Új hozzászólás Aktív témák
-
DNS_65
senior tag
Köszönöm srácok, ettől tartottam, hogy a 144-es régió ebben a felbontásban nincs igazán veszélyben.
Nálam most egy 6700K van, tehát az valamivel erősebb mint a tiéd Pendre, de úgy hallom mostanában már sokkal jobban muzsikálnak a real 6 core cpu-k főleg multiplayerben.Igazából a monitoromat is mostanában akarom cserélni, de még nem tudom h beáldozzam e a jobb felbontást/nagyobb képátlót a fullhd vagy netán 2560x1080-as felbontásra, de magasabb fps számra - mert ott azért csak könnyebben meglenne a 150+ fps érték.
-
Üdv!
Nekem egy ilyen 144 Hz-es, 2560x1440-es montirom van [link], egy 2070-es Asus Dual OC-s kártyával, egy i7-4790-es procival, ami jelenleg a gyenge láncszem.
A BF V multiban van nagyjából 450 órám, így van némi tapasztalatom.Az fps számok ilyen beállítások mellett értendők:
A grafikailag nem túl bonyolult pályákon, mint pl. a Fjell, vagy a Hamada, ott átlagban 110-125 körüli az fps szám, a bonyolultabb, összetettebb pályákon olyan 80-105 körüli az fps.
Annyit azért megjegyeznék, hogy a jobb láthatóság miatt, a res scale értéket, 100-ról felhúztam 125 %-ra, ami nagyjából olyan 10-15 mínuszt jelent az fps számban, tehát ha valakinek megfelel az alap 100 %-os beállítás, akkor ennyivel több fps-el számolhat. -
Semin
őstag
válasz
rolcsi2012 #1393 üzenetére
Még egy apróság hátha segít. Nekem Dig, tápegységem van tehát látom a fogyasztást.
A rendszeremet hülyére terhelve( játék, benchmarkok) sem megy 300W fölé a terhelés.
Ez azért sokat elárul -
tibaimp
nagyúr
válasz
rolcsi2012 #1389 üzenetére
Ú baszki, ez kutya nagy, de ha ez tetszik a lelked rajta, hajrá!!
Amúgy egyetértek F e Z o kollégával, teljesen fölösleges! Nekem a 750W-os tápom csak bronz minősítésű, ilyet is akartam, és van mellette 5HDD is + ASUS hangkártya, ODD.
pendre54 kollégával viszont nem értek egyet, nem tartom jó ötletnek az ajánlott minimumot beszerezni, bocs pendre54
-
válasz
Üdv!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, hogy egy profi 550 W-os táp bőven elég. Nekem egy Asus Dual OC-s kártyám van, egy i7-es proci mellé, és ez a táp röhögve kiszolgál mindent. [link] -
F e Z o
veterán
válasz
Szerintem keress egy milyen tápegységet topikot, mert felesleges 850-es tápot venned 75k-ért, egy 2070 mellé meg főleg.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
rolcsi2012 #1387 üzenetére
Nekem is Giga van, igaz csak "sima" Gaming. A dobozára minimum 550W PSU van írva ajánlottként. Én ennek ellenére mikor a rendszert cseréltem, tápot is cseréltem és egy moduláris Cooler Master 750M-et vettem!
Lehet kicsit túlméreteztem, majd a többiek kijavítanak, de nekem egyszer "szállt" el a gépem táp hiba miatt (akkor mindent vitt, vagy 20 éve) többé nem lesz ilyen.Szóval én azt javaslom, hogy minimum egy ~700W körüli tápot vegyél hozzá. Ezeken már 2x2 VGA 6/8 csati van alapból, ami kell is.
-
rolcsi2012
újonc
Szasztok!
Most van tervben egy Gigabyte GeForce 2070 aorus xtreme videókártya beújítása, viszont kicsit elakadtam...
Milyen csatlakozókkal ellátott (moduláris a terv) tápot érdemed venni hozzá? Corsair van a tervben, vagy maximum FSP... a vidi egy 8 pinest és egy 6 pines cyatlakozást kíván.. milyen nézzek hozzá?
Segítséget előre is köszönöm
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
2K játékra, újabb címek, néha multi mellé elég egy i7-6700K alapon?
-
SkyTrancer
senior tag
majd élesben kiderül
itt vannak az átfogóbb tesztek is
[link] -
tibaimp
nagyúr
válasz
SkyTrancer #1377 üzenetére
Ez a lapján, ha jól számolok, olyan ~10-12% plussz, mennyivel is több maga a gpu?
-
SkyTrancer
senior tag
korai tesztek a 2070 super-ről
Final Fantasy XV benchmark
forrás : [link]
nyilván nem kell készpénznek venni, mivel a Radeon 7 is érdekes helyen van
5700 meg ki tudja mit tud valójában -
Źşë'
addikt
most komolyan, Doom? Vulcan api? ami eleve elfut "mindenen" 60fpsel? enni se kér jóformán... amúgy van xbox onex em is uh nem idegen a téma, és történetesen Exodussal (is) játszom rajta 4ktv-n - egyáltalán nem gyenge konzol, a látvány magáért beszél és nem 30fps az fps
//amúgy csak megkérdezném, h akadt már a kezed közé xbox one x vagy akár ps4pro? egyik se gyenge konzol, ráadásul mondom úgy hogy ezer éve PC-n játszom
az a gtx1060as lényegében gtx970 szint kb, tudom hogy nem rossz vga, mert azt váltotta le a jelenlegi 2060asom, mert fullhd-re kezdett kevés lenni, 1080p 144hz-hez, azért is mondtam a fórumtársnak, hogy 2070es vétellel én várnék a helyébe - atm legrosszabb ár/érték arányú vga a piacon - pláne hogy 1440pre és 144hz-re édes kevés
-
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
Megtudná mondani valaki , hogy ennél a cégnél ,
mit jelent az , hogy "Újszerű raktáron " ? -
Moby
veterán
Aha.
Ez biztos?
Tényleg nem mennének checkerboard renderelt 4K-ban, 30fps-el a játékok zöme pécén is mid-low beállításokkal GTX1060-al, ha lenne ilyen opció, meg hajlandóság, hogy bárki is így játsszon?
Felültél a hypre-ra, amiszerint a nextgen konzolok végtelen teljesítményre lesznek képesek 4-500$-ért. Mindeközben a valóság az, hogy az AMD-nek kártyán kihozni egy 2070 ekviv gpu-t sikerült kihozni egy konzol áráért. NADEMAJDMOST! MOSTBIZTOS! -
Źşë'
addikt
úgy ahogy a 2060at fullhdre, míg 2080at 4k-ra, gpu paraméterek szegmentálásával, ide tartozóan vram szükségszerű növelésével
1060 3gb-val soha nem fogsz te játszani jó fpsekkel 4kban - ugyan 4kban!? de még 1080pben sem
az is köztudott, hogy 1080p-ben és 4K-ban másképp skálázódnak a gpu teljesítmények - elsősorban erre próbálok reflektálnibtw 1070Ti-t csak azért hoztam fel először példa gyanánt, anno egy streamben ment a diskurzus a teljesítményéről
-
Moby
veterán
Egy GPU-t hogyan terveznek 4K-ra?
Van neki az architektből kiszámítható matematikai teljesítménye (feldolgozó képessége). Arra vonatkozóan az egy 1060 ekviv. El lehet maszatolni ezentúl mindennel, hogy a szoftver hogyan van a fix hw-ra tervezve, és az mire milyen hatással van, csak ezeket kiszámítani senki nem tudja. Nincsenek konkrté mérőszámok. A OneX gpu-ja azt tudja, mint az GTX1060 kb. Pont. Arra képes. Hogy a rajta futó szoftver mire képes (mert mondjuk konzolon elterjedt a checkerboard rendering, pécén meg nincs, stb) annak meg semmi köze a hardverhez ezen a szinten. Ha valaki ezt 1070Ti-nak tekinti, hát lelke rajta, de arra várni 4x teljesítményt a következő generációra...ott ronda arconcsúszás lesz. Mint ahogy az általában az AMD csodavárásokból szokott lenni -
Źşë'
addikt
580at írja sok oldal, nvidiaban viszont 1070et
-
Źşë'
addikt
válasz
#48613632 #1362 üzenetére
saját vélemény, de én a helyedben 1440p 144hz-vel még várnék minimum a következő konzol generációig, miután megjelent, ekkor remélhetőleg a pc-s hardver ipar is ébredezni kezd, megjelenéshez kb 2020 év végét jósolnak, egyes pletykák szerint a jelenlegi xbox one x-től (/1070-1070Ti vga szint/ ami atm nem gyenge konzol még szvsz) 4x erősebb lesz a grafikai teljesítménye az xbox scarlet-nek (elérhető 8k és hasonló nyalánkságok mint Ray Tracing stb.) 1080p-hez viszont érdemes inkább egy 2060 olyan 120-130 környékéről ha mindenképp venni akarsz
ekkor már sanszos lesz hogy 4kra is lehet kapni szvsz 150-200környékén vgat
-
törölt tag
válasz
SityiSXT #1360 üzenetére
Az MSI Afterburnerre gondolsz? Bocsi, de a pirosaktól jövök.
Zöld cuccom utoljára jó régen volt, így kiestem a képből némileg.
Igen, lehet meglépem ezt a lehetőséget, ha nem jár különösebb rizikóval, és maradt annyi potenciál a vasban, hogy ezt lehetővé tegye.
Ha van ezzel foglalkozó topik, örülnék egy útbaigazításnak, ha meg már meg is érkeztem, lehet jövök majd kérdésekkel, illetve eredményekkel.
De a cucc többi része még csak eztán jön.tipuka
No de miért kellett megválnod tőlük? Bennem is felmerült a 2060 lehetősége, és ha egészen őszinte akarnék lenni, elég is lett volna, a jelenlegi FullHD@60Hz megjelenítőmhöz. De szeretnék később feljebb lépni 1440@144Hz-re, és jó lenne, ha lenne ennyi a cuccban még tartaléknak.
Azt látom az adatlapodon, hogy most RX570-ed van. Én pont ma adtam el az RX580 Nitro+ 8GB-t. Igazából mindent vitt a kis i5 4440-el, csak néhol a grafikai részletességet kicsit vissza kellett venni.
Jelenleg a Metro Exodust tolom/toltam, és szépen vitte extreme grafikai rélszletességgel. Igaz, pont játék közben, illetve közvetlen utána halt be az alaplapom.
Ez is volt az oka a hirtelen bevásárlásnak. -
törölt tag
Cső
Asus ROG Strix Gaming A8G van valakinek? Mi az általános vélemény erről a vezióról? -
KAMELOT
titán
válasz
SkyTrancer #1355 üzenetére
Pontosan!
-
Amerigo57
őstag
válasz
SkyTrancer.
Ezek szerint a WIN 10 - 1809 verzió támogatja már,
vagy csak a WIN 10 - 1903 verzió ?
Link: -
attak79
tag
válasz
Ok,köszi!
-
csaba951
veterán
válasz
Amerigo57 #1338 üzenetére
Mert ebben az összehasonlításban az jön ki, hogy a GAMING Z túlárazott termék. Avagy a GAMING-nek jobb a teljesítmény/ár aránya.
A GAMING hozza a GAMING Z teljesítményét, ha felinstallálod és beállítod az MSI Afterburner-t. Ha nem akarsz/tudsz ezzel szöszmörögni, akkor kb. 11% felárért ott a GAMING Z amivel nem kell külön elszöszölni, out of box tudja ez a teljesítményt.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
KAMELOT #1337 üzenetére
Nem kell ilyen negatívan hozzáállni!
Az amd vga-k nem arról híresek, hogy drágák (kivétel a hbm-es szörnyek), lassú az most épp igaz, de évekig volt amd vga-m (5870-->7970-->290x) és nem volt velük gond.
Ha másra nem is, arra jó lehet a navi is, hogy kicsit megmozgatja az árakat. -
Amerigo57
őstag
-
Tom456
tag
Hali, 1070ti-ról mennyire éri meg váltani?
-
-
Stillx
csendes tag
válasz
SkyTrancer #1328 üzenetére
Gtx 1660-1660ti nál is jelentkezett már ilyen hiba?
-
Stillx
csendes tag
Fél év után megadta magát 2070 armorom. Space invaders.... Amugy az armort alapból nem ajánlom mert nem olyan jó a hűtése,de szar! Alap órajelen elfogadható, de minimális tuningnál drasztikussan nő a hőmérséglet. Csak is samungramos és oc verziót szabad vásárolni véleményem szerint.
-
csaba951
veterán
válasz
Predator2 #1323 üzenetére
Biztosan észreveszed, elég látványos hiba !
RTX 2080 TI Artefact bug crash
vagy ugyanez játékban: -
KAMELOT
titán
válasz
SkyTrancer #1324 üzenetére
Már kevés ilyen hiba van. Ha mégis gond van gariban cserélik, így akkor új kártya lesz.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Predator2 #1323 üzenetére
sehogy
Kérdezd meg az eladót, mióta használja.
Egy stressztesztet lefuttathatsz rajta, közbe figyelgesd nem zörög e valamelyik venti, hőfokok hogy alakulnak stb
ha ezek rendben vannak ( típustól függően változóak az "értékek" ) akkor mást nem igen tudsz tenni
Ha csak néhány hetes a kártya még lehet hogy megadja magát, viszont volt már olyan is hogy valakinek 4 hónaposan halt meg a felsőházban a kártyája
lutri
hogy mi volt a baja ?! senki nem tudja pontosan
sokan ram gondokra gyanakodnak, sokan GPU
voltak szennyezett szilícium wafer-ek, amik szintén okozhattak ilyen gondot
Látszólag ram hiba, maga a jelenség ( arctifact ) de mivel két féle ramnál is előfordult, gyanús hogy nem az volt
biztosat senki nem tudott mai napig.
Én október óta használok egy rtx 2080-at ami micron ramos ( bár ez tökmindegy ) hiszen haltak meg anno samsung ramosak is
Ez még teszi a dolgát gyönyörűen, de bármikor meghalhat ez is
Remélem nem a gari lejárata után adja meg magát
Bár bízom benne hogy én nem hibásat fogtam ki
sok sikert a vásárláshoz
Ha idei kártyát veszel jó eséllyel jó lesz, mert egyre kevesebb hullik el -
Predator2
addikt
Helló
Azt hallottam, hogy 2070-es szériából elég sok a hibás példány.
Mi ez a hiba pontosan? Mire kell figyelni vásárláskor? Mely példányok kerülendőek?THX
-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
Nagybátyám szeretne Gainward RTX 2070-es kártyát venni.
A Phantom vagy a Phoenix a jobb? Van különbség köztük? -
- = Zk = -
félisten
válasz
Motion_Blur #1308 üzenetére
nekem 2080-ban van a Black... egy Hybrid hűtéssel... patika
-
csaba951
veterán
Egyértelműen Gaming!
Armor OC-nél egy viszonylag gyenge hűtés van csúcsra járatva. Gaming-nél egy csúcs hűtés van a legalacsonyabb órajelen járatva. Viszont Afterburner-rel (majdnem) oda tolod fel, ahova akarod. Nézd meg egyébként az MSI terméklapján, hogy melyik kártya milyen súlyú! Na, a nagyobbikban nem viccből van benne a sokkal több anyag!
Mindenképpen valami helyi cégnél akarod megvenni? Garancia miatt kérdezem. Országos hálózatú cégben jobban bíznék, mint a kis helyi garázscégekben.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
#70339072 #1305 üzenetére
kicsit jobban belemerülök majd és megnézem, hogy ha kézzel teszek még rá ventifordulatot (29%-on volt a 69foknál az alapbeállítással - nagyon halk volt így), akkor milyen változást tudok elérni még a zavaró hangerő alatt. de azért a 3 venti és a kb 30*4 cm hűtőbordázat teszi a dolgát
- szóval nagyon nem lesz ez melegebb, bármilyen terhelést kap.
+ szerencsémre nálunk max 23-24 fok van a nyári kánikulában is, régi családi tégla ház -
törölt tag
válasz
Motion_Blur #1304 üzenetére
Nincs klíma. Panel 9. Emelet van. De azt észrevettem az én kártyámon a ventik 50 fok körmyékén már 50% on tekernek igaz azt még nem is hallani olyan 1400 1500 rpmel
-
törölt tag
60 felett az enyim még nem is járt. De jön a nyár 35 fokba ez valószínű lesz. Akik most állítgatják maxolják a tuningot ezt vegyék figyelembe.
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Motion_Blur #1301 üzenetére
68 fokig ment fel 29%-os ventiforgás mellett. ekkor 1935-1950-1965 Mhz között ingázott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS Dual RTX 3060 TI 8GB OC / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- RTX 3080 10Gb GDDR6X Manli (Beszámítás)
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest