHz-re/, nyomok egy alkalmazást, és megcsinálja a görbét).
-
tasiadam
veterán
En nem tudom MSI afterburnerben a power limitet kitolni, pedig elv 214w a vege. Most a gyari 170 v 180w van. Vagy egyszerubb alulfeszelni es ugy huzni, vagy huznines alulfeszelni? De ugyis a cpu a gyenge nalam, nem a kartya.
Ja es ujrakentem a kartyat (eagle OC) hirtelen -10c es alig megy fel 60c fole. Az rgb a tempet koveti es 65c folott narancs. Na azota zold hogy ujrakentem.
-
shakti69
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
Nem LHR-es
Dobozon nincs rajta, valamint a Device ID eleje 10DE 2503. -
válasz
shakti69 #132 üzenetére
enyémnek az ESD zacsiján rajta volt hogy LHR,
hirtelen ezt a cikket találtam
de sztem a kártyán lévő SN-ből vagy PN-ből is ki lehet találni... -
warcat
veterán
válasz
shakti69 #132 üzenetére
How to quickly tell whether your graphics card is the LHR version?
És igen, növeli az árát.
-
shakti69
tag
Felmerült bennem, hogy honnan a viharból tudhatnám, hogy a kártyám LHR-es vagy sem, anélkül, hogy csákányozásra fognám. Március végi vétel, talán nem az. Ha nem az, mennyire értéknövelő tényező ez?
Amiről szó van: Palit 3060 Dual OC. -
trek81
senior tag
[link]
német gar de nincs sajnos ...mert megszünt a bolt ahonnan vette -
-
nobela
senior tag
Nekem 0,85v mellett megy 1950-en a TUF.
Nem sok hangja van
-
gidalight
tag
Nem hangtalan, de kicsit dolgozva rajta, nagyjából azzá tehető.
0.95V 1912MHz , ill kézileg beállított ventivezérlés -
Kicsit babráltam a kártyával, +230Mhz core, +50% core voltage (lehet csak placebo), és így BF5 közben beton stabil 2145-2137MHZ, ~120-150W fogyasztás, GPU temp 60°c körül, a hotspot pedig max 73°c volt.A ventinek adtam egy fix 56%-ot, hallani, hogy megy de fülessel már nem
1-2 másik játékkal is megpróbálom, remélem menni fog...
-
Szia Urak,
Manli RTX 3060
Kedd óta hajtom a kártyát, meg vagyok vele elégedve (bár ami ennyibe került mindennel meg lennék xD).
Manli kevéssé ismert kártya otthonunkban, de nekem már volt vele dolgom egy GTX570 személyében.
A kártya burkolata műanyag, a ventik kis törékenynek tűnnek.A hűtés nekem tetszik, használja az nvidia féle """új hűtése technológiát""", miszerint az egyik venti teljesen átfújja a lamellasort, nyitott a kártya végének teteje.Ha már hőmérsékletek, szerintem jól alakulnak, játék közben max 65 fok kb, a hotspot jellemzően egy 10-12°c-szal magasabb.Max fogyasztás 150-160W körül van játék alatt, amúgy 170W neki a limit, ezt nem lehet kijebb tolni.A képeken látszik, hogy a memória és a VRM is be van hűtve ami örvendetes hír, bár a hűtés csavarjain rajta a warranty void matrica...
Jellemzően 1900Mhz körül duruzsol, kicsit nyüstöltem bírta a 2100Mhz-cet is
Haver MSI RTX 2070-ével mértem össze Superposition-ben 1080p extreme beállításon. Az övé csinált 5200pont körül, az enyém 5040 körül. Kis órajel emeléssel be, esetleg túl is lehet szárnyalni ezt a teljesítményt.
Összessségében bejön a kártya, tetszik a rajta lévő 12GB VRAM, mégha a valóságban lehet, hogy a valóságban nincs is sok értelme.Hőfokok tetszenek, bár a TDP limiterrel szoktam azért szórakozni. 2560*1080 75HZ-cel játszom, oda azért bőven elég ez a kártya. BF5-ben High beállításon 58%-ra (ez a legalacsonyabb) állítom a TDP limitet mert az FPS így is meghaladja a 75-öt (120-ra limitálva 90-120 között mozog), cserébe 100w-ot fogyaszt és a hőmérséklet is megáll 53-54 körül.
Jövőre jön a STALKER2 emiatt vettem kártyát, hallani híreket, hogy 2023-ra normalizálódhat a piac, de nincs az az isten hogy megjelenéskor ne nyomjam xD
ui.: sry a floodért -
Thom7
csendes tag
válasz
tupacamaru #103 üzenetére
Szia!
Az asus dual 3060oc-val mi volt a tapasztalatod?
Ilyenem lett és gondolkodom egy kis minimál tuningon, de nemtudom hogy és mivel induljak neki, rég csináltam már ilyet -
slimG
tag
Sziasztok!
Erősen nézem ezeket az új 3060 kártyákat. Egy Gainward GeForce RTX 3060 12GB Pegasus darabot néztem most ki Gianni-nál HA-n. Egy Chieftec CTG-500-80P táp elvinné egy Ryzen 5 2600X és 2 HDD mellett? Illetve az 1 venti megoldás nem kevés neki?
Előre is köszi a válaszokat. -
nobela
senior tag
Az áraktól eltekintve, pusztán technikai szempontból mik a kifejezetten ajánlott, és mik a kifejezetten kerülendő RTX 3060 modellek?
-
ralfee106
tag
Sziasztok! Valaki fel tudna homályosítani, hogy az ASUS ROG STRIX 3060 O12G V2 GAMING vga-n lévő "mining limiter" megoldás még mindig driveres, vagy február/március óta már találtak jobb megoldást a crypto mining blokkolásra, ami a developer driver telepítésével nem kerülhető meg? Köszönöm a választ előre is!
-
maross
nagyúr
válasz
MegalodonS #110 üzenetére
(+vam+afa+kezelesi koltseg+nem szallitanak ide, de ha UK-ban vagy, persze)
-
MegalodonS
őstag
MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 GAMING X Ampere GPU with MSI MAG CH120I PU Gaming Chair
£689A szeket leszamitva £489x 395Ft = 193.155Ftt
Megeri vagy tularazott szerintetek??
-
Driver melyik ajánlott a bányába? Köszi ha valaki segít.
-
Gerzsi
tag
válasz
tupacamaru #103 üzenetére
várjuk, jöhet minden infó
-
tupacamaru
veterán
Gainward GeForce RTX 3060 GHOST
Műanyag ventilátor keret és hátlap. Sárgásan világító Geforce RTX felirat. A hűtőn a lamellák keresztben vannak. A hűtés és a hátlap is le van matricázva. A hátlapon nincsenek alkatrészek.
STOCK:
3dmark Time Spy: FullHD felbontás
4K superposition:
Még tudok majd csinálni MSI Ventus 2X OC és ASUS Dual 3060 OC-t, ha valakit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest