-
PROHARDVER!
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
2080 Super blowertől mennyire kell tartani? -
JONAS77
aktív tag
válasz
Dark KillerX #4726 üzenetére
A memóriák melegedés is okozhatja, 90% az esélye ennek! Megpróbálom jobban hűteni, hátha segít!
-
JONAS77
aktív tag
Üdv mindenkinek, látom nem él a fórum, mivel az nvidia ontja a piacot “jobbnál jobb” kártyákkal, nekem egy vega 2080RTX XC Ultra kártyám van és a gondom most az van vele, hogy minimálisan észrevehető, de látható laggolás figyelhető meg, játék, és filmnézés közben is. Azt is észrevettem, hogy a gép indításakor nincs vele gond, de pár óra után igen, játék és filmnézés közben minden 5 másodpercben, mintha ugrana egy kicsit a kép! Próbáltam rájönni, de dunsztom nincs mi lehet a baj, egy hónapja újra kellett telepítenem a rendszert, de azelőtt ilyet nem csinált, okozhatja melegedés, vagy driver ezt a hibát?
-
VGYke
addikt
válasz
Mostly Harmless #4723 üzenetére
Hőfokokról vagy/és ventilátor fordulat/zajról nincs, akár szubjektív akár mért összehasonlításotok?
-
SkyTrancer
senior tag
tavaly mikor a 4080-at vettem, 8700k val használtam, előtte egy 2080-volt mellette
Ég és föld volt a különbség, akkor a játékok 90% -nak elegendő is volt a 8700k ( 5GHZ )
Cseréltem procit és hát jó jó, de vígan elvoltam a 8-as szériával is főleg hogy nekem nem kellettek magas fps-ek
Ha nem az a cél, akkor majdnem mindenre elég lesz a proci egyenlőre -
VGYke
addikt
válasz
Mostly Harmless #4720 üzenetére
Azért itt még beszámolhatnál arról, mennyivel hoz többet a jelenlegi procival a 4070.
-
VGYke
addikt
válasz
Mostly Harmless #4718 üzenetére
Milyen CPU lesz a 4070 alatt?
-
Mostly Harmless
tag
Sziasztok,
eljött az idő, hogy elbúcsúzzam a 2080-tól, 4070 RTX indahouse.
Akit érdekel egy gyári vizes Gigabyte 2080 RTX Waterforce, jelentkezzen nálam. -
Laraxior
titán
Felesleges 1920ban futtatnod, mivel a te úgyis 2560ban játszol, meg amúgyis a TimeSpynak mindegy a monitorod felbontása, a teszt 2560x1440-ben fut. (TimeSpy Extreme meg 4Kban)
Ha alapon megy a CPU, akkor lehet kevés.
Próbáld ki, emeld meg pár 100MHz-et, ha nő a GPU Score, akkor meg is van a válasz. -
VGYke
addikt
válasz
Laraxior #4715 üzenetére
1: 1920x1080 ez van:
2: 2560x1440 felbontáson:
Most mennem kell, de hamarosan átnézem a Te beállításaidat és tesztelek.
Nem hiszem el, hogy a 2080 Super -hez a CPU lenne a szűk keresztmetszet.
MSI Afterburner-el monitorozva játékok alatt, a CPU max. 60%, a GPU 100%, vagy ez nem jelent semmit? -
Laraxior
titán
Simán alapon. Semmi piszka. Elindítod, és valid eredmény legyen. 13k körül kell lennie a GPU pontnak.
Pl itt az én 2080Ti-m: 19k körül kellene lennie a GPU pontnak, de mivel régi a rendszer alatta, illetve az is alapórajelen illetve kikapcsolt HTvel ment, esélye nem volt kihajtania a VGA-t.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Van egy Bottleneck (szűk keresztmetszet) kalkulátor honlap.
A saját konfigomra, CPU: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz (Turbo max: 5000.0 MHz 8/16 mag) + VGA: NVIDIA RTX 2080 Super + 2560x1440 felbontás mellett azt írja, hogy: This configuration has 18.5% of processor bottleneck. Tehát nem akármilyen szinten CPU a szűk keresztmetszet.
Ezt nem akarom elhinni! Szerintem hülyeségeket ír, éppen hogy a VGA a szűk keresztmetszet. Szerintetek? -
VGYke
addikt
Nekem Tommy-1998 felajánlotta hogy megcsinálja, igaz, árat nem tudok. Én meg is csináltatnám mással, ha nem vidéki lennék, ha nem minden nap kellene a gép, stb.
-
nkmedve
őstag
válasz
Kean_Sorbo #4708 üzenetére
Egyetértek, hogy általában egyszerű és nagyon megérős az újrapasztázás. Csak annyit tennék, hozzá, hogy az MX4 nem igazán jó GPU-ra, vagy úgy általában bármilyen direct-die felhasználásra az alacsony viszkozitása miatt. Idővel kipréselődik a die és a hűtő közül és csökken a hatékonysága. Én is egyszer használtam MX4-et a 2080-on, az elején nagyon jól is működött minden, de aztán pár hét alatt felkúsztak a hőmérsékletek kb. 5 fokot. Aztán váltottam MX6-ra (mert inkább azt ajánlották direct-die felhasználásra) és azzal nincs ilyen gond, több hónap elteltével sem.
-
leri16
csendes tag
Sziasztok. Vásároltam egy Gigabyte Rtx 2080 gaming PC 8gb kártyát (komplett konfigot).Viszont nagyon melege van.Gondoltam lecserélem a pasztát meg a Thermál padokat.Na most itthon van egy Cooler Master E2 Essential pasztám.Első kérdés ez jó rá? Második Thermál padból milyet érdemes venni? nézegettem az árakat nem egy olcsó mulatság,mert ugye kell 0,5mm 1mm 1,5 meg 2,5.A Thermal grizlynek dArabja 15€.Ti milyet ajánlotok?Bonyolult kicserèlni?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Elég kihalt ez a fórum. Azt szeretném, kérdezni, nem tud valaki olyan szakit, aki karban tart videókártyákat?
Gondolok itt arra, hogy pár év használat után csak jó lenne a hűtő rendszer miatt szétszedni, újra zsírozni, összerakni.... -
VGYke
addikt
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Adott egy Palit RTX 2080, sajnos az egyik ventilátora megadta magát.
Hol lehet ilyen hozzávaló alkatrészt beszerezni cserére?
Köszönöm! -
VGYke
addikt
válasz
JONAS77 #4701 üzenetére
Ez az EVGA Precision (egy s-el) OC program, nem? Mi helyette a gyári?
-
JONAS77
aktív tag
Van egy EVGA RTX 2080 Ultra vga-m, és nem tudok felrakni rá friss Precission-t, csak a gyárit engedi, amivel működik! Nincs rá ötletem mit kellene csinálni?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Itt is felteszem a win10 fórumban feltett kérdésem, miszerint, ha a PC elalszik, majd felébresztem, a játékot indítva vagy folytatva, fekete képernyő fogad. Mi lehet a baj? Csak nem hardver probléma?
-
gV
őstag
legyen egy elégedett hsz is: 2018 október óta használt sosem szétszedett bloweres manli 2080, metro ee, 55%-on a venti: 74 fok 1860MHz@0.931V (RTS szerint ~100% gpu kihasználtság, ~200W fogyasztás) TJ08-E ház, 19 fokos szoba
-
Dr V
őstag
Ventik nem állnak meg valamiért?
Afteburnerben mennyi a temp limit? Nem lehet, h valami elállította? Volt mostanában valami frissítés (vga bios v driver)? -
At3sz88
újonc
Hát a többi se hideg ez tény, de azok tartják a magas hőfokukat, a GPU viszont nem nagyon akarja, egy ideig bírja, aztán hirtelen elszáll. Pl ma is hogy próbáltam r6 alatt 73 fok volt a max, egy fos simulátoros game alatt meg tartotta 30 percig és utána elszállt. (Amúgy mindenen van minden ami kell szóval nem hiányzik sehonnan se a hővezetés)
Vízhűtéssel nem akarok úgy járni, hogy megveszem és utána is ezt csinálja, mert annak nem lesz jó vége -
At3sz88
újonc
Sziasztok!
Vissza olvastam a topicot amennyire csak lehetett, de az én videokártyám hibájára nem találtam megoldást.
Nos olyan problémám van, hogy kb 1 hónapja egyről a kettőre szépen túlmelegedett. Nem is volt vele gond szépen a védelem dolgozott (93C) és lekapcsolt.
Megvolt az újrapasztázás is, ami ideig óráig jó is volt (kb 5 órán keresztül) aztán ismét csak előjött a túlemelegedés és megint csak lekapcsolt. Ötletek, hogy mi halhatott meg rajta esetleg? Mitől melegszik ennyire fel? Ventik tökéletesen müködnek, előtte se volt semmi baja, hozzá se lett érve, csak egyszer csak kanyec. Valaki valami ötletet tudna még esetleg ajánlani? Víz hűtést ráoperálni az megoldaná a gondját vagy más halt meg ratja esetleg?A szóban forgó kártya egy GV-N208SGAMINGOC withe 8GD (Gigabyte RTX 2080S)
Előre is köszi a segítséget!
-
laja80
tag
válasz
RocketSWET #4689 üzenetére
Rendben,köszi.
-
RocketSWET
csendes tag
Szia!
Én nem kisérleteznék mással csak amit a gyártó is megjelölt mert a felfogatása nem lesz jó.
AIO Liquid Cooler Compatibility:
NZXT: Kraken Z73, Z63, X73, X63, X53, X72, X62, X52, X42, X61, X41, X31, X60, X40
Corsair: H105, H110, H90, H75 (CW-9060015-WW only), H55, H50 (CW-906006-WW only)
Thermaltake: Water 3.0 Riing RGB 360, 280, 240, Red 280, 140 - Water 3.0 Ultimate - Extreme S, Extreme, Pro, Performer - Water 2.0 Extreme, Pro, Performer
Antec: KUHLER H2O 920V4, 620V4, 920, 620
Zalman: LQ-320, LQ-315, LQ-310Legegyszerűbb ha nézed a használt komplett vízeshűtéseket. Elég neki egy 120mm ventis is.
Mérj le előtte mindent! Nehogy utólag derüljönk ki, hogy nem fér el. -
laja80
tag
Sry,közben láttam hogy kaptam már választ Necc-től amit köszönök.
Most keresgélem hogy a NZXT kraken g12 keret mellé a lehető legolcsóbb vízhűtőt találjak,de amiket ajánl mellé azok közül ami olcsóbb már egy se kapható.
Valami ötlet,hogyan lehet a legolcsóbban megúszni?
Melyik vízhűtőt vegyem amivel tutti jó, -
laja80
tag
Sziasztok!
MSI RTX 2080 VGA-ra keresek vízhűtést, iszonyat hangosan zúg a kártya,terhelés alatt 85fokon megy.
Milyen megoldást javasoltok?
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/msi/geforce-rtx-2080-8gb-gddr6-rtx-2080-aero-8g-p431835909/
ez lenne az.Köszönöm
-
RocketSWET
csendes tag
Hűtve van az is közvetlenül (95mm NZXT 1500rpm) csak ezen kívül is lehet még felpakolni rá hűtőbordákat, ha még jobb teljesítményt szeretne valaki. Nekem húzva nincs, a hőmérséklet limit gyári 83C-n van ezért emeli az óra jelet ,de ezt is vissza lehet venni akinek még kevesebb hőfok kell. Így hűvösebb viszont némivel kevesebb az fps pl warzone esetén ~120. (Játékra 1080p 144hz monitort használok, munkára 4k 60hz) Játék esetén fix RPM munka esetén hővezérelt. Alap hő fok 35C kb, max 70c körül. A DDR6 memória 95C-ig biztonságos papírforma szerint, nekem mért max 82-85 körül volt. Hotspot nem akkora lényeg, ez is kb 95C safe nekem ez kb max 85C körül alakúl. Gyári cucctól hűvösebb jobban is teljesít sokkal halkabb. Nem nehéz felszerelni se. Hátrány hogy meg kell venni.
-
Dr V
őstag
válasz
RocketSWET #4684 üzenetére
Sztem Hwinfoban nézz rá a további hőfokokra (vram, vrm) nem véletlenül vannak gyárilag azok is hűtve.
-
RocketSWET
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is így üzemel. Kapott egy G12-t + 120mm AIO hűtést. A két ventit (1db 95mm NZXT + 1db thermaltake 120mm) egy PWM elosztóval az alaplaptól vezérlem egyszerre. Normál helyzetben a pci1 hőszenzor vezérli 40C-ig fan stop (ilyenkor van a kártya kb 50C-n). Játék közben Fix RPM 1340-en megy mind a kettő (max rpm 1500). Az AIO radiátora push-pull ban tud még többet hűteni ha nem lenne elég. Nekem nincs hűtőborda a memóriákon se a mosfet-en.
Warzone Pacific 1080p High ~110-130 fps (3-4h)
(RTX2080FE + NZXT G12 + Thermaltake AIO 120 Water 3.0) -
Necc
addikt
Üdv.
Tudom már egy hónapos a történet de hasonló cipőben jártam én is.
Nekem GIGABYTE GV-N208SGAMING OC van, erre vettem egy NZXT G12 GPU felfogatót amivel valamilyen szabványnak megfelelő CPU-AIO vízhűtést fel lehet fogatni. Sajnos nem minden kártyával működik dobozból kivéve, ezért is írtam le a pontos típust, hátha valaki a jövőben erre guglizna.
Tesztek szerint 2080/2080Ti szériára bőven elég egy sima egy ventit fogadó radiátoros AIO, én egy Kraken X63-at raktam rá, igazi ágyúval verébre kategória de cserébe nem kellett a mellékelt ventiket ráraknom, a házamban eleve dolgozó 2x14cm-es ventik után raktam a blokkot, és kész.
Hátrány hogy GPU hőmérséklet alapján nem lehet vezérelni a ventik fordulatát, bár léteznek erre adapter megoldások.
-
viktor82
őstag
Üdv,olyan kérdésem lenne,hogy az Msi seahawk 2080-as vizesblokk és a 2080TI blok közt van eltérés mivel lenne egy hibátlan 2080om és érdkezik egy TI ami szemetes és cserélném a kettőt.
-
VGYke
addikt
válasz
Tommy-1998 #4679 üzenetére
Köszönöm szépen! Első kép, 3D beállítások kezelése: lejjebbi (Monitortechnológia alatti) beállításokról még tudnál küldeni?
-
VGYke
addikt
Sziasztok. A másik "driver" topikban feltettem már azon kérésem / kérdésem, hogy tudna e valaki készíteni az nVidia vezérlőpult beállításairól fotókat vagy leírást, de itt is megismétlem kérésem. Hát ha hamarabb kapok választ....
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
A következő problémával fordulnék hozzátok.
Van egy Asus RTX 2080 Super A8G Gaming videókártyám. Agusztusban vettem akkor nem jelentkezett a következő hiba:
Azt vettem észre mostanában, hogyha letöltött videót nézek vagy ha pl Facebook-on görgetek lefele és egy olyan tartalomhoz érek, amiben videó van a monitoron (6 éves LG 24MP57VQ-P- HDMI-vel összekötve) csökken a kontraszt, fakóbb lesz a kép, úgy, hogy a videót el se indítom, csak megjelenik a képe.
Van itthon egy másik gépem, egy HD5450-el azzal nem jön elő ilyen hiba + volt egy másik újratelepített, HD6670 VGA-val, azzal se jött elő a gond, így a monitor hibára kevésbé gyanakodom.Amiket próbáltam:
- Windows 10 újra telepítése, legújabb frissítésekkel,
- Nvidia driver korábbi verzió visszarakása
- Windows színkezelésben egyedi profil létrehozása, monitor fény/kontraszt kalibrálásának újra beállítása
- Nvidia Vezérlőpultban a színbeállítások módosítása NVidia beállításokra
- Monitor menüjében Energy Saving Átállítása Low-ra, High-ra, eddig OFF-on volt.
- Monitor előre beállított képmódjaival is ezt csinálja (Photo, Gaming, stb)
Ha ki-be kapcsolom a monitort, akkor vissza áll a "rendes" kontraszt arány, amíg meging be nem tölt előre valami videót a neten vagy elindítok egy filmet.
Valaki nem tapasztalt már hasonló hibát?
Köszönöm! -
laja80
tag
Megtörtént a pasztázás,az eredmény az hogy a kártya ugyanúgy felmelegszik 85fokig,viszont ami erdekes hogy nem zúg fel a ventije úgy mint eddig,na erre mondjon nekem vki magyarázatot...
Aztán lehet hogy csak ideig óráig lesz így,és pár nap mulva megint megbolondul feen tudja...a lényeg h kelleni fog egy vîzhűtés rá hosszú távon sztem...akinek van esetleg eladó szóljon. -
laja80
tag
válasz
Kean_Sorbo #4670 üzenetére
vissza olvastam a hozzászólásokat az előbb, úgyhogy pasztázás lesz,köszi
-
laja80
tag
Sziasztok!
Van egy MSI RTX 2080 Aero kártyám ami pusztulat mód melegszik, játék alatt 83-85fok,és ami zavaró hogy a ventije hangosan felzúg ilyenkor.Próbáltam msi afterburnerben álligatni de semmit nem ér,ugyanezt csinálja akkor is.
Lecseréltem a számítógép házat is, levettem az oldaláról a plexit,de akkor is ez van sajnos.
Gondolkoztam hogy veszek rá vízhűtést de az kb 90k.
Esetleg vkinek vmi ötlet ezzel kapcsolatban?
Félek nehogy beszarjon, mert jelenleg nem igazán tudnék kiadni 400k-t egy kártyára.
Köszönöm ha elolvastad. -
Kobe
veterán
válasz
Tommy-1998 #4666 üzenetére
Ez mar mukodik elvileg, legalabbis az OCscan nem fut hibara
-
Kobe
veterán
válasz
Tommy-1998 #4664 üzenetére
Hivatalos forrasbol mar nem talaltam meg, guru3dn csak a 4.6.3 at mutatja meg a 4.6.4 beta4 et
A 4.6.2t csak ilyen csuri unofficial oldalakon amit spywarek miatt kerulnekGuru3dnek van vmi archiv adatbazisa hozza? Vagy github
-
Kobe
veterán
válasz
Tommy-1998 #4662 üzenetére
Aham
eredetileg egy 750wos gold volt rákötve, pár hete ezt cseréltem egy Corsair RM1000x-re ami kb5 ilyet is simán kihajtana -
Kobe
veterán
Vegigprobaltam afterburner 4.6.3 stable es 4.6.4 beta 4 verziokkal is, de az OC Scanner mi degyiknel ezt a results are unstable cuccot nyomja....
Valakinek pontosabb tipp, mivel lehet meg probalkozni?
Win install elott nem csinalt ilyet, plusz a kartya is egy uj 1000w tapra van rakotve aminek semmi a fogyadztasa.....
-
Kobe
veterán
válasz
ScomComputer #4658 üzenetére
Egy konkret link hasznosabb lett volna mint egy tobb ezer threaddel rendelkezo forum ajanlasa :)
-
Dr V
őstag
Asus Dual esetében mekkora thermalpadra van szükség?
-
Devid_81
félisten
válasz
Dragon3000 #4651 üzenetére
Sajnos tenyleg ez van.
Sztem meg azonos tipusnal is lehet elteres.
Kifogynak az egyikbol, jon helyette masik paszta, mindegy csak a termeles ne alljon le.
Arrol nem beszelve, hogy Kinaban mindent hamisitanak, meg a hamis kinai pasztat is tovabb hamisitjak.
Amikor tobb tizezer VGA-t raknak ossze akkor sajnos a fel dollaros paszta is szamit...es utana les a user nagy szemekkel amikor szetszedi a VGA-jat, kockaztatja a garanciat ezzel, hogy mi volt a borda alatt. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Devid_81 #4650 üzenetére
Az biztos, hogy érdekes dolgokat művelnek a gyártók. Pl nekem csak gaming oc-m van normális pasztázással és padozással, míg itt a fórumon is volt akinek aorus megoldása volt, ami sokkal drágább mégis gyárilag szar pasztázással.... azt nem tudom, hogy általános vagy csak egyedi eset volt.
-
Devid_81
félisten
válasz
Dragon3000 #4647 üzenetére
Vannak jo pasztak gyarilag is
En pl az MX4-et meg evek utan sem szedtem le semmirol kiszaradva darabokban, pedig az sem egy csucs paszta.
Viszont ahamy brand annyifele cuccot kennek ra, ha epp megy a sporolas akkor valami borzalmat kennek ra, aztan egy ev alatt olyan szaraz lesz mint a ragaszto sajnos es elvesziti az osszes hoatado kepesseget ami valaha volt neki. -
LP700-4
tag
válasz
Dragon3000 #4648 üzenetére
De vannak rajta padok, csak van felette egy ilyen fém borda ami átveszi a hőt és a képen attól nem látszódik a ram.
-
LP700-4
tag
válasz
Devid_81 #4642 üzenetére
Én is örülök, hogy csak ennyi volt a probléma.
Kérdeztem az előző tulajt és azt mondta, hogy ő is hallotta, hogy hangos a kártya, de fejhallgató volt a fején játék közben, így azt akkor már nem hallotta...Találtgyerek: Este már csak annyit teszteltem vele, hogy egy heaven benchmarkot elindítottam és megnéztem, hogy nem e ugrik fel azonnal 85 fokra.
28 fokról elkezdett szépen lassan felmenni 40 fokig.
Ezt egy olyan 1 perc alatt, aztán lelőttem, mert ezzel sikeresnek láttam a dolgot. Az órajelet sem vette már vissza.
A paszta helyén ezt lehetett találni. :D
-
Devid_81
félisten
válasz
Dragon3000 #4644 üzenetére
Persze ez ertheto, csak ha ennyire vacakul volt gyarilag pasztazva (a kiszaradast hagyjuk, mert ahoz ido kell+magas hofok ami rasegit) akkor az lehet elso naptol kezdve throttling-olt es vegig 85fokon ment, plusz nem volt kello sebesseg sem stb.
Jo tudom nem mindenki olyan elvetemult mint en aki nezi az FPS-seket jatek kozben, hogy hozza-e azt a kartya amit kell -
LP700-4
tag
Közben nem bírtam magammal és szétszedtem, egy kicsit megsérült a matrica széle, de akkor rendelek aliról. Na de amit találtam a kártyán paszta, olyat még életemben nem láttam.
Kb. a kártya közepén volt foltokban porrá száradva és egy jó 70%-a a gpunak paszta nélkül volt. Most kapott thermal grizzly kryonaut. Az eredmény brutális. -
LP700-4
tag
válasz
Devid_81 #4638 üzenetére
Igazából van még egy másik kártyám, mert az még nem lett eladva, így azt tudom addig használni, így nem lenne gond, ha pár hétbe kerül, amíg ülnek rajta...
Már sok kártyát szétszedtem, nem tartok tőle, meg elvileg megoldható a csavar kivétele úgy, hogy nem sérül a gari matrica, úgy, hogy egy vékonyabb fogóval megpróbálom kitekerni a csavart és a fogó fejére, meg tennék valami puhább anyagot, hogy ne sércse meg a csavart.
Igen az órajelét is vissza veszi rendesen. Akkor, holnap rápóbálok a szétszedésére, de ha nagyon nem akarna menni, akkor marad a gari. -
Devid_81
félisten
válasz
LP700-4 #4637 üzenetére
Megprobalhatod gariztatni, de akkor ugye nem lesz VGA-d egy par napig/hetig.
Biztos vagyok benne, hogy a paszta szaradt ki es mar semmi nem er, azert megy fel 85 fokra, ott meg szepen lekorlatoz, valoszinuleg az orajelet is visszaveszi, hogy tudja 85 fokon tartani.Ha ugyes kezu vagy akkor ujrapasztazast javaslok, ha nem bizol magadban akkor gari, de ugye akkor sokaig nem lesz VGA-d sajnos, hacsak nem a boltban megcsinaljak neked (nem tudom az ipon milyen, lehet nem szerelgetnek Ok csak elkuldik szakszervizbe)
-
LP700-4
tag
Sziasztok!
A minap vásároltam egy Asus Strix RTX 2080-at. Érdekes dolgot tapasztalok, "picit" melegszik a kártya. Ahogy elkezdem terhelni valamivel egyből felmegy a gpu hőmérséklet 85 fokra és üvöltenek rajta a ventilátorok, de ugyan úgy marad 85+ fokon. Próbáltam under voltolni, de úgy is ugyan ezt produkálja. A kártyát kézzel megérintem, de nem érzem melegnek és nem árad ki belőle meleg levegő, ahogy annak ilyenkor kéne lennie. Most lehet, hogy a paszta már gatya rajta és újra kéne kennem? Csak az a probléma, hogy még garis a kártya és így nem szedném szét szívesen. Érdemes garanciába dobani inkább? ( ipon )
Köszi a választ! -
Tarill
őstag
válasz
Tommy-1998 #4635 üzenetére
Mert a gyári pad vastagabb mint 0.5mm de vékonyabb mint 1mm, azért raktam elsőre inkább a vastagabbat, tuti legyen a kontakt, de nem tetszett neki vagy túl sokat szigetelt, vagy nem tudom, aztán a 0.5 össel egyből jó lett. Szemmel láthatóan jól fekszenek a padek mindenhova.
Meg annyit csináltam még hogy a hűtőblokkra egy lap volt felcsavarozva ami a memóriákra rátakar, simán fel volt csavarozva fém a fémre, tettem közé pasztát vékonyan hátha segít. De mint írtam qva jó lett -
Tarill
őstag
sziasztok! szétszedtem a 2080s-t, a paszta totál ki volt száradva, a padek puhák voltak de minőségben nem tudom milyenek, mx-4-el pasztáztam újra és innen apróról valami rózsaszín padekkel összeraktam, gpu -15 fok javulás, memória -30 fok
2x szedtem szét, nem tudtam eldönteni hogy milyen vastag padek vannak gyárilag a memóriákon így első körbe 1 mm vastag padeket tettem, rosszabb lett mint volt, fasza szétszedtem újra, felraktam a 0.5 ös padeket és láss csodát jó lett. 102% os power limitnél(ez a max) Gpu 68 fok max memória 76 fok max, 83 és 105 fokok voltak előtte.
köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4629 üzenetére
Hűvösebb lett, így a ház hűtését is visszább vettem, gondolom így egyből elszívják a meleget a hátsó és felső ház ventilátorok, a 970 Evo is alapjáraton 10 fokkal lett hűvösebb, ami a pci-e és CPU közötti foglalatban van.
-
Tommy-1998
tag
válasz
Dragon3000 #4628 üzenetére
Azt nem tudom, de nekem pl Aorus verzió van ami drágább,és mégis jelentkezett a probléma. Vertikálisan pont, hogy melegebbnek kellene lennie nem?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4627 üzenetére
Az is kérdés, hogy melyik verzió, ez még rev1 itt lehet cél volt, hogy milyen jó és vegyék, aztán a rev2 esetében lehet jött a spórolás. Nálam is phanteks p600 van noctua ventilátorokkal. A vga vertikálisan van ezzel is nyertem pár fokot.
-
Tommy-1998
tag
válasz
Dragon3000 #4626 üzenetére
Hát akkor neked valszeg mérnök szerelhete össze, vagy nem tudom, de attól függetlenül sok a panasz a gigabyte kártyáira külföldi fórumokon, itt is rajtam kívül előjött másnak is a probléma. Tisztába vagyok vele, hogy a gépház sem mind1 mekkora meg milyen áramlása van, többek közt,ezèrt kellett új gépházat vennem annó, mivel elég kicsi és zárt volt a gépház így az üveget ki is kellett szednem. Aztán vettem egy egy Phantenks P600s házat ami elég tágas, ennél már 70 fokon üzemelt a kártya, de ettől se voltam elragadtatva, de 1 évvel később jöttek a 80 fokok, na akkor cseréltem ki a gyári ventilátorokat a gépházban amik nem voltak gagyik, de ezzel se értem el semmit, na utána jött az, hogy hozzá nyúlok a kártyához. A GPU-n a paszta csont száraz volt, úgyhogy inkább az lehetet a ludas.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4625 üzenetére
-
Tommy-1998
tag
válasz
Dragon3000 #4624 üzenetére
Így hogy nem jár 100%-on a kártya, gondolom mivel 1080p-ben játszol amit laziban kihajt a kártya még 144 fps-ben is így jó, hogy alacsony a hőmérséklet, cod-ban illetve a benchmark progiban maxra állítsd be grafikát illetve 2560X1440 felbontáson nézd meg, én ezzen a felbontáson játszok 144 hz-en, így volt nekem régebben 70-75 fok mikor még új volt a kártya.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4623 üzenetére
-
Tommy-1998
tag
válasz
Dragon3000 #4622 üzenetére
100%-on járatva annyi vagy 60 fps-re lockolva annyi?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4621 üzenetére
2080 super gaming oc-m van tőlük, semmi gondom a hőmérsékletekkel, pedig gyári thermal padok vannak rajta, a gpu esetében 66 fok, a vramok esetében 77 fok volt a max, amit játékok esetében elért, szerintem teljesen rendben van. Viszont a 3080-sok esetében már spóroltak ezen a téren, ahogy olvastam ott egyből belenyalnak a ramok a 100 fokba és hamar vissza is veszi a hajtást a kártya.
-
Tommy-1998
tag
Nekem úgy alapjába véve nincs problémám velük, mert pl az alaplap, meg a billentyűzet is tőlük van azok tökéletesen működnek, csak a videókártya részlegen ilyen filéres dologgal spórolni az szemet szúró, mert ezek a thermal padok amiket most használnak ugyanezek voltak egy GTX 1060-as kártya alatt is ami mai napig működik 65 fokon, csak mivel az RTX kártyák erősebbek lettek, ezeket a padokat már le kellett volna cserélni. A dízájn meg a hűtés az teljesen jó, csak így hogy mókolni kell neked otthon +költségel, így nem az igazi
-
Tarill
őstag
válasz
Tommy-1998 #4619 üzenetére
Nagyon régen 10+ éve arra emlékszem a gigabyte egy legalja gyártó volt, egy 6-8 éve lett felhipeolva hogy mennyira odatették magukat minőségben meg árban sem a legrosszabbak, most akkor újraindult a hanyatlás? Nem nagyon volt gigabyte alkatrészem semmiből sem, ez az első komolyabb, de lehet hogy az utolsó is
Most már nagyon kiváncsi leszek mennyit fog segíteni az újrapasztázás meg jobb padek használata, mert amúgy meg qva erős kártya nem akarnám lecserélni... 1070 után kb a duplája
Az a baj korábbi kártyáimon egyen sem láttam memória hőfokot ez az első, gpu hőfoknak az a 80 még nem is zavarna csak a memória... 100 fokok tuti nem egészséges, aztán lehet a korábbi vga-kon is annyi volt csak nem is láttam, ki tudja -
Tarill
őstag
Írtam a gigabyte supportnak a 2080s hőfokok miatt hogy mondjanak véleményt, azt írták hogy ez egy nagy teljesítményű vga aminél teljesen rendben vannak a hőfokok (gpu ~80c° ram ~100c°) és minden komponens védve van, csökkenti az órajelét ha túl magas hőfokot ér el. Kértem még tőlük a kártya hővezető pad méreteit de arra nem válaszoltak... mindegy azért szerintem újra pasztázom/padozom ettől független.
-
Tarill
őstag
válasz
Tommy-1998 #4615 üzenetére
le lehet még sarkazni a gpu-t?
vagy van már rajta valami lakk réteg ami kicsit egybe tartja
érdekes dolgot vettem észre, msi ab-vel levettem a power limitet 88%-ra így a gpu hőfok 78 fokra megy fel max és a memória is 100 alatt marad (97 volt a max) és közben a gpu is magasabbra boostol olyan 1930mhz-t tart, míg 100%-os power limiten csak 1860mhz körül tud stabilan és jó 5-6 fokkal melegebb. a memória meg felmegy 105 fokig is
jó volna tudni milyen watt értékek tartoznak a %-okhoz, az is érdekes hogy 102% a maximum amit enged és ugye alapból 100% -
Tarill
őstag
válasz
Tommy-1998 #4612 üzenetére
megcsinálom én is mindenképp, csak félek hogy szétszedéstől lehal a kártya... de ha meg így hagyom attól megy tönkre...
Dragon3000: most vettem egy kisebb vagyonért, de keresgetve google-n nem egyedi az eset, sőt pár oldallal visszáb valaki itt is ugyan erre panaszkodott :/
-
Tommy-1998
tag
100 fok az semminél sem jó, 80 fokos GPU se jó. Nekem Aorus RTX 2080 példányom van aminek jobbnak kellene lenni a hűtésnek mint a az tiédnek, de már az elejétől kezdve nekem abnormális volt a 70-75 fokos hőmérséklet is, aztán 1 év múlva már a 80-at súrolta egy kis tuningal, ott döntöttem el, hogy akkor újrapsztázom meg padozom. Amikor felnyitottam a kártyát meglepődve szembesültem azzal, hogy a paszta már csont száraz volt illetve ezek a gyári padok se minőségiek így nem csodálkoztam azon, hogy miért szökik fel 80 fokra a kártya. Miután megcsináltam itt az eredménye egyébként: link Úgyhogy abszolút megéri, bár szomorú, hogy ezt neked kell megcsinálni ennyi lóvéért, mert a kedves gyártó spórol ezeken.
-
Tarill
őstag
válasz
Tommy-1998 #4610 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!! Óriási segítség!
egyébként egy ilyen 2080 supernél a 100 fok körüli memória mennyire gáz? Vagy mennyire gyakori probléma? Ezek a hővezető pas cserék javíthatnak? a gpu mag 80 fok körül megáll az még haggyán de új pasztát gondolom az is meghálálja, a régebbi vgaimon nem volt még memória hőfok nincs viszonyítási alapom
-
Tarill
őstag
válasz
Tommy-1998 #4608 üzenetére
GV-N208SWF3OC-8GD , vagyis Gigabyte rtx 2080 super wf3 hűtéssel
-
Tarill
őstag
válasz
Tommy-1998 #4606 üzenetére
Pontosan hol találom mert keresgetem de nem nagyon megy :/
-
Tarill
őstag
sziasztok! nem rég vettem egy giga rtx 2080 supert, elég combos kártya meg melegedik is rendesen, szerintem egy újrapasztázás és padok cseréje sokat segítene, pad méreteket de inkább vastagságokat hol találhatok hozzá?
-
RocketSWET
csendes tag
Nincs rajat OC így nem tettem fel. Tesztek alapján 60-65 körül melegszik csak.
-
Dr V
őstag
válasz
RocketSWET #4600 üzenetére
Bordák vannak a memorián, VRM-en?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- GIGABYTE RTX 2060 SUPER WindForce OC 8GB Garanciával!
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- MSI és Inno3D RTX 2060 Videókártyák /Dobozos/Jótállással!/Posta ok!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest