-
PROHARDVER!
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
At3sz88
újonc
Hát a többi se hideg ez tény, de azok tartják a magas hőfokukat, a GPU viszont nem nagyon akarja, egy ideig bírja, aztán hirtelen elszáll. Pl ma is hogy próbáltam r6 alatt 73 fok volt a max, egy fos simulátoros game alatt meg tartotta 30 percig és utána elszállt. (Amúgy mindenen van minden ami kell szóval nem hiányzik sehonnan se a hővezetés)
Vízhűtéssel nem akarok úgy járni, hogy megveszem és utána is ezt csinálja, mert annak nem lesz jó vége -
RocketSWET
csendes tag
Hűtve van az is közvetlenül (95mm NZXT 1500rpm) csak ezen kívül is lehet még felpakolni rá hűtőbordákat, ha még jobb teljesítményt szeretne valaki. Nekem húzva nincs, a hőmérséklet limit gyári 83C-n van ezért emeli az óra jelet ,de ezt is vissza lehet venni akinek még kevesebb hőfok kell. Így hűvösebb viszont némivel kevesebb az fps pl warzone esetén ~120. (Játékra 1080p 144hz monitort használok, munkára 4k 60hz) Játék esetén fix RPM munka esetén hővezérelt. Alap hő fok 35C kb, max 70c körül. A DDR6 memória 95C-ig biztonságos papírforma szerint, nekem mért max 82-85 körül volt. Hotspot nem akkora lényeg, ez is kb 95C safe nekem ez kb max 85C körül alakúl. Gyári cucctól hűvösebb jobban is teljesít sokkal halkabb. Nem nehéz felszerelni se. Hátrány hogy meg kell venni.
-
GAbre
veterán
-
GAbre
veterán
Volt már úgyis,hogy vga befelé nyomta,még az ssd is forró volt és össze-vissza dobált hőmérsékleteket.
Bár most az új procival is van 1-2 furaság,de most már stabil,+ nem forró levegőt tol be.
Nem tudom esetleg a cpu ventiket megfordítom,meglesem úgy,mert az most cpu teszt alatt nem forró levegőt nyom ki magából,mint vga hűtő tette(rá az így is forró vga-ra,és cpu hűtő meg nem tudta kivinni,illetve magas volt az is)
Találtgyerek:
Nem tudom,azt hol nézzem,bioszban csak 1 pumpa van(cpu gondolom).Illetve elosztóval van rajta,átrakom azt is simán,meglesem úgy.(de összes kimenetre van profil állítva cpu hőfok alapján)
De lassan 1-2 hónap megjön átalakító,és újra tudok majd vga-ból vezértelni 2 ventit. -
Maelephant
senior tag
Mivel a monitorom 120 Hz-es, elég akkora teljesítmény, amit a limitig használ. Tekintettel arrra, hogy jelenleg szinte kizárólag Grim Dawn-ozom, bőven elég ezzel a limittel.
A 60% limit Foldingban (F@H) kb. 85-88%-os teljesítményt hoz. Természetesen 3D FPS-eknél nem limitálom, de nem is húzom meg, alapon megy (MSI Afterburner a barátom). -
nkmedve
őstag
Ezekhez a százalékokhoz nem árt tudni, hogy mennyi az eredeti TDP, nálam 265W ami nagyon túlzás ehhez a GPU-hoz (ez még a 2080 Ti-nek is simán elég).
Az én kártyámnál 65% (172W) talán kicsit alacsony lenne, de 80-on (212W) max 5% teljesítményt veszítek. Én többnyire 90-en tartom (238W) és itt max 2% úszik.
Folding@Home szokott futni éjjelente a kártyán 50% (132 W) Power Limittel, ott is tartja a kb. 1600-1700MHz-et, bár az látszik, hogy ilyenkor valamivel jobban ingadozik az órajel. A szimulációkhoz mondjuk teljesen mindegy az órajel-stabilitás, a lényeg, hogy elvégezze a munkát, azt pedig meg is teszi és 50% TDP mellett sem veszít többet 15% teljesítménynél.Az eddigi tesztjeim alapján azt mondanám, hogy olyan 200-240W között érdemes tartani a sima 2080-at, alatta már kezd instabilabb lenni az órajel, fölötte pedig teljesen fölöslegesen fűt. Az NV jól kitalálta amikor az alap 2080 TDP-jét 215W-ra lőtte be.
A 2060-at nem érdemes idekeverni, azzal azonos (160W) TDP mellett is felmossa a földet bármelyik 2080. A hiányzó számolóegységeket és memóriabuszt nem tudod Power Limittel kompenzálni.
-
Találtgyerek
veterán
Köszönöm szépen! Sajnos nem jó.
Az a baj,hogy pont fordított kellene. A kisebb csatlakozónak kellene tüskésnek lenni.
[Ez lenne jó] ,de egy hónap mire megérkezik. -
Kobe
veterán
bf5, ugyanazokkal a beállításokkal, MSI Afterburnerrel
nagy változás nincsIgazából én ezt a channelt szoktam referenciaként tekinteni, mivel a srác hasonló VGA-val / ugynaolyan procival tolja, gyengébb alaplap és memória mellett....nagyjából midnegyiknél azt látom, hogy nekem pl 1080P-ben is alulmaradnak azoktól az értékektől amiket nála 1440P-ben hoz, mindegyik game amit néztem
-
Kobe
veterán
már nem tudom mit mivel mérjek ki rajta
nem tudom mivel tudnék ennyivel specifikusabban hibát keresni, throttlingra pl
3dmark, superposition, stb benchmarkok mind megvoltak.Az Asus tweakerben csináltam OC Scannerrel egy saját profilt, az 1980 Mhz-et lőtt be rá, szóval tudja a kártya, de a fentinél nem az volt használva, hanem a "gyári" Gaming mode......gondolom azért a kettő között nem 30-40% eltérés van....
-
GAbre
veterán
Nem is akarok belerakni egyenlőre.
Nem tudom mi értelme lenne.jobbról bejön a levegő átmegy a kártyán.
A kritikusabb részt a vízhűtés ventije is fújja.Max a másik oldalról nem,de oda is sorba rakom süniket,hogy növeljék felületet.
Értelmét nem látom még.Cak a ram sünik méretét keveslem,hogy kellően megnövelik-e a hőleadó felületet. -
GAbre
veterán
Itt annyiban számít a méret gondolom,hogy a kívánt alkatrészekre ráférjennek ramsünik.
Én sajnos nem tudom,nekem majd 2 hónap után talán most fognak érkezni bordáim.
Eleddig nem volt elég.És 1 játékban előfordultak akadások.
Majd megmondom,ha sikerült ráraknom.30db biztos elég lesz nekem a maradék részre -
Rasiel
senior tag
Dr V és GAbre: Igen, tisztában vagyok vele, hogy a megfelelő monitor váltás (is) nagy előrelépés. A jelenlegivel sincs gondom, magam kalibrálom eszközzel, szoftverrel, 75 Hz-en hajtom és alacsony az input lagja, ergo játékokhoz nekem megfelel. Viszont szeretnék egy jobbat, nagyobbat, komolyabb felbontással rendelkezőt, viszont nem gamer kijelzőben (pl. 120, 144 Hz) gondolkodom. Azzal viszont tökéletes tisztában vagyok, ha WQHD felbontáson játszanék a jövőben, akkor sűrűbben VGA-t kellene cserélnem, ha közel kompromisszummentesen szeretném ezt csinálni.
Zk: Én is úgy látom, hogy sebességben komolyabban szintet lépnék. 1080p-ben gond nélkül játszanék mindenhol fix 60 FPS-el. Kecsegtető, ez tény. Viszont, mivel nem olcsó kategória az RTX 2080 és "csak" 8 GB VRAM-ot kezel és nem sokára jönne az új széria, ezért is vacilálok kissé. Nem szeretnék azt, ha mondjuk erős fél év múlva hasonló összegért pl. érezhetően nagyobb sebességet és dupla annyi VRAM-ot kapnék, de már ott "csücsül" egy 2080 a gépemben. Mert az azért más lenne, ha pl. csak jövőre jönne az új széria, akkor gond nélkül belevágnék.
-
GAbre
veterán
Sokat dob a monitor.
Többet,mint egy vga kb.
Mert attól,hogy lowról high-ra vagy maxra tudod tenni a grafot,nem mondanám szebbnek,mint 1 jó képet adó monitoron fullhdről 2vagy 4k-ra váltás után ugyan úgy lowon.
Bár nem sok tapasztalatom van,mert én maxon játszottam mindíg.És max 4k után kellett lejjebb vennem grafot. -
b1sti
senior tag
Mint kiderült, ez már egy korábban a gigabyte-hoz visszaküldött példány volt.
Csere nem volt, így lett belőle egy MSI GeForce RTX 2080S GAMING X TRIO.
Reméljük ezzel nem lesz gond
Mondjuk most elkapott a gépszíj és lehet R5 3600-ról váltanék 9700K-ra
Vélemény?Bár talán érdemes lenne megvárni, hogy mi újat fog kidobni az Intel.
-
jilian
addikt
Mobilról nem mindig jön össze a linkelés...ez lett volna az.
-
csul1
tag
Igen, de olyan mintha éppen elérné a tekerős hőfokot akkor kap egy impulzust megpörgeti de aztán úgy dönt mégsem olyan meleg és nem ad több feszkót 1-2 másodperc után még is úgy dönt túl meleg és megint ad neki feszt, ezt játsza. Közben olyan hangja van mintha a hdd kerregne...
De normál terhelés alatt semmi hangja ha folyamatosan megy. -
Zorel
senior tag
Ok, ide is leírom. Valóban, ahogy már előttem is írták a mágnes a megoldás, de abból nem mindegy, hogy milyen. Gondolkoztam azon, hogy én is visszaküldöm, de a fórumok szerint 5-ből kb 4-nél jelen van ez a probléma, hogy zajos a pumpa különböző mértékben, így rendeltem 1-2mm vastag különböző erősségű mágneseket kb 1000ft-ért.
Ezek azért jók, mert beférnek a pumpa és külső burkolat közé, így nem kell félni, hogy leesik és gondot okoz.
Túl erős sem jó, mert akkor a hűtés hatékonysága egyenlő lesz a 0-val. Végül sikerült olyan mágnest beletenni, amivel semmit nem változott a hőmérséklet és cserébe a zavaró pumpazaj is eltűnt, így nem küldtem vissza gariba a hűtőt.
Ettől függetlenül szerintem elég gáz egy prémium márkától, hogy egy prémium terméket, amit prémium áron adnak ennyire elcsesznek. 1080-nál is hybrid-em volt és ott semmi ilyen gond nem volt a pumpával. A marketing szerint ennek még halkabbnak is kellene lennie.... -
- = Zk = -
félisten
nekem az EVGA Black van, szintén zenész... alulfeszeltem, most nem megy 70fok fölé... (ugyanitt 80-85+ volt... )
kérdeztem a supportot anno, mondták, no para amíg nem tartós a 85+ fok.. namondom oké...ezért is fura nekem, hogy miért csak az enyém melegszik 1.044mV-nál, holott az MSI70-75re beékelődék ugyanígy...
de látom, másik kártya is hajlamos az ilyenre?!.hm -
- = Zk = -
félisten
a gyári állapota nekem is ilyen volt...
aztán kapott egy AC Extreme 4-et, majd egy H75-öt ...ugyan ezek voltak az értékek.. így alulfeszeltem és 10-12 fokot nyertem mínuszba...
nem tudom mennyi lenne a gyári hűtésével most....de érdekes, persze lehet a GPU miatt, van diffi keményen a melegedésben...
én a Heaven progival teszteltem, ablakos módban... tuning, hőfok minden... jobbanmondva nem tuningolok, de...a fene tudja, minek nevezném az alulfeszelést
-
turistakolbi
aktív tag
Soroljam? Company of heroes 2.. rendszeresen kifagy a játék végén amikor a score board van. (50%)
APEX? egyik legnébszerűbb játék lassan 2 hónapja.. Rendszeresen kifagy 3 óránként 1x. van hogy sűrűbben...
Anthem.. szintén szokott minden ok nélkül kifagyni.Rx580 ról jöttem.. de kár hogy már nincs meg az a kártya.
csak a szokásos... minden játékhoz vadászni kell az épp műküdő drivert...
Szokj hozzá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Videókártya felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés
- ASUS GeForce RTX 2060 DUAL EVO 6GB használt videokártya számlával 1 év garanciával!
- MSI és Inno3D RTX 2060 Videókártyák /Dobozos/Jótállással!/Posta ok!
- RTX 20xx Videókártyák felvásárlása!!!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest