Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsöti90
tag
Sziasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy rtx 2070 super kártyám, ami hdmi 2.0 miatt 4k-ban csak 60 hz-et tud, de az megoldható-e hogy veszek egy hdmi 2.1 to displayport átalakítót, így a tv-be a hdmi 2.1 kábel menne a videókártyába pedig displayportos átalakító, működne a 4k/120 hz?
-
Nemo1001
aktív tag
Sziasztok segitséget kérnék akinek [link] GeForce® RTX 2070 SUPER™ GAMING OC 3X 8G (rev. 1.0/1.1) elküldené nekem a bios file-t (aki nem frissitette még
)
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Jó áron tudnék egy, használt MSI GeForce RTX 2070 Super Armor 8GB vásárolni.
Kérdésem, megbízható minőségű a kártya?
Csak alul feszelve használnám.
(Egy gtx 1060-at váltana)
Köszönöm. -
tibaimp
nagyúr
Most figyeltem fel rá itt a lapcsaládnál, gondoltam beteszem ide, mivel elég sokan szokták itt emlegetni, használni az Afterburner-t!
[Malware telepítésére használják az Afterburnert az egyes weboldalak]
-
csaba951
veterán
-
hyperst
tag
üdv
Tegnap vásároltam egy asus rog strix rtx2070 super-t, nem volt lehetőségem kipróbálni sajnos. Hazaérve be a gépbe, nem vagyok nagy guru a témában de 1-2 benchmark lement, minden okés. De, a ventiket nem lehet Idle állapotba rakni, se afterburner-rel sem asus gpu tweak-rel, 28fokon 22% pörögnek. Valami ötlet valakinek? Vagy vegyem fel kapcsolatot az eladóval? -
csaba951
veterán
válasz
MikaVejneGI #5373 üzenetére
550 W-ra semmiképpen ne tegyél 2080-at. Ez azért már kevés neki.
3 ventis kártyáknál figyelj oda a kártya hosszára is! A legtöbb ezekből már 32-34 cm hosszú, ami sok házban már nem fér el. Vagy ki kell belőle bontani valami mást (pl. hdd rack részt), hogy beférjen.
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
tibaimp #5371 üzenetére
Okés.
Talán még kijönne a keretből egy 2080 -as (nagyon esetleges).(a Tápot most semmi esetre sem tudom cserélni.Jó áron tudtam egy evga 550 w-hoz jutni)
Nagyon nem tudom a gépem többi részét updatélni. Most csak a Vga , esetleg cpu. Kis lépésekkel kell haladnom.
Mindenképpen 3 ventist nézegettem. MSI,Giga,Asus ezeket ismerem. -
Astroboy
őstag
válasz
MikaVejneGI #5370 üzenetére
Két ventist se, az enyém is hangos terhelésen.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
MikaVejneGI #5370 üzenetére
Nekem Gigabyte van, sima RTX2070 Gaming, én nagyon elégedett vagyok vele, halk, nincs ciripelés egyáltalán terhelés alatt, pedig a CP2077 meg a FC6 azért megizzasztotta rendesen, csendes a venti (3 ventis).
A 2070 keveset is fogyaszt, ahhoz képest, bár én most már inkább 2080/3070 vonalon nézelődnék, persze, attól függ mennyi pénzed van rá.Az 1 ventis Turbo változatot én nem vennék használtam semmiképp!
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Használt piacon mely gyártó kártyáját érdemes hajtani 2070 Super vonalon?
Most cserélhetném régi gtx kártyámat.
Köszönöm. -
tibaimp
nagyúr
válasz
freezer922 #5368 üzenetére
Tuti, hogy ilyen speckó ventit sehol nem árulnak. A ház ventik szabványosak, ezek a VGA ventik nem!
Igazából szét kellene szedni és kicsit megolajozni, de tényleg csak leheletnyit, haverom csinált már ilyet, és utána működött a venti rendesen.
-
freezer922
aktív tag
Van nekem egy picit több mint 3 èves palit 2070s-em ès sajnos tegnap este òta az egyik venti a 2 közül nehèzkesen akar beindulni. Sosem volt mèg ilyen gondom de feltètelezem legjobb esetben is ilyenkor venti csere lesz indokolt? Màs problèma nincs, megy minden rendesen csak maga a venti szòrakozik.
Esetleg ilyenkor mivel màr nem garis mit tudok tenni? Szerezzek be egy ventit ès cserèljem? Illetve tudtok esetleg ajànlani arra valamilyen boltot, hàz ventiket màr vettem de vga ventit mèg soha, gondolom màrkàhoz valòt kellene v nem tudom. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Marmonkanna #5365 üzenetére
Marmonkanna: Az úgy más tészta. Akkor lehet az a megoldás, de én is csak a GPU-t kenném át, ahogy Astroboy is javasolta. Esetleg a ház szellőzésén javítani?
Fura, mert nekem soha nem kellett ilyennel foglalkoznom saját részre (másnak csináltam), pedig a "lesajnált" Gigabyte-ot szoktam venni. Az ASUS nekem drága...sixpak: OK
-
Astroboy
őstag
válasz
Marmonkanna #5362 üzenetére
A thermal padnek kutya baja 3 évesen, pasztázd újra oszt' jónapot.
Vagy tekerd lejjebb a klímát -
Marmonkanna
tag
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Marmonkanna #5362 üzenetére
Bocs a hülye feltételezést, de nem lehet, hogy azért nőtt meg a hőfoka az elmúlt 2-3 hónapban, mert kb. azóta van kint 38-40°C! Csak kérdezem, nem kötekedés!
-
Marmonkanna
tag
hi!
van egy 3 éves ASUS RTX 2070S A8G-m, az elmúlt 2-3 hónapban kezdett zavaróan nőni terhelés alatt a hőmérséklete.
korábban 65-70 volt a max, most meg a 75-79et nyaldossa, bár játéktól is függ.
gondoltam, ez alapján nem ártana neki egy újrapasztázás: [link]tudnátok esetleg ajánlani valamilyen márkát a thermal pad-re, amit érdemes venni?
(utoljára a 8800 gtx-emet kellett szétszedni) -
tibaimp
nagyúr
válasz
Leavemealone #5360 üzenetére
Kösz az infót!
-
Leavemealone
tag
Nekem Gigabyte gaming OC van, és 1-2 éve nem fut rendesen a az Apex, crashel dekstopra random módon. Most a legujabb nvidia hotfixel, végre úgy tűnik jó. Ámen. Ha valakinek hasonló problémája van tegyen egy próbát.
-
Hunwar
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek !
Lenne egy ASUS ROG STRIX 2070 kártyám , az lenne a kérdésem , mennyi teljesítmény veszteség van %-arányban ha undervoltolva van . Mind a hőterlemés a tápegység kímélése és a fogyasztás csökkentése érdekében (KB).
Előre is köszönöm a válaszokat , tippeket ! -
tibaimp
nagyúr
válasz
Harambee #5340 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, de őszinte leszek, megvárom a 40xx szériát. (a CPU+lap alrendszer fejlesztést viszont megléptem tavaly ősszel
)
Onnan lehet egy 4060 is elég lesz, legalábbis nekem a fullHD-ra. Most vettem nem rég a FC6-ot, nagyon szépen fut ~70-80fps-el ultra beállítással RT ON! A HD textura csomagot kellett kikapcsolni, mert kevés a 8GB (amúgy valami játék hiba, mert fut szépen 20-30 percig, aztán egyszer csak beesik az fps 10 körülire), de ezt írták a 3070-3080 tulajok is, szóval.... -
Harambee
tag
3070ti-n gondolkodom. Vagy ha jó lesz a jovohonap akkor 3080
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Harambee #5338 üzenetére
Én úgy szoktam csinálni, hogy megnézem itt az Hardverapron, mennyiért megy.
Most megnéztem, már csak kíváncsiságból is ~140.000 körül csúszik, persze sokat számít, hogy van-e rajta még gar, van-e doboz stb.Illetve, van még az Beárazó oldal [link]
szerk: mi lesz helyette?
-
Harambee
tag
Sziasztok!
El szeretném adni a Videokártyámat MSI RTX 2070 Gaming
Mennyibe megy most ez a típus? -
tibaimp
nagyúr
válasz
deny330 #5333 üzenetére
Ezt pontosan nem tudom, mármint, hogy idő közben, a VGA/elektronika "öregedésével" is elő jöhet-e a Coil Whine.
Azt tudom, hogy egyszer raktam össze megbízásból egy gépet, és a CM táp olyan szinten Coil Whine-ozott nagyobb terheléskor, hogy nem lehetett megmaradni mellette, rögtön az első tesztkor csinálta is a 3DMark alatt. Ment is vissza garba, szó nélkül cserélték.
-
deny330
senior tag
válasz
tibaimp #5329 üzenetére
A felpörgéseket ma nem tapasztaltam érdekes mód, pedig tudtommal semmi frissítést nem telepítettem semmire, egyedül az Aorus programot raktam fel.
Kipróbáltam gyári ventilátor beállítással, azt hittem jobban felfog melegedni, de 66 fok fölé nem ment egyszer sem.Coil Whine jelenség nálam sincs, vagy legalábbis még nem hallottam. Ez amúgy azonnal kijön, ha hajlamos rá a vga, vagy időközben is előjöhet?
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz
deny330 #5328 üzenetére
Üdv a "klubban"
. Nekem is Giga kártyám van, de "csak" sima 2070, hasonló a Tiédhez [link] .
Én nem tapasztaltam azokat a venti felpörgéseket, ill nálam a kártya igen csak hűs, ok, némileg lassabb is. Ami fontos a jól szellőző ház, ami nálam is adott a HAF932-ben.
Én nem állítgattam semmit rajta, se feszt, se ventilátor profilt. Amit észrevettem, hogy pl. Tomb Rader alatt a GPU, simán boostolt 1950MHz-re is, valahol még a screenshot is megvan. Ram-ot nem néztem. -
deny330
senior tag
Üdv urak!
Beléptem én is a klubba egy Gigabyte RTX 2070 Super Gaming 3X OC verzióval, egy MSI GTX 1060 Gaming X-et váltott le. Nem tudom mennyire szokás tapasztalatokat megosztani, írok azért pár sort, hátha valakinek a jövőbeli vásárláshoz hasznos lehet;
2K felbontásra váltottam még idén, így szükségesnek éreztem a régi kártyám leváltását. Ami elsőnek szembe tűnt, hogy minden játékban közel dupla annyi fps-em van magasabb (hogy úgy ne mondjam maximális/közel max) beállítások mellett.
Ami viszont feltűnt a régihez képest, hogy mivel elég nyúlánk a kártya, ezért a vége picit "lóg". Gondolom kellene valami alátámasztás neki, vagy nem feltétlen szükséges?
A másik a hűtés. Az MSI nekem régóta megvolt, mindig is halk és hűvös volt, alacsony ventilátor fordulatszám mellett sem ment fel 63 fok fölé terhelés alatt - Corsair Carbide 200R gépház, 3db gyári ventilátor a házban. A Gigabyte lényegesen hangosabb, egyértelműen hallani terhelés alatt a hangját, hisz közel 60%-on kell járatnom a ventilátorokat, hogy 60-65 fokon tartsák a GPU-t terhelés alatt. MSI Afterburnerben csináltam egyedi profilt ennek szabályozására, mert gyárilag hol fel-fel pörgött 60%-ra a ventilátor, majd vissza leállt 30%-ra, ami elég idegesítő volt (Resident Evil 2 Remake közben egyszer meg is ijedtem, minek hatására majdnem eldobtam az egeret). Futtattam Heaven Benchmarkot, nem volt gond a hőfokkal amúgy, az olvasottak alapján azt hittem rosszabbak lesznek az értékek, úgy néz ki jó ötlet volt a sima Windforce helyett a Gaming verzió.
Kérdésem, hogy esetleg érdemes alulfeszelni a kártyát, vagy bármifélét bohóckodni Afterburnerben? Sosem próbáltam a régi kártyákon őszintén szólva, de most érdekel, hátha van valami haszna hűtés tekintetében. -
Astroboy
őstag
Látjátok látjátok, nem ér ennyit az ázsiai csápos manga-poresz.
-
Zsoltán
csendes tag
válasz
Televan74 #5314 üzenetére
Gigabyte kártya most 2 éves.
Nem tudom, hogy van e köze hozzá vagy sem, azóta csinálja ezt a jelenséget mióta a gépen volt egy vírus, kriptobányászként működött. A vírust sikerült eltávolítani, de a jelenség megmaradt, lehet hogy hülyeség amit írtam nem tudom.
Amúgy alapjáraton tök szuper csak játékok közben csinálja ezt az anomáliát.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Bjørgersson #5317 üzenetére
Nem gyenge az a CPU, sőt. Akkor, tudnia kellene szerintem is a 144FPS-t a 2070S-el a 9700k-nak. Az FPS bezuhanások, ingadozás lehet inkább a gond, de az meg a legtöbb esetben driver/játék probléma, hogy azzal mit lehet kezdeni, azt nem tudom.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
tibaimp #5316 üzenetére
Itt nézem én is mindig a teszteket.
BFV-ben 110 körül, R6S-ben talán 120 körül, bár abban valamivel jobban ingadozik. Szóval nyilván egyik sem játszhatatlan, csak ott van bennem, hogy menő lenne egy 2070S.
A procit 4,8 GHz-en használom, procilimitem egyik játékban sincs, ezért is remélem, hogy még egy 2070S mellé is elég lesz, annyira azért nem gyenge. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Bjørgersson #5315 üzenetére
A mostani VGA-d, ha jól látom egy 1070Ti, ehhez képest a 2070Super a TechPoweeUp szerint "csak" 34% erősebb. Most mennyi FPS-ed van a multikban ezzel a CPU+VGA párossal?
[link]
Illetve az sem mindegy, mik a multi címek. -
Bjørgersson
félisten
Sziasztok
Egy 9700K elég egy 2070S mellé 1080p-ben? Főleg multiban játszok, cél a stabil 144 FPS.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Zsoltán #5311 üzenetére
Ott a hűtéssel lesz gond, visszaveszi a melegedés hatására az óra jelet ezáltal kapsz kevesebb fps -t. Maga a kártya nem rossz. Lehet újra kéne pasztázni, ha már esetleg nincs rajta garancia. Ha garanciális akkor esetleg visszaküldeni garanciába, de másik kártyát a jelenlegi helyzetben nem kapnál helyette, max a számlán szereplő összeget.
Az hogy mikor a kritikus hőmérsékletet eléri és 100% felpörög azzal nem lehet mit kezdni, védelmi funkció.
Meg kérdezhetem ki gyártotta a kártyát? Mert az aorus inkább Gigabyte kártyákhoz készült.Még egy megoldás lehetséges ha már nincs rajta garancia, hogy veszel hozzá egy custom hűtést.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Zsoltán #5309 üzenetére
Az oldallap levétel pont, hogy nem olyan jó az átszellőztetéshez. Inkább ventikkel kellene keresztülfújatni a házat, elöl befelé szívó, hátul felül kifelé fújó ventikkel, de mind1
Az aorus programot nem ismerem, ha abban is lehet venti profilt állítani, lehet az is jó!
Az AF-ben meg pl. így csak példa: [link] -
-
Zsoltán
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 2070 rtx super kártyám, a gond az, hogy alig megy a ventillátor játék közbe, aztán egyszer csak pörög, mint az állat és nagyon nagy hangja van. Ez néhány másodpercig tart csak, de némelyik játéknál sokszor előfordul ez a jerlenség.
Letöltöttem az aourus programot, de nem tudom beállítani úgy, hogy ne legyen ez a hirtelen nagy fordulatszám és zaj.
köszönöm
Tud valaki ebben segíteni?
Vagy esetleg más ötlet? -
Hunwar
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek !
Remélem jó helyre írom és teszem fel a kérdést , lenne egy Asus Rog Strix 2070 A , kártya . Olyan problémám lenne vele , hogy ha No Fan módba kapcsolom , akkor is mennek a ventilátorok .
Több helyen is olvastam erről a létező problémáról , de megoldást nem találtam .
Esetleg egy BIOS csere vagy Driver , vagy az Asus Gpu Tweak megoldaná a problémát ? Esetleg valakinek van valami ötlete vagy találkozott még ilyen problémával ? Előre is köszönöm a válaszokat !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Haditechnika, harcászat
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpársportok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kutya topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest