- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lanash
senior tag
Ezt jó hallani! Erre vártam a hétvégén
-
KAMELOT
titán
Kellemes meglepetés az MSI 2070 AERO.
BF4 ULTRA @ 4K 64/64 multi.....64 fok..52% ventinél. Alig hallani nyitott háznál.
Teljesítménye megközelíti a 1080Ti-t.
Elégedett vagyok! -
totig
tag
Na közben eszembe jutott, hogy ez így kevés és hülyeség is. Szóval az alulfeszelésre kerestem, megvolt, hogy az órajel/feszültség görbét kell mókolni, de ha akarja az ember, akkor az L-lel le lehet fixálni is, nem kell végighúzgálni. Persze így nem a max feszültséget lövöm be, hanem állandóan a beállított lesz. Nálam 0.943V-on az OC scanner 1980MHz-et mutat, azon nyomtam egy L-t, onnantól fixálva van a feszültség, és tartja (próbálja) az 1980MHz-et. Ezt elmentettem egy profilba, és ha olyannal játszom, akkor ezt használom, aztán játék után visszaállítom a kártya alap dolgait.
-
totig
tag
Semmi, mármint leszartam, maradt akkor 200.
De most kipróbálnám azt, amit akkor találtam, amikor undervoltingról írtál. Rákerestem, hogy az hogyan megy, aztán ugye onnantól, hogy fixálom a feszültséget az órajel is fix, pl. desktopon nem csinálok semmit, akkor is mondjuk 1980MHz annál a fesznél, amit belőttem.
Lehet, hogy ilyesmi itt is segítene, itt a képen 1380MHz volt. Csinálna egy OC scan futást, aztán utána belőne egy szimpatikus feszültséget, és mehet a próba. -
totig
tag
válasz
Inkv1zítoR #589 üzenetére
No load limitet jelez, ahogy látszik is, valamiért az fogja meg.
The MSI Afterburner shows "No load limit" that means the GPU load is below a threshold where is no boosting.
Passz, nálam is volt régebbi gépnél, hogy CS:GO-ban volt x fps, többet vártam volna tesztek alapján is, az AB szerint meg közben homokozott a CPU és GPU is, pedig én is mindent max. performance-ra raktam. -
KAMELOT
titán
ZOTAC gyár! Így készítik a kártyákat!
-
Inkv1zítoR
tag
Feltettem az afterburnert, es neztem vele par percig egy meccset, amiben volt nehany intenzivebb jelenet is, keszitettem egy [screenshotot].
A windowsban be van allitva a high performance mode, az NVidia vezerlopultban a 3D beallitasoknal szinten maximum performance van, illetve be van kapcsolva a threaded optimization is. A homersekletek nem veszesek, szoval nemhinnem h azzal van baja.
Otthon az asztali gepemben gtx 1070 van, egy i7 2600k-val, es felskalazott 4k-ban hozza ezeket az fps ertekeket a gep... Annyit szeretnek h az atlag 144 meglegyen, h ki tudjam hasznalni a laptopom kijelzojet, Full HD felbontasban. -
totig
tag
válasz
Inkv1zítoR #586 üzenetére
Menjen a háttérben GPU-z vagy Afterburner és nézd, hogy van-e temp limit (vagy power/voltage). Lehet, hogy ezek fogják vissza.
-
XeeN
senior tag
válasz
Inkv1zítoR #583 üzenetére
Triviálisnak tűnhet, de hálózatról játszol, vagy az akksit használod?
-
snecy20
nagyúr
válasz
Inkv1zítoR #583 üzenetére
Hány Hz-et tud a kijelző? Lehet hogy a VGA GPU-jának bőven elég ha csak 30%-on pörög, ha mondjuk V-Sync be van kapcsolva.
-
Inkv1zítoR
tag
Sziasztok!
Elore is bocsanat az ekezetekert, az Egyesult Allamokbol irok
A mai nap folyaman vettem egy Asus ROG STRIX GL704GW laptopot, 16 giga rammal, es egy rtx 2070es videokartyaval. A problemam a kovetkezo: Dota 2 alatt full hd felbontasnal 70-100 fps kozott ugral attol fuggoen h milyen intenzivek az esemenyek, FPS monitorral megneztem, es 30% koruli a GPU kihasznaltsaga. CS GO kozben is atlag 100 koruli fps-em van, neha 150, de valljuk be ez rohejes egy ilyen kartyatol.
Tudnatok valami tippet vagy otletet h mi lehet a baj, vagy mit probaljak meg?
Udv,
Inkv1zitoR -
KAMELOT
titán
Tegnap átvehettem a kártyámat. MSI AERO RTX 2070 Ez volt a legolcsóbb az üzletben 150k. Nekem kizárólag 0Ft csak.
Sajnos még beszerelni nem volt időm! -
oswald80
csendes tag
Rendben, végig gondolom. Nem egyszerű kártyát nézni. Ha ez meglesz egy jó ideig nem szeretnék a géphez nyúlni. Ahogy néztem ezeknek az ajánlott táp 550W.
Nekem egy fsp Hyper M 600W-os van, gondolom elégnek kell lennie.
-
KAMELOT
titán
válasz
oswald80 #558 üzenetére
Inkább olyat vegyél ami 3 év és csak picivel drágább. Inkább ezt 177k és 3 év gari!!! + kapsz hozzá BF5-t!!!!!
-
oswald80
csendes tag
https://compusale.eu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=4844&virtuemart_category_id=235&Itemid=1
https://www.pcland.hu/inno3d-nvidia-rtx2070-twin-x2-videokartya-n20702-08d6-1160va22?forras=4
ezek rendes bolti kártyák.
Itt hardvearprón is van garis pl Inno3D GeForce RTX 2070 Twin X2 150.000 körül.
-
oswald80
csendes tag
Sziasztok!
Manli GeForce RTX 2070 Twin 8GB PCIe (N516207000F4011)
INNO3D RTX2070 TWIN X2 N20702-08D6
A fenti 2 kártyáról van tapasztalata valakinek? Véleménye? Jelenleg ez a két legolcsóbb rtx 2070 amit találtam, és nem aero, vagy mini. 157.000 meg 170.000ft.
Ha van tapasztalat, vagy vélemény és megosztanátok velem, azt megköszönném.
-
F e Z o
veterán
Valaki mérne nekem 4k optomized beállításokkal Superposition-t 2070-nel?
-
snecy20
nagyúr
válasz
- = Zk = - #550 üzenetére
Ja, hát minek a power limit ha úgyis alulfeszelünk.
Egyébként jelentem, hogy a Palit JetSTream 2070-em él és virul, egy hetet követően, pedig kapott nyúzást rendesen, nem is beszélve a RAM tuningról. Ha gáz lenne, az már előjött volna, nem?
-
-
snecy20
nagyúr
Kis szakmázásként leírom, hogy nálam szinte az elsődleges érv a Palit Super JetStream 2070 mellett az volt, hogy alapból olyan BIOS van rajta, ami "elengedi" szépen a kártyát max. fogyasztásban, aminek ma már láttam is úgymond a gyakorlati hasznát. Volt pár napig nálam egy MSI Ventus 2060, aminek a fogyasztási korlátját baromi szűkre szabták - már default is becsuklottak a kártya órajelei, folyamatos power limit, az a 6%-os ráhagyás, amivel kitolható volt a korlát, annyi volt mint halottnak a csók.
A JetStream 2070-en ellenben +29% adható, ami kb. 250W-ig engedi el a kártyát. SuperPosition 4K alatt úgy állt a kártya órajele mint a cövek, 8K alatt pedig össz. 1 boot-lépcsőt dobott le, de ott már 130-135% volt a fogyasztás.
Persze, az MSI Gaming Z és a ROG Strix tudják ugyanezt, de lényegesen drágábbak.
-
Foglalt név
addikt
Ez a milyen gyártmányú, utoljára az első szériás dual channeles memóriáknál volt szerintem téma és akkor is max. 1-2 generáción keresztül(kb. 2003-ról beszélünk), mire mindenki tudott szabványos modulokat gyártani. Kb. annyi relevanciája van ma, mintha VW gyártmányú gumit keresnél az autódra.
Mármint ha neked tetszik, hogy színben passzolnak az alkatrészek, azzal nincs semmi baj, csak nehogy valaki "szakmai" tanácsnak vegye -
tibaimp
nagyúr
válasz
Amerigo57 #543 üzenetére
Milyen gyártmányú a lapod! Csak példa: én azért vettem Giga VGA-t, mert a lap is az, és így tuti megy benne a VGA gond nélkül.
Az OC-vel kapcsolatban XeeN kollégának igaza van, szerintem sem éri meg a felárat. Az én nem OC-s VGA-m is simán 1870 - 1920 MHz-en turbózza magát játék közben, pedig hivatalosan csak 1620MHz-t tud.
-
Amerigo57
őstag
Az alábbi RTX 2070 -s videokártyákból , melyiket ajánljátok :
-
turbokappa
senior tag
Üdv
Aki gtx 1080-ról váltott 2070-re, az tudna adni infót hogy megérte-e, esetleg 4k \60Hz esetnén van-e különbség. -
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
Valaki megtudná mondani , hogy RTX 2070 Ti
videokártya tervezése , kiadása , esetleg lesz ?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
XeeN
senior tag
válasz
Foglalt név #533 üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad ezt a tapasztalatodat! Egy Gigabyte 1060 wf2 után azért választottam a 2070 Armort, mert féltem a kerregéstől. Eloszlottak a kétségeim.
-
Foglalt név
addikt
Én lekopogom egész reális eredményt hozott a +200MHz-el. Nem volt időm tüzetesebben megnézni, de 1960-2080 között boost-ol terhelés függően(csak power limit van +117%). A tesztek lefutnak, annyi, hogy kézzel kellett rátolnom a memóriát. Ha lesz időm lehet bohóckodom vele még egy picit, de out-of-the-box, hálás vagyok a funkcióért.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Foglalt név #533 üzenetére
Ez az OC Scanner nálam elég irreális GPU frekit hozott ki, valami 2180Mhz-t, persze hogy nem bírta a kártya a valóságban... sokat nem ér ez a funkció.
-
Foglalt név
addikt
A vélemény második feléhez tudok csatlakozni, pár napja egy Armor-t nyúzok.
Sima OC Scanner 200MHz-et dobott hozzá, a hűtő hatvan kevés fokon tartja, ugyanilyen százalékon(~1400 fordulat).
Amiért viszont a birtokomba került, az egy 2060 Giga, ami produkálta a, mint később kiderült, jellemző hibajelenséget, fordulatszám váltásnál kerregett a ventillátor. Nem minden példány csinálja, de mivel egy árban van pl. az msi-vel én nem kockáztatnék. -
snecy20
nagyúr
válasz
- = Zk = - #530 üzenetére
Én se nagyon foglalkoztam ezzel a Pascalokon, mentek ahogy mentek, nem szórakoztam a fogyasztási görbével, viszont a papíron magasabb TDP-jük ellenére mintha kicsit hűvösebbek lettek volna, mint most a Turingok.
-
- = Zk = -
félisten
-
Dadpool
aktív tag
Apropó ha már itt tartunk. Van valami kártya ami max 220.000 huf ért BestBuy most?
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
Megjött a Palit JetStream 2070-em.
Jó nagy, robosztus darab, de ezt már korábban az egyik 1070Ti-mnél megtapasztaltam.
Samsung RAM-os - némi megnyugvást jelent, talán húzhatóság és megbízhatóság szempontjából.
Nem egy rossz példány, az már látszik, 2080Mhz-en lefut minden bench, a memóriáknak pedig így első körben simán tudtam adni 800Mhz-et. FireStrike és Superposition eredményeim vannak egyelőre, -
thomasvold
őstag
válasz
- = Zk = - #517 üzenetére
Mindezektől függetlenül, én is MSI lapot tervezek most venni, mert Gaming Z a kártyám
-
thomasvold
őstag
+1
Esetleg a ma divatos rgb-nél van olyan, hogy ha ugyanazon márkájú alaplap, videokártya, stb. található a gépben akkor a gyártó szoftvere tudja szinkronban működtetni.
Zk, szerintem az megint más tészta, hogy bizonyos gyártók, egyazon termékei az gyártó szoftverével tudnak bizonyos ficsőröket
-
snecy20
nagyúr
"Azért vettem Giga-t, mert az alaplapom is az (ha jól látom a Tied is), és így 99% hogy megy együtt a két eszköz.''
El kell oszlassak egy tévhitet. Adva van egy chipkészlet egy alaplapnál, annak nagyon de nagyon tökmindegy hogy a belerakott VGA milyen gyártótól van.
Feleljen meg a PCI-E szabványnak, aztán ezzel kb. kifújt nagy vonalakban.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
szasanyi #510 üzenetére
Javaslom a Gigabyte Gaming verziót, ha nincs nagy felár a Windforce-hoz képest. Nézd meg a 471-es HSZ-emet, ott írom a különbséget. Csak ezekben tudok segíteni, mert én eleve csak Giga termékben gondolkodtam! Az OC szinte fölösleges, én nem adnék érte felárat, mivel az enyém is simán 1875MHz-ig turbózza magát alapból, de láttam már 1920MHz-t is! (pedig az oldal csak 1620MHz-t ír).
Azért vettem Giga-t, mert az alaplapom is az (ha jól látom a Tied is), és így 99% hogy megy együtt a két eszköz. Láttam már olyat, igaz eléggé ritka, hogy nem megy együtt két, egyébként, külön-külön tökéletesen működő PC eszköz, gondolom valami inkompatibilitás miatt. Ilyen esetben viszont rohadt nehéz a garit érvényesíteni, mert visszadobják a terméket Teszt OK-val!
-
snecy20
nagyúr
válasz
13 sanyika #504 üzenetére
Garantáltan csúnya power limitbe fut bele az 1x8 pines MSI Ventus. Nem igazán ajánlanám 2070-es szériához.
Ha stabil boost órajeleket akarunk, akkor csak 8+6pinesek jöhetnek szóba. Persze ha valakinek kisebb tápegység mellé lesz, akkor okés lehet.
Valószínűleg amúgy egy Palit Super Jetstream 2070-nel beköszönök. -
szasanyi
félisten
Melyik kártyával van már több felhasználói tapasztalat? Van-e kimondottan ajánlott esetleg kerülendő típus vagy típushiba az RTX sorozat esetleg gyártó esetén?
MSI Armor vagy Gaming kártyák viszonylatában ~12k az árkülönbség... van-e aki tudja ez pontosan milyen különbsége(ke)t jelent ez?
Most tájékozódom és vásárláshoz szükséges infókat gyűjtök, ezért az érdemi segítséget előre is köszönöm! -
Skyhunter
őstag
válasz
thomasvold #508 üzenetére
Lehet az lesz, hogy a ház elejét és a tetejét le veszem, és a szűrőkön+rácsokon keresztül tud levegőt be és kifújni. Ha ez nem elég, akkor veszek még 4 db 140mm-es ventit a házba. Meglátjuk zaj és melegedés terén mit mutat majd így.
Jah, a kártya teljesítménye brutális, azzal semmi kifgásom nincs, pl egy ultra modded Skyrim képes 9-10GB Vramot is felzabálni. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Skyhunter #505 üzenetére
Ezért nem értek egyet a mai "üveget/ fémlapot mindenhova" ház építős trenddel! Sajnos így lehet vele járni. Nálam a HAF932-es házban, 52-62°C-os a 2070-es! MOndjuk kell hozzá a brutális légöblítés, 3db 23cm-es és 1db 14cm-es venti miatt! Mivel rákötöttem ezeket egy kis 3,5 colos venti vezérlőre (egyszerű, talán a legolcsóbb volt a piacon SCYTHE KAZE Q Fan Controller) szinte hangtalan a ház. Én házat cserélnék, mert nehogy megfőzd az alkatrészeid kár lenne. A 1080Ti meg marha erős, tuti nem cserélném le.
-
thomasvold
őstag
válasz
Skyhunter #505 üzenetére
Nekem Gaming Z van, ha nem hiányzik az RT, akkor tartsd meg az 1080 ti-t, mert a 2070 kb. 1080-1080Ti között mozog teljesítményben. Az meg adja magát, ha minden más oké, csak a kártya zajos, akkor a kártyán lévő hűtést kell lecserélni vagy egy kis kompakt vízhűtésre, vagy kaphatóak nagyon jó léghűtések is rá. Így nem kell venned egy relatíve gyengébb kártyát, megúszod a hűtő cserét 20-30 ezerből.
Egyébiránt a Gaming Z nagyon jó kártya, hangját még nem hallottam, pedig Noctua hűtőim vannak. Új címekben majdhogynem beéri az 1080 ti-t.
-
Skyhunter
őstag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, segítséget kérek.
Fractal R6 házamban egy MSI Gaming 1080Ti teljesít szolgálatot. Jelenleg fullHD van, de hamarosan váltok 2560*1440-re. A cél WoT, WoW 70-80 fps, BF5, modded Skyrim 40-50 fps.
Kellene az 1080 Ti ereje, csak egy bajom van vele, baromira melegszik és hangos. A Fractal zárt, hangszigetelt felépítése nem kedvez neki, a front is zárt, csak kicsi, oldalsó nyílásokon tud egy kis friss levegőhöz jutni. Elöl 2 db, hátul 1 db, nem PWM-es venti van a Fractalban. Gondoltam rá, hogy telepakolom a házat ventikkel, de ezzel szerintem csak pár fokot nyernék, a front zártsága miatt nem jutna több levegő a gépházba, csak a meleg levegőt kavargatnám velük.
Nézegettem a többi házat, egy Cooler Master H500p jó választás lenne, de egyrészt az asztal alatt van csak lehetőség elhelyezni a házat (így a ház "szépségét" sem tudnám kihasználni), másrészt nekem nagyon bejön a Fractal letisztultsága és csendessége. Persze lehet hülye voltam, amikor azt hittem, hogy 1080Ti+R6 kombóval lesz egy erős és atomcsendes gépem.
Volt benne MSI 1070Ti is, az tökéletes volt, rendkívül csendes, hűvös, 1080p-re a legjobb.Az 1080Ti kiváló állapotban van, még 2 év 2 hónap garim van rá, nagyon jó árban tudnék megválni tőle.
Helyette egy MSI 2070 Gaming Z-re gondoltam, a kérdésem erre irányul, egy ilyen zárt házban mennyire lenne halk és viszonylag hűvös a kártya?
Vagy tartsam meg az 1080Ti-t, próbálkozzak a több ventis megoldással, esetleg gépház csere? (ezt szeretném legkevésbé)üdv
-
13 sanyika
tag
Igen,csak ezt találtam én is.Nem tudom eldönteni.
Tényleg hiányzik az usb-c,meg egy 8pines csati van áramellátásra.Gondolom nem a legjobb áram ellátása a többi 2070 képest,de olcsó.Mit is várjon az ember.
Először egy 2060-ban gondolkodtam,de gondolom ez a kis ventus erősebb,mint egy szénné húzott 2060.
Köszi!Neked is Eldiablo! -
R1200GS
aktív tag
válasz
13 sanyika #501 üzenetére
Ezt nézted, jókat írnak a végén.
67 fokig ment fel Furmark alatt.
Gondolkozom én is rajta, BF miatt. -
13 sanyika
tag
Az msi ventusról lehet tudni valamit?Jó kártya?Nem nagyon lehet találni róla teszteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- iPhone topik
- OpenWRT topic
- Gitáros topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest