- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
- = Zk = - #3223 üzenetére
Ezt az írásodat meg is tudom erősíteni. GTX 970 óta egy hiba sincs. Elég sokat kipróbáltam.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
- = Zk = - #3156 üzenetére
Hát az már elég magas hőmérséklet. Főleg ha üvölt is mellette a venti.
Mennyiért tudtad eladni az Aio-s 2080-at,ha szabad ilyet kérdeznem? -
Találtgyerek
veterán
válasz
- = Zk = - #3154 üzenetére
Pár tesztet néztem. Ott halknak írták.
Lehet a vastag borda miatt kevesebbet kell pörögni a ventinek.
A gyári hűtéssel mennyire melegedett a Black? -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #3149 üzenetére
Magan az AIO-n mulik a hutes, nem a kereten
Egy jobb 240/280mm radin 2-4 jobbfele ventivel ezek a kartyak boven huthetoek meg de ehhez az is kell, hogy az AIO pumpaja is nagyjabol csinaljon valamit es ne csak disz legyen
Raadasul a Turing eleg nagy gpu die-al rendelkezik, igy meg konnyebb huteni, mert nagyobb a huteni valo felulet.
Nalam pl csak az MX4 valt be, az osszes Thermal Grizzly cucc elhasalt.
En sokat szenvedtem az a hutesemmel, nagyon sokmindent kiprobaltam, vegul meglett a vegleges -
Wayne
aktív tag
válasz
- = Zk = - #3134 üzenetére
Nem azt írtad pár hsz-vel feljebb, hogy "mocskos halk"?
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #3121 üzenetére
Metro-ban vannak helyek, ahol ótvarul néz ki RT nélkül
Nyilván egy pusztában nappal, nincs mit számolni, ott nem venni észre hogy ki vagy be van kapcsolva
"Nem is kér enni" azokon a helyeken
Control játékban szintén nagyon szépen látható
Battlefield5-nél is
az új Tomb Radier is támogatja
Wolfenstein: Youngblood is megkapta a támogatástRT kártyákat nem csak ezért érdemes használni, hanem a DLSS miatt is, ami nem elhanyagolható
Na meg aztán senki nem mondta senkinek hogy 1080TI-t cserélje le egy 2080-ra
Itt a lényeg az volt, hogy egy új technológia, legalább akkora sebességgel. Nyilván ki kell hogy forrjon, de ez a jövő, és mindenhol ez fog elterjedni
Hamarosan majd az AMD is bevezeti szépen, mert muszáj lesz neki isJó ez csak még most kezdődik el
-
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #3121 üzenetére
Akkor kb nem is kell rtx kártyát venni
-
GAbre
veterán
válasz
- = Zk = - #3088 üzenetére
Nem volt kétségem,hogy vgahoz adott elfogatók nem jók.
Félreértettem.
Köszönöm visszajelzések -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #3088 üzenetére
-
GAbre
veterán
válasz
- = Zk = - #3076 üzenetére
Inno 2080-a van valakinek?
-
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #3074 üzenetére
Eleg egyszeru cserelni oket, kerdes a kabelezes resz.
De jah mehet neki az uj venti, legalabb nem zorog majdAmugy meg ha ram hallgatsz akkor ezt megveszed, CPU blokk mehet ebayre, plusz egy full blokk a VGA-ra aztan 35 fokon hasznalod terheles alatt
De sok esetben a gyari backplate maradhat es akkor £20at sporolhatsz.
Tudom sok, de VGA cserenel csak a blokkot csereled innen mar, a viz megmarad, gyorscsatikkal leengeded amikor csak szeretned stb
Nekem is ez a tervem majd jovore, a proci mar megkapta ami jar, most a VGA jon -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #3070 üzenetére
Valoszinuleg ugyan az a venti kerul erre is mint a Ti-ra, max csak a borda vastagabb.
De lehet ez nem egeszen van am igyA WD40 akkor oldja meg a gondot ha hozzafersz a csapagyhoz, illetve van lehetoseg olajozni azt.
A legtobb ujabb VGA-n sajnos a zart csapagyas ventiket lattam eddig, ami meg kell hagyni eleg sz.r dolog, mert a zorgos ventik 95%-nak lehet adni egy ujabb evet ajandekba egy kis olajjal. -
GAbre
veterán
válasz
- = Zk = - #3036 üzenetére
Rájöttem miért hangos,vmiért a venti felpörög ezerrel minden 5. másodpercben játék alatt.
Hiába van neki beadva a ventilátor vezérlésben is más.Szerintem még 100%-on hajtva is halkabb,de ha felpörög,akkor hangos.
Megoldás van valakinek? -
GAbre
veterán
válasz
- = Zk = - #3038 üzenetére
Havernak volt 390 wf.
Hangos volt.
Nekem van hangos.
Nem tudom lehet te kicsit nagyot hallasz xd :)
De mondjuk biztos hangtalan stock 1 ventis Nvidia-hoz képest :) -
GAbre
veterán
válasz
- = Zk = - #3036 üzenetére
Igen.
Nekem ez a kártya van.
Zotac az jobb ennél. -
GAbre
veterán
válasz
- = Zk = - #3034 üzenetére
Kicsit idegesítő,hogy belövöm 1905-re akkor,és visszaveszi később 1890-re,mert itt is 65 fok az thermal limit alsó határa(gonodolom ezt itt se lehet állítani,max bioszban).
De az még inkább,hogy akkor 1890mhz-re rakom,és akkor meg 1875-re veszi vissza vmiért.
Nyárra max kell vadásznom 1 hűtést neki... -
GAbre
veterán
válasz
- = Zk = - #3032 üzenetére
Nem használtam még scannert.De most megy.
Az a baj,hogy olyan hangos ennek a ventije.Itt alapból 70 fok körül van,nem nagyon fogok sztem tuningolni.
Palitom maxon se érte el a 70fokot.
Az a 83 fokos thermal limit annak mennyi az alja amin elkezd visszafogni órajelet(gtx-en 65 fok volt)
Sajnos auton vmi 83mhz-et rakott rá,sztem rosszabb értékekkel ment,mint alapból
Nekem meg eleddig +100fölött működött a teszt.
Ennek semmi értelme :S -
jilian
addikt
válasz
- = Zk = - #3024 üzenetére
Mennyit hozott a 2000 feletti boost?
5-7%? (fps) -
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #3012 üzenetére
Mégy rajt a red dead 2 maxon
Grat hozzá
-
Találtgyerek
veterán
válasz
- = Zk = - #3009 üzenetére
Isten veled!
Melyik márka,melyik verzió? -
surgyi
senior tag
válasz
- = Zk = - #3007 üzenetére
Nem igazán, magyar honban lakom. Az a régi konfigom,Ryzen 5 2600 van. :)
-
surgyi
senior tag
válasz
- = Zk = - #3005 üzenetére
Köszi,akkor ez egy komolyabb példány. Gondoltam átvenném,de akkor nem biztos én pénztárcámnak megfelelő.
-
surgyi
senior tag
válasz
- = Zk = - #3003 üzenetére
Mi lesz a 2080 sorsa?
Huhh,2080ti na az veszett! -
jilian
addikt
válasz
- = Zk = - #2969 üzenetére
Az mit jelent?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
- = Zk = - #2957 üzenetére
Rendben. Köszönöm!
Akkor elvileg az, hogy 1 kábelről kapja az áramot,nem okozhat gondot? -
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #2941 üzenetére
-
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #2936 üzenetére
Egyik sem éri meg azt az árat amit kérnek érte, a 2080Ti főleg nem.
5 hónap múlva jön az Ampere 3080 és elpicsázza majd fél áron, vagy nagyon közel lesznek egymáshoz, ahogy volt az eddigi trend. Jó lenne ha Amd valamit villantana egy jó radeon 5800-al -
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #2934 üzenetére
jaah, hát igen.. Turing.. csodákat már ne nagyon várjunk
-
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #2931 üzenetére
Ez egy fos port lett, kb ennyi.
Gta IV v2
-
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #2927 üzenetére
Nálam 1080Ti elvérzik maxon full hd alatt, és még elsimítást nem is kapcsoltam
-
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #2893 üzenetére
"ugyan melyik játék az, ami a 2080 (supert) megfogja 1080p-ben?! komolyan érdekel.... "
Red dead redemption 2
-
Találtgyerek
veterán
válasz
- = Zk = - #2920 üzenetére
Én biztos a Hibridet vettem volna meg.
1080-ból is az volt. Nagyon megvoltam vele elégedve. Most az Asus volt kihagyhatatlan ajánlat. -
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2903 üzenetére
Controlt csapassad, én most vittem végig, bár nem tudom minek
Elég gagyi lett amúgy... -
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2901 üzenetére
Control ? Metro ?
Ezek alatt ki és bekapcsolt állapotban csak akkor nem venni észre a különbséget, ha nincs bekapcsolva a monitor
Metro kifejezetten ótvaros volt, kikapcsolt állapotban
Nyilván ez is olyan helyen, ahol ugyebár érvényesül az amire hivatott
Tehát a sivatagban fényes nappal nem az igazi
Olyan ez mint a fényképezőgép
Azzal sem délben a legkirályabb a fénykép, hanem mikor van értelme -
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2899 üzenetére
én csak azért írok ilyen véleményt is több helyre, mert állandóan csak azt látni, hogy mennyire istenkirály itt minden kártya
de arról amit én írok senki nem vesz vagy nem akar tudomást venni, hogy van az a helyzet amikor bizony kevés lehet a kártya
nekem mindig is fontosabb volt hogy néz ki egy játék.
Valószínű a régi beégést hozom magammal amikor még a very high és a high között is ég és föld volt a különbség
manapság a konzolok miatt ez nincs így
de akkor is észrevenni hogy bizony az nem a max graf
én meg látni akarok mindent
és jó lenne legalább 60fps-ben
sajnos még nem sikerül mindig...
ennyiADSL jó az,
tiszta feeling, meg izgalom -
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2897 üzenetére
bf5 rtx-off-al biztosan annyi lehet, de én maxra tolt grafikával nézem
tehát RTX is max
Border-t visszarakom, megnézem megint
Addig dobd fel a watch dogs 2-t és told az égbe az összes csúszkát
ne felejtsd el újraindítani miután megvan, mert pár dolgot nem ment le és nem érvényes csak restart után
Azt tegyük hozzá, hogy van aki úgy nézi a játékokat, hogy optimistán és jó az
én meg azt lesem hogy mikor szar
ha lenne valami igazán durva cucc, már repülne is a 2080upscale render scale-hez nem nyúlok, mert azt már felbontás varia...az
más tészta -
Dadpool
aktív tag
válasz
Én is 1080p használok 2080 kártyán igaz én 240hz környékén szeretném tartani ha már olyan monitort vettem .Az R6 180-200 minimum grafikán. Tehát aki magas fps értékeket akár annak ideális a 1080p.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Hát nekem csak ugyebár sima 2080-van de szénné húzva, ugyan így a proci is
Control alatt nem ritka a 40fps full hb-ben
Watch Dogs 2 éppen 60on tanyázik, de erdős részen keményen 40-50 az átlag
Kingdom come szintén határeset, bár tény hogy felraktam most, és az updatek rengeteget javítottak a játékon
Battlefield 5, Tomb Raider, szintén megeszi a kártyát és nem sok tartalék marad benne
Metro Exodusm bizonyos pályaszakaszokon nem képes elérni a 60-fpst nem hogy fölötte lenne
Ghost Recon wildlands- megint csak darázik, bár ott tény, hogy más gond is közrejátszik. azt aláírom
Én pakolom fel mindig az újabbnál újabb játékokat, és mindig csak az van, hogy na hopp, még épp jó, de már nagyon szuszog a kártya, hogy meglegyen az a fránya 60 fps, ha már a monitor annyit nyom elém
Itt a Borderlands 3, QHD-vel már küszködik néha
Már csak rettegni tudok ha betöltjük a 2020-at mikor fog leégni a kártya és mehet a levesbe hogy meglegyen a fullhd élmény
QHD 4k csak erős kompromisszumokkal megy
És ez igaz a 2080-ti ra is hiába
Maxra tolt grafikával elvérzik minden kártya...
Ergo kell az erő, nincs itt semmi féle overkill meg szarságok hiszen ami ma éppen elég az holnap már kevés lesz -
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2891 üzenetére
dehogy volt felesleges, már most is jönnek a nevek, amik megfogják a kártyát, és hamarosan 2020-at írunk
Én már most azon gondolkozom hogy ha jön valami 3000-es széria, akkor azonnal cserélem a 2080-at mert nem ritkán van kihajtva full hd-n teljesen
Kell az, ne az legyen a lényeg senkinek, hogy 99% gpu kihasználtság mellett be be figyel 60 alá, mert az már régen rossz... pláne ha akkor jut egy ilyen kártyához, amikor már 1 éves középkorú téma -
amadeuxs
tag
válasz
- = Zk = - #2888 üzenetére
Monitor csere nem lesz, most vettem azt is, 27" fhd-t, nem akartam 1440p-t, a full hd tokeletes.
-
amadeuxs
tag
válasz
- = Zk = - #2886 üzenetére
full HD monitorom van, ugyhogy csak 1080p ben játszom, nekem elég,
Találtgyerek - a 780 még mindig megy , hibátlan kártya
-
Találtgyerek
veterán
válasz
- = Zk = - #2874 üzenetére
Az a baj,hogy sokan félnek a vizes kártyától. Nekem is volt egy EVGA GTX1080 FTW Hybridem.
Nem tudtam többért eladni,mint egy MSI Gaming-et vagy Asus Strixet.
Valaki attól félt,hogy szivárogni fog később,volt aki a pumpa meghibásodástól.
Hozzáteszem azóta is hibátlanul megy a kártya egyik ismerősömnél... -
xyvalaki
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2613 üzenetére
Sorry, nem jól érteleztem a dolgot.
-
llacee
őstag
válasz
- = Zk = - #2611 üzenetére
Mindegy, egy régebbi vga-n is alaplapra dugtam és az Asus PWM-es fanvezérlővel járattam.
-
xyvalaki
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2611 üzenetére
Már amelyiken. Nekem 2x8 pin.
-
llacee
őstag
válasz
- = Zk = - #2609 üzenetére
Milyen kabel miatt? H55 fog menni ra, ha a gyari hofokot hozza nekem jo, mert halkabb.A hazamba csak 120as aio fer be.Inwin 301
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2555 üzenetére
őőő mennyi ?
pontos számról szerintem nincs és nem is lesz infó
Egyébként anno a 10-es szériában is sok sok ilyen halál volt, és ugyan ez volt, hogy 9-es széria milyen jó volt, kinek kell a 10-es hiszen trágya. Geforce fórumon nem egy ilyen van -
FaTHI
őstag
válasz
- = Zk = - #2509 üzenetére
A Gigabyte 2080 Gaming OC -m alapon 1950Mhz-en megy, 73-fok max. on. Oc-zva +100 Gpu és +900 mem.
-
Dr V
őstag
válasz
- = Zk = - #2509 üzenetére
Nálam víz nélkül megy stabilan annyit
Igaz, 77 fokon...
-
Andrej1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2469 üzenetére
Semmi gond . jól hasít mondjuk a tied EVGA....
. Nekem a lényeg a halk és hűvös működés volt . És a legfontosabb ha beállítok neki egy fix Mhz-et azt ne vegye vissza . Most a 2100 Mhz-et tartja és nem veszi vissza 5 óra folyamatos játék után sem
Devid_81
Igen, valószínűsíthető, hogy a hűtés miatt megy ilyen bitangul . Mikor megkaptam kicsit elkeseredtem, hogy nem Samsung ramos lett . De hogy így megy már nem is bánom annyira. Ezt a kártyát csak átmeneti kártyának szántam míg lejjebb megy a TI ára.
xyvalaki
Persze, terhelés alatti hőfokok azért is raktam oda a teszt mellé. Az alap, windowsban 26-29 fok körül van. Olyan 650-800 fordulaton mennek a ventik . Ha 1200.on hajtom a ventiket akkor 4-7 fokot még nyerek de az már nekem hangos.PUBG alatt húzva max 41 fokra megy fel 3 óra játék után a vga. -
Andrej1
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2467 üzenetére
Mikor megkaptam nem tudtam, hogy Micron ramos lesz . Haver sima Giga nem OC jelzésű karija Samsung ramos volt. Picit csodálkoztunk is, hogy az enyém nem Samsung ramos lett. Mindenesetre nem bánom
Vízzel van hűtve , pár Hsz-el fentebb raktam fel képeket is #2454
-
mihellers56
tag
válasz
- = Zk = - #2457 üzenetére
Hát úgy maradt....
meg is csinálom, köszi!
-
mihellers56
tag
válasz
- = Zk = - #2452 üzenetére
Hm? 1050ti?
-
FaTHI
őstag
válasz
- = Zk = - #2424 üzenetére
A memóriát én is csak azért próbálgattam kiváncsi voltam mi a bánatot akarnak ezek a 2080S-el , mivel ha jól olvastam a a mem húzáson kívül nem változik jelentősen a sima 2080-hoz képest!
-
sittes79
addikt
válasz
- = Zk = - #2399 üzenetére
Pont ezen gondolkozom, most fejlodtem fel 1440p re 2080al,de mintha már nem karcolna úgy a 7700 illetve dobnek akkor valami 3000+ ramot is. De nem tudom, hogy várjak az AMD-re vagy Intel inkább igazából mindig is Intel párti voltam... Nem tudom
-
Találtgyerek
veterán
válasz
- = Zk = - #2399 üzenetére
Igazából van itthon egy 8700K-s félkonfigom,csak ha nem muszáj nem bontom szét a gépem.
Bíztam benne,hogy elég lesz a 7700k is.
Köszönöm a gyors választ! -
nDru84
újonc
válasz
- = Zk = - #2374 üzenetére
Sziasztok,
RTX SLi-hez kötelező az NVLink? Anélkül nem is fog működni?
Előre is köszi!
-
Mostly Harmless
tag
válasz
- = Zk = - #2371 üzenetére
és mennyivel pörögnek a ventik?
-
Dr V
őstag
válasz
- = Zk = - #2371 üzenetére
Érdekes... nálam is 1980on megy Asus Dual OC, sőt néha kicsit feljebb is szalad.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2345 üzenetére
és ha a navi jön is, akkor is max 2080 szintig, és nem sokkal fog alá árazni. épp csak picivel
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2338 üzenetére
EVGA egyébként nagoyn jó cuccokat gyárt
én szeretem
valószívű egyébként nem véletlenül nem tettek matricát a csavarokra
így olcsóbb, és azt csinálsz vele amit akarsz
volt EVGA kártyám anno egy 780-as
mondjuk annak speciel 2 év után elkezdtek búgni a ventijei, ( eleve használtan vettem )
Hát valamit valamiért -
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2336 üzenetére
azért én óvatosan ajánlanám az EVGA blacket, mivel neked is volt vele bajod rendesen, 80 fokok stb
2 venti már kevéske egy 2080-nak
MSI Trio X , Gigabyte Aorus, Asus STRIX szerintem jobban teljesítenek. a gyári állapotukban -
gainwardgs
veterán
válasz
- = Zk = - #2329 üzenetére
Nagy a különbség a 7700k 9700k közt?
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2325 üzenetére
oké csak cpu-t írtál, azt hittem arról beszélsz
Vágom ,neked ez már a harmadik vized rajta ha jól emlékszemjó árban van már
Egyébként, ezzel a gyári trio-val is igen szép eredményeket lehet elérni, csak nem szeretném a ventijeit szétküldeni idő előttÍme az eredmények különböző fordulatokon :
1 : minden gyári nem nyúltam semmihez
2 : minden gyári, kivéve, hogy alul van feszelve 0.975
3 : 50%-os venti, alulfeszelés marad :
4 : 75%-os venti, alulfeszelés marad :
5 : 100%-os venti, alulfeszelés marad :
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #2323 üzenetére
de én a gpu-ra gondoltam, és mint írtam, a gari miatt nem szedem szét egyenlőre
CPU-ban meg csak pár extra fokot nyernék vízzel, amit szintén nem érne meg, csak delid-el együtt -
xyvalaki
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2304 üzenetére
Ez csak egy költői megjegyzés volt. Filózok mo lehet, mert nekem pont fordítva van. Össze kéne hasonlítani a két konfig beállításait. Bár a procom jobb, de azért nem hiszen hogy ennyivel.
-
xyvalaki
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2302 üzenetére
Annak ki kéne szolgálni a kártyát. Valami nem stimmel ott.
-
xyvalaki
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2299 üzenetére
Milyen proci?
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2286 üzenetére
Így különösen jó, mert én azt hittem 240-es radiátorral megy. Mondjuk a zajszint még mindig kérdés, mert abból ami leírtál nekem nem derül ki (a ventiket sem ismerem). Ti. én is be tudom állítani úgy, hogy 45-50 fok között legyen, de az nálam már hangos.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2284 üzenetére
Linkeld már be lécci, hogy melyik hútés az! Csak érdekesség képpen. Ezek nagyon jó hőfokok, de a zajszint az hogyan alakul ilyen alacsoy hőmérsékletnél?
KAMELOT: az is szempont volt bár főként az, hogy a teljes kártyát borító passzív fémlemezt (és a hátlapot) ne kelljen leszednem. Igazából nem is volt választásom, mert ehhez ez az egy típus felelt meg leginkább. A linkelt Alphacool hűtésre lehet, hogy áldoztam volna, de itt - mint sok minden mást sem - nem lehet beszerezni.
-
Zorel
senior tag
válasz
- = Zk = - #2265 üzenetére
Nekem van, úgy rendeltem külön hozzá a KIT-et. A pumpa elég hangosra sikerült ezeknél, de van rá megoldás, ha emiatt kérdezed, akkor privibe tudunk beszélni róla.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2257 üzenetére
Az tuti jó lesz. 9700K is brutál jó, csak drága és - ahogy láttam tesztekben - nem könnyű hűteni ha odatolsz neki ~5.2Ghz-t. Én tegnap váltottam, gondoltam kipróbálok egy ASUS TUF B450M-Pro Gaming + Ryzen 7 2700 párost (eddig iB360 + i5-8400 volt, AMD CPU meg 20 éve nem volt a gépemben
). Eddig nem vagyok lenyűgözbe, játékokat ma nézem meg.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2254 üzenetére
Enermax ez, nem olyan gagyi ez.
Tesztek alapján nem rossz, és van 2 év gari. És hát nem duskálok az alternatívákban ezért örülök ha jó lesz, met így nem kell teljesen szétszedbnem a VGA-t.
-
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2248 üzenetére
Hosszas keresés után lehet, hogy megtaláltam a megfelelőt [link]
Itt pontosan láthatóak a méretek, ez alapján be is rendeltem 1et úgyhogy drukkolj!
Elvileg ez pontosan olyan, de ha mégsem legfeljebb elállok és visszaküldöm (nem szeretek ilyet csinálni, de nincs más lehetőség a pontosításra csak a próba) de remélem pont jó lesz! -
szasanyi
félisten
válasz
- = Zk = - #2246 üzenetére
Értem, köszi! Ez alapján a H55 kevés, H75 nem kapható (ami a G12-vel kompatibilis). Akkor talán a H90 jó lehet(ne) de... nekem olyan AIO kellene, aminek a hőátadó felülete nem sima, hanem 2-3mm kiemelkedése van (pölö mint itt látható, vagy négyzet alakban) - a lényeg, hogy 49x49mm (kör esetén d=49mm) vagy kisebb legyen
Ez esetben nem kellene lecsupaszítanom a kártyámat és megmaradna a teljes kártyát befedő passzív lemez + hátlap, ami nem csak merevséges ad de a VRAM-pk és a VRM hűtését is megoldja.
CM MasterLiquid Pro 140 jónak néz ki, de nem tudom beszerezni a szükséges infót. -
Devid_81
félisten
válasz
- = Zk = - #2209 üzenetére
Persze eleg tud lenni, de nyilvan ez eleg szubjektiv kinek mi az eleg.
Ha 144Hz-es monitoron jatszik a user es G vagy Freesync is van, akkor azert eleg zavaro tud lenni amikor az FPS beesik pillanatokra jo melyre egy egy nagyobb csataban stb. Persze tul lehet elniMasik meg, hogy a BF5 sajna nem is a legjobb osszehasonlitasi alap, mert DLSS-et csak 4K felbontasnal lehet engedelyezni Ti kartyaknal, pont ott ahol a kartya mar kezd kifulladni igy is ugy is.
2080-nal mas a helyzet, ott lehet DLSS-t hasznalni 4K felbontas alatt is.
Raadasul a DXR egy jo eros CPU zabalo tenyezo is a jatekban,a BF5 eleve eszi is a procit es meg ra DXR -
Zsombi1987
csendes tag
válasz
- = Zk = - #2152 üzenetére
Hááát elég hasonló konfiggal nyomjuk..
Mondjuk én 1080at váltottam és azt mondhatom megérte, főleg ahogy jönnek az új driverek egyre érezhetőbben.
szintén 7700K-val tolom egy Z35P-n 2080al.
Én teljesen elégedett vagyok a teljesítménnyel, persze egy kis OC sosem ártMetro ultrán, Rtx High: 65-80Fps.
Forza H 4: 80-100Fps
BFV ultrán, Rtx medium: 70-90FpsNekem Msi Ventus OC-m van. Nyitott házban maximum 73C fokkal (Metro). Forza alatt 62C, kb. ez az átlag. 2025mhz en és 8000mhz memória.
Remélem segített. Üdv
-
Mostly Harmless
tag
válasz
- = Zk = - #2162 üzenetére
egy icipicit csalódott vagyok, mert nincs passzív módja, 34 foknál is 1050-en pörgeti a ventiket.
az előbb próbálgattam Metro Exodussal 3 monitoron 5760*1080-ban... 45-50 fps és 66 fok.
3dmark Time Spy 10620 lett... -
Dr V
őstag
válasz
- = Zk = - #2157 üzenetére
Állítsd be a felskálázást, így a megadott felbontáson fog számolni a vga
-
Dr V
őstag
válasz
- = Zk = - #2155 üzenetére
Még nem
Előtte volt Doom 4 is, az is futott szépen, 100Hz Gsync miatt nem látok magasabb értékeket, de kisebbet se, Apex ritkán volt, de ott sem voltak gondjaim.
Heaven tesztet csináltam a kedvedért
3440x1440 felbontáson átlag 69, min 36, max 133. ELőtte ment pár percet, amíg a szokásos hőfokokat elérte a vga. -
Dr V
őstag
válasz
- = Zk = - #2152 üzenetére
Én az említett felbontáson használom és nem érzem kompromisszumosnak. BFV-t tolom, RTX médium, a többi ultra- high beállítás és így van 60-95 fps. Előbbi érték a minimum, az átlagot 80 környékére saccolom. Merem ajánlani
-
Dr V
őstag
válasz
- = Zk = - #2131 üzenetére
Valszeg terhelésfüggő is lehet a dolog, ezért is írtam azt is. Amúgy ezek az értékek BFV alatt mértem, 3440x1440 high-ultra, RTX medium beállításokkal.
A házam egy NZXT H700, gyári ventikkel, terhelés alatt 70% körül mennek. Gondolkoztam NOCTUA cserére, de 10k körül van darabja, amit kinéztem, így marad a mostani.
Lényeg, h nem hangos, nem melegszik nagyon, teljesítmény tartós használatkor is hozza az elvárhatót.
Általában a fesz 1,006on van. -
Krisz:85
csendes tag
válasz
- = Zk = - #2020 üzenetére
Jaja
Epic-es, a karihoz adták. Utólag okos igazán az ember, szóval kár, h előrendeltem a játékot -
Dr V
őstag
válasz
- = Zk = - #1985 üzenetére
-
sittes79
addikt
válasz
- = Zk = - #1985 üzenetére
Mondjuk ezt én nem értem ventus 2080 nem oc 72 fok max 95% terhelés és a ventik kb 50 %on pörögnek mi az anyjaert nem veszi feljebb?
-
nkmedve
őstag
válasz
- = Zk = - #1918 üzenetére
Kevés 1080p 144Hz-re, főleg az 1700. Nálam tuningolt 1700 van, de több játékban még 1440p mellett is enyhe CPU limiten vagyok (az már más kérdés, hogy 60Hz mellett ez nem gond).
-
snecy20
nagyúr
válasz
- = Zk = - #1918 üzenetére
Nem a magszám miatt, hanem mert 1080p-re órajel kell főleg, de nagyon, abban pedig a Ryzen-ek nem jók
Ahogy mész fölfelé felbontásban, úgy tűnik el a Ryzen ilyen jellegű hátránya. 4K-ban egy olcsó hatmagos Ryzen már tudja ugyanazt mint a 3x drágább 9900k. -
SkyTrancer
senior tag
válasz
- = Zk = - #1855 üzenetére
Én általában ha valamit újonnan veszek, már kollégák tudják az általában szar
Vagy törötten bontom ki a dobozból vagy csak simán rossz, vagy esetleg 1 héten belül hal meg
Most így hirtelen egy két dolog**Extreme Digital : AC 1700 router, hibás - visszavittem - 60 nap után közölték hogy visszaadják az árát
**Media markt : 3 lábú állvány, törötten vettem ki a dobozból otthon - szombaton este vettem, hétfőn visszavittem, bizonyítás hiányában így jártam...
Azóta idegbajos vagyok mikor eszembe jut ( Vasárnap abban az évben nem voltak nyitva ezek az üzletek )*** Sony fényképezőgép Alpha 57k kihajtható kijelző meghalt - Sony márkeszervíz 40 nap után telefonon hívott, hogy mehetek érte, hibátlan. Elhoztam, de estére ugyan az a hiba. Visszavittem újabb 30+ nap ,majd telefon hogy 105 ezer a javítás,
ezt nem kértem bevittem, egy független szervizbe az Attila úton, aki 25 ezerért 14 nap alatt megcsinálta~~~Hardverapro - Asrock z77 alaplap meghalt LEC kolléga intézett mindent, és még egy jobb lapot is kaptam cserébe, 30 napon belül zokszó nélkül
~~~Hardverapro - Azt hiszem egy Wayteq típusú táblagépet vettem, a megjelenés napján egy sráctól, amit hazavittem és wifi bekapcsolása közben sercegő hangot adott
Szóltam a srácnak ,másnap visszakaptam a pénzt -
YellowFlash
aktív tag
válasz
- = Zk = - #1846 üzenetére
Annyival jobb a bolti gari mint ha hardverapro-ról vennéd?
-
válasz
- = Zk = - #1846 üzenetére
Szia. Igen garanciás,és új de szeretném tesztelni hogy minden rendben van e vele? Játékok mennek de gondolom ott nem derül ki ha bármi hibája lenne.Gondolom van valami program mint pl cpu nál ramnál stb amivel lehet tesztelni.
-
nkmedve
őstag
válasz
- = Zk = - #1817 üzenetére
RT mellett esetleg, fogalmam sincs. Nem mondtam, hogy olyan fontos lenne a dolog, csak érdekesség képpen teszteltem.
Még mindig értelmesebb iránynak tartom a memória OC-t, mint azt hogy csutkára tekert TDP limittel és 100%-os venti-fordulatszámmal próbáljak 1-2%-kal magasabb boost órajelet elérni.
Én amúgy 24/7-ben a VRAM-ot +1200-on hajatom, míg a TDP-t és GPU-t többnyire alapértelmezetten hagyom.
(#1818) snecy20 Rontani csak akkor ront ha nem stabil (nálam olyan 1400 körül van ilyen) de abban egyetértek, hogy 1000 bőven elég, ezek a kártyák nem igazán sávszéll limitesek (kivéve RT+nagyfelbontású textúrák mellett, bár ott is inkább csak a 2060 szenved a 192 bit miatt).
-
Max500
tag
válasz
- = Zk = - #1791 üzenetére
Ma reggel (most) kipróbáltam legfrissebb MSI Afterburner 4.6.0 beta 14 (build 14649) + RTSS 7.2.1 Beta 5 (build 20189) és működik akárhányszor indítom újra. (CPU clock+usage GPU clock+usage).
Az OSD-n kívül mást elment? -
Zorel
senior tag
válasz
- = Zk = - #1778 üzenetére
Igen és ez XC verzió. Hybrid hűtőt fogok hozzá majd rendelni külön.
-
Zorel
senior tag
válasz
- = Zk = - #1765 üzenetére
Megnéztem. 1050mV és 74fok volt a max 7 perc alatt.
-
Zsombi1987
csendes tag
válasz
- = Zk = - #1718 üzenetére
-
válasz
- = Zk = - #1718 üzenetére
Tudnátok lőni 1-1 képet DLSS-sel és nélküle?
-
ScomComputer
veterán
válasz
- = Zk = - #1591 üzenetére
Én azt nem értem,hogy nálad,miért ilyen meleg a gpu játék vízzel,sokkal hűvösebbnek kellene lenni mint léggel,nálam 2040Mhz-n max 66 fok volt és ez az Anthem demo alatt ultrán,1440p-ben kb.2 óra game után,mert mielőtt a képet lőttem éppen azt toltam,tuti jól illeszkedik a gpu-n a vízhűtés?
-
snecy20
nagyúr
válasz
- = Zk = - #1578 üzenetére
Na az már eredmény. Megérte.
sheep
Bármelyik kártyával lehet. + Én az MSI Afterburnerben szoktam ezt végrehajtani.
-
snecy20
nagyúr
válasz
- = Zk = - #1575 üzenetére
Jól sejtettem!
Az 1.044mV-hez képest egy 3-4 fokot tuti nyertél. -
ScomComputer
veterán
válasz
- = Zk = - #1572 üzenetére
Erősen limites vga,sajnos nem A -s gpu van rajta ,sima alap....TU104-400
Én úgy tudom ezeknél nem működik a temp és tdp kitolás,esetleg egy másik vga bios-t kell ráflash-elni,akkor jó lenne,bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest