-
PROHARDVER!
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
-
nkmedve
őstag
válasz
torma1981 #3661 üzenetére
Nálam nyitott háznál produkál hasonlókat a kártya, innen is látszik, hogy nem tökéletes a szellőzés a házamban. Gondolom a Giga teljesen más ventikkel dolgozik, de nálam amikor a Gaming X Trio 50%-on pörög (kb. 1700-as fordulatszámnak felel meg) semmiképp nem nevezhető halknak (persze még mindig sokkal halkabb mint 80-100-on ami már felszálló repülőre emlékeztet
).
-
Vendettahc
tag
válasz
torma1981 #3259 üzenetére
És mennyire van húzva a te kártyád ?
Csak azért kérdezem, mert az enyém Xtreme, gyárilag húzva van, plusz még én is adok neki egy keveset, így kapja a feszkót rendesen. Stock-on nekem se lenne "magas", csak ha már adottak a körülmények, akkor meg is rángatom picit.
Persze tök jó lenne vizezni az egész rendszert, de a procin ott figyel egy Noctua, itt meg az Aorus saját hűtője, elég ez nekem. Amíg nem megy 75 fölé a kártya a legdurvább terhelés alatt sem (1440p, RTX high Metro Exodus vagy 5880x1080@144 Doom) addig nem izgulok.
-
szasanyi
félisten
válasz
torma1981 #3186 üzenetére
Sokan lesznek akiknek annyi pénzzel - vagy annyi ésszel -, hogy odaadják akár félára alatt is csak mert itt az új. Persze elsősorban az olyanok, akiknek nincs garjuk (esetleg külföldi vásárlás ami hasonló, vagy amolyan hozzámszólagariénadokpapírt garis, meg 3-4. gazdás, stb.)
De pölö egy Giga 2080 Gaming OC első tulajtól számlásan, 3+1 év garival (és hasonló kategória) szvsz még jó ideig nem lesz annyiért.
És ugye attól, hogy lesz újabb és jobb a 2080 még ugyanolyan marad, másrészt nézzük meg az új ténylegesen milyet lett és az mikor - meg persze milyen áron! - lesz elérhető nálunk.
Én a magam részéről tuti nem fogok kapkodni a cserével, és a ~240k-s kártyát - csak azért, hogy gyorsan elvigyék nem fogom áron alul eladni (aztán még +200k-t tegyek hozzá, hogy megvehessem az újat).
És ahogy már GAbre is utalt rá: nagyon fontos lenne, hogy az AMD végre valahára árban, teljesítményben és fogyasztásba egyaránt ütőképes versenytársat dobjon piacra. -
GAbre
veterán
válasz
torma1981 #3186 üzenetére
Sohase mond,hogy soha!
Anno 1080ti-ok voltak 150-200k között.
Mégis lehetett kapni 100-120-ér is.
Ha valakinek egy álma lesz egy 3080 körüli kártya.
De viszont nincs pénze és abból a 100k-s 2080-ból fogja pótolni,amit elad,
Akkor igen is lesz 100-ér!
Azon kívül nem lehet előre megmondani,hogy alakul a piac.
Elvileg áremelés jön a ramlapok drágulása miatt hamarosan.
De ez se biztos.Illetve,hogy milyen árverseny lesz a majdani amd-s kártyák miatt. -
VGYke
addikt
válasz
torma1981 #2832 üzenetére
Gigabyte honlapról összehasonlítás. Mi a bánat lehet a különbség a rev2.0 és rev1.0 között, tudja, látja valaki? Ja és itt van még ez, mint GeForce® RTX 2080 SUPER™ GAMING 8G (rev. 1.0)
-
VGYke
addikt
válasz
torma1981 #2830 üzenetére
Képtelen vagyok beazonosítani a kártyád. GeForce® RTX 2080 SUPER™ GAMING OC 8G (rev. 2.0) ez az?
-
VGYke
addikt
válasz
torma1981 #2826 üzenetére
"Nekem 2080 giga super van."
Be tudnád linkelni a pontos típust?
Nagy bajban vagyok a kiválasztással.
Alapból Gigabyte AORUS GeForce RTX 2080 SUPER választottam volna, na de a kb. 289eFt ára elriasztott (nem akarok vásárolni csak 1 bizonyos helyen, ahol 20 éve vásárlok!) -
-
válasz
torma1981 #2603 üzenetére
Megjelenés napján rendeltem , másnap megjött az 24-e, kérdezem kód? Azt mondja elfogyott nincs, leveleztünk vagy 2 napig. Linkeltem az nvidia akciót plusz az ő oldalukat ahol ott van hogy jár, nincs elfogyott.
Hozzá tenném nem MO, de nem is ez a lényeg. Hanem a végén írtam neki hogy látta már hogy náluk 60 napos nyított vásárlás van egyébként majd 1 millás rendelésben volt a Trio, fél órán belül jött a mail hogy ja igen közben jöttek kódok -
Vendettahc
tag
válasz
torma1981 #2413 üzenetére
Igen, ezt tudom, de mint irtam, alacsonyabb, cpu igenyessebb felbontasban sem volt gond meg. Raadasul mint azt is irtam, nagyobb felbontasban jatszok 90%-ban, szoval ott nincs gond a 6700K-val, es nem is lesz egy darabig meg. A Cyberpunkig raer a valtas boven. Addig PC-re nem is tervezek sok mindent megvenni, jon egy Sinking City, Wolfenstein, Blair Witch, Doom Eternal a tobbi ami meg szamit az konzol. Ezeknel ha barmi gond lenne a skylake-el, egybol idejovok es megirom
-
- = Zk = -
félisten
válasz
torma1981 #2133 üzenetére
nem tudom ,a gyárim mit művelne, de biztos üvöltene... még az X800GTO2 korszakból megszoktam, hoyg csere a gyári hűtés... perpill H75+2db Vardar F3 van rajta... de 80%-on pörögnek a ventik, és nem hangos.. hallani, hogy "morog", de nem vészes.. nekem persze... mert a venti topikban EZ hangos fan, nem ajánlott kategória... viszont a legjobb radiátorra... hát, valamit valamiért..
ha game módban van a gép, amikor is a cpu venti/k is bekapcsol/nak mellé, azt jobban hallani... pedig előtte 4 venti volt rajta, most már csak 2... de..ez van...fülesben pont nem zavaró...
de tény, hogy a hurkalé gyári hűtésem NEM hozta volna ezeket a hőfokokat, sőt, még a közeli értékeket sem, ilyen alulfeszelés mellett...
még 1 dologra várok a "közel jövőben" az pedig egy 14pin to 4 pin átalakító, mert ugye az RTX kártyáknak (legalábbis nekem) 14 pines a ventiknek a tápcsatija, így a pumpa+2 venti az alaplapról megy...
perpill 1 cégnek van, de ők csak a saját bulijuknak veszik, ami érthető is valahol.. ez a cég az Arctic -
Zolko_86
csendes tag
válasz
torma1981 #2133 üzenetére
Akkor talan megsincs gond a hutesemmel ha neked is hasonloak az ertekeid, viszont fura hogy barmilyen kulfoldi tesztet megnezek mindenhol elso helyen van hutesben a strix, silent biossal 75fok maxot mernek performanceval pedig 60korulit. Levett oldallappal 1fokot nyertem kb.
A venti morgassal kapcsolatban tapasztaltal hasonlot? Belinkelem ujra a videot, csinaltam meg egyet ahol csak 1 venti forog es total csendes osszehasonlitas keppen.
[link]
[link] -
- = Zk = -
félisten
válasz
torma1981 #1715 üzenetére
én a Metro RT képein vagyok kicsit elkenődve..
a BF5-ben a RT nagyon szép, látványos volt.... nekem adta.. de itt, valahogy nem hatott meg...nem ezt vártam látványban...
persze élőben lehet más lesz, de.. képek alapján..
namajd hamarosan kiderül....DLSS: egyet értek veled, eléggé mosottnak tűnik a kép...
lényegében:
mondjuk teszem hozzá, én az RTX karit pont nem a benne rejlő újdonság/ok miatt vettem, akár hiszi bárki is, akár nem...
kellett egy 1080Ti szintű ÚJ kártya, min 3 év garral, megbízható eladó/bolt stb és elfogadható áron... és jött is egy black friday, ennyi...
de megértem azokat is, akik azért cseréltek/vették mert ray tracing+DLSS... -
-
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
torma1981 #942 üzenetére
Nem garis, persze, de nekem nem is lényeg a gari, Magamból indultam ki
Soha nem vettem még rossz kártyát, pedig lassan 20 éve adok-veszek
mindegy is
A lényeget megbeszéltük azt hiszem.
Az hogy melyik milyen annak mindenki utána tud nézni
Sok sok sok teszt és egyértelmű
Itt az áron volt a hangsúly részemről
Egy 1080Ti fórumban egyébként nyilván a 2080-at húznák le, hogy nem ér annyit és valahol igaz is
Sosem volt ez másképp
még anno geforce mx-ről fx-re
majd jó lesz az
hiába szar hogy dx9 meg lassab de majd a driverek
azt annyi volt neki, mx440 megette az fx5200őt
hiába minden
Ez ennyi, talán lesznek még foltozgatások, de lényegében nem lesz változás
és később árban is közelítenek majd egymáshoz -
SkyTrancer
senior tag
válasz
torma1981 #940 üzenetére
én sem vennék nem is vettem, de csak azért nem mert mindegy volt az ár
( hitel )
de amúgy 160 tól mennek
Bányás kártya semmivel sem rosszabb mitn a többi, de ez már mindegy
Lényeg hogy mellé nem nyúl 2080-al
6-7 % sosem lesz több szerintem, de majd kiderül
DLSS meg amúgy butítás, de ez már lényegtelen ( látványra meg mintha jobban nézne ki )
de ez még a jövő zenéje igazán -
válasz
torma1981 #757 üzenetére
Rendkívül egyszerű: a szerviz meg tudja mondani, hogy járt-e idegen BIOS a kártyán, gyári biossal, 307W-os max power limittel nincs olyan, hogy "szénné húzva".
-
SkyTrancer
senior tag
-
válasz
torma1981 #400 üzenetére
Németeknél vagyok, D-A-CH üzleteket nézek
#402: sajna nekem kell valamit vennem, a gtx 1050 még a videószerkesztés támogatására se elég már
. Az 1000 eur-s telefont is megveszik, ha 2 hónapig is kell spórolnia rá a német melósnak, akkor is. Compute-ban úgy néz ki, hogy a 2080Ti tényleg komoly előrelépés, évekig kiszolgál majd, 4000es generáció előtt tuti nem kell gondolnom cserére.
-
thomasvold
őstag
válasz
torma1981 #349 üzenetére
...és az Ipon-nál 4 év garanciával adják.
-
-
Devid_81
félisten
válasz
torma1981 #144 üzenetére
Igen de eleg durva hutest is kaptak a kartyak most.Koszonheto a nagyobb fogyasztasnak
En mondjuk az Asus kartyam hutesevel nem vagyok megelegedve 100%-osan, viszont arban ez volt a legbaratibb, igy annyira nem szamit.
Tuning nelkul eleg kellemesen 70 fok alatt marad, de tuninggal meg felszokik 73-74-re is, mondjuk az meg nem annyira borzalmas szerintem -
válasz
torma1981 #113 üzenetére
Tartok tőle, hogy ezt a 7nm-es átállást húzni fogják, mint a rétestésztát... Az AMD mondjuk talán elkezd vakaródzni, miután a bányászok nem tülekednek uszájjal a gyárkapunál, de egy dolog a szándék, másik, hogy időben tudnak-e lépni, a versenyelőnyhöz még ünnepek előtt a polcokra kéne tenni egy 7nanós kártyát, ami szvsz esélytelen.
-
csaba951
veterán
válasz
torma1981 #110 üzenetére
1) Ugyanakkora waffer-ből most eleve kevesebb chip-et tudnak készíteni a hatalmas méret miatt.
2) Az elkészült darabokon meg nagyobb eséllyel lesz hibás terület, ami miatt kukázni kell.Emiatt tuti, hogy csak nagyon alacsony hatékonysággal tudják gyártani, tehát a gyártási költségei is magasak. Plusz az RT fejlesztési költségeit is vissza kell termelni. Ez a kettő kizárja, hogy komoly engedményt tudjanak tenni az ajánlott MSRP árból. Sőt, örülhetünk majd, ha egyáltalán sikerül ajánlott MSRP áron hozzájutni.
Változást majd a 7 nm hozhat. Csak azok a gyártósorok meg baromi sokba kerülnek.
-
VTom
veterán
válasz
torma1981 #108 üzenetére
Hacsak nem direkt lettek ilyen magasra árazva, hogy kiürüljenek a Pascal készletek.
Egyébként maga a kártya gyártása is többe kerül most, erről is voltak már cikkek, ill. Abu jósolta azt, hogy jobb, ha hozzászokunk ezekhez az árazásokhoz.
Mondjuk ő azt is jósolta, hogy idén 16-32GB VRAM lesz a nvidia kártyákon -
válasz
torma1981 #103 üzenetére
Nulladik generációnál vagyunk - már csak ezér nem érdemes erre hajtani. Pont ugyanúgy, ahogy az AMD 3évvel ezelőtt is tolta a DX12 kompatibilis "csodakártyákat" és csak nemrég kezdtek el szállingózni a dx12-es címek, amikor azokat a kazánokat már rég feldolgozta a MÉH.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Hétindító, friss Honor középkategóriás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ford topik
- Microsoft Word topic
- BestBuy topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Formula-1
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- További aktív témák...
- Videókártya felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés
- Inno3D nVidia RTX 2060 Super Twin OC X2 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- 2060 SUPER GIGABYTE 3 HÓ DOBOZOS GARANCIA!!!!!!!!
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Asus ROG Strix RTX 2080 OC 8G eladó! Eladva Jimscore-nak, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest